23/09/2015

First impressions | Essence noviteti

Essence noviteti su kao kiša posle suše. Kada nešto izlazi iz asortimana, oni snize cene na 129din. i rafovi par meseci stoje opustošeni, izgledajući skoro pa tužno. No, onda stignu noviteti! Ne jedan ili dva, već se rafovi ponovo popunjavaju sa potpuno novim stvarčicama. A, kada volite kozmetiku kao i ja, onda je takav prikaz krajnje magičan.
Essence ove sezone svoju stalnu postavu dopunjuje sa dve nove linije ruževa, novom maskarom, mono senkom, nijansama lakova i rumenilima. Ja sam isprobala par stvarčica i, na osnovu prvih utisaka, mogu vam reći šta da ugrabite, pre nego bude rasprodato!

Essence noviteti pudrijera

Essence noviteti pudrijera

MULTI-ACTION volume mascara

Essence maskare su nadaleko čuvene, a ja (grešna) nisam do sada probala nijednu. No i to je ispravljeno sada kada mi je šaka pala nova MULTI-ACTION maskara sa silikonskom četkicom srednje veličine. Ova maskara treba da pruži volumen, dužinu i da razdvoji trepavice, a ja vam mogu reći da to i ispunjava. MULTI-ACTION maskara trepavicama pruža ,,moje trepavice ali (mnogo) bolje'' izgled, gde se one ne čine veštačkim, već kao da prirodno imam lepezice na očima. Svakako odlična maskara za svaki dan, jer se ne mrvi i ne topi, a vrlo lako se skida uz pomoć micelarne.
Zapremina/ Cena - 7ml/ 339din.

Mono senka ,,Keep calm and berry on''

Mono senke su, pored ruževa u crnom pakovanju, meni omiljen deo Essence štanda, Naišla sam na svega par slabije pigmentovanih nijansi, a nova 21 Keep calm and berry on nijanse je takva. Purpurnu nijansu satenskog finiša odlikuje srednja pigmentovanost, ali je svakako nadogradiva. Nijansa je vrlo praktična za one-shadow look, a može poslužiti i kao komplementarna boja. Zbog slabije pigmentovanosti, lako se blenda. Već znam da ću ove sezone često nositi novu Essence nijansu, jer me malo asocira na Rouge Noir trend.
Zapremina/ Cena - 2.5g/ 199din.

Essence Multi Action maskara i mono senka berry noviteti pudrijera

Liquid lipstick

Tečni ruževi - lako se nanose, postojani su i zbog toga ih obožavam. Essence Liquid lipstick mi je stigao u predivnoj duboko roze nijansi - 06 Make a statment, a postoji još 5 nijansi. Već kod prvog nanošenja očigledno je da je pigmentacija fantastična. U jednom nanosu se postiže puna boja visokog sjaja. Ruž na usnama ostavlja blagi stain i malo je lepljiv, ali postojanost je vrlo pristojna i, što je najbitnije, ruž se ravnomerno skida. Vremenom punoća sjaja i miris keksića sa vanilom izbledi, no uz povremeno popravljanje i to je rešivo. Pakovanje odlično odlikuje proizvod, kao fuzija ruža i sjaja za usne.
*Swatch ovog ruža nije toliko veran, nijansa je identične boje kao i pakovanje (a ne crvenkasta kakva je na swatch-u).
Zapremina/ Cena - 4ml/ 339din.

Sheer & Shine lipstick

Prozračni ruževi sa negujućim svojstvima su uvek dobar izbor. Nova Essence linija ruževa - Sheer & Shine, ima odličnu laganu formulu koja je vrlo ugodna na usnama. Skida se sa usana kroz sat vremena, ali to je za ovu vrstu ruževa normalno. Kao i tečni ruž, i prozirni ruževi mirišu vanilasto.
U liniji postoji  12  nijansi, a ja sam probala nijansu 07 Sparkling Miracle, koja je za mene potpuni promašaj. Ljubičasto-pink nijansa je lepa i vrlo prigodna za jesen, ali sadrži srebrne šljokice što je, verovatno, jedina stvar koja me odbija kod ruževa. Činjenica da kada boja izbledi sa usana, šljokice ostaju - ne pomaže. Nadam se da se u liniji nalaze i neke kremaste nijanse, jer ću ih rado pazariti.
*UPDATE: Večeras sam bila u Lilly-ju i pazarila nijansu BFF - predivna i, najvažnije - kremasta. 
Zapremina/ Cena - 3.5g/  269din.

Essence Liquid lipstick sheer and shine cena noviteti pudrijera
Essence make a statment sparkling miracle lipstick mono shadow swatch noviteti pudrijera
L-D: mono senka, liquid lipstick i sheer&shine ruž

the GEL nail polish

Mislim da su Essence Gel lakovi pristigli prošle godine, a za jesen/zimu 2015/2016. stigle su nove nijanse! Već od ranije sam upoznata sa odličnom formulom ovih lakova, jer se u jednom potezu postiže puna boja visokog sjaja. Mada, ja nanesem dva sloja - ne škodi. *namignamig*
Tu je marsala nijansa pod nazivom - 48 my love diary, a ovu nijansu sam poželela još kada sam kod Mirne pročitala recenziju (klik). Druga nijansa, koju još nisam testirala, jeste 53 rock my world! - klasična siva, idealna za neke tmurnije dane.
Lakovi će svakako dobiti svoju recenziju, uskoro.
Zapremina/ Cena - 8ml/ 199din.

Essence lak za nokte noviteti pudrijera

Pored već pomenutih proizvoda, među novitetima se nalazi i 5 paleta senki - All about Nudes/Bronzes/Grays/Roses & Vintage, I like long lashes i I LOVE extreme volume waterproof maskare, novi camouflage cream korektor i Matt touch rumenila. Svakako mi je žao što se Pure Nude puderi i korektori ne uvoze.

Da li vam se dopadaju Essence noviteti?
*U saradnji sa Essence Srbija.

22 comments:

  1. Lakovi mi se najvise dopadaju, boje su bas lepe. :)

    ReplyDelete
  2. Obozavam njihove lakove, super su i imaju veliki izbor boja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se i nadam se da ces uzivati i u novim nijansama.

      Delete
  3. Mono senka bas u ovoj nijansi me je bas razocarala - kao da je plasticna. Ali sam zato odusevljena All about paletama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, meni se zapravo jako dopada zavrsnica, jedino bih volela da je pigmentovanija. No i tome sam nasla resenje uz jedan prajmer.
      Nisam probala paletice, ali mame me. ;)

      Delete
  4. Ovaj 48 lak i tečni ruž su mi super nijanse. A i pozadina na tvom telefonu mi je zapala za oko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas su lepe te nijanse! Haahahah hvala ti, to je neka random pozadina.

      Delete
  5. I ja tu nijansu želim otkako sam je videla kod Mirne :) Sviđa mi se novi izgled bloga, baš je dobro ovako!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prelepa je nijansa, zar ne?
      E hvala ti, ogolila sam ga skroz dok ne pronadjem nesto sto mi se stvarno svidja. :D A kako sam probirljiva kada su template-i u pitanju, dugo cemo gledati ovakav izgled bloga.

      Delete
  6. Uh, maskara baš mami...Ali ću ipak prvo probati sa vodootpornom extreme. :-D

    ReplyDelete
  7. Svidjaju mi se noviteti! Zasad sam kupila samo gel za obrve, i bas sam zadovoljna. Inace, kupim istom prilikom i olovku za usne (koja sad ima pokopac u boji olovke) i cini mi se da je fomula promenjena, nekako je manje kremasta. Ne znam da li je do mene... U svakom slucaju, isprobacu i ostale novitete. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah da, nove essence olovke za usne su jako tvrde i mnogo losije nego ranije

      Delete
  8. Baš me zanima kakav će biti njihov kamuflažni korektor, to bi moglo da mi se svidi... Na lakove ću sigurno obratiti pažnju, ova nijansa na tvojim noktima je diiiivna :)

    ReplyDelete
  9. Maskaru bi zeljela isprobati,a njihovi lakovi su opcenito solidno dobri za tu cijenu.
    Super post :*
    Letim da vidim sta je stiglo kod nas u radnje.
    xx

    ReplyDelete
  10. Moram da priznam da me mnogo privlače ovi tečni ruževi, prvenstveno zbog nijansi i ambalaže, ali pošto sam u poslednje vreme samo za mat varijante na usnama, strah me da bi stajali neupotrebljeni... Lakovi se podrazumevaju, bez ostalog ću da preživim :D

    ReplyDelete
  11. Sve mi se svidja a posebno nijansa senke :) Karmini su TOP! :)

    ReplyDelete
  12. Ja sam se nakupovala njihovih proizvoda i neki su mi bili ok, neki onako, ali sve u svemu za tu cenu, sasvim korektna šminka!

    ReplyDelete
  13. Divne fotografije :) jedva čekam da i kod nas stignu noviteti, svašta bih da isprobam :)

    ReplyDelete
  14. Volim njihove lakove i skupljam ih kao sličice :P ;) nijansa sjenila mi je divna :)

    ReplyDelete
  15. Essence i ja... nekad da nekad ne.
    Tipujem na lakove :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.