06/04/2013

Smećarnik | Edicija I

Đe ste, đevojke? Koliko sam posla imala danas, dobro sam stigla i da završim ovaj post. Prvo sam muku mučila o čemu da vam pišem, planirala sam 'Novitete', ali jutros mi je brat otišao u Zagreb sa mojim spiskom zahteva, što znači da će biti još stvarčica, pa će to malo sačekati. Ali pošto je druga opcija bio 'Smećarnik' danas vam o tome pišem...iako kada sam pitala na Facebook-u, većina je glasala za novitete, no nadam se da ćete razumeti. :)


Pa da vidimo šta sam ja to 'kantirala' prošlog meseca....


Veoma Zdrava Krema(glupog li imena!!!) 'Panthenol krem gel' - moj spasitelj, planiram da ga slavim i zasnujem religiju posvećenu ovom anđelu koji me je rešio dehidriranosti! Pošto nema parabena i ne znam više čega, rok trajanja je oko mesec dana, a ja sam ovu kremu koristila ujutru i uveče i uspešno potrošila za mesec dana. Več sam kupila zamenu, tačnije i pre nego što sam potrošila ovu.


Too Faced 'Shadow Insurance' baza, čiju recenziju možete pročitati ovde, je nešto za šta sam pomislila da nema dno, da je kao onaj puding u crtaću 'Magični puding' koji se stalno puni.  Nekoliko godina, da, godina, sam koristila ovu jednu tubu! Svaki dinar koji sam dala za ovu bazu se višestruko isplatio. Zamenu sam kupila jos u  septembru, jer sam mislila da ću do tada potrošiti...


Yves Rocher 'Pure Calmille' gel za čišćenje lica - još jedan, već recenziran, proizvod, a recenziju možete pročitati ovde - ukratko moja ljubav, divan, divan, divan, lepo čisti i neguje. Potencijalni član moje potencijalne kozmetičke religije. Da li ću kupiti opet?  Već jesam!


Bioderma 'Sensibio H2O' micelarna voda - Recenzirana i uporđena sa drugom micelarnom ovde - Dobro me je služila par meseci, ali ne znam da li ću je kupiti ponovo, jer sada završavam drugu micelarnu, a posle hoću da probam Yves Rocher mleko za skidanje šminke po preporuci Mirne.


MaxFactor '2000 Calorie' maskara - Moja omiljena maskara! Daje divan volumen, malo izdužuje, ne trusi se...savršenstvo! Kupiću je opet, ali sada razmišljam da uzmem vodootpornu verziju, mada mnogi je ne vole...tako da se malo dvoumim.


Alverde skidač šminke za oči sa nevenom - Hm, dok nisam probala micelarne mislila sam da je dobar, a kako su kriterijumi rasli, kvalitet ovog proizvoda u mojim očima je opadao. Nije užasan, ali svakako treba dosta proizvoda da bi se skinula šminka, a pritom maskaru neće skinuti u potpunosti. Neću opet kupiti.


Neutrogena 'Deep moisture' losion za telo - jedan sasvim ok proizvod, ali nije nešto čime sam opsednuta. Preko zime mi je bio super, koristila sam ga dok mi je koža bila još malo vlažnjikava, a potom, kada se upije koristila sam buter za telo, samim tim, možete zaključiti da nije ekstremno hidratantan. Za osetljivu je kožu, pa nema mirisa, što je za mene ogroman minus, jer volim da mirišem da nešto - voće, slatkiše.... samo ne na medicinsku kremu!

Eto, odoh sada da izbacim smeće! ;)

Šta ste vi izbacili iz vaših kozmetičkih plakarčića?

kissi&kissi
LeClaire

47 comments:

  1. ahahahahaha Smecarnik! odusevljena nazivom :D Potrosila sam i ja letos par tubica njihovog gel krema i stvarno je odlican, pridruzujem se njegovim fanovima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predobar je gel! :) A naziv...bilo mi je malo glupo da bude 'empties' nekako mi se nije dopalo...

      Delete
  2. Fino se trosilo, drago mi je da je ovo sada objavljeno. Kad se brat vrati sa NARAVNO uspesno obavljenim zadatkom, sa uzivanjem ces nam pisati o novim divnim stvarcicama :)).
    Potrosila puder, maskaru, korektor u isto vreme (moj must have) i obeznanila se kada sam to zakljucila, tako da sam trcala u 20:45 po to sinoc :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ocekujem ga sutra i u toku naredne nedelje objavljujem novitete! :) Mislim da si jedina kojoj je uspelo da potrosi puder i korektor u isto vreme! :D

      Delete
    2. Da, to je doprinelo mom zaprepascenju. Nema veze sto pored tog imam jos 3 pudera ali on mi je dusica i sad se lepo uklapa u moj ubledeli ten tako da sam morala da kupim opet ;D

      Delete
  3. Čim si ove proizvode uspjela potrošiti do kraja onda znam da su valjalii, osim alverde skidača šminke kojim nisi oduševljena.
    Ja imam onu Biodermiu Sebium micelarnu i dobra je, ali nekako u posljednje vrijeme preferiram mlijeka za skidanje šminke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja planiram da se vise posvetim koriscenju mleka za skidanje sminke... :)

      Delete
  4. Hehe, super, sviđa mi se ovo! Mislila sam da će Smećarnik biti proizvodi koje si dosad kupila i baš zažalila, kao onaj Rimmel lak npr. pa su završili u smeću :) Ni to ne bi bilo loše.
    Joj toliko si me naprimala na Too faced primer da ću najverovatnije da ga kupim! I ja muku mučim sa masnim kapcima.

    Što se mog smećarnika tiče, baš juče sam bacila Essence korektor sa četkicom, onaj na okretanje. Nije mi bio nešto - slaba pokrivenost, četkica praktično neupotrebljiva i vrlo malo proizvoda (ili malo proizvoda koji može da izađe? :/).

    Pozdrav! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije losa ideja, ali ta bi kategorija bila nesto tipa ''Spaljivaci novca'' :) Nisam probala taj essence korektor, ali merkam ovaj novi, kremasti...

      Delete
  5. Dobar ti je smaćarnik ;). Većinu sam i sama probala, a za TF se slažem. I ja ga imam preko 2 godine i još ga nisam potrošila. Čudo!!!

    ReplyDelete
  6. Ja pokusavam da se resim glupog HM pudera, jedva cekam taj dan... Mada mislim da cu ga baciti pre nego ga potrosim jer je katastrofalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, joj i meni nekada zao da bacim proizvod pa ga u silu boga koristim

      Delete
  7. Ima prilično stvarčica, naročito sam zadovoljna što stvari koje sam izabrala za 10 pan project fino trošim... Potrošila sam nekoliko parfema u poslednje vreme i baš sam happy zbog toga jer sam ih gomilala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja imam dosta potrosenih parfema, ali to planiram za zaseban post :)

      Delete
  8. Odličan naslov :D

    Prvo sam pomislila da ćeš pisati o nečemu što te razočaralo pa bacaš u smeče a onda sam shvatila da su potrošeni proizvodi :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, da sam imala nameru da vas zbunim ne bih to uspela tako dobro kao sto ste same sebe zbunile :)

      Delete
  9. Pobacaj sad taj smecarnik koji si cuvala. Jedva cekam post hrvatskih noviteta :D

    ReplyDelete
  10. Kakvu kozu imas i jesi li koristila ikad i onu drugu Biodermu sebium? Kod mene je mjesovita koza pa sam uzela sebium ali nesto razmisljam da bi mi cak mozda i ova za osjetljivu odgovarala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam mesovitu kozu, ali mi je predeo oko usta dosta suv, pa se ne usudjujem da koristim bilo sta sto bi moglo biti iole namenjeno masnoj kozi, tako da nisam probala Sebium, ali ova Sensibio je meni bila sasvim dobra, bukvalno nema nikakvih iritacija, crvenila i slicno, bezbedna je za oci. :)

      Delete
  11. Super naslov :)
    Neka si ti sve to potrošila, ima divnih stvari :) A i treba napraviti mjesta novima koje će brat donjeti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, pa naravno. :) Nece od sada Bog zna sta doneti, ali par sitnica za koje se mora napraviit mesta :D

      Delete
  12. Sve sam isprobala što imaš i u neke proizvode se kunem, neke ne mogu smisliti (čitaj Alverde). MF maskara mi se užasnooo trusi na kraju dana i to joj jako zamjeram, inače je odlična.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha :) Meni se MF skoro nikada ne trusi, ali efekat koji daje je fantazijaaa! :D

      Delete
  13. Izbacila sam svašta, gelove i losione, kreme za lice, za ruke... to mi sad pada na pamet, ali neman običaj raditi ovakve postove. :D Iako možda ne bi bilo loše da i to uveden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pisi! :) Tako cemo znati kojim si proizvodima dotakla dno! :P

      Delete
  14. Isprobala sam odavde samo maskaru :) nisam još nikad pisala ovakav post jer kod mene se još nije dogodilo da imam više stvari potrošenih odjednom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja to skupim u jednu vrecicu i onda kada se malo nakupi objavim post :)

      Delete
  15. svaka cast na potrosenim proizvodima! i ja uskoro spremam jos jedan 10pan post, samo jos nekoliko stvarcica da potrosim :) fenomenalan je osecaj kad se necega resis pa mozes da isprobavas novo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, da, jos mi to dodje kao i izgovor da kupim novo :)

      Delete
  16. Odlican naziv posta :D :D :D
    Definitivno me privlaci ovaj gel za ciscenje lica sa kamilicom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mozes da procitas recenziju, mozda ti pokusa da prelomis :)

      Delete
  17. ja sam potrošila Caudalie micelarinu, Rexona dezodorans i Balea flastere za mitesere.

    Max Factor 2000 Calorie je i moja omiljena maskara, trenutno imam jednu neotvorenu :)
    Ova Veoma zdrava krema izgleda jako privlačno, šteta što tog nema kod nas, dobro bi mi došla :((((

    ReplyDelete
  18. Jao blago tebi! Svasta si potrosila. Kako je to dobar osecaj! Ja sam poslednje potrosila Rimmel stay matte korektor i to sam ga iskopala cetkicom do poslednje mrvice. Nisam verovala koliko jos proizvoda ima u kutijici. O.o Naravno kupila sam odmah isti jer mi je odlican.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oodlican je osecaj! :D Ne znam koji je to korektor, provericu sledeci put u drogeriji :D

      Delete
  19. Cekamo hrvatske novitete!
    Bas sam mislila da je Neutrogena mleko dobro,kad ono nista posebno,steta za jedan manje proizvod na listi za isprobavanje:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uskoro! :) A neutrogena je onako ok, nije nesto revolucionarno, sto je za mene malo razocaravajuce :)

      Delete
  20. I ja počela skupljati "smeće" za jedan ovakav post. I također mi se ne sviđa naziv "empties" jer imamo i mi lijepa imena, jel', kao što je smećarnik :D Moji će se zvati "kanta za smeće" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, gledaju me moji ukucani kao ludaka sto skupljam smece :)

      Delete
  21. Volim ovakve postove :) Ja sam taj Neutrogena losion kupila dragom baš zato što skoro da nema miris :D

    ReplyDelete
  22. Slazem se u vezi Alverde skidaca sminke...ajde sto ne ukloni sve, meni je iziritirao oci, bas steta, vise sam ocekivala od ovog proizvoda. Ja moj jos nisam potrosila, trazim mu vlasnika ali cim ga 'nahvalim' svi kazu...'ne, hvala' :D

    ReplyDelete
  23. Odličan post, veoma koristan. vidim da imaš kožu lica sličnu mojoj pa me interesuje kako i kada koristiš ovu pantenol kremu, "Veoma zdrava"?
    Hvala unapred i nastavi sa dobrim postovima!

    ReplyDelete
  24. Nemoj se dvoumiti oko vodootporne verzije 2000c, maskara je stvarno vodootporna a cetkica je ista klasicna! Btw ako zelis vodootpornu maskaru nemoj kupiti Maybelline Collosall- nemoguce ju je skinuti skroz-racunaj na budenje s podocnjacima do brade'P

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.