05/03/2014

Maybelline New York | Illegal Lenght

Ako nešto volim da isprobavam, a često to i činim, onda su to maskare. Uredno ih bacam nakon 3-4 meseca (dobro, nekada 4-5 meseci, ako je formula vlažnija) i stalno imam neku u zalihama. Probala sam ih dosta i rešila da mojim trepavicama definitivno treba malo volumena. No, uprkos tome, ja i dalje kupujem maskare koje, prvenstveno, dodaju na dužini. Zašto? Jer je nebo plavo, a cene niske. Tako je i ova maskara bila na akciji, a meni je bilo bezveze da izađem iz Ljubičice, a da ništa ne kupim i eto vam ljubavne priče.


Maybelline je prošle godine na tržište izbacio jednog ilegalca - Illegal Lenght. To je bila fama među svetskim blogerkama, a nekima je postao i favorit. Kada je ilegalac, neka bude i skandalozan. Za mene, možda ne baš tako skandalozan, ali svakako fantastičan.


Illegal Lenght maskara dolazi u jednoj nijansi - Black/Noir i sadrži vlakna koja se uhvate na vrhove trepavica i tako dodaju na dužini. Ja nemam problem sa ovakvim maskarama i nikada mi vlakna nisu upala u oko (čula sam da se nekima dešava). Jedino što ja imam naviku da povlačim ruku levo-desno, tj. cik-cak dok mažem maskaru, a maskare sa vlaknima za ekstenziju to ne praštaju. Vlakna u tom momentu stoje popreko, slepljuje se sve živo i nastaje opšta pometnja. Tako da, recept je - mirna ruka i lagani potezi ka gore.
Četkica je plastična, ima tvrđe čekinje koje su kraće pri vrhu, a duže ka strani drške. Te duže su takođe i savitljivije. To znači da će se vlakna ravnomerno nanositi i da će tvrde čekinje razvodjiti trepavice. Tako da oni koji vole da promovišu ,,dve trepavice na jednom oku'' look, mogu da preskoče.
Sama formula je srednje vlažna i znatno suvlja od ostalih Maybelline maskara koje sam probala, što vam omogućava da uživate u njoj od prvog dana i da ne morate čekati dve nedelje da vidite pun efekat maskare.
Ono što je mene oduševilo jeste činjenica da se ova maskara uopšte ne trusi. Lako se skida, kada to poželite da učinite, ali ona, svojevoljno, se neće mrdnuti. Testirano na 10+ sati tokom toplijih, hladnijih i vlagom opterećenih dana. Stoji kao cementirana.
Meni ova maskara savršeno odgovara za svakodnevnu upotrebu. Jedan sloj maskare pruža prirodan izgled tamnih, blago produženih trepavice. Drugi sloj već daje više na dužini, trepavicama dodaje gustinu i one izgledaju znatno crnje. Grudvice uglavnom ne nastaju, jer četkica na sebi ima skoro idealnu količinu proizvoda, ali naravno, moguće je da se stvore ukoliko se neko zanese.

,,Gole'' trepavice (fotografija iznad)
Jedan sloj Illegal Lenght maskare (fotografija iznad)

Dva sloja Illegal Lenght maskare (fotografija iznad)

Illegal Lenght dolazi u nešto neobičnijem, duguljastom i blago savijenom pakovanju od plastike, a kada je zatvorite čuje se jedan klik tako da ste sigurni da vazduh ne prolazi unutra.
Dobijate 6,9ml po ceni od oko 800RSD (€7), a ja sam svoju, pre par meseci platila oko 400RSD. Ukoliko želite da je isprobate, iskoristite silne popuste u drogerijama širom Srbije koje nude -20% popusta.

Koju masakru trenutno koristite?

kissi&kissi
LeClaire

26 comments:

  1. Ovo je meni jedna od omiljenih maskara. Obozavam ovakve maskare :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni nije omiljena, ali se visoko kotira. :)

      Delete
  2. "Jer je nebo plavo, a cene niske....i eto vam ljubavne priče" - rekoh ja da si ti Balašević :D
    Maskara izgleda sjajno i ako je još ima u prodaji, kupujem je već sutra! Ne znam kako sam je propustila, ali prvi put je vidim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hvala hvala, ali poenta je da ako je sniženje dobro, pare same izlaze iz novčanika. :D Ova maskara inače uvek stoji negde pozadi ili na dnu, baš ju je teško uočiti.

      Delete
  3. Uuuuuuuuuu, zvuči odlično! Nisam si kupila novu maskaru 100 godina, stvarno je vrijeme za novu. Ja svoje ne bacam nakon 3,4 mjeseca, sram me bilo, skupljam ih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sram te bilo, odma u ćošak! I da kupiš maskaru. :D

      Delete
  4. nevjerojatno da ju još nisam probala o.O nakon ovog definitivno hoću :bilježiupodsjetnik:

    ReplyDelete
  5. Hm,nemoj se ljutit,al meni ti trepavice izgledaju lipše bez ove maskare,nekako ih ova maskara baš "izvještači". Čitam duge komentare pa se čudim sama sebi ,znaš ono kako sad svima vauuu,a meni grozno?!
    Tina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam zašto da se ljutim. :) Svako ima pravo na mišljenje. Logično je da će prirodne trepavice izgledati najprirodnije, ali kada se ne gledaju makro fotografije, moje se trepavice skoro i ne vide, pa im je potrebna mala pomoć. :)

      Delete
  6. baš daje lijep efekt :)

    trenutno koristim estee lauder double wear zero smudge maskaru i jako ju volim :D
    uz to imam otvorene i dvije u bojama - kiko ljubičastu i plavu <3
    a koliki sam pacijent kad su maskare u pitanju govori to da ih imam 9 ili 10 u zalihama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne mogu da ih držim na zalihama jer mi se uvek nekako ubudjaju. Tako sam MF 2000 calorie držala nekoliko meseci, neotvorenu. i onda je bila sva bljak.

      Delete
  7. Nisam je probala, ali izgleda dobro. Već sam drugi puta kupila L'Oreal Million Lashes-crvenu. Meni je odlična jer patim na volumen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova nije za volumen, ali je za dužinu i raščešljavanje odlična. :)

      Delete
  8. Baš mi treba maskara, hvala Bogu na recenzijama!

    ReplyDelete
  9. Bogme ih je impresivno produžila! Ja nedavno otvorih onu Avonovu čudnog oblika i nisam očarana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onu narandžastu? Sada imaju neku novu, plavu, za volumen.

      Delete
  10. Deluje mi dobro! Ja trenutno arčim MF 2000 cal posle milion godina :)

    ReplyDelete
  11. Obozavam Maybelline maskare, ali nije mi bas najjasnije kako se desilo da ovu propustim *___* Ide na WL ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam zašto, ali uvek je postavljena negde na stalku gde ne bi inače žene gledale. :/

      Delete
  12. Meni se najbolje pokazala crvena, one by one. Sada sam uzela zutu, ali nije mi to to :) Ovu nisam probala, ali sledeci put nju uzimam

    ReplyDelete
  13. Ja ne volim ovakve cetkice ali tebi je to fino napravila :)

    ReplyDelete
  14. Da li se preslikava na kožu ispod obrva?

    ReplyDelete
  15. Nisam probala... Trenutno sam na jednoj novijoj Bourjois, nadam se da ću je uskoro recenzirat. Inače su mi bašsve Bourjois maskare vrh. :)

    ReplyDelete
  16. nisam probala :)
    ali dopada mi se kako ti je naglasila trepavice.
    maybelline maskare sam ranije dosta koristila, i koliko me sećanje
    služi, bili su jako dobri, ne pamtim neko lošije iskustvo :)

    ReplyDelete
  17. Odlicno izvlaci duzinu, ali volumen slabo daje :/ Nasmejah se ovoj gresci koja ti se potkrala: "Koju masakru trenutno koristite?" :D

    ReplyDelete
  18. Koristila sam je i stvarno odlično produži trepavice, no ne daje volumen pa onda uz nju koristim još neku maskaru za volumen i u toj kombinaciji sam stvarno zadovoljna. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.