17/03/2014

Bioten | Skin Moisture CC krema

Znate onaj osećaj kada vidite neki proizvod, poželite ga i onda ga odnesete kući? I super ste uzbuđeni, možda malo skičite od sreće, a proizvod ne otvarate jer jednostavno je ,,so precious''. Onda ga probate, nijansa vam ne odgovara i sve se lomi kao staklo. I onda mu pružite drugu šansu...


Bioten Skin Moisture CC krema je nov proizvod na našem tržištu, a obećava dugotrajnu hidrataciju, prekrivanje malih nesavršenosti i zaštitu od UV zraka. Sadrži mineralne pigmente i ,,hydro nutriet'', inače patent Biotena, koji pružaju boju i neguju kožu. Ono o čemu Bioten posebno brine jeste da proizvodi ne sadrže parabene i parafine. Takođe treba naglasiti da su glavni prirodni ekstrakti svih proizvoda 100% prirodni, a u ovom slučaju to je prirodni ekstrakt dunje. Ja, iskreno, volim da obratim pažnju na to koliko je nešto prirodno, ali mi to nije uvek presudno. No, da predjemo na stvar.


CC krema dolazi u dve nijanse - Light i Medium. Ja sam isprobala Light i prvi put je definitivno bila prežuta za mene. Pogledala sam se i štrafta između lica i vrata bila je više nego očigledna. Kako nisam vična odustajanju od proizvoda, naknadno sam rešila da nanesem manje kreme i da je razmažem četkom. Za ovaj eksprement koristila sam Blush 32. Moj stručni eksperiment me je prizvao pameti, pa sam tako zaključila da u svakom slučaju treba mala količina kreme - otprilike zrno graška, a da će nanošenje prstima, kao i nanošenje gustom četkom tapkajućim potezima dati najveću prekrivenost, iako će četka pružiti nešto baršunastiji finiš. Moja omiljena tehnika je blago razmazivanje prstima i onda razmazivanje gustom četkom kružnim pokretima. Nijansa se savršeno stapa sa mojom kožom.
Klasično je kremaste teksture i daje slabu ka srednjoj prekrivenosti, ali primarna funkcija CC kreme jeste korekcija. Pruži će koži blistavost i izjednačiti ton, a neutralisaće sivilo i blago crvenilo. Nisam uočila nikakve iritacije na mojoj osetljivoj koži. Čak mi se svidja i blagi cvetno-voćkasti miris, kao i činjenica da se ne zadržava na licu već nestaje nakon par minuta. Meni je ova krema idealna za svaki dan, iako, zbog svoje mešovite kože, moram da matiram T-zonu. Ono što mene oduševljava jeste da ni najmanje ne naglašava suve delove lica, tako je mogu koristiti si tipovi kože. Svi da, ali uz malu pomoć, pa tako ako imate izuzetno suvu i dehidriranu kožu, dobra hidratantna krema ispod CC kreme nije na odmet. Ukoliko vam je koža, pak, masna - matiranje je obavezno, a baza poželjna.
Što se tiče postojanosti nisam primetila da se krema sama od sebe skida ili prenosi na odeću, ali nos mi se prosija za nešto manje od 2 sata. Takođe, nisam primetila da Bioten CC krema oksidira ili da se skida sa lica u pečatima. Ali potrebno je nekoliko minuta da se krema upije u kožu nakon primarnog nanošenja. Imajte to na umu - CC krema se delimično upija, pa ako imate normalnu ka mešovitoj/masnoj koži, dodatna krema ispod ove vam neće biti potrebna.

Nijanse Medium i Light (na trećoj fotografiji kreme su razmazane prstima)

Bioten CC krema dolazi u tubi od mekane plastike i sadrži 50ml, a cena je oko 430RSD(3,5) i može se kupiti u svim drogerijama.
Moja jedina zamerka jesu nijanse koje će slabo odgovarati onima sa hladnim podtonom, ali svakako u radnjama postoje testeri, pa možete isprobati pre kupovine.

Da li ste probali Bioten CC Skin  Moisture All in 1 Skin Perfection kremu?

kissi&kissi
LeClaire

*Proizvod je ustupljen na testiranje od strane PR, uvoznika, distributera, ali to nikako ne utiče na iskrenost ove recenzije.

28 comments:

  1. Uhuhuh ta svetlija mi se cini bas super! Ako ikada uspem da potrosim sve sto trenutno imam kupujem ovo!! A nadam se da cu uspeti da potrosim ovo sto imam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sve drogerije/parfimerije se nadaju, jer im tiraž bez tebe nije isti. ;)

      Delete
  2. Ovo je baš povoljno. Međutim, imam mešovit tip kože, pa se plašim da ću se previše sijati, ali rado bih probala. Verovatno i hoću

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, ja isto imam mešovitu i sa matiranjem je sasvim ok.

      Delete
  3. Divan post,sutra pravac u Lilly!

    ReplyDelete
  4. Ja nisam uspela ni testera da se dočepam a kamoli da probam kremu. A jako bih volela i mislim da će mi odgovarati s obzirom da koristim Bioten liniju za negu kože lica i jako je volim :) Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da slabo kome neće odgovarati, ali pitaj u drogerijama kada im stiže, jer do sada je već uveliko trebala da bude na policama.

      Delete
  5. Ja moram priznati da ovo nisam uočila kod nas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam zašto još uvek nema u radnjama, još pre dve nedelje je zvanično puštena u prodaju. :/

      Delete
    2. Ni ja je nisam vidila u HR...

      Delete
    3. Devojke dobila sam inormaciju da Biotena nema u HR, ali ako vam nešto treba javite! :D

      Delete
  6. Ova svetlija mi deluje kao idealna za mene!

    ReplyDelete
    Replies
    1. S obzirom da smo na području gde su ljudi uglavnom toplog podtona, mislim da će se većina pronaći u jednoj od dve nijanse. :) javi ako nadješ!

      Delete
  7. Mislim da mi nijedna nijansa ne bi odgovarala, medium je pretamna, a fair nekako čudna mada bi svakako trebalo da pogledam i uživo :)

    ReplyDelete
  8. Ja sam bas pre par nedelja htela da je kupim i onda procitam Lenin post i vidim da nikako nije za masnu kozu. :( Steta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda za masnu kožu u nekom suvljem i hladnijem periodu, ali ne i za nastojeće vrele dane.

      Delete
  9. Kupila i bas mi odgovara,hvala za ovaj post!

    ReplyDelete
  10. Baš sam se pitala kako će ova kremica "proći" tvoj test :D

    ReplyDelete
  11. bojim se da bi mi mi obje bile pretamne, ali djeluje odlično :) zadnja cc koju sam probala je bila bourjois, ona me oduševila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za baš baš bledu populaciju, nažalost, ponude nema. Ali opet, light varijanta je znatno svetlija i prilagodljivija tenu od monih drogerijskih brendova (gledam u tebe Nivea BB). :)

      Delete
  12. Nisam, no pretamne su to nijanse za mene

    ReplyDelete
  13. eto, ni ovog nema u hrvatskoj lol

    ReplyDelete
  14. Merkam ovu kremicu i isprobala sam tester svetlije i okej mi je, ali mi se na fotografiji čini da nije velika razlika izmedju light i medium. Jel grešim ili je zaista tako? :) To mi je važno jer ide leto, pa će mi ova light biti presvetla, a opet, kad bih kupila dve (za ovaj period i za period nakon mesec dana), nikad ne bih stigla da ih potrošim jer mi inače ovakve stvari dugo traju. Dakle, konkretno pitanje je:Da li je velika razlika između ove dve nijanse?
    Svakako ću probati i tester tamnije, ali bih da se prvo raspitam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razlika je u nekoliko nijansi, s tim da je tamnija nijansa vise oranž, tako da je moj predlog da uzmeš svetliju nijansu. :)

      Delete
  15. Meni bi ova svetlija bas odgovarala,inace bioten kozmetika je barem po meni fantasticna.

    ReplyDelete
  16. Ja sam se pozdravila sa svim mojim bb kremicama i puderima kad sam otkrila ovo čudo,obožavam je :) . Super postić

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.