10/01/2016

INGLOT | Freedom system senke 154, 452 i 389

Kozmetika namenjena šminkerima me je oduvek manje zanimala nego klasična komercijalna kozmetika. Monotona pakovanja me nisu privlačila, a spektar ponude mi se činio tako širokim da u momentu nisam znala odakle da počnem. I nisam počela, sve dok jednog dana, Maria Tothova nije sprovela blogokoleginice i mene kroz INGLOT radnju i otvorila nam potpuno novi svet.

INGLOT Freedom system shadow 154 452 389 review pudrijera

INGLOT je poljski brend šminke, nastao pre 30-ak godina tokom kojih je razvio 1500 nijansi, od kojih 600 posvećene proizvodima za šminkanje očiju. Freedom system omogućava da napravite svoju savršenu kombinaciju nijansi, bilo da su u pitanju ruževi, korektori ili senke, jer svi proizvodi dolaze u pan-ovima istog oblika. Moja mat crna paleta, od čvrste plastike, imala je tri mesta, a ja sam želela neke, za mene, atipične nijanse senki koje ne mogu tako lako naći u ponudi drugih brendova.

INGLOT Freedom system shadow 154 452 389 review pudrijera

Nijansa 154 - Na blago izdvojenom postolju senki nalazilo se nekih 5-6 metalik sjajnih nijansi. Jedan swatch me je oduševio pigmentacijom i bilo je samo pitanje nijanse. Dvoumila sam se između 154, koju sam izabrala, i druge, malo hladnije nijanse. No, bronzano - zlatasta nijansa sa mnogo šimera i metalik završnicom je dobila jedno mesto u paletici. Volim da je koristim za hajlajtovanje unutrašnjeg ugla ili samostalno, uz mnogo maskare.
Nijansa 452 - Već dugo tražim takozvanu maroon nijansu - bordo crvena koja se graniči sa purpurnom, a senka broj 452 je prilično blizu, s tim da sadrži i jako sitan crvenkasti šimer, a ima satensku završnicu. Slabije ka srednje je pigmentovana, ali joj to ne zameram, jer svakako ne bih nosila ovu nijansu samostalno. Dodajem je neutralnim look-ovima, a nanosim je na srednji deo kapka, sve do spoljašnjeg ugla. Pruža suptilnu boju, ali boost-uje moj ego maksimalno, jer ,,nosim crvenu na očima, intrigantna sam.''
Nijansa 389 - Na mojoj prebledosti teget odlično izgleda - hvalite me usta moja - i dugo su tamno plavi ajlajneri bili jedini koje sam nosila. U moru plavičastih tonova,  senka broj 389 se dovoljno isticala da zauzme poslednje mesto u paletici. Teget nijansa me je malo razočarala svojom pigmentacijom pri swatch-evanju, ali kada je nanosim ispod donjih trepavica, jako lepo se prenosi i ne moram previše da nadograđujem boju. Ima mat završnicu, iako u pakovanju se može primetiti ekstremno sitan i rasejan srebrnkasti šimer.

INGLOT Freedom system shadow 154 452 389 review pudrijera
INGLOT Freedom system shadow 154 452 389 review pudrijera
Prva nijansa je nanesena dva puta, a druge dve tri

Jako sam zadovoljna svojom paleticom, volim da je koristim i neretko baš nju nosim kada znam da ću se šminkati ,,na lokaciji'', posebno zbog nijansi 154 (koju nanesem preko celog kapka) i 389 (kojom blago definišem linije oka).
Iglot proizvode možete naći u njihovoj radnji u Kralja Petra, kao i u Delta City-ju, a o cenama ću vas informisati čim dobijem proverene informacije.

Koje INGLOT proizvode volite?
*Proizvod dobijen na testiranje od strane PR/Uvoznika/Distributera, što ne utiče na iskrenost recenzije.

12 comments:

  1. Imala sam Inglot lak za nokte pre 5-6 god jer sam samo tako mogla da nadjem nijansu koju sam u glavi zamislila a onda potpuno zaboravila da postoji radnja. Otvaranje nove u Delti kao recenzije koje nicu su me podsetili na ovaj super brend pa vec par dana trazim savrsenu kombinaciju 5 senki kako bih napravila paletu. Cim dodjem do konacne verzije idem po njih jer su ocigledno odlicne! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam jedva suzila, ali devojke u radnjama su stvarno uslužne i olakšavaju donošenje odluka. :)

      Delete
  2. Pigmentacija je vrhunska. :O
    Odlican post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije konstantna kroz sve senke, ali to je za očekivati.
      Hvala :)

      Delete
  3. Inglot je odlican brend, imam 15ak sjenila i planiram pisati recenziju vec godinu dana, ali puno mi posla oko svocanja pa odgadjam. Nisam ni znala da imaju ovakve paletice. Ja uzela dvije, jednu sa 10, drugu s 5 mjesta za sjenila i kad ih stavim, nemoguce ih je vaditi, jer su ta mjesta onako urezana, nije ovako kao kod tebe. Rumenila su takodjer odlicna, a zelim probati i crni gel liner, tekuce highlightere. Duralineom sam takodjer zadovoljna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda imaš one okrugle? Te su izbacili iz ponude pre nekoliko godina. Nove paletice su stvarno super i baš se lako izvade senke, a ni ne ispadaju. :)

      Delete
  4. Uf, sve tri senke mi se mnogo sviđaju. Ne sumnjam da ti bordo i zlatasta odlično stoje, a teget mi zvuči zanimljivo i volela bih da je vidim i u akciji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tek prošle godine sam počela da slikam lak na noktima, možda ove počnem sa look-ovima. :D

      Delete
  5. 154 i 452 su predivne *.*
    Nemam ništa od njih jer ih u mome gradu nema, a nikako do Zagreba :) Popis proizvoda za kupnju je poduži pa će pasti jedan dobar šoping, čim se dočepam njihove trgovine :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.