26/08/2015

Sigma četkice + najava recenzija

Pratila sam blogersku i youtube scenu mnogo pre nego što sam počela sa pisanjem svog bloga i još od tada znam za Sigmu i, sada već obimnu, ponudu brenda. Sećam se da je četkica F86 bila najveći hit, te da su je svi imali. Bila je sveti gral blendanja mnogo pre raznih sunđerčića.

sigma četkice pudrijera

Pre oko mesec dana sam od Sigme dobila prvi paket sa raznim stvarima iz njihove ponude. Najviše sam se obradovala četkicama (jer njih nikada dosta), ali mi je na kraju favorit postalo, gle čuda - rumenilo. Pored rumenila i četkica, u paketu su se našli i Lip Base jumbo olovka za usne (mogu slobodno reći ruž za usne u olovci) i senka u nijansi Fawn. Ovi proizvodi će (najverovatnije) imati i svoje zasebne recenzije, te se danas posvećujem četkicama i čuvenoj rukavici (u mom slučaju - papučici) za čišćenje četkica.

3DHD Kabuki- Jedna od Sigminih revolucionarnih četkica. Bila je među prvima, ako ne i prva, sečena pod oštrim uglom i mene je to fasciniralo. No, dobro sam se namučila sa ovom četkom. Baš zbog tog ,,špica'' tečni puder se neravnomerno blenda i čini mi se da to revolucionarno sečenje više odmaže nego što pomaže. Kada sam četku probala da koristim poput klasične, pljosnate četke za puder - imala sam više uspeha. Na moje iznenađenje, ovde se ova četka pokazala kao savršena. Povlačenjem četke na dole i laganim pokretima levo-desno, postiže se skoro pa idealno izblendan puder što me dovodi do zaključka da je 3DHD Kabuki odlična buff četka za one sa suvljom kožom, jer ne podiže, a samim tim i ne naglašava, potencijalne ljuspice. Izuzetno je gusta i nešto se teže pere.

sigma 3DHD kabuki pudrijera

3DHD Precision - Za razliku od svoje veće rođake, ovo je bila ljubav na prvi pogled. Identične je gustine i oblika kao 3DHD, samo je manjih proporcija. Ta ravna linija mi savršeno koristi nanošenje korektora oko očiju, jer je prilično precizna i ne narušava već kreirani look. Primetila sam da ova četka od sinetičke dlake ne upija previše proizvoda, kao i da se relativno lako pere.

sigma 3DHD precision pudrijra

Medium sweeper E54 - Iako izgleda kao klasična četkica za nanošenje senke, iz profila se može videti da E54 nije potpuno pljosnata, već da je raširena pri vrhu, gde se opet sužava. Mekana je i odlična za blendanje u pregibu pri slaganju nijansi. Najbolju primenu, za mene, ima kada za look koristim samo jednu senku.

sigma medium sweeper E54 pudrijera

Buff and Blend E39 - Dok je nemate - ne znate da vam je potrebna. Ova četkica, od sintetičke dlake, zaobljenog je oblika i srednje gustine. Primarna namena joj je razmazivanje ivica senke i za tu priliku je apsolutno idealna. Kao (ne baš) ponosna vlasnica spuštenih kapaka nalazim manju četkicu za blend izuzetno korisnom posebno kod stvaranja senke. Mekana je, lako se pere i ne gubi oblik.

sigma buff and blend E39

Eye shading E55 Shader - Lid E56- Ove dve četke sam dobila u travel size verziji. E55 je gusta, pljosnata četkica sa srednje kratkim sintetičkim vlasima, za nanošenje senke na kapak. Najviše je koristim za hajlajtovanje i nanošenje bazne senke preko celog kapka. E56, s druge strane, je dosta precizna, uzana i pljosnata četkica koju koristim za unutrašnji ugao oka ili nanošenje kremastih senki.

sigma eye shading E55 pudrijera
sigma shader lid E56 pudrijera

Sigma Spa® Express rukavica za čišćenje četkica, u ovom slučaju, više sliči papučici. Kada se pojavila mislila sam da je reč o potpuno beskorisnom proizvodu, no uz redovno korišćenje pokazala se stvarno praktičnom kod čišćenja izuzetno gustih četkica. Papučica ima dve strane - za čišćenje četkica za oči i lice, mada da ne piše - ne bih ni znala da razlika u nameni postoji. Svaka strana ima tri regije - refine, wash i rinse, a mislim da je (u oba slučaja) refine najbolji deo, jer pomaže da se stvori izuzetno gusta pena. Usput, taj deo me neopisivo podseća na uloške za cipele koje je moja baba koristila za poboljšanje cirkulacije ili tako nešto. Fun fact.

sigma spa express brush cleansing glove pudrijera

Što se tiče ostatka paketa, pomenutog na početku posta, polako će doći na red i zasebne recenzije, a sada vam ostavljam swatcheve, kao mali tease. *namig namig*

sigma beauty swatch pudrijera
Sigma rumnilo (Neutral), senka (Fawn) i Lip Base (Indulgent)
Sigma proizvode možete kupiti na njihovom sajtu - SIGMA beauty. Takođe možete iskoristiti i kod INNOVATINGBEAUTY za dodatnih 10% popusta.

Da li ste probali nešto od Sigme?

*U saradnji sa Sigma beauty. Više o tome ovde.

16 comments:

  1. Sigma cetkice nisam jos isprobala,nekako i skupe su ali stvarno se vidi kvaliteta.Planiram se do kraja godine prijavili Affiliate program ako me odaberu.3d Kabuki mi je favorit ! :* xx

    ReplyDelete
  2. Ova mala 3D četkica je baš kul. :) Senka je prelepa, nijansa je savršena. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijansa je stvarno lepa, ali rumenilo je meni favorit. :)

      Delete
  3. četkice su odlične, meni se 3dhd baš svidio, više nego manja verzija, a od E55 bolju četkicu za baznu sjenu nemam. rasipanje sjenila svede na minimum. za papučicom-rukavicom dugo patim, ali sam našla jeftiniju varijantu, nekakav silikonski podmetač ( kuhinjski) iz konzuma...tri marke. heheh. a dobar mi je što jest jest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, parola snađi se. :D Mislim da mogu da se nađu razne jeftine varijante na temu rukavice, papučice, itd. slične teksture.

      Delete
  4. Ah ta zlatna senka, koja divota! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zapravo nije skroz zlatna, nego nije fotić hteo da sarađuje baš. Bolje slike će biti u postu recenzije. :D

      Delete
  5. Baš tako, četkica nikad dosta! Kod mene onih za senke i blendanje!

    ReplyDelete
  6. Meni je sinonim za Sigmu uvek bila četkica F80, jedna od prvih ravno sečenih, a 3DHD Kabuki izgleda kao neka unapređena verzija, što kažeš za suvu kožu :D Sviđa mi se i mala 3DHD, i po izgledu i po opisu: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. O da F80! Mislim da i na sajtu piše kao prva ravno sečena kabuki buffer četkica. :D

      Delete
  7. Kada napises "u saradnji sa...", sta to konkretno znaci? Dobijes odredjeni proizvod na testiranje...? Pitam iz puke radoznalosti, nista drugo.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.