06/08/2015

Intenzivna nega usana | KORRES Lip Butter (Plum)

U proteklih par meseci moj organizam kao da se u potpunosti izdvojio od ostatka sveta. Napolju vlaga, a ja kao suva šljiva. Nikada se nisam više mazala i vodom opijala. Balzame za usne sam nemilo trošila, a neke i izgubila, no jedan sam koristila isključivo u momentima apsolutnog očaja.

korres lip butter plum swatch pudrijera nega usana

Prošlog leta je neko sasvim divan mislio na mene i ispunio mi jednu od velikih željica - KORRES Lip Butter. Mojoj sreći nije bilo kraja, jer pored toga što je sam proizvod hvaljen, činjenica da se nalazi u kutijici, a ne u stiku, čini ga dodatno posebnim.
Purpurna nijansa me je, na prvi pogled, uplašila, jer nisam vična nošenju tih tonova. Ali KORRES buter za usne u nijansi/ukusu Plum (šljiva) je jednostavno nešto drugačije. Već prvo nanošenje je oteralo sve brige, jer na mojoj prebledosti lagana, ali puna boja je činila da izgledam kao porcelanska lutka. Sama boja je negde između purpurne i bordo, a čini da usne izgledaju kao da bride od strastvenih poljubaca (ili silnog skidanja lip stain-a, šta god vam više priliči). KORRES Lip Butter je svakako pigmentovaniji od ostalih balzama u boji, jer dašak boje ostaje na usnama satima. Boja se može nadograditi, ali tada i lakše sklizne sa usana.

korres lip butter plum swatch pudrijera nega usana
korres lip butter plum swatch pudrijera nega usana
Intenzivniji swatch radi boljeg prikaza nijanse

Od balzama u boji nikada ne očekujem preteranu negu, no ovde je ipak reč o buteru koji čini baš ono što bi jedan buter i trebalo - dubinski neguje i hidrira, uz pomoć sastojaka kao što su ši buter i vosak klica pirinča. Ono što nećete naći u ovom buteru jesu silikoni i mineralno ulje, a pohvalna je i činjenica da KORRES ne testira sastojke ni proizvode na životinjama.
Tekstura nije voskasta, niti uljana, već je vrlo nežna i nelepljiva, rekla bih na dodir čak i sunđerasta. Prijatan, slatkasti miris malo asocira na šljivu, no ne zadržava se na usnama.

korres lip butter plum swatch pudrijera nega usana

Pakovanje od debele plastike je izdržljivo i minimalistično, a sadrži 6g, kao i zaštitni unutrašnji poklopac. Buter za usne dolazi i u formi stika koji, za razliku od ovog u kutijici, sadrži i SPF 15. Ta mi je činjenica i dosta interesantna jer vam sama po sebi govori da se buteri u kutijici ne koriste napolju. Logično, samo razmislite - prljavi prsti u buter, a onda sve to lepo razmrljate po usnama.
KORRES proizvodi se ne mogu kupiti kod nas, ali mogu u nekim drugim zemljama (npr. Grčka, odakle brend i potiče). No, mogu se naručiti online po ceni od oko 10 evra.
Eventualno ću i ja naručiti još neki, ako uspem da se odlučim da li želim onaj sa narom, guavom, jasminom...

Da li preferirate mazalice za usne u kutiji ili u stiku?

18 comments:

  1. Ja stalno čekam da ti napuderišeš nos a ti nikako!! Hahahhaha to mi prvo palo na pamet kad sam otvorila blog i vidjela tvoj "slogan" :D
    Ja oboooožavam mazalice za usne a ova mi izgleda posebno mazasto!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, cemu zurba? Pricekaj. :D Naruci jedan Korres lip butter dok me cekas. :*

      Delete
  2. Ovo online poručivanje me neće videti neko vreme :D A nalazili su mi se korres balzami na wish listi, međutim, kad sam imala prilike da ih nabavim, nekako sam bila ravnodušna i nisam se mogla odlučiti trebaju li mi toliko ili ne. Sad ih možda malčice opet želim, ali nekako nisam odlučna koliko volim da jesam kad kupujem nešto. Što se tiče odgovora na pitanje, balzami u kutijici uvek budu lepši na oko i slađi za imati, dok su oni u stiku svakako najpraktičniji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem de će uskoro naići neki proizvod koji će povratiti tvoju želju za online kupovinom. :) Definitivno su slađi balmovi u teglicama, a još kada i slatko mirišu...

      Delete
  3. U torbi stik, kod kuće teglica! :D Volim sve sa ukusom/mirisom šlive, tako da mi ovaj mališa deluje posebno privlačno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da Plum može da se kupi samo u radnjama, jer nisam viđala ovu nijansu/ukus na netu. :)

      Delete
  4. Izgleda odlicno, ali steta sto ga nema u obliku sticka, zbog boje mi djeluje skroz prakticno...kao nesto sto bi mogla koristiti umjesto ruza/olovke, slicno onim rosalovim obojenim balzamima (iako oni prilicno slabo njeguju). Odlicna recenzija!

    ReplyDelete
  5. Jao sta mi radite sa ovim Korresom. :D Meni ova boja ne bi nikako legla ali bi mi jasmin sigurno odgovarao. Nadam se da cu naici na njih uskoro na odmoru. ;)

    ReplyDelete
  6. Čula sam puno preporuka, a ja još ništa Korresovo nisam probala. Ja ipak preferiram mazalice u stiku :)

    ReplyDelete
  7. U poslednje vreme se stalno pominju Korresovi proizvodi za usne pa sam se odlučila da uzmem sebi jedan, i to će definitivno biti ovaj!
    Ja lično više preferiram balzame u stiku isključivo zbog prljavih ruku. A pošto meni uvek, u svako godišnje doba, pucaju usne, ja čak i kod kuće moram koristiti balzame, tako da mi je tada bolji balzam u kutijici.
    Ali, sa druge strane, meni i nije od nekog značaja da li je balzam u stiku ili kutijici dok dobro radi svoj posao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno se slažem sa poslednjom rečenicom! :D Pakovanje je samo bonus, no ako je proizvod loš - tu nema pomoći.

      Delete
  8. odlicna recenzija :) pozeleh ga odmah hihihi
    inace slaba sam na balzame imam ih tonu od baby lipsa,eosa,alojinih....
    kupujem sigurno cim negde naletim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Nama zavisnima od balzama nije potrebno mnogo da nas navede na novu kupovinu.

      Delete
  9. Šljivu nisam probala, ali Jasmin mi je bio fenomenalan....

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.