02/08/2015

BLUSH četkice za šminkanje

U šminkanju, alat može za vas završiti sav posao - izblendati neizblendano, ublažiti prenaglašeno i savršeno stopiti šminku sa kožom. Čak i ako imate svo umeće ovog sveta, bez dobrih četkica i drugih pomagala, teško da će vaša kreacija izgledati dovršeno. Meni su četkice veliki saveznici u šminkanju, a među brendovima, čije sam četkice koristila, ispostavilo se da najčešće potežem za Blush četkicama.

BLUSH četkice za šminkanje pudrijera

Za savršenu bazu - Četkica koja me je navela da se zaljubim u Blush - 32. Svi je imaju i svi je vole, s razlogom. Blagog polukružnog oblika, sa mekanim dlakama srednje dužine i dovoljno gusta da savršeno izblenda puder - 32ojka je neophodna četkica u svačijem setu. Sintentičke vlasi ne upijaju previše proizvoda, čak i kada se on nanese direktno na njih. Pere se lako, suši nešto duže, ne gubi oblik ukoliko se pravilno održava nakon pranja, a za dve godine korišćenja ispale su možda 3 dlake. Iako je Blush 32 četka namenjena za nanošenje mineralnog pudera u prahu, ja je najčešće koristim za dodatno blendanje tečnog pudera, nakon što ga blago razmažem prstima. Za puder koji se ne primećuje i grube prelaze koji ne postoje. Cena? - 515din.

BLUSH četkice za šminkanje pudrijera 32

Za prirodno rumenilo (i poneku dlaku na licu) - Rastresita četkica sa nešto dužim i nežnim prirodnim dlakama, Blush 7B je trebalo da bude moja idealna četkica za nežno i precizno nanošenje rumenila. Iako preciznost ne izostaje, razočaravajuća je činjenica da previše dlaka ispada. Pre prvog korišćenja ispalo je tek nekoliko, tokom i nakon prvog pranja još nekoliko, a taj trend se nastavio i kroz svako naredno pranje i korišćenje. Pre par meseci opadanje se drastično smanjilo, valjda su sve nesigurno pričvršćene vlasi ispale. Kada se sa sabere sa svojim postojanjem, Blush 7B četkica je sasvim ok za svoju namenu - ne kupi previše proizvoda i nanosi ga bez jakih linija. Zbog svog blago ispupčenog i zaobljenog oblika nije loša ni za konturisanje, ali ja je preferiram za rumenilo. Cena? - 610din.

BLUSH četkice za šminkanje pudrijera 7B

Za neprimetan korektor - Dok ne spoznate muku, ne nađete ni rešenje - tako bih objasnila moju istoriju korišćenja korektora. Uglavnom sam koristila korektore za lice koje sam blendala istom četkom kojom nanosim i puder (ili prstima), no to nikako nije bilo dobro rešenje za korektor ispod očiju. Kako korektore tek od skoro nanosim i na predeo ispod očiju, bila mi je potrebna četkica da učini ivice neprimetnim. Blush 12A je klasična četkica za razmazivanje korektora - gusta, kratkih sintetičkih vlasi i prilično mekana, samim tim i odgovor na moj problem. Zaobljen vrh je blago ispupčen, te iako se četkica može činiti nepreciznom, zapravo nije. Upija minimalnu količinu proizvoda, a nakon pranja se suši kroz sat vremena. Cena? - 280din.

BLUSH četkice za šminkanje pudrijera 12A

Za precizno definisanje - Ako volite da koristite više od dve senke, onda vam je neophodna četkica za definisanje čuvenog spoljašnjeg V ugla. Blush 65E sam kupila sa namerom da je koristim za nanošenje i razmazivanje senke ispod donjih trepavica, no brzo sam shvatila da je njen životni poziv definisanje V ugla. Zbog zašiljenog vrha precizno nanosi senku tamo gde želite, a uz blagi pritisak, prirodne dlake se savijaju i lagano blendaju senku. Nakon sušenja može da se upufna, ali uz pravilno održavanje to se izbegava. Cena? - 250din.

BLUSH četkice za šminkanje pudrijera 65E

Za visok intenzitet boje - Kratke prirodne dlake, pljosnata, blago zaobljenog oblika i čvrsta - klasična četkica za nanošenje senke - Blush 16A. Sama četkica kupi prilično proizvoda i utapkavanjem na kapak čini da i najslabije senke dobijaju na intenzitetu. Lako se pere, brzo suši, a o njenoj izdržljivosti svedoči činjenica da za dve godine (skoro) svakodnevnog korišćenja nijedna dlaka nije ispala. Jedino se Blush natpis obrisao. Kao i 65E, koristim je i za blago razmazivanje senke ispod donje linije trepavica. Cena? - 225din.

BLUSH četkice za šminkanje pudrijera 16A

Sve Blush četkice možete naći na Alexandar Cosmetics sajtu i u distributivnim centrima.

Koje Blush četkice vi volite?

19 comments:

  1. Blush 32 me i po obliku i po opisu veoma podseća na Sephora 45 :) I dobro bi mi došla ova četkica za korektor, takvih nikad dosta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Identicne su, jedino sto je Blush 32 malo veca. :)

      Delete
  2. Imam jednu jedinu, mislim 14A ili B (ne da mi se gledati), uglavnom za bledanje sjenila :D
    Sviđa mi se, da sam u mogućnosti, sigurno bih nabavila još koju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako ako budes u prilici verujem da ces nabaviti jos. :) Za kvalitet koji imaju, cene su vrlo razumne.

      Delete
  3. Imaju da se naruce i na sajtu saloninfo i cene su ja mislim iste kao u aleksandru...trebam da porucim 14B i C, rekla bih da su im sve odlicne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam znala, ali svakako korisna informacija. :)

      Delete
  4. Ta 65E deluje kao četkica koju bi baš trebalo da posedujem :) Gledala sam neke Blush četkice, nemam pojma kako je nisam primetila, a možda je nije ni bilo tamo gde sam gledala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moguce da je nije bilo, jer je drska od 65E znatno duza od drugih, pa ona malo viri. :D

      Delete
  5. Imam ih sve osim ove za rumenilo i sve su mi savrshene. Imam mozda jos samo jednu koju ti ovden isi navela. Mnogo su dobre ove cetkice.Ovu za korektor imam od nedavno i potpuno me je odusevila.

    ReplyDelete
  6. Moram priznati da ih ja nisam nigdje snimila....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li u HR mogu da se kupe, ali mislim da alexandar salje i u HR i BiH. :)

      Delete
  7. Ooo pa ovo je za mene veoma korstan post. ;) Bas mi treba cetkica za korektor a dobro ce mi doci i ta 65 E. Cini mi se da imam ovu poslednju ali nisam sigurna. To mi je jedina Blush cetkica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada post. :D Ako nemas 16A - treba ti i ta! ;)

      Delete
  8. Baš lepo što si posvetila post brendu, zahvaljujući kojem su nam dostupne pristupačne, a odlične četke. Imam ih dosta, a omiljene su mi 32 (naravno) i 4A, kojom nanosim bronzer. Posle tvog posta, sigurno nabavljam i 12A :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ce se i tebi dopasti koliko i meni. :)

      Delete
  9. Hmm, kod nas ih nisam vidjela, ali možda ih bude u našem Danijel Cosmeticsu jer im je ponuda slična kao u vašem Alexandru. Ja bih ovu 32 :D

    ReplyDelete
  10. Kupila bih 32 cetkicu ali za blendanje kontura, sta mislis kako bi sluzila u tu svrhu? :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.