26/07/2015

Smećarnik | Edicija XII

U toku nedelje se u mojoj sobi održao spektakl poznat kao Veliko čišćenje. To je nalet potpunog ludila i manjka pospanosti koji se prezentuje kroz raščišćavanje komoda, brisanje prašine i izbacivanje nepotrebnih stvari. Sve, naravno, u sitne jutarnje sate.

Pudrijera blog smecarnik
Pudrijera blog smecarnik

Vrućina znači samo jedno - tuširam se previše puta dnevno. Trudim se da koristim gušće i kremastije, navodno hranljivije, gelove za tuširanje kako bih nekako olakšala svojoj koži. Afrodita uljani gel za tuširanje sa uljem jojobe je fantastičan i ponovila sam kupovinu, dok Velnea Shower Cream sa mirisom narandže&guarane neću ponovo kupiti, jer mi se pokazao pregust, iako ću probati neki drugi miris. Nivea kremasti gel ,,Free time'' je odličan za leto! Osvežavajući miris momentalno razbudi um i telo.
Pretprošle nedelje sam pisala o depilaciji i uklanjanju malja generalno, pa ste mogli da vidite da praktikujem muške brijače i pene za brijanje nogu, tako da sam potrošila Balea Sensitive penu za brijanje. Veliko pakovanje mi je zaista dugo trajalo, a pena je solidna,  mada ima boljih (ali ne i jeftinijih). Takođe sam, prošle nedelje, pisala o nezi peta i ova VZK krema za pete se fino uklapa u tu priču. Prilično je masna i malo se sporije upija, iako za stopala ne čini ništa revolucionarno (opet, za cenu koju ima - fantastična je).

Pudrijera blog smecarnik

U potpunoj pomami za InSight proizvodima nisam želela da budem izostavljena, pa sam probala par proizvoda. InSight Dry Hair masku sam već hvalila i još uvek sam istog mišljenja - ako imate ptičije gnezdo na glavi koje se ne može raščešljati ni uz pomoć najboljeg češlja - probajte ovu masku. Problem rešen! S druge strane, InSight šampon protiv opadanja kose meni apsolutno nije potreban, ali sam primetila da su mi otpale tri dlake više i prepala se. Ne mislim da je šampon imao uticaj na smanjenje opadanja, a pri tom je dosta vlasi. Revlon Uniq One* sam, napokon, probala i iznenadila se činjenicom da je krema u pitanju, obzirom da sam očekivala tečnost. Zagladi dlaku, malo olakša raščešljavanje, ali ne vidim ga kao nešto neophodno u mojoj rutini.

Pudrijera blog smecarnik

Volim da se kupam u micelarnim vodama. Trošim ih kao da su obična voda, te ne čudi što se rado okrećem potrazi za miljenicom među micelarnim vodama jeftinijeg ranga. Mixa Optimal Tolerance micelarnu sam već probala i mislim da je ok, ali da ne može da se nosi sa nešto otpornijom šminkom. L'Oreal Skin Perfection micelarna je verovatno najbolja drogerijska micelarna koju sam probala, jedini problem su joj jako vodootporne maskare koje skoro u celosti skine, ali ostaju tragovi. Bioten Skin Moisture sredstvo za skidanje šminke oko očiju* nikako ne preporučujem! Oči su me pekle, a ni šminka nije daleko odmakla sa kože.

Pudrijera blog smecarnik

Bioderma Photoderm MAX krema sa zaštitnim faktorom 50+* sam koristila uglavnom tokom proleća, tačnije sve dok temperature nisu počele da luduju. Masnije je teksture i ostavlja film na licu, tako da mislim da bilo ko sa kožom masnijom od normalne ne bi voleo ovu kremu na svojoj koži. Nikel blagi piling sa maslinama*, zapravo miriše na narandže. Ako volite mehaničke pilinge, a imate osetljivu kožu, svakako probajte ovaj piling jer je vrlo blag i kremast, a opet sadrži dosta zrnaca.
Stalni stanovnik mojih smećarnika jeste Shenemil Biomaska, voljena od strane svakog člana porodice. Isušuje bubuljice preko noći i definitivno zaslužuje svoju recenziju.

Pudrijera blog smecarnik

Kao što se kupam u micelarnim, očigledno imam i ozbiljan problem sa potrošnjom balmova za negu usana. Volim da su masnjikavi, blagog mirisa i da ostavljaju lagani film na usnama, a Marigold Stick za negu usana* i  Martina Gebhardt lip balm su baš takvi. Marigold sam potrošila u ekspresnom roku - jednostavno se nisam odvajala od njega, dok mi je za MG trebalo više vremena, jer je izuzetno uljane teksture.
Za predeo oko očiju ne volim preterano masne teksture, posebno u toplijem periodu. Moj izbor za proteklih par meseci je bio Bioten Genovate serum za predeo oko očiju*. Pakovanje sa pumpciom je odlično, jedino što kroz obojenu plastiku ne može da se vidi kada ponestaje seruma, ali sam proizvod je odličan - lagan, brzo se upija i blago smanjuje nadutost.
Rexona Aloe Fresh, identično Biomaski, redovno gostuje u smećarnicima - odlična zaštita, ali sadrži aluminijum, pa uvek kupujem mini pakovanje, jer ovaj dezodorans trošim samo u posebno znojavim prilikama.

Pudrijera blog smecarnik

Sa sredstvima za skidanje lakova sa noktiju nisam imala mnogo sreće. Trudim se da pronađem neki koji ne isušuje nokatnu ploču i kožicu oko noktiju previše. Ebelin skidač laka za nokte bez acetona definitivno nije takav, a ima i oštar miris koji je krajnje neprijatan. U istoj priči spašavanja noktiju jesu i razni tretmani, pa sam tako skoro potrošila i Eveline SOS, koji me nikako ne oduševljava.
U procesu čišćenja iz kolekcije lakova su izašli sasušeni gliteri - Aura SheBunny u nijansi 511 i AVON ColorTrend zlatni gliter u nijansi Gold Flecked.

Pudrijera blog smecarnik

Napokon sam se rastala i sa Rimmel STAY MATTE puderom u kamenu. Probala sam pudere koji me mnogo bolje matiraju i manje su praškasti, ali ni ovo nije loš puder u kamenu, samo što ga ne preporučujem za one koji nemaju potrebu da se cementiraju.
Kada brendovi povuku neki proizvod, a ja ne mogu da se setim pre koliko su povukli isti, onda je vreme da ti proizvodi izađu iz moje kolekcije. Takav je slučaj sa Avon Color Trend ruževima u nijansama Sequin i Ginger, koji sada već malo smrduckaju. Možete samo da zamislite koliko davno su izbačeni iz proizvodnje, kada imaju šimer, a ja sam ih dobrovoljno nosila. Toliko o tome.
Deborah smeđi ajlajner imam od početka svoje kozmetičke avanture, tako da mu je vreme da ide, jer nije korišćen godinama unazad.

Pudrijera blog smecarnik

Pored naleta pročišćavanja svega od sobe do aure, u tri ujutru, imam i neku neopisivu potrebu da eksperimentišem. Tako su nastradala 4 polu-potrošena ruža, koja već neko vrme stoje i ne bivaju upotrebljavani. Moj Franken-ruž je bio potpuni fail i završio je u kanti, a sa njim i Deborah Atomic Red ljubičanstveni ruž u nijansi 20, kao i klasična crvena - AVON Ravishing Red  i dva draga AVON koralca - Apricot Mystery i Can't resist Coral.

Koliko često ,,pročišćavate'' vašu make-up kolekciju?
 
*Proizvodi dobijeni na testiranje od PR-a/Distributera/Proizvođača i to ne utiče na mišljenje autora. Više o tome ovde.

18 comments:

  1. Insight maska je i meni super. Rimmel puder sam nedavno kupila, i baš mi se dopada. Nasmejala sam se na ovu opasku da si dobrovoljno nosila karmine sa šljokicama. :D Ista stvar kod mene, ali za sjajeve za usne. :D

    ReplyDelete
  2. E, vidis... Ja sva odusevljena komentarima za Biomasku kupim je... I nista! Jos mi se zacrvenelo lice a generalno mi nista ne smeta.. A bas sam se ponadala da ce mi resiti probleme :( Inace, meni nesto kvrcne u glavi pa odradim bacanje make up & care proizvoda, naravno, to je uvek iza ponoci :D Vidim da je to i kod tebe slucaj pa mi je lakse :D Naravno, uvek se izvuce neki proizvod iz doba jure kao i tvoj gliter karmin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta za lošse iskustvo sa Biomaskom, zaista je prvi put čujem da se nekome ne dopada, ali i to je normalno. Vidim da spremanje iza ponoći nije retkost, tako da ne osećaj se loše. :D

      Delete
  3. imam Biodermu spf kremu, dobra mi je, zadovoljna sam.
    što se tiče tuširanja, ne znam koliko je zdravo (razmišljam naglas, ne kažem da ti tako moraš :) ) svaki put koristiti gel ili sapaun, ako se tuširamo samo da se rashladimo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da se rashladim - sednem ispod klime, a to tek nije zdravo. :) Tuširam se više puta jer svaki put kad uđem u gradski dodirnem nešto lepljivo - ljude, rukohvate...

      Delete
  4. Btw, ovaj skidac laka za nokte je najverovatnije najlosiji skidac laka za nokte ikada! Imas li predlog za bolji? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista sam ih probala mnogo i za sada mi se kao najmanje zlo čini Dahlia sa kajsijom. :D

      Delete
    2. Slazem se :)

      Delete
  5. Eh, a baš sam provela prethodno veče eliminišuću gomiletinu nepotrebnih stvari koje sam tokom godina nataložila kod roditelja, biće da ima nešto u vazduhu šta nas tera na čišćenje :D
    Upala mi u oči ocena Insight Dry maske - sjajna je, nema šta, ali ako je kosa tipa moje problem ipak nije rešen, bar ne bez 15 minuta upornog četkanja, avaj...
    Moraću jednom da probam i Lorealovu micelarnu, a i neki Afroditin gel za tuširanje, svi ih hvale u poslednje vreme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam talasastu i jako gustu kosu koja se vrlo lako mrsi i za moj tip kose, ova maska definitivno pomaže. :)
      Afrodita sada ima nove kremaste gelove, svi mirišue na nekakve poslastice, tako da ako voliš slatko, to je moj predlog. :D

      Delete
  6. I meni je Revlon Uniq One bio ok, ništa više, ništa manje. Možda sam previše očekivala ...
    Razmišljam da dam šansu nekom od Eveline tretmana za nokte. Čini mi se da ti je 8in1 bio dosta bolji od ovog SOS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, on jeste bolji. No, imaj na umu da svi Eveline tretmani ne leče nokat, već stvaraju jedan sloj preko njega, pa se nokatna ploča čini glatkom. Ovo sam, naravno, shvatila nakon dugoročnog korišćenja. :)

      Delete
  7. Još jedan glas za Afrodita Jojobu!
    N epravim nešto često čistku, ali ni ne nagomilavam šminku pa nemam ni potrebe za tim.

    ReplyDelete
  8. Nemoj da stavljaš dezodorans na sveže obrijana pazuha (čak ni tzv.prirodne), da se ne zezneš kao ja. Sačekaj nekoliko sati.

    ReplyDelete
  9. Imam kovrdzavu kosu koja je po prirodi suva, i koristim Insight sampon, balzam i masku za suvu kosu. Maskom sam i ja odusevljena, ali me balzam nije odusevio pa bih volela da mi preporucis neki bez sulfata i silikona ako mozes?
    Takodje, posto znam da si probala dosta Bioten proizvoda, zanima me tvoje misljenje o sredstvu za umivanje. Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je većina balzama bez sulfata, ali bez silikona ih nema mnogo. Alverde pravi nekoliko, ali nisam probala. Moja kosa nema problem sa malo silikona, pa nisam ni istraživala. Moja preporuka je da kontaktiraš autorku bloga kosa.rs :)

      Bioten krema za čišćenje (roze pakovanje) je jako fina za čišćenje same kože, ali ne i skidanje šminke. Gel nisam probala, ali svakako ne preporučujem peneća sredstva. :)

      Delete
  10. Dobro si ti to počistila! I ja svako malo imam takvo "veliko spremanje". Poslije se čovjek dobro osjeća ;)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.