14/07/2015

Depilacija kod kuće | LYCIA

Kada je reč o dlakama - zovite me rođak Itt, jer ih imam svuda. Damske brčiće, obrve koje pokušavaju da se sjedine, dlakava ruke da grejem druge kad ih grlim i noge, da grejem sebe. Već godinama unazad uspešno sve držim pod kontrolom, manje-više. Probala sam skoro sve što postoji - brijanje, depilacija, smrdljive kreme - i zaključila da mi za svaku regiju odgavara drugačiji sistem (ne)obuzdavanja maljavosti.

Depilacija kod kuće LYCIA pudrijera

Počnimo od lica, konkretnije - nausnica. Jednom nedeljno, obavezno. Mislim da su gusti brci na ženi nedopustivi. Ni ,,tenda obrve'' nisu šarmantne. Obrve kontrolišem uz pomoć dobre stare pincete. Lično preferiram koso sečenu pincetu kojom jednom nedeljno dovodim obrve u red, a i u toku nedelje (ako postoji neki slobodni borac za prava dlaka). Uklanjanje dlaka pincetom sa nausnica je izazvalo previše suza, te već par godina unazad koristim isključivo trakice sa hladnim voskom. Od nekoliko brendova, LYCIA mi se iskazala kao najbolji izbor, zbog odnosa cene i kvaliteta.
LYCIA Perfect Touch depilacione trake za normalnu kožu sadrže hladan vosak između plastičnih trakica, koji zagrejete trljajući trakice između dlanova, pre nego ih razdvojite. Koriste se kao i većina proizvoda za depilaciju voskom - traku nanesete u smeru rasta dlake, zategnete kožu i povučete suprotno od rasta dlake. To je cela nauka. Pitanje bola je vrlo subjektivno. Depilaciju nogu skoro da nisam ni osetila, prepone su izazvale koju grimasu, dok sam tokom depilacije unutrašnjeg dela ruku čak videla i suzu kako se sliva niz obraz. Nausnice, pak, toliko često depiliram da ne osećam ni tračak bola.

Depilacija kod kuće LYCIA pudrijera
Mere trakica voska izražene u mm

Ruke su me s razlogom najviše bolele, zato što ih depiliram jednom godišnje. Ne, dlake na rukama mi ne rastu ekstremno sporo, samo sam odlučila da me za iste nije briga. Koža mi je osetljiva na sunce i neretko imam crvene tačkice po rukama, tako da dlake vidim kao vrstu zaštite. No, svake godine, barem jednom, izdepiliram ruke, čisto da zadovoljim znatiželju. Rezultat je uvek isti - ,,Nikada više ne depiliram ruke'', crveni pečati, bol i razmišljanje o izbeljivanju dlaka.
Noge, s druge strane, retko depiliram iz potpuno drugog razloga. Ja nisam sitna žena i ne mogu da izdepiliram noge sa 6 velikih traka (koliko dolazi u LYCIA setu). Zato se radije odlučujem za redovono brijanje. Zna da bude malo dosadno i naporno za održavanje, ali postižem dobre rezultate, a i ekonomično je. Probala sam i ultra-smrdljive kreme za depilaciju - odlične, ali miomiris ne izlazi iz kupatila ni dva sata nakon tretmana.

Kada se sve sabere, održavanje glatke i ćelave kože je prava obaveza. Ako ne podnosite topli vosak, a a radi ste da se sami depilirate - LYCIA trake su odličan izbor.

Čime se vi depilirate?

*U saradnji sa dm Srbija. Više o uslovima saradnje ovde.

29 comments:

  1. Lepo kažeš, nausnice i obrve su se navikle, ne osećam uopšte čupkanje dlačica :D mada se meni pinceta pokazala kao najbolja, za sada, nekad sam koristila samo Lycia tračice i bila prezadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obrve me ne bole, kada radim pincetom, ali zato nausnice... Uh... Anyway, Lycia forever. :D

      Delete
  2. I ja koristim trake, Veet doduše :)
    Često za noge koristim brijač jer me mrzi da čekam ali zato planiram to sve laserski srediti. Najveći problem mi je pazuh jer je jako osetljiv i kozmetičarke su me uništile bukvalno :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam primetila neku posebnu razliku između Veet i Lycia traka, a Lycia su jeftinije, pa ih zato preferiram. :) Na tvom mestu bih laserski prvo radila pazuh da ne bi bilo dodatnih iritacija, dok bih ja sama laserski prvo suke brke. :D

      Delete
  3. Ja inače celo telo sređujem hladnim i toplim voskom, jednom mesečno u salonu. Sad idem na more i verovatno će imati potrebe za brijanjem nogu nakon određenog vremena (nisam sposobna da sama koristim vosak ili epilator na sebi, tripujem da me duplo više boli nego kod kozmetičarke :P ) . Nikad do sad nisam brijala noge pa me zanima koji brijač koristiš i šta još uz njega (imamo isti tip kože pa će odgovarati sigurno) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zavisi od budžeta. :) Ako planiraš samo par nedelja da briješ noge, preporučujem da kupiš jednokratne Venus brijače sa ugrađenim trakama kreme. Koštaju oko 500 dinara, za dva brijača. Ima i veliki brijač sa kremom, pa se menjaju glave, ali on je nešto preko 1000 dinara. Isto odličan, ali skuplji. Najjeftinija varijanta je običan brijač (ja koristim i muške i ženske, jer nisam primetila značajnu razliku) sa barem malo pokretnom glavom, radi lakšeg brijanja delova oko zglobova i kolena + pena za brijanje (muška ili ženska, dobra je Balea men sensitive i njihove klasične ženske pene). Takođe možeš da koristiš i ulje, regenerator za kosu...

      Delete
    2. Mmm, tad prvi Venus sa ugrađenim trakama deluje praktično a ekonomično. Hvala na sugestiji. :)

      Delete
  4. Odlicno napisan post!Duhovit pristup temi 😃 Ja koristim el.epilator za ruke,noge i pazuh.Jedina zamerka mu je sto meni ne ostavlja kozu glatkom.Probala sam i hladan vosak,ali moje "napasti" ne odlaze tako lako.Brkove izbeljujem jer mi nakon eliminacije istih ostaju crveni pecati po 2-3 dana pa ne znas sta je gore-brkovi ili ta obojenost narednih dana.Eeehhhh....pozdravljam 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Preplakala sam svako koriscenje epilatora, tako da skidam kapu za redovno koriscenje istog. :D

      Delete
  5. britivica u <3
    nema mi do brijanja, mene sve boli. svako toliko probam nešto novo čisto da zadovoljim znatiželju, i mogu samo reći da ako se ikad budem osakatila, to će biti nekim depilacijskim tretmanom i čitat ćete o tome u novinama: spalila kožu voskom / otrgla nogu depilacijskom trakom i sl.

    volim glatku kožu i nisam dovoljno disciplinirana da čekam da mi dlake porastu za čupanje. obrijem pod tušem i mirna sam. rutina.

    ReplyDelete
  6. Skoro sam probala Evelin kremu za depilaciju jer imam dlacice na butinama koje su jako sitne i tanke, ali dovoljno vidljive da me nerviraju. Za sve ostalo idem kod kozmeticarke (cak i za obrve) ili brijem sama (pazuh). Ali za butine mi se nije islo u salon, pa kao ajde probacu to kod kuce, koliko tesko moze da bude? Uradila alergo test dan ranije, sve po uputstvu, sve ok, nema reakcije. Kao. Kada sam zavrsila depilaciju, plakala sam kao beba. Crvenilo, iritacija, uzasan svrab, osecaj zategnutosti, neke tacke po butinama kao da su me komarci izujedali. Plus, ona krema se jako tesko spira, tri puta sam ulazila u tus kabinu da budem sigurna da nista nije ostalo. Crvenilo se smirilo posle par sati, kasnije sam stavila Sebamed protiv ojeda da to smiri, ali tackice su ostale vidljive. Ne znam zasto mi nije palo na pamet da bi umesto kreme mozda bolje bilo da probam trake :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG! To definitivno nije trebalo da se dogodi! Ja sam probala Veet, Lycia i Lilly kreme za brijanje i stvarno nisam imala problema. Probaj trakice, ali svakako ako ti je koža preosetljiva, najbolje rešenje jesu ulje i brijač.

      Delete
  7. Bol i patnja mediteranskog nasleđa... :) Ok su Lycia, njih i još jedan brend najčešće uzimam za nausnice, kada me mrzim da čupkam pincetom, i prepone. Za sve ostalo tu je epilator ili brijači kada sam u žurbi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Epilator imam i ne koristim, previše bola. :D

      Delete
  8. Ja kombiniram različite tehnike s obzirom na tretirano područje ;)

    ReplyDelete
  9. Za nausnice koristim bas lycia trakice i boli me, posle toga nausnice su mi bas crvene i treba ima dobra 3-4 sata da se vrate u normalu. Noge i prepone depiliram vrucim voskom, to sam radila vec par puta i navikla sam na bol, ne pada mi toliko tesko, mnogo teze mi je epilatorom nego voskom. Ruke ne diram, ne vide se previse dlake i ne smetaju mi. Mada imam problem sa stomakom, razmisljam po prvi put da uklanjam dlake na tom delu ali nemam ideju kako, ne znam koji je najbolji i najprakticniji nacin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zavisi od osetljivosti kože. Ako ti se za ostatak tela dobro pokazao vrući vosak, onda probaj u salonu, neka ti urade patch test. :)

      Delete
  10. Treba da središ dizajn bloga, izgleda dosta amaterski a pišeš dobre tekstove, uglavnom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komplimentu i sugestiji. :) Svakako da radim na dizajnu bloga i uskoro ocekuj promenu.

      Delete
  11. Ja sam se ranije depilirala u salonu (iskreno to je davalo najidealnije rezultate), pa sam onda prešla na depilaciju kod kuće trakama uz električni grejač voska (bilo ga je u Lilly/ju za oko 1000 dindži). I to se pokazalo neočekivano fino, posebno na nogama. Ali sam na kraju, što iz dosade - što iz lenjosti, potpuno prešla na brijač. Muška pena, neki fin brijač sa onim zaštitnim pločicama i gotova sam za tili čas. Nikada nisam depilirala ruke, i dalje mi se čine lepe tako "kosmate" xD. Dlačice oko obrva čupkam pincetom, a nausnice tradicionalno ovakvim trakama (skoro sam pazarila neke u Maxi/ju i pokazale su se fenomenalnim - setiću se naziva).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vosak zateva konkretno vreme i organizaciju, tacnije raspored. Brijac je safe bet. Seti se naziva :D

      Delete
    2. Setila sam se: Deleze trake za lice. Koštaju svega 130 dindži ili tako nešto, tipa među najjeftinijim su, a fenomenalne su.

      Delete
  12. Pratim te sada!

    Super blogič!

    Katja iz Slovenije,

    nadam se da me pratiš nazad <3

    ReplyDelete
  13. Djurdja-Oriflame23 July 2015 at 15:25

    Tema je savrsena za ove letnje dane,pogotovo kad uzmemo u obzir koliko vremena ode na to da bi jedna zena izgledala pristojno i zadovoljno. Ja sam neko ko od 12god.muku muci sa nezeljenim dlakala,i dan danas govorim da me treba potopiti celu u vosak :) Salu na stranu,apsolutno se prepoznajem u ovom tvom tekstu. Nema sta nisam koristila razne brijace,koje bih trebalo da koristim svaki drugi dan kako bi koza bila lepo glatka,od smrdljivih krema zbog kojih mi se na kraju povraca,ali makar sam mirnija dan-dva duze... Probala sam i tople i hladne voskove kod kuce,i uvek se ziva izmucim jer to traje predugo i tesko jer ne mogu uvek svim mestima da pridjem... Uzas jedan. Najsrecnija dam bila kad sam isla redovno u salon na hladnu depilaciju,to je savrseno funkcionisalo,legnem i za cas je gotovo. Ali tu nije kraj,od svih ovih metoda sam imala neke muke,od brijaca svrab,od depilacije kozu koja nenormalno bukne i to traje satima....
    Ono sto bih ja svima vama preporucila i sto mi je neizmerno zao sto nisam mnogo ranije otkrila je DEPILACIJA SECERNOM PASTOM koju mozete kupiti u Lily ili napraviti sami kod kuce.(jednostavno,jeftino,BEZBOLNO,nema iritacija,dlake su proredjene vec posle prvog koriscenja)... Od sad i zauvek,samo ovo!! Pogledajte postupak na YouTube
    Pozdrav,bravo,odlican tekst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam nikada koristila secernu pastu, iskreno, samo zbog straha da se ne opecem. :) Ali ko god je probao hvali je, tako da cu je eventualno i ja probati.

      Delete
    2. Djurdja-Oriflame28 July 2015 at 17:33

      Probaj obavezno,odusevices se,garantujem! Nema sanse da se opeces,ionako pasta treba da se ohladi da dobije izgled rastegljive zvake. Bitno je samo da je ne prekuvas,onda je neupotrebljiva. Srecno,javi utiske kad probas💋

      Delete
  14. Srećom tih problema nikada nisam imala previše, tako da mi električni depilator koji čupka dlačice radi posao. Ponekad krenu da urastaju dlačice, pa onda "presečeš" brijanjem.

    ReplyDelete
  15. Ja sam vrlo mlada imam 15 god, ali normalno kao i svaka druga devojka zelim da se otarasim dosadnih dlacica... Ja zivim bez majke vec 10 godina tako da nema ko da mi sve to objasni pa se informisem preko interneta... Do sad sam od kad sam primetila da mi dlacice smetaju sve resavala brijacem... ali mi je to dosadilo zbog kratkotrajnog dejstva... Ne mogu da idem u salone,pa me zanima kako da se sama otarasim dlacica za duzi period, za noge se vec i snalazim ali najveci problem mi je zona ispod pazuha i intimna zona... Mozete li odg. sta je najbolje od preparata za te delove i molim vas gde se mogu nabaviti i kolika im je cena? hvala unapred... <3 <3 <3

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.