05/07/2015

Protiv celulita sa GUAM-om

Celulit je večita boljka žena. Sve žene imaju celulit, bez obzira na građu, kilažu, stil života. Ja nisam neko ko veruje u magične preparate koji će celulit, kao od šale, otkloniti, jer sam svesna činjenice da su potrebne korenite promene kako bi nešto što se nanosi na kožu ispunilo svoj puni potencijal. Ovom prilikom svoje iskustvo sa GUAM anti-celulit tretmana, u okviru Metropoliten salona, vam prenosi Mia sa bloga MakeUpLicious.

Guam fango anti celulit tretman pudrijera
Foto: Dario Marić
,,Verujem da mnoge devojke, kao i ja, vode borbu sa celulitom. Nekako ga se uvek setimo pred samo leto, i tada pribegavamo različitim sredstvima. U zavisnosti od toga u kojoj je meri kod vas izražen, odlučićete koja je metoda za vas najefikasnija. Ipak, preporučuje se univerzalna metoda koju vam danas prenosim. U pitanju je anticelulit masaža, i kasnije negovanje kremama.
Naravno, osim njih, i fizička aktivnost, redukovana ishrana i unošenje tečnosti se preporučuju.
Ono što je jako bitno da naglasim jeste da anticelulit masaže ne treba da vam stvaraju podlive. Jednom prilikom, u frizerskom salonu, slušala sam dijalog dve devojke. Jedna se hvalila anticelulit masažom, i požalila se na puno modrica, ali uz opasku da ,,To verovatno tako treba“. Ne treba! Jako je bitno da taj posao prepustite osobama i salonima u koje ste sigurni.
Anticelulit masaža na kojoj sam bila jeste u okviru Metropoliten Beauty Salona. Atmosfera je i više nego prijatna i ušuškana. Imala sam osećaj kao da je tamo vreme stalo.
Prepustila sam se veštim rukama terapeuta i masera, Jovane Milenković, koja je zaista sjajna.  Na tretmanu sam bila krajem aprila, tako da vam donosim već vrlo formirane utiske, kao i savete za dalju negu.

Guam fango anti celulit tretman pudrijera
Guam fango anti celulit tretman pudrijera
Foto: Dario Marić
Prvi korak je masaža stomak, butina, i ostalih prblmatičnih delova. Vrlo je opuštajuća, i prijatna. Cirkulacija se ubrzava, i prokrvljenost tkiva je veća. Zatim, sledi masaža sa anticelulit kremom. U pitanju je bila Guam anticelulit krema sa sastojcima, koji su poznati po svom dubinskom dejstvu, kao što su alge, breza, divlji kesten, lavanda i limun. Ova masaža može biti bolna, iako u mom slučaju nije bila. Zavisi i od vašeg praga osetljivosti, ali i od količine masnih naslaga. Takodje, primetila sam da me je masaža jedne butine na trenutke bolela. Jovana mi je objasnila da je verovatno u pitanju to što mi je ta noga manje ,,aktivna“ u odnosu na drugu, manje se oslanjam na nju itd.
Nakon masaže, odlazite do tuš kabine jer treći korak, odnosno nanošenje Guam blata zahteva u potpunosti čistu kožu.
Ukoliko imate probleme sa kapilarima, ili osetljivu kožu tretman će se sastojati od blato koje hladi. Meni je udeljeno blato sa efektom zagrevanja. Ne brinite se ukoliko niste sigurni koje je za vas idealno, već na prvi pogled maser će vam otkloniti sumnje.
Guam blato je na bazi gline, algi i eteričnih ulja, i u potpunosti je prirodno. Nakon nanošenja, telo se umotava u foliju.
Brinula sam se oko efekta zagrevanja, da li je nelagodno, kakav je osećaj itd. Verujem da je ovo često razmišljanje. U mom slučaju osećaj nije bio neprijatan, nije bilo peckanja, samo blaga toplina.
Blato se ostavlja da deluje 30 minuta, a nakon toga ponovo odlazite na tuširanje. Tamo imate sve što vam je potrebno, počevši od gela, peškira i drugih stvari.
Na samom kraju se nanosi Guam Fango hladni gel. On sadrži mentol, esencijalna ulja grejpa i limuna i koristi se za intenzivno skidanje celulita.

Korišćeni proizvodi tokom tretmana (izuzev kamenja *namig namig*)

Nakon same masaže sam se osećala lakše, i sa mnogo više energije. Od podliva nije bilo ni govora, a koža je bila nahranjena i zategnutija.
Nastavila sam tretman sa Guam hladnim gelom nekih 10-15 dana. Ono što sam primetila jeste da mi je celulit zaista izašao na površinu. Ranije se uočavao samo ukoliko bih pritisnula kožu, a tada to više nije bilo potrebno. Da bi se zaista oslobodili celulita, potrebno ga je prvo izvući iz dubljih slojeva kože. Uvela sam i drveni masažer, i još neke proizvode, i primećujem da se počeo povlačiti. Imam još posla, ali sam na pola puta.
Dakle, preporučujem odlazak na masažu kao prvi korak u borbi. Naravno, u slučaju upornijeg celulita, potrebno je tretman ponavljati. Takodje, predlažem da počnete krajem zime - početkom proleća, jer će vam sigurno biti potrebna bar 2 meseca.'' - Mia, MakeUpLicious

Da li imate iskustva sa anticelulit masažama? Da li ste pronašle svoj ,,recept“ protiv celulita?
*U saradnji sa salonom Metropoliten.

6 comments:

  1. Super stvar! Probala sam Guam proizvode i stvarno su dobri, a u kombinaciji s profesionalcima u salonu, rezultati su vjerojatno još bolji!

    ReplyDelete
  2. Molim te za info koliko je cena ovog jednog tretmana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paket od 5 masaža košta 20000 dinara, a 6. masaža je gratis. :)

      Delete
  3. Zanimljiv članak :) Mia je to lijepo opisala. Nisam nikada vjerovala u kreme, premda ih s vremena na vrijeme koristim, eto, reda radi kad sam ih već dobila. No na masažu bih rado otišla :D

    ReplyDelete
  4. Meni je u trudnoći toliko buknuo celulit da nisam mogla da poverujem. Čekam da prestanem s dojenjem pa krećem u pohod na tu napast. Nisam nikad bila na masaži, a o Guamu sam čitala pohvale, tako da sam svakako mislila da probam kada dođe vreme. Vidiš, ja nekako više volim zimi da treniram i mažem kreme, tokom leta (a bogami i proleća) me mrzi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iako ne verujem u anti-celulit proizvode, slažem da mi je tretiranje kože zimi mnogo razumnije. :D

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.