15/03/2015

Smećarnik | Edicija X

Nakon ruževa, saveta i drugih peripetija, vreme je da se vratimo klasiku - empties post! Prvi put, ove godine, pisaću o stvarčicama koje sam potrošila ili izbacila. Sva oduševljenja, razočaranja i mogućnost ponovne kupovne - u desetom smećarniku.

Smecarnik Empties

InSight maska Pantene Taft

InSight Dry Hair mask - Već sam kupila veće pakovanje, jer ovo je najbolja maska koju sam ja probala! Nije me čak ni sramota da priznam da se tri dana (da, dobro ste pročitale) nisam češljala i kosa mi nije bila zamršena poput odnosa u telenoveli.
Pantene Pro-V Oil therapy šampon i balzam - Ovo je bio set i na omotu je pisalo da nema SLS, a ima. Ok mirišu, ali ne bih ponovila kupovinu. Šampon, iako namenjen suvoj i oštećenoj kosi, dosta isuši istu, a balzam ne pomaže. Ispod proseka, svakako.
Taft Perfect Flex pena* - Ako imate više od tri dlake na glavi, ja ovu penu nikako ne preporučujem. Moja kosa je prilično gusta, ali nema volumen pri korenu i mislila sam da će ova pena pomoći. Da, dobila sam volumen gde sam želela i gde nisam. Kosu nisam mogla da obuzdam i bila je ogromna. Proporcionalno srazmerna mojoj pozadini.

ALVERDE VELNEA AFRODITA REXONA JESSA

Jessa losion za intimno pranje -  Heh, intimno se perem. Samo meni ovo može da bude presmešno. Kakogod, nemam vam mnogo šta reći, jer ako me ,,intimni'' losioni ne unište, ja sam ravnodušna prema njima. Ok je, nisam imala iritacije, a pri tom je i dosta jeftin losion. Ima i sensitive verzija.
Alverde piling sa kokosom - Miriše na alkohol i kokos. Odlična kombinacija za ludovanje na Ibici, ali ne i za piling. Čudan je, jer ima komadiće kokosa u sebi. Jedan prosečan piling, možda čak ni toliko.
Velnea Cream Shower Vanilla - Pošto obožavam Velnea gelove za tuširanje, kada su plasirali i kremastu, hidrirajuću verziju - morala sam da probam. Miris vanile je blago veštački, a sam gel se jako teško istiskuje iz boce, jer je plastika pretvrda. Ne isušuje kožu, ali mislim da mi se više dopadaju druge linije.
Afrodita Mineral Water gel za tuširanje - Uvek moram da imam jedan slatkasti, topli miris i jedan osvežavajuć. Uz gore pomenutu vanilu, ovo je bio ,,osvežavajuć'' miris. Previše veštački i agresivan miris za koji mislim da više priliči sredstvu za čišćenje kuće. Sam gel je ok, ali preferiram onaj sa jojobom iz Afroditine ponude.
Rexona Aloe Fresh i Oxygen - Mislim da su ovi dezodoransići bili u svakom smećarniku. Uvek kupujem Aloe Fresh, ali kada tog nema, kupim neku drugu Rexonicu. Odlični su i koristim ih isključivo kada znam da postoji potencijal da se znojim kao grešnik u crkvi. P.S. Ko zna iz kog je to crtaća? :)
Balea Creme-Ol losion - Meh. Tolika pompa (pompeja, *namig namig*) oko losiona koji lepo miriše, ali sam po sebi nije ništa posebno. Imam osećaj da se delom upije, a ostatak samo stoji na koži i čeka da ga upije odeća. Takođe, ostavlja mi kožu nekako plastičnom.

NIVEA BIOTEN BIODERMA LA ROCHE POSAY MULTIACTIV

Nivea Aqua effect piling - Za osetljivu kožu i za one koji izbegavaju koštice kajsije, ovo je super piling. Pisala sam o njemu početkom prošle godine i još uvek mislim da nije za ,,težak fizički rad'' kao što je uklanjanje ljuspica suve kože. Neću kupiti ponovo i u potrazi sam za novim pilingom. Preporuke?
Bioten Skin Moisture CC krema* - Moja omiljena! Trošila sam je skoro godinu dana, iako sam je prilično redovno koristila. Sada koristim noviju verziju Bioten CC Skin Repair, a više o originalnoj verziji možete pročitati u ovom postu.
Bioderma Sensibio micelarna - Javlja se u već nekoliko smećarnika i to sa razlogom. Meni je ovo zaista najbolja micelarna. Svakako ću je opet kupiti, ali sada trošim neke druge. Biodermu sam uporedila sa jednom pristupačnijom micelarnom ovde.
La Roche-Posay termalna voda - Ako me pratite duže vreme, znate da ja nemam visoko mišljenje o termalnim vodama. Meni nisu tako fantastične i neophodne, ali su svakako dobre za povremeno prskanje tokom vrućina ili kada, kao ja, imate neku reakciju, pa da se ne biste udavili u lavabou ladne vode, prskate se termalnom. Ono po čemu se LRP termalna izdvaja je raspršivač koji je sjajan.
Multiactiv Natural krema za lice - Sećam se dana kada sam kupila ovu kremu, jer sam se tada sprijateljila sa obezbeđenjem iz DM-a. Ne znam zašto nisam ranije pisala o ovoj kremi, ali po ceni od 300 dinara dobila sam zaista odličnu hidratantnu kremu. Lagana je, a mojoj dehidriranoj koži je sasvim dovoljna. Svaka preporuka.

LABELLO WELEDA BODY RESORT

Body Resort Mango lip balm - Nisam ga potrošila, ali ga predugo imam. Kako sam koristila isključivo njega kada mi ga je prat doneo iz Zagreba, smučio mi se miris koji je dosta veštački i intenzivan. Nega osrednja ka nikakvoj
Labello lip butter Raspberry Rose - Moje mišljenje, koje sam iznela u ovom postu, se nekima nije dopalo, a neki su se složili. Svakako, ja ostajem pri svom originalnom stavu da Labello balmovi, barem mojim usnama, ne pružaju negu.
Weleda Iris krema - Sećate se ovog posta? Heh, da ima ih još. Za sada, moja omiljena, te planiram da ponovim kupovinu.


Max Factor Xperience puder - Nijansa je pogrešna, previše je roze. Samim tim ovaj puder je buđao u mojoj fijoci i sada mu je vreme za kantu, jer mu je rok istekao u avgusut. Jedino što mogu reći je da upada u pore i naglašava suve delove.
AVON ruž - Ne znam iz koje je kolekcije, ali reč je o swirl ružu sa mešavinom balzama i samog ruža. Nije se nanosio ravnomerno, a nijansa ,,Soft pink'' je bila previše hladna. Sada je promenio miris i kanta mu sleduje.
AVON Pur Blanca parfem - Ovaj roll on imam oko 4 godine. Ne znam zašto sam ga uzela, kada ovi ubitačni sveži mirisi nikada nisu bili moj fah. Miris je jednostavan i čist, mešavina nekakvih citrusa i mora. Nisam potrošila do kraja, ali znam i da neću.
TooFaced Shadow insurance baza - POTROŠILA SAM JE! Nećete mi verovati, ali jesam. Nepotrošivu bazu, sam uspela da iscedim. Trebalo mi je nešto preko godinu dana. Novu imam i već je uveliko načeta. Uporedila sam je sa par jeftinijih baza OVDE.


AURA Color OFF uljani odstranjivač laka - Jakog i sladunjavog mirisa, koji meni ne smeta uopšte. Manje isušuje kožicu oko noktiju, nego neki drugi odstranjivači laka, ali ipak isušuje. Ne znam zašto, ali treba dosta proizvoda da se tupfer natopi.
Eveline 8 u 1 tretman - Znam da nije dobar, jer ima neki grozan sastojak, ali je meni sjajan. Nekoliko meseci ga nisam koristila, ali skoro su notki opet počeli da mi se listaju i ponovo sam kupila Eveline tretman. Više o njemu i još jednom Eveline tretmanu sam pisala OVDE.
Don Juan One Coat lak za nokte - Nijansa OC230 je prelepa nežna i topla roze i sam lak je super. Pigmentovan, lako se nanosi i relativno brzo suši. Ovaj lak imam skoro dve godine i kada sam htela da ga nanesem pre par nedelja, razlivao mi se po noktu. Mućkala sam ga, prala ruke i pokušala svašta, ali on se razliva. Kupiću novi.

Šta ste vi potrošile ovih dana?
 
*Proizvod je poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na moje mišljenje.

19 comments:

  1. Bioderma je stvarno divna i eto nju sam potrošila ovih dana kao i neke Božen kupke :)

    ReplyDelete
  2. Okušaću sreću sa Taft penom, iako verujem da ću sama sebi da ličim na maslačak :D ali nema veze, volumen mi je potreban :D
    Videću da li kod mene ima ove Multiactiv kreme, u potrazi sam za novom kremom, a ova možda može da posluži :)
    A Charlotte La Bouff mi je jedna od omiljenih što se crtanih likova tiče :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, znala sam da ćeš znati! :D
      Probaj penu, ali neki dan kada ne moraš da izadješ iz kuće. I kremica je super, meni jedino nije odgovarala kada mi je koža već bila iziritirana.

      Delete
    2. Meni kosa nije toliko gusta, pa se nadam da neće biti mnogo užasno :D ali ostavljam prostora za grešku :D

      Delete
  3. Koliko *pompeje* oko potrosenih proizvoda :D
    Sreca nisam kupila taj mango balzam, bili su slatki ali sam pretpostavila da mi nece trebati...
    Vidim too faced bazu i kontam oooj zar je dosad nije potrosila :D
    Eveline i ja znam da je stetan ali tesko je sad odustati od koristenja kad sam se navikla da mi lak traje po 7 dana :) a i eto recimo da ga onda mazem 4 puta mjesecno pa mozda nije tolika steta? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pompeja je prisutna. :D
      Ovo mi je druga potrošena u životu. To se tako spoooooro troši.
      I ja pokušavam tako da racionalizujem i sama sebi opravdam korišćenje eveline-a, kao retko mažem, neću umreti.

      Delete
    2. ne brinite, necete umrijeti od evelina, nesto ce drugo da vas pokosi.
      i meni je smijesno intimno pranje, ima nas jos nezrelih.

      Delete
    3. Znači ipak da ne perlazim ulicu van pešačkog. :D Hehehe ;)

      Delete
  4. Meni je Eveline 8 in 1 extraa!!! Sada koristim Eveline Diamond, cini mi se da je bolji (bar meni). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla sam taj, probaću kada potrošim novi 8 u 1. :)

      Delete
  5. Препоручујем Орифлејмов Pure skin пилинг уколико си у потрази за механичким за проблематичну кожу (са салицитном киселином је). Још увек размишљам да ли да пробам и неки други кад га истрошим и удовољим радозналостиили да се држим провереног.

    ReplyDelete
  6. Bravo!!!! Bila si jako vrijedna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, ili samo dugo nisam pisala empties post. :)

      Delete
  7. Ma nećeš umrijeti od Eveline-a, formaldehidne pare su opasne ako ih udišeš non stop, to što malo premažeš nokte njime nije išta :D


    Insight maska me zanima - inače, ja se uopće ne češljam između pranja, a super si usporedbu stavila s odnosima u telenoveli :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, eto razuverile ste me - neću umreti od Eveline-a. :D
      Masku, ako možeš, nađi. Nećeš se pokajati.

      Delete
  8. Vau, svaka ti čast! Ne znam kako stigneš da istrošiš ovoliko proizvoda, ja jedan jedini lak za nokte ne uspem da istrošim za godinu dana. Obećala sam sebi pre koju godinu da ću od svakog tipa proizvoda imati samo po jedan komad i neću kupovati novi dok taj ne potrošim. Ovo se naravno, ne odnosi na sapune, jer u tom domenu nisam normalna! XD Preporučujem piling iz Avon Planet SPA Olive kolekcije. ;)

    ReplyDelete
  9. O pa to je baš baš gomila! Volim i ja dosta proizvoda sa slika, npr. TF bazu, Bioderma micelarnu, Inslight masku koju sam ponovo kupila pre koju nedelju itd.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.