04/01/2015

Godišnji favoriti | 2014.

Iako sam ovaj post planirala za kraj prethodne godine, ipak je onaj o najgorim proizvodima koje sam probala u 2014. ostao kao poslednji gutljaj turske kafe. No, valjda je i to dobro - ostaviti sve negativno iza sebe i u novu godinu ući sa pozitivnim stavom. Zato danas pišem, samo o pozitivnim iskustvima iz prethodne godine.


Darphin Aromatic Cleansing Balm - Moj mali raj. Balm koji sam dugo nakon kupovine samo gledala jer je bio my precious. Onda sam ga probala i sada, kada imam još za jedno ili dva korišćenja - srce mi se slama. Divno skida šminku, ali činjenica da ne isušuje kožu, te je i neguje je nešto što me fascinira.
Weleda Iris krema - U prethodnom smećarniku ste mogli da vidite koliko sam zapravo volela ove kremice. Fluid je vrlo vodenast i meni je dovoljan samo u periodu velike vlage, dok je krema moj glavni izbor. Dosta je masna i gusta, ali se fino upija u kožu. Ima prelep miris koji je nešto intenzivniji, ali to je za prirodnu kozmetiku normalno.
Balea Aqua serum - Nikako da se setim da kupim novu tubicu. Spas za dehidriranu kožu. Meni je nakon korišćenja bila potrebna i krema, ali je serum znatno pojačao njeno dejstvo. Niska cena, odlično pakovanje i formula su uvek dobitna ombinacija.
Biomaska - Već neko vreme je hvalim i to sa razlogom. Kada sam prešla na prirodnu kozmetiku, bio je pravi izazov naći i dodatne tretmane sa prirodnim sastojcima. Biomaska je bila odlično otkriće koje je nemilosrdno uništilo sve bubuljice. Korisitim je uglavnom lokalno i tako prespavam, pa se budim sa zelenim flekama i ukućani misle da buđam.
Weleda SkinFood* - Kao i prethodni proizvod, i SkinFood je dosta hvaljen i često pominjan, iako nema svoju, zasebnu recenziju. Ispraviću to u 2015. godini. No, pre toga, da malo sumiram - odlična krema za suve delove tela. Ja je najčešće mažem na pete i laktove, a danas sam je u momentu očaja namazala preko celog lica. Nisam bila razočarana efektom. :)


KORRES buter za usne - Neki su se za mnogo više znatno manje obradovali. Kada mi je Jelena, za rođendan, poklonila Korres balzam u nijansi Plum, zaskičala sam od sreće i u momentu se rastopila. KORRES buter je najfiniji proizvod za negu usana koji sam probala - mekana tekstura, dubinska hidratacija, bez lepljivog osećaja na usnama. Iako me je, na prvi pogled, purpurna nijansa prepala, na usnama izgleda prelepo i nenapadno. Pakovanje u mini teglici je bonus.
Cosnature Calendula balzam - Za sve situacije izvan kuće, balzami u teglicama ne dolaze u obzir. Zato sam se dala u potragu za dobrim balzamom u stiku. Nakon što su me labela, balee, velnee, bebine guze usne razočarale, probala sam i balzam novog brenda, za naše tržište. Ako se sećate grožđane masti, ovo je nešto najsličnije tome. Masno, ali ne previše. Savršena balans između uljanog i voskastog. Neguje usne i štiti ih od oštrog vremena. Definitivni favorit.


Bioten CC* - Nisam vična korišćenju pudera i formule koje pružaju laganu prekrivenost su, skoro uvek, moj izbor. Tako sam i najčešće koristila Bioten CC kremu, koju sam nekada morala da setujem puderom u kamenu. Postojana je nekoliko sati, izjednači ten i nakon više od pola godin korišćenja, ja još uvek nisam uspela da potrošim celu tubu.
Artdeco senka 554 Petticoat - Sigurno mislite ,,Bež boja? Wild stuff'', ali nakon što sam potrošila dva pakovanja, mislim da ova senka zaslužuje da bude u favoritima. Nije ništa spektakularno, ali je odlična kao baza za lakše blendanje senki i za sve brze look-ove.
NYX Jumbo Lip pencil ,,Honey Nectar'' - Moja go to nijansa. Formula koja je komforna na usnama poput balzama, odlična boja i srednja postojanost znače da se ova olovka uvek nalazi u mojoj tašni. I problem zarezivanja sam rešila uz pomoć čitateljke, tako da je sada često i vrlo rado koristim.
Max Factor Elixir ruž - Linija ruževa koja me, zbog svoje kremaste teksture i izuzetne postojanosti, oduševljava. Imam dve nijanse od kojih najčešće koristim Pink Brandy. Jedina zamerka je što, koliko sam videla, samo dve nijanse od 10-ak, ne sadrže šljokice.
Blush četka broj 32 -Moja prva Blush četkica, bez koje ne mogu da zamislim bilo kakvo nanošenje podloge na lice. Savršeno razmazuje pudere ili tonirane kreme i čini da prelazi budu nevidljivi. Ako je još uvek nemate - a) Zašto? b) Nabavite je. c) Ozbiljno.


Weleda Anti celulit - Ne verujem u anti-celulitarsku priču. Nema tu bez isterivanja djavola u teretani i zdrave ishrane ništa. Ovo ulje je moj godišnji favorit zbog svog savršenog mirisa. Limunasto, ali ne previše agresivno, nekako zemljasto i mirno. Pored mirisa, ono i dobro neguje kožu, pa se ja cela mažem. Upija se dosta brzo i ne ostavlja film na koži.
SOFI Prirodni dezodorans* - Izbegavam dezodoranse sa aluminijumom i uvek sam u potrazi za novim ,,prirodnjakom''. Nakon što je SOFI plasirao tri nova dezodoransa, istog sam momenta i bila zaintrigirana da probam neki. Dezodorans sa mirisom limunove trave i žalfije je bio odličan izbor, jer mi se ta svežina sa malo gorčine jako dopada. Ono što neki mogu smatrati manom jeste intenzivan miris eteričnih ulja, ali zbog toga zaštita ne izostaje i oslobođeni ste neugodnih mirisa nekoliko sati.
Collistar Deodorante dei  Sensi - Miris koji povezujem sa letom, me ne sprečava da ovaj dezodorans koristim i u hladnijim mesecima. Nešto nežniji i puderastiji miris ne znači da je dezodorans slab, naprotiv - vrlo je učinkovit i tokom letnjih meseci, što me posebno oduševljava, s obzirom da ne sadrži aluminijum.


I za kraj, jedan meni poseban favorit - Metropoliten Beauty Blog Awards nagrada za najbolji tekst o parfemima! :D Stručni žiri je izglasao tekst o muškim parfemima za najbolji u konkurenciji i time me polaskao. Krajem godine bila je dodela nagrada, a ovim putem, još jednom čestitam blogokoleginicama Jeleni za najbolji tekst o proizvodima iz asortimana parfimerije Metropoliten i Zlatani na apsolutno zasluženoj nagradi za najbolji blog!

*Fotografija organizatora
Koji su vaši favoriti 2014. godine?
*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije

30 comments:

  1. Nisam probala ma bas ni jedan od ovih proizvoda, ali eto drago mi je da su tebi odgovarali. :D

    ReplyDelete
  2. Pre svega, cestitam! Secam se teksta o parfemima i svog odusevljenja dok sam ga citala :) Od tvojih favorita sam probala Bioten i Blush cetku i obozavam ih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :) Bioten CC i Blush 32 su tandem iz snova.

      Delete
  3. Posebno mi se sviđa što su navedeni proizvodi dio prirodne kozmetike. Jako lijepa lista favorita a jako lijepo i pišeš, gušt mi je bio čitati ovaj post! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U aprilu sam prešla na prirodnu kozmetiku i koristila je duži deo godine, tako da prirodna kozmetika u favoritima prethodne godine nije iznenađujuća. ;) Hvala ti na komplimentima, pocrveneću! :D

      Delete
  4. E slatko sam se ismejala na ovo buđanje :D Čestitam na Metropoliten nagradi, sećam se da sam čitala taj tvoj post i ostala iznenađena tvojom sposobnošću da opišeš parfem, ja sam uvek u fazonu "cvetkasti", "sveži", "uguši me" :D Tako da, zaslužena nagrada, svaka čast :) Weleda me već dugo mami da izađem iz svoje zone Vichy komfora i nakon niza godina izmenim svoju rutinu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :D Drago mi je da je moj mali izlet u pisanje kratkih priča dobio tako divnu podršku. Što se tiče kozmetike, moj predlog ti je da nabaviš neki tester. Weleda često ima promocije u Lilly-ju, pa viid da ih ,,uloviš''. Prirodna kozmetika je meni bila odlična, ali znam i priče gde se nije najbolje pokazala.

      Delete
  5. Prvo da čestitam na nagradi :) svaka čast. Nisam probala niti jedan proizvod sa tvoje liste, ali mislim da imam slično Artdeco sjenilo, ali nije identična nijansa. Korres mazalice za usne valjda svi koji su ih isprobali hvale :D

    ReplyDelete
  6. Prvo da ti čestitam na nagradi! :)))
    Slažem se za Korres balzame, jako su dobri, a i Max Factor Elixir linija ruževa je fenomenalna!

    ReplyDelete
  7. Isprobala sam ili koristim par stvari od ovih koje si nabrojala.
    Obožavam ovaj Collistar dezodorans, divan divan,
    savršen i za zimu i leto. Čestitke još jednom na nagradi,
    i sve najlepše u Novoj :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala i, takođe, sve najlepše u novoj godini! :)

      Delete
  8. Jako lijepa lista favorita. Collistar Deodorante dei Sensi mi je baš zapeo za oko, vjerojatno radi ambalaže, preslatka je, a i vidim da je kvalitetan proizvod u pitanju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambalaža je zaista preslatka, ali ni kvalitet ne zaostaje. :)

      Delete
  9. *Pudrijerice,dopadaju mi se postovi o Sofi dezodoransu,Weleda kremi i Collistar spreju.
    Zanima me gde si kupila Cosnature balzam za usne od nevena i da li ga možda ima u Dm-u ili Lilly-ju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupila sam u DM-u i mislim da se ne može naći u Lilly-ju. :) Hvala!

      Delete
  10. Bas mi je drago da si se otarasila groznog kaslja i da ti je bolje,a inace nist od ovoga nisam probala,ali bih volela,a pogotovo ovu Weleda Iris kremu,deluje mocno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, napokon se jesam rastala sa kašljem. Weledu svakako preporučujem! :)

      Delete
  11. Znaci jos jednom cestitam na nagradi totalno si je zasluzila i ti si najbolja blogerica na svijetu aj lav ju sou mac . da su blogerke kao pjevaci na stejdzu bacila bih ti i grudnjak i plisanog medu iz publike.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha, hvala! Može sve to, ali uz abnormalno vrištanje, molim. :)

      Delete
  12. Ne dijelimo puno zajedničkih favorita ali definitivno sam veliki fan Korres lip buttera <3 Imam pomegranate, a jako želim i Plum jer je to totalno moja boja *.*.
    Čestitam na nagradi, zaista je zaslužena! :* Želim ti ih od srca još mnogo, mnogo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plum se valjda nešto teže nalazi, barem sam tako čula. :/ Svakako ako nađeš - nećeš zažaliti. :) Hvala ti. :*

      Delete
  13. Čestitam! :)

    Vrlo mi je privlačan Korres lip butter. :)

    ReplyDelete
  14. Obozavam Blush cetkice mislim da su one najlakse za nalazenje kod nas i za relativno male pare dobijemo cetkice su tako mekane i lake za odrzavanje.

    sparklygoddess.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se da su lako dostupne i povoljne, ali kvalitet nije konstantan kroz liniju, pa su neke četkice fantastične, a imam i jednu kojoj dlake ispadaju u abnormalnim količinama. :/

      Delete

  15. Draga, tagovala sam te u izazovu. Nadam se da se ne ljutiš :) pozdrav!
    http://wakeupthenmakeup.blogspot.com/2015/01/trosimo-testere-tag.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam zbog čega da se ljutim. :) Hvala ti. Ako stignem, svakako ću uraditi.

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.