30/11/2014

U ringu | AVON VS Artdeco VS TooFaced

Kada sam počinjala da se šminkam, dugo sam izbegavala korišćenje senki, jer bi se iste nakupljale u pregibu oka u kratkom roku. To je jedan od razloga zašto sam godinu dana nosila samo crni ajlajner i maskaru. Da, totalno punk. A onda sam otkrila proizvod koji mi je proširio horizonte i prodrmao moju rutinu šminkanja.

Eyeshadow base

Baza za senke je proizvod bez kog ja ne mogu da zamislim šminkanje. Mnogo češće koristim bazu za senke, nego, recimo bilo šta za prekrivanje nesavršenosti na licu. Samo to vam govori kako je to ključni korak bilo kakvog mog šminkanja.
Svrha baze (ili prajmera) za senke jeste da, pre svega, produži trajnost senki, tako što će sprečiti da se masnoća sa kapka pomeša sa senkom (bilo kremastom ili praškastom). On, takođe, služi i da pojača intenzitet senke i učini je lakšom za blendanje, tj. razmazivanje.

Eye shadow primer comparison

Ja sam, do sada, probala tri baze različitog cenovnog ranga i brenda. Krenuću od poslednje baze koju sam probala, a pomenula sam je OVDE - Avon baza za senke je najkremastija od svih i njena tekstura me asocira na sufle. Ima narandžasti ton koji se ne primećuje nakon blendanja. No, potrebno je brzo raditi sa ovom bazom, jer se brzo fiksira i, ukoliko, je ne izblendate dok je još vlažna - ostaviće narandžaste tragove. Pojačava intenzitet boje senke i čini da boje lagano potamne, ali ne produžava postojanost drastično. Naime, ukoliko koristite kvalitetne senke, sa ovom bazom nećete imati problem, ali ukoliko su same senke jako lošeg kvaliteta - ništa im ne može pomoći, pa ni AVON baza za senke.
Artdeco baza je druga baza koju sam probala, jer su je mnogi hvalili, a ja sam želela jeftiniju zamenu za svoju omiljenu bazu. Kao što ste OVDE mogli da pročitate, mene je ova baza toliko razočarala da sam na momente stvarno bila i ljuta. Kako to baza svima odgovara, samo je meni užas nad užasima!? Ne preterujem, zaista. :) Artdeco baza u sebi sadrži gliter, kremaste je teksture (iako najčvršća od svih) i, pored šljokica, ima sedefastu završnicu. Ja volim mat senke i najčešće ih koristim, tako da sav taj sjaj i štras nisu dobrodošli. Možda bih to i preživela i čuvala bazu za neke šljokičave nalete, ali Artdeco baza uopšte ne produžava trajnost senki i, pored svega, čini da se jako teško blendaju i neravnomerno nanose.
Moja najomiljenija baza za senke, prva koju sam kupila i moja prva investicija kada je šminka u pitanju - TooFaced Shadow Insurance. Mislim da mi za ovu najavu trebaju trube, konfeti i vrišteći fanovi. Meni se ova baza ne svidja - ja nju OBOŽAVAM! Emotivno sam vezana za nju. Pri početku svog blogovanja sam pisala o njoj OVDE i već tada je ljubav bila u punom jeku. Za razliku od druge dve baze, TooFaced baza dolazi u tubici - takođe je kremasta i ima blagu bež boju, ali ona se nikako ne vidi na kapcima. Ova baza čini da senke na mojim kapcima stoje od kada ih stavim pa sve dok ih ne skinem, a to je nekada dva sata, a nekada 12. Takođe čini i da boje izgledaju punije, kao i da se znatno lakše blendaju. Kao da sve to nije dovoljno, činjenica da jedna tubica traje godinu-dve dana, me dodatno oduševljava. Savršenstvo.

Eye shadow primer comparison
 L-D: AVON baza za senke, Artdeco baza za senke i TooFaced Shadow Insurance
Eye shadow primer comparison
 Artdeco senka u nijansi 508 preko (L-D): Avon baze,  Artdeco baze, TooFaced baze i bez baze

TooFaced baza jeste najskuplja sa cenom od oko 2000 RSD, ali sadrži 11g, dok je AVON baza najjeftinija, po ceni od oko 500 RSD i sadrži 3g. Artdeco baza košta oko 600 RSD i sadrži 5ml, ali koga je briga kada je najgora?

Da li koristite baze za senke? Koju preporučujete?

- Tijana

49 comments:

  1. Odlicno nisam jedina koju nervira shimmer iz AD baze :D

    ReplyDelete
  2. Nije losa Essence-ova baza I love stage :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam je probala, ali čula sam da su menjali formulu i da sada nije tako dobra.

      Delete
  3. Odmah sam znala da je TF apsolutni pobednik :) I ne planiram da je menjam kad je najbolja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li postoji baza koja je tako dobra, kao TF. :)

      Delete
  4. Meni je trenutačno jako drag MAC Soft Ochre kao baza, ali inače obožavam Too Faced, a meni je i Avonova prilično okej. A Artdeco mi je bila prva baza i svojedobno sam bila oduševljena, ali sada znam bolje :)

    ReplyDelete
  5. Odličan post! Da li bi preporučila TooFaced Shadow Insurance i za moje izuzetno masne kapke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preporučila bih je za svačije! :D Jedino ako u sastavu ima nešto što ti ne voliš, onda traži dalje, ali u svakom slučaju - TF je pun pogodak.

      Delete
    2. Kod šminke ne zagledam puno sastav jer znam da za većinu stvari nema pomoći :) Razmišljam da investiram u ovu TF bazu jer stvarno imam užasno masne kapke i ni jedna baza mi do sada nije pomagala.

      Delete
  6. Meni je avonova ok, ali nisam odusevljena. Essence baza me je odusevila karakteristikama. Ali su me kapci pekli od nje pa sam prestala da je koristim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf, to je baš bedak. :/ Ne znam koje još baze mogu kod nas da se nađu, a da su malo jeftinije....

      Delete
  7. Ni meni AD ne odgovara, previše mi je i tvrda nekako. Baš mi bude nezgodno da blendam posle. Čak mi je ELF baza bolja.
    A Too faced stiže u Novogodišnjem pakteiću. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Užasno se blenda nakon AD baze, baš grozno izgleda. Jao, ti imaš baš finog Deda Mraza. :D

      Delete
  8. Imam Avonovu i zadovoljna sam :)
    Ponekad koristim NYX Milk olovku,isto se odlično ponaša kao baza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za nju sam čula da čini boje intenzivnijim, ali da nije baš dobra kao baza za postojanost senki.

      Delete
  9. Odličan post, volim ovakva poređenja. A što se mene tiče, ja sam još uvek u onom, kako si ga ti nazvala punk fazonu. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Haha, kada izađeš iz te faze, poželećeš TF.

      Delete
  10. TF baza je, po meni, najbolja baza koja se može kupiti kod nas, sa Artdeco sam uvek imala sreće, sasvim mi je pristojna, a Avon je preslaba za moje kapke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod mene potpuno obratno - AVON može da prođe, ali AD nikako.

      Delete
  11. Probala sam AD bazu i meni je čist oke, imam stvarno jako masne kapke i ova baza mi je donekle pristojno fiksirala sjenila. Trenutno koristim Avonovu, i moram priznat da mi je u rangu AD-ove. Znači ništa sad wow, radi svoj posao, al znam da može bolje, osim što je jeftinija od AD-ove. Tak da u biti živim za to da se dokopam Too Faced baze jer sam o njoj čula takve hvalospjeve. Nadam se da će biti prilike da ju isprobam. Odlična usporedba i koristan post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa post i nadam se da ćeš uskoro imati TF bazu u rukama. :)

      Delete
  12. moji kapci nisu masni i prilicno dugo mi stoji svako sjenilo, ALI da budem sigurna da je sve ok i da se nista nije razmazalo ni izblijedilo, koristim bazu. Avon mi je dobra, Artdeco ne volim iz istih razloga. Ne volim šimer ni činjenicu da poderem kapak dok sjenilo izblendam preko nje, ali meni produzi trajanje sjenila i pojaca boju. too faced jos nisam probala, ali doci ce na red.

    ReplyDelete
  13. Meni je artdeco bila dobra u pocetku sve dok se nije osusila, ali nije mi uopste smetao ni taj shimmer niti je izbijao ispod mat sjenki.
    Sad ni ne stavljam ove klasicne baze, nego imam dvije maybelline color tattoo kremaste sjenke i njih stavim ispod zavisno koje boje koristim na ocima, i s kojim ih mogu uklopiti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam ih i ja, ali najčešće koristim bež senku i onda mi te senke kao baze nikako ne funkcionišu. :)

      Delete
  14. odlicna kao baza je MAC-ova painterly (paint pot) !!! Ali , ako vec imas too faced i zadovoljna si , ne moras dalje da trazis ... Meni su obe navedene dobre i obe koristim -MAC i Too Faced
    drugo nisam ni probala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od kako je MAC stigao kod nas, želim da probam paint potove. :D

      Delete
  15. Imam Avonovu bazu i prosto je obozavam. Jedan mi je od omiljenih komada sminke koju imam. Bas sam zapocela drugo pakovanje. Posebno me odusevljava sto iako deluje narandzasto, kada je nanesem na kapke lepo se stopi sa mojim belim tenom i uopste ne izgleda narandzasto, bas naprotiv. Kad zurim i nemam vremena za senke nekad nanesem samo bazu, jer lepo pokrije kapke i da im neku svezinu. Ostale dve nisam probala niti nameravam. Prva ljubav zaborava nema. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ni na meni nije narandžasta kada je brzo izblendam, ali ukoliko je malo ostavim, oksidira i onda je oranž.

      Delete
  16. Meni je Avonova baza omiljeni proizvod i nema teorije da ću ja staviti sjene bez podloge. Sada testiram ELFovu i mislim da je isto dobra :D Nekako mi je tvoja Avon baza tamnija od moje, moja je skroz svijetla i bež. Je li tvoja u nijansi light beige?
    I ne brini za AD bazu, mnogima se ne sviđa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma jeste light beige, nego oksidira. :) Pošto sam slikala swatch, pa onda izblendala, a tada je već bila narandžasta.

      Delete
  17. Ja koristim Avonovu i dobra mi je, voljela bih samo da malo pojača intenzitet sjenila, ali ih drži na mjestu cijeli dan sto mi je odlično. Moja ne oksidira, bilo mi malo čudno što je tvoja skoro pa narančasta, kontala sam da je druga nijansa, a ne light beige :) AD nisam koristila :D

    ReplyDelete
  18. Mi kao da ne pricamo o istoj bazi za sjenke. Meni je Artdeco savrsena. :-) Taj shimmer se uopste ne vidi kada na nju nanesem sjenku, a sjenke mi budu i pigmentovanije i postojanije. Volim cak i njen miris, ma super mi je i svidja se i mojim drugaricama. Avonovu sam probala, ali mi je na mojim kapcima prenarandzasta, a inace mi je ok. Od skupljih sam prbala UD, ali malo mi je preskupa za kolicinu mog (ne) sminkanja po ocima.

    ReplyDelete
  19. Imam Avon bazu, ali nisam bas zadovljna, jer na mojim kapcima (koji su relativno normalni :) ) se nekako peruta i ne svidja mi se ta narandzasta boja ;( Post je odlican, i bas volim ove uporedne recenzije, tako da ako imas jos materijala slobodno se raspisi ;)

    ReplyDelete
  20. Imam problem s Avon bazom kao i komentar iznad - nekakvo čudno perutanje što i nikako uredan izgled, kao da isušuje :D Probala sam nekoliko puta, uvijek isto i onda smo se pozdravile :)

    ReplyDelete
  21. Meni je Avon baza bila koma, nikako se nismo uspjele sprijateljiti, ali zato mi je TF vrh vrhova! Nemam ju namjeru mijenjati zasad ;)
    Odličan usporedni post!

    ReplyDelete
  22. Koristila sam samo Avon, tj koristim je i dalje i meni je odlična. :)

    ReplyDelete
  23. Jako volim TF i Artdeco ( smatram da su na nasem trzistu najbolje), Avon jos nisam probala ali planiram....medjutim kada probas Nars, sve ces ih zaboraviti jer njoj nema ravne ;))

    ReplyDelete
  24. Jooooooooooooooooj! Želim! Naravno, Too Faced! Stvarno pametno ulaganje s obzirom koliko se proizvoda dobije. A i imam male kapke pa bi poootrajala ohoho :D Ja isprobavam testere Urban Decay baze i onak, nisam previše impresionirala, dobar mi je samo original..

    ReplyDelete
  25. Too Faced Shadow Insurance i Urban Decay Anti-Age su moje dvije najdraže. Na meni su po djelovanju skoro pa identične :)

    ReplyDelete
  26. Koristim avonovu, redovno je narucujem, odlicna mi je i ne umem da se nasminkam bez nje i zato ni ne nameravam da probam druge :D

    ReplyDelete
  27. Slažem se sa svime napisanim vezano za Art deco bazu.. toliko su ju hvalili da sam valjda očekivala čudo, a na kraju ostala poprilično razočarana. Ne drži mi sjenilo ništa duže nego kad je samo nanešeno, jedino se bolje prima na kapak, užasno mi je teško izblendati sjenila i sve mi izgleda nekako musavo.. Baš bezveze! :(

    ReplyDelete
  28. Odavno sam procitala ovaj tvoj tekst, i verujem da je TF najkvalitetnija, ali sam ipak resila da probam prvo Avon bazu. Porucila sam je, posto je u narednom katalogu vrlo povoljna :)

    ReplyDelete
  29. Ad je nezamenljiva u mom slučaju,imam Avon ali ipak je Da savršena 😉

    ReplyDelete
  30. Meni je AD baza divna, dok mi se Avonova ponekad ponasa cudno, a ponekad je solidna, sad je koristim samo za swatcheve, jer vise nisam zadovoljna kako se ponasa :D
    Svakako zelim isprobati too faced i ud, kao i mac paint potove

    ReplyDelete
  31. trenutno koristim Artdeco bazu, malo je tvrđe strukture, bilo bi bolje da je pakirana u tubici. To bi joj bile moje jedine zamjerke! Bez problema preko nje nosim mat sjenila, postojanost joj je odlična.
    Too Faced bazu sam kupila, ali je još nisam koristila

    ReplyDelete
  32. Trenutno koristim AD bazu, i meni je poprilično dobra. Imam ju već sigurno 2 godine (ako ne i duže) i meni se nije osušila. Shimmer mi ne smeta, niti probija kad stavim mat sjenilo.. Osim njega, u potrazi za jeftinijim, a jednako učinkovitim bazama, isprobala sam i Essence bazu za sjenila, koja mi je bila grozna. Od nje su me pekle oči. Avonovu bazu sam kupila nedavno i još nisam isprobala, jer sam pri kraju sa AD, pa će pričekati još malo dok ovu ne potrošim!! :) Odličan post!!

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.