19/11/2014

Rotacija #4

Kako je kroz Beograd počela da duva košava, tako je i moja koža postala zahtevnija za održavanje. Zahvalna sam na periodu odlične kože, bez crvenila i bubuljica, ali je ta faza prošla. Zato se sve češće družim sa korektorima, no i drugim ,,malim pomagačima''.



Maybelline New York | Instant Anti Age The eraser Eye
Sada već famozni korektor, rozikasto-kajsijastog podtona koji neutrališe i prekriva tamne kolutove oko očiju, je nešto što mnoge žene priželjkuju. Navodno se povlači sa tržišta, te ga je i malo teže naći u drogerijama, ali tvrdim da je ovaj korektor svakako vredan obilaska više radnji. Ne uvlači se u borice, ne isušuje okoloočnu regiju i fino je posvetljuje. Jedina zamerka, barem u mom slučaju, je sunđerčić. Inače ga ne koristim, na fotkicama je čisto dekorativno, jer iz nekog razloga proizvod neće da prođe kroz sunđer, pa prolazi ispod njega, a tako se troši previše proizvoda.
Količina: 8ml
Cena: 1000RSD

Max Factor | CC korektor
Uvek sam imala averziju prema zelenim korektorima, misleći da ću izgledati kao da mi je konstantno muka. No, Max Factor CC korektor me je uverio da su ovakvi neutralizatori sasvim bezbedni. Trik jeste u tome da se proizvod dobro razmaže, ali ne previše. Tanka je granica između savršenog blenda i momenta u kojem već skidate proizvod. Pre nego što nanesem puder, ižvrljam se ovim korektorom i blago ga razmažem prstima, a potom puder nanosim tapkanjem prstima ili četkicom, kako ne bih previše pomerala već razmazan korektor. Koristim ga i na kapcima kako bih prekrila crvenilo, a ujedno ih i posvetlela. Moram napomenuti da je ovaj korektor primereniji bledunjavim licima, jer na nešto tamnijoj koži će biti suviše očigledan, dok će se sa svetlijim tonovima stopiti.
Količina: 15g
Cena: 1369RSD

Rimmel London | Stay Matte
Očigledno, izuzetno korišćen proizvod. :) Imam ga preko godinu dana i u početku nisam bila previše oduševljena. Moju masnu T-zonu nije držao pod kontrolom duže od sat-dva, a pri nanošenju je izgledao krajnje praškasto. No, malo po malo, i uspela sam da dotaknem dno, a onda sam već razmišljala - pa kada sam stigla do ovde, potrošiću ga. I zato ga koristim. Iako mi je koža sada znatno suvlja, i dalje volim lagano da pređem preko lica puderom u kamenu, a uz pufnastu četku i laku ruku, praškasti izgled može biti izbegnut. Nijansa koju ja imam je 001 Transparent, ali nikako nije transparentna i pruža blagu prekrivenost.
Količina: 14g
Cena: 630RSD

AVON | Baza za senke
Tek sam početkom meseca nabavila ovu bazu. Znam, kasnim na žurku. Kada je AVON plasirao bazu za senku, blogosfera je eksplodirala i u roku od odmah su je svi imali i obožavali. Ja, kao dežurni baksuz, sam dva puta pokušala bezuspešno da naručim bazu, jer je nije bilo na stanju. A onda sam odustala, sve do prošlog meseca kada je baza bila na akciji. Moram reći da nisam fascinirana i da, definitivno, ne može da se meri sa mojom omiljenom TooFaced Shadow Insurance bazom, ali ok je. Bolja od Artdeco baze, svakako. AVON baza za senke će poboljšati intenzitet boja, ali ukoliko su senke lošeg kvaliteta i imaju tendenciju da se skupljaju u pregibu kapka, onda ih ova baza neće sprečiti u tome.
Količina: 3g
Cena: 459RSD

Pure Altitude | Baume Levres Nourrissant
Metalne, staklene ili keramičke, kutijice ili teglice i u njima balzam za usne. Oh da, talk dirty to me. Jednostavno ima neka čar u tom bućkanju prsta u proizvod, razmazivanju i toj predivnoj teksturi koja se topi pri dodiru. Takav je i Pure Altitude balzam za usne koji blago miriše na maline i čija tekstura je savršeno balzamasta - ne previše masna ili kremasta, ali ni voskasta. Na usnama ne ostavlja sjaj i odličan je kao baza za ruževe, čak i one mat. Pored toga što fino leži ispod drugih mazalica, takođe i dobro neguje, te je i idealan noćni tretman.
Količina: 18g
Cena: 1900RSD

Šta vi rotirate ovih dana?

-Tijana

27 comments:

  1. Stvarno ima nesto u tim balzamima u kutijicama. Hajd, nista nam nece biti od malo mazanja prstima. :D :D Meni avon baza nije nesto,makar nisam probala nijednu high end. Ja sam zadovoljna sa artdeco bazom, nekako. A u skorije vrijeme cu uzeti mac,soft ochre pa koristiti kao bazu

    ReplyDelete
    Replies
    1. E i meni je Soft Ochre na wl, tako da jednog dana ću se i te dočepati. :)

      Delete
  2. I ja delim ljubav prema balzamima u teglicama i bućkanju prstiju i iste. Ili trpanju usta u balzam, pa da se onako razmaže i preko usana. #seljanka
    Ovaj korektor imam, ali ga ne koristim. Ništa mi ne prekrije, samo se nekako sijam posle njega. Još malo da ga čuvam i biće muzejski primerak, pošto vidim da ga nigde nema. A za TF bazu ću skočiti sa Brankovog mosta, direktno u ledenu Savu. Od tri u ponudi, ja kupim dve i to pogrešne. Htela sam ovu tvoju, kupila sam neku crnu i žutu. Sad još samo ovu svetlo plavu i da ih skupim sve, kao Pokemone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ti imaš za glitere i za neutralisanje boje! Kakva je za gliter? Tu bih probala. :) Skupi sve pokemone, nećeš zažaliti.

      Delete
    2. Pa onako, nije mi nešto jer se posle dva, tri sata preslika na gornji kapak. Zeznula me majka priroda sa ovim spuštenim kapcima, pola stvari ne odgovara.

      Delete
  3. Fotografije su ti sve bolje i bolje!
    Imam avon bazu i meeh.. Koristicu je dok je ne potrosim pa cu da probam TooFaced :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha hvala ti, ali ubiću se dok ne dobijem bolji fotić Probaj TF i nikada ti ništa neće biti bolje od nje.

      Delete
  4. Ovaj Pure Altitude mi je potajna želja, ali nikako da pobedim prigovor savesti, jer imam balzam koji koristim godinama i "radi", a košta oko 300 dinara ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Časti se ili nagovesti dragom, pa te možda obraduje za praznike. ;)

      Delete
  5. Super izbori, sem tog poslednjeg, koje me ne zanJima, što bi moja sestra govorila kad je bila mala i mutava. Ja se kunem u Stay Matte, ali vidiš, ti ga koristiš reda radi. Požalilo mi se nekoliko njih da ne mogu da nađu Maybelline korektor, šteta.
    Potpuno se slažem oko svih konstatacija vezanih za sve navedene baze!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha Magi, kako sažet komentar! :D Pozdravi sestru!

      Delete
  6. Gde ima da se kupi Pure Attitude?
    Baš lepo što si napisala ispod svakog kolika je gramaža i cena, vrlo pregledno :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Metropoliten parfimeriji i na njihovom sajtu. :) Znam da i Maslina drži Pure altitude, ali ne znam da li imaju i balzam. :)

      Delete
  7. "Metalne, staklene ili keramičke, kutijice ili teglice i u njima balzam za usne. Oh da, talk dirty to me." - potpisujem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi, zavisnici, moramo da se držimo zajedno. :)

      Delete
  8. Mnoge vole Avon bazu, ali meni nije ni blizu dovoljna da senka opstane, avaj. Moraću da kupim neki od tih MF korektora, verovatno onaj kajsijasti, a Maybelline korektor je zaista sjajan.

    ReplyDelete
  9. Nisam nasla korektoooooooooor :(( u dva lilija ga nije bilo, fak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bih ti našla, ali ti nećeš da se družiš sa mnom...so..... :P

      Delete
    2. Ma hocu al moram maksuz doc na taj neki burek bez iceg :D nidje veze :D

      Delete
  10. Sve sam htjela da probam ovaj Maybelline korektor al eto kako vidim ima da me promaši :-( Meni je Avon baza zadovoljavajuća, s tim da nemam masne kapke.. Imam i ovaj Rimmelov puder, radi svoj posao barem na mojoj koži :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma potrudi se i uspeces da ga iskopas negde! :D

      Delete
  11. Volim ovaj Maybelline korektor, nisam znala da se povlači s tržišta :(. Avon bazu bih voljela probati no ja sam zadovoljna i s Art Deco, super mi je :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam sigurna da ga povlače, ali stvarno se teško nalazi u drogerijama.

      Delete
  12. Avon baza mi je odlična,dok Maybelline korektor mi isušuje područje ispod očiju i uvlači se u borice,baš djeluje nekako teško :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, kod mene obrnuto. Sve je individualna stvar. :) Koji koristiš korektor inače?

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.