15/02/2016

Nail Challenge | Raščišćavanje

Nakon završetka nekog projekta, koji je iziskivao dosta vremena, susretnem se sa svojom sobom i neopisivom željom da sve očistim. Usisavam, slažem, zatežem, bacam, brišem i u ekspresnom roku iz svoje kolekcije kozmetike izbacujem proizvode koji su dotrajali ili koje ne koristim. Ovog puta, suočila sam se sa svojom kolekcijom lakova za nokte. Svi su nabacani složeni u jednu veliku kutiju, koja je jednu bočicu udaljena od pucanja, te je raščišćavanje kolekcije u toku.

Nail Challenge nail polish declutter rasciscavanje

Pre nekoliko meseci sam pokušala da smanjim kolekciju, ali sam izbacila samo nekoliko skorelih lakova i prosledila dalje slično mali broj. Od tada, nisam previše eksperimentisala sa nijansama i mislim da nemam opravdanje za nekoliko identičnih boja, koje su lepe u bočicama, ali ih nikada ne koristim. Prebrojala sam bočice i ukupno imam 65 lakova u boji, 3 baze, jedan nadlak i jedan lak za negu. Do sinoć sam mogla i da pomislim da sam lakoholičarka sa cifrom od 65 bočica, ali ta ideja je brzo srušena od strane prave lakoholičarke, nakon izjave da njena kolekcija broji 300+ lakova.
No, previše nijansi, koje često zaboravim i da imam, razlog su da otpočinjem svojevrstan Nail Challenge!

Šta je #NailChallenge?


S obzirom da ne mogu tek tako da prelomim sa kojim nijansama se rastajem, odlučila sam da spojim lepo i korisno. Kako i inače volim često da menjam boju laka noktima, došla sam na ideju da menjam lak svaki drugi dan i tokom dva dana nošenja odlučim da li mi se dopada ili ne. Probala sam sa swatch-evanjem nijansi na papiru, no to ne može da se poredi sa swatch-evanjem na sopstvenim noktima.
Idejni plan jeste da jednom nedeljno napišem izveštaj o nijansama nošenim tokom prethodnih sedam-osam dana i utiske o istim. Naravno, ukoliko želim da nosim određenu nijansu više puta, to ću i učiniti, ali trudiću se da promenim barem dve nijanse nedeljno. To je plan. Odlična sam u planiranju. Disciplina, s druge strane, nije moj forte.

Cilj #NailChallenge-a

Želim da imam kolekciju nijansi koje želim da nosim. Neke možda želim da nosim svaki dan, neke u toku određene sezone ili tokom posebnog praznika, ali zajedničko im mora biti to da mi se te nijanse dopadaju dok ih nosim. I volela bih da moja celokupna kolekcija bude komforno smeštena u kutiju iz koje trenutno preliva.

Ovu nedelju otpočinjem veselo sa najnovijim članom, a to je ZOYA Arizona, koji je i moj prvi ZOYA lak.

nail challenge zoya arizona swatch cena

Ukoliko i vi želite da stavite svoju kolekciju lakova pod kontrolu, pozivam vas da se pridružite #NailChallenge-u!


Kolika je vaša kolekcija lakova? Da li koristite sve nijanse koje imate?

22 comments:

  1. Baš sam nedavno izbacila više po pola lakova za nokte i spremam post al nikako slobodno vreme i vremenske prilike da se poklope :D Mislim da sam izbacila oko 60ak i da mi je toliko i ostalo. :D S tim da sam odmah sledeće nedelje otišla i kupila 5 novih hahahha da umanjim tugu hahaha :D
    Srećno sa Challengeom, pratiću redovno, baš zvuči zanimljivo! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da ću i ja kupiti nove eventualno, ali za sada nisam posebno zaljubljena u neku nijansu, pa koristim priliku da napravim mesta. :)

      Delete
  2. Ideja je zanimljiva, a Arizona prava fantazija.
    Ne slušaj tu pravu lakoholičarku, poslušaj ovu. :D Lakoholičarka si ako se tako osećaš. Nije to pitanje broja već stepena uživanja u lakovima. Uživaj u svojim lakićima i u ovom projektu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, meni je prošlo kroz glavu kako sam mala beba naspram 300 lakova. Sigurna sam da se lakoholičari međusobno ne osuđuju na osnovu cifre bočica. :)
      Uživaću svakako, hvala ti. :D

      Delete
  3. I meni bi dobro došao ovaj challenge, isto sam primjetla da vječno posežem za istim nijansama, a puna ladica lakova :/
    No kao ti, jača sam u planiranju, nego u provedbi, tako da nikako da se odlučim i stvarno primim tog razvrstavanja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pridruži mi se na izazovu, bićemo podrška jedna drugoj! :D

      Delete
  4. Zivot je prekratak da bi se opterecivali brojevima. :D Ja ucim da uzivam u lakovima koje imam. I dalje kupujem nove ali ne u nekadasnjoj meri. Planiram da malo redukujem kolekciju ali se ne bi mucila sa trosenjem lakova vec bi ih prosledila. Moja kolekcija broji 300 i kusur lakova i kad vidim koliko lakova imaju strane blogerke ja sam mala beba. ;) Zaboravih da odgovorim na pitanje no.2 - naravno da ne koristim sve. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zapravo ni nisam znala koliko imam lakova, jer nije pitanje broja već količine koja me malo guši. Volim da se proizvodi koriste, to im je i svrha, a ja već godinu dana posežem za istih 10-ak nijansi, dok u isto vreme, ne želim da se odreknem preostalih, koje ne koristim, ali su lepe. Mislim da će mi ovaj projekat pomoći da shvatim zašto ih ne koristim? :)

      Delete
  5. Jao... Ja se već neko vreme razmišljam da proredim kolekciju, jer sam pogled na količinu bočica u meni izaziva težak osećaj. A toliko ih ima. Moram probati da očistim kolekciju, da vidim šta ostaje a šta odlazi. A znam, znam da kad to uradim, kupiću još deset novih. I tako u krug :( Nisam normalna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je to, taj težak osećaj. Kolekcija lakova ne bi trebalo da me zastrašuje, već uzbuđuje.

      Delete
    2. Ne znam zasto, ali mi ovo jako poznato zvuci ;)

      Delete
    3. "Lakića je mnogo, al' volja nejaka..." Ne znam je'l šesnaesterac, ali tako bi nekako moj problem zvučao u narodnoj pesmi... Ideja ti je super, samo ja još nisam sazrela za takvu odluku. Još uvek sam u fazi" Hi. I'm Ljiljana, I'm a hoarder..." U svakom slučaju te podržavam, i čekam swatcheve . Napred!

      Delete
  6. S lakovima mi se čini da sam još relativno unutar "normalnih" gabarita, ali možda bih ih trebala probati prebrojati?! Ili možda bolje ne? ;) :D

    ReplyDelete
  7. Moja kolekcija je 10-15 lakića, jer toliko može da stane u kutijicu koja mi za njihovo čuvanje služi. A mislim da i njih ne koristim redovno i koliko bi želela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je baš fina kolekcija, a redovna upotreba je samo stvar navike. :)

      Delete
  8. I ja imam skoro 70 ( sa bazama i topovima. Uspela sam da se disciplinujem i da vec sigurno 6-7 meseci ne kupim ni jedan. Isto sam ih tako za to vreme menjala 2-3 puta nedeljno-da bar neke od njih dovrsim. Bez obzira na to, opet nekih nikako da se otarasim (kao sto si i sama napisala-te zbog sezone kada se te boje nose, pa onda bas te sljoke ce mi zatrebati za neki nail art...). Uskoro kupujem novi sto-tako da cu ih tada definitivno jos jednom pregledati i odbaciti neke.

    ReplyDelete
  9. kao prvo, arizona je prelepa

    ja ih imam preko 300, ali me ne guše. kad se uđe u ove brojeve, kupuju se samo baš jedinstveni i drugačiji lakovi. ja menjam skoro svaki dan, i uspela sam dosta bočica da potrošim do sad.

    ReplyDelete
  10. Dešava se i meni da me iznenada uhvati manija raščišćavanja tog tipa nego nekako ispadne da je nekoliko meseci kasnije stanje isto kao što je i bilo :D Arizona je divna, kao i sve Zoye, tako je to :)

    ReplyDelete
  11. Sviđa mi se ideja ovog lakoholičarskog izazova. Moja cifra je tu negde oko 200, ali su mi nekako lepo raspoređeni i imaju svoja mesta, pa mi ne smetaju, naprotiv :D Radujem se što ću čitati više noktopostova kod tebe :)

    ReplyDelete
  12. Ja sam ponosno pobacala dotrajale,srdacno razdijelila sve one korisne,duple prijateljicama i za sebe odabrala samo one koje zaista volim i cesto nosim.Moja kolekcija trenutno broji 106 lakova...

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.