17/01/2016

Tri korektora koja (ne) volim | L'Oreal, NYX & Artdeco

Prolazim kroz razne faze sa šminkom i neretko se zadesim u nekoj fazi jer mi neki određeni tip proizvoda fali. Sredinom prošle godine sam prošla kroz ,,korektor fazu''. Imala sam dva korektora, jedan pri kraju, jedan koji se više ne prodaje kod nas. Panika je usledela i godinu sam završila sa 7 komada. Među njima su se našli oni koji su me ostavili ravnodušnom, kao i par njih koji su me oduševili (samim tim me i ubedili da imam podočnjake, jer ako korektor nešto izbriše znači da je to nešto u startu i bilo tu; #filozofijaživota, #otkrovenje).

Najbolji korektor nyx loreal artdeco preporuka pudrijera

Najbolji korektor nyx loreal artdeco preporuka pudrijera


ARTDECO Perfect Teint Concealer


Moja ljubav prema ovom korektoru počela je i pre nego što sam videla njegove efekte. Uvoznici, od kojih sam dobila korektor, su uboli moju nijansu, po prvi put. Nakon kraćeg happy dance-a, nanela sam korektor koji je odlično prekrivao moje začetke podočnjaka. Tada sam već morala da odradim kompletnu happy koreografiju. ArtdecoTeint  Perfect korektor* dolazi u 4 nijanse, a moja je nijansa broj 5. Lagane je, ali i kremaste i skoro vodenaste, teksture. Iako slabije prekriva, može se blago nadograditi. Posvetljuje područje oko očiju i, uz setovanje, se ne uvlači u sitne bore. Na mojoj koži stoji oko 6 sati, a imam prilično normalnu, fino hidriranu kožu oko očiju. Korektor inače nanosim kombinacijom razmazivanja i utapkavanja prstima, a dodatno izblendam ivice sa Blush 12A četkicom i sve setujem sa puderom u kamenu/prahu koji koristim taj dan.
Artdeco Perfect Teint korektor upakovan je u kliktavu olovku sa četkicom. Ne izlazi previše proizvoda pri zavrtanju donjeg dela, ali ne treba se ni zanositi. Ja sam pri kraju svog uzorka i to mi malo teško pada, jer ima samo 2g, a košta 1739 dinara.

Najbolji korektor nyx loreal artdeco preporuka pudrijera
Artdeco Teint Perfect Concealer preporuka pudrijera

L'Oreal Paris True Match Concealer


Za razliku od prethodne, ovo je tužna priča o prebledosti prozirnović za koju ne postoji nijansa pudera u L'Oreal Lumi Magique liniji, pa se ista odlučuje za kupovinu korektora. Nijansa 2 VANILLA je najsvetlija kod nas (od 3 u ponudi) i kada je tek nanesem na lice, čini mi se toliko žutom i već čujem muzičku temu iz Simpsonovih. No, uz blendanje ova nijanse se prilično lepo stapa sa mojim tonom, a uz to, žutilo nijanse, lagano neutrališe plavetnilo podočnjaka. L'Oreal True Match korektor dolazi u klasičnom pakovanju, sa sunđerastim aplikatorom kojim i nanosim korektor kada sebe šminkam, ali za druge ga prvo nanesem na šaku. Kremast je, lako se razmazuje i prekriva srednje ka jako. Kao i svaki korektor, i ovaj setujem, te mi stoji prilično dugo bez uvlačenja u linijice, razmazivanja, itd.
L'Oreal Paris True Match korektor mi se odlično pokazao za prekrivanje podočnjaka, ali na licu mi se nikako ne dopada. Uvlači se u pore, naglašava sve što ne treba i čini mi se kao da se nikada i ne stopi sa kožom u potpunosti. Kada ga potrošim, verovatno ću ponoviti kupovinu, jer se 5ml proizvoda prilično sporo troši, a cena je oko 1000 dinara.

Najbolji korektor nyx loreal artdeco preporuka pudrijera
Loreal True Match concealer preporuka pudrijera


NYX Above & Beyond Full Coverage Concealer


Kada mi je sugerisano da su za prekrivanje nepravilnosti na licu kremasti korektori mnogo bolji od tečnih, NYX Above & Beyond Full Coverage korektor se ukazao kao idealan kandidat za članstvo u mojoj kolekciji. Izabrala sam najsvetliju nijansu 01 PORCELAINE, jer su mi se druge nijanse činile previše žutim i narandžastim. Porcelaine je ne samo najsvetlija već i najrozikastija nijansa koja bi trebalo da neutrališe plavetnilo, pa sam je isprobala prvo na podočnjacima. Pre nego što sam stigla da nanesem fiksirajući puder, korektor se uvukao u borice. Potom sam ga probala na licu i rezultat nije bio mnogo bolji. Baš je loše seo na mojoj koži i nikako nije mogao da se stopi s njom, kao ulje i voda. Od samog starta NYX Full Coverage korektor je izgledao kao puder koji stoji već pola dana i polako se razlaže. Sigurno se pitate ,,Tijana, odakle toliko udubljenje u korektoru kada ti se toliko ne dopada?'' - Well, my dear child, igrala sam se čuvene igre Cake the face, jer sam zaludna i testiraju mi se make-up teorije. Mada, ono što je ostalo od originalnih 7g proizvoda, verovatno ću proslediti drugarici, jer sam pri skorijem šminaknju uvidela da na njenoj koži izgleda ok (ali na podočnjacima ne). Cena korektora je 582 dinara, što je super u odnosu na količinu i užasno u odnosu na kvalitet.

Najbolji korektor nyx loreal artdeco preporuka pudrijera
NYX Full coverage concealer preporuka pudrijera

Koji je vaš omiljeni korektor?

*Proizvod dobijen na testiranje od strane PR-a/distributera/uvoznika, što ne utiče na moje mišljenje o istom.

18 comments:

  1. Od ova tri bih izabrala Lorealov, ali nisam sigurna da li ih ima kod nas.. Baš nikad nisam obraćala pažnju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verovatno ima, jer je to iz True Match linije, što je njihova glavna linija. :D

      Delete
  2. Ti još uvek imaš bebe podočnjake, veruj mi :D Od ova tri imala sam Artdeco i dopadao mi se, ali sada mi sigurno ne bi bio dovoljan samostalno... A trenutni favorit je MAC Pro Longwear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, znam ne mogu moji podočnjaci da se takmiče, ali meni su najtamniji do sada. Rano je za gore situacije. :D

      Delete
  3. Koji podocnjaci? :D
    True Match sam trazila ovdje ali ga ne nalazim, moram bolje gledati, a mozda ga i ne uvoze ovdje. Meni dobar Maybelline Age Rewind, a i njega moram s neta narucivati. Kazu da je i Aura dobar, to mi je sljedeci na spisku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I swear I got 'em!
      Age Rewind mi je isto dobar, malo preeeviše roze za mene, a i True Match mi je bolji od njega. Auru nisam probala, a mogla bih, kao i NYX HD, jer sam čula da su baš dobri, stalno su u top 3 za BBF titulu.

      Delete
  4. Razmišljala sam o kupovini tog Nyx-ovog upravo zato što je kremast ali zaobići ću ga.. Znaš li neki kremasti da je dobar? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam da je Clinique-ov dobar, ali nisam probala. Mislim da u drogerijama nema više kremastih nego ovaj NYX-ov i neki Essence-ov, ali taj je preeeviše kremast.

      Delete
  5. Što kaže Marija "ti još uvek imaš bebe podočnjake" :D :D al neka neka, samo neka tako i ostane! :D Meni se za sad najbolje pokazao Maybelline Fit me ili Instant age rewind eraser dark circles (bespotrebno najduže ima ikad :D). Fit me bolje pokriva, a Eraser je laganiji i prirodnije deluje na licu. :) Nema ih kod nas al sreća postoji Feelunique! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moracu ponovo da probam Fit me, jer mislim da sam ga jednom probala i da mi se skupljao u boricama. :D

      Delete
  6. Kao neko ko bez korektora izgleda kao da se tek prijavljuje na kliniku za rehabilitaciju, mogu samo da se složim sa prethodnim komentarima i da pitam: "šta tačno prekrivaš?" :-D NYX HD korektori su prilično dobri. Plus, u toj liniji postoje i korektori u boji (ljubičasti, zeleni i žuti), pa se mogu kombinovati sa regularnim za neutralizaciju crvenila, tamnih podočnjaka, itd. Ja sam trenutno oduševljena sa Catrice tečnom i kremastom kamuflažom. Čini mi se da sam nekoliko ljudi uspela da prevarim da sam podočnjaka bez :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, pa nisu ljubičanstveni i ogromni, ali tu su moji podočnjačići.

      Delete
  7. Moj omiljeni je essence, koristila sam pre NYX HD,ali je užasan baš se skupljao u boricama, izgledala sam bar 10 godina starije :D

    ReplyDelete
  8. Od ova tri nijedan nije dobar. Ako nesto ne volim, to je kada se korektor uvlaci u pore i taj deo pocne da deluje kao da se isperutao. Kako svaki dan koristim korektor upravo za podocnjake, najbolje su se pokazali YSL, Aura i mozda najbolji ako uporedim odnos cena-kvalitet Oriflame The One illuSkin Korektor.
    Iva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo i nisu korektori za lice, barem za mene ne. :) Za lice mi je dobar Rimmel Lasting Finish i Bourjois Healthy Mix.

      Delete
  9. Lako tebi kad nemaš kaj skrivati! ;) :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.