30/11/2015

Jednosmerna karta u dekadentne snove

Mala carstva delicija, popularno nazvana poslastičarnicama, su savršena skrovišta za beg od vreve grada. Dok se kroz staklo vitrine ili sa stranica kataloga smejulje slatkiši preliveni snovima, birate svoju kartu za put u neku drugu dimenziju, gde je vreme usporeno, a svaki je zalogaj propraćen blagim smeškom i usnulim pogledom.


L'Artisan Parfumeur - Noir Exquis

Neizbežna pratnja utoke od oštrine zime, uz pucketavu vatru, jeste toplina čistog užitka. Kestenasta podloga i nougat krem potopljeni čokoladnim grehom pozivaju na požudne uzdahe. Između kremastih slojeva dolazi do fuzije gorčine i mlečne slasti. Ekstaza čula ukusa je samo uvertira u razmaženost ove večeri. Njegova ruka lagano klizi niz njenu nežnu kožu, dok se njena gusta crna kosa prosipa preko ramena otpuštajući omamljujući miris kafe - ,,Kolač ćemo poneti.''


L'Artisan Parfumeur  - Jour de Fete

Za nju je jesen često akter priča o početku kraja. Želi da stare navike, minule ljubavi i bolove odbaci, poput lišća. No, svesna je da u prošlosti ima i sećanja vrednih čuvanja. Možda onaj dan kada ju je prvi put poljubio, kada je pružila najtopliji zagrljaj ili kada je baka sve more odranih kolena rešila uz parče tople bundevare. Svaki dašak prošlosti, novi je vetar u leđa, jer minuli momenti u sadašnjosti poprimaju novi oblik. Skrivena od pogleda, pušta da se krokantni momenat pite zarije u njena sećanja. U poplavi nailazi na komfor poznatog, zagrljaj voljenog i mirnu luku.


Nobile 1492 - La Danza delle Libellule

Klonuti duhom tokom plesa života je momenat pauze, ne i predaje. Trenutak u kome užitak postaje obaveza, a razgovor samo žamor, sve staje i pogled je besputan. Zalutala u svet čemera, ona traži izlaz. Samo kratko osveženje, jednostavno i lagano u svojoj slatkoći zaplahnjuje je mirisom svežih jagoda, dok se ispod nepca topi opojna vanila. Dok se kiša sliva niz prozore ušuškanog lokala, kroz lagani treptaj ona odlazi u svet kome se toliko nada - on, ona i pesak pod stopalima.


Prelepe fotografije su delo Aleksandre Vučković, modeli u vidu kolača su plod vrednih ruku u Mandarina Cakeshop-u, a parfemi su stanovnici Metropoliten parfimerije.

Prijatno!

6 comments:

  1. La Danza delle Libellule je nesto najsavrsenije sto sam ja u poslednje vreme pomirisala :)
    A Mandarina mogu samo da zamislim kako je bila ukusna :)
    Divne fotke!

    ReplyDelete
  2. Slike su fenomenalne,a parfem opija cula,divan.

    ReplyDelete
  3. Predivan post,uzivala u slikama a i u tekstu posebno,ulepsala si mi ovo hladno zimsko vece :)

    ReplyDelete
  4. Godinama sam verna Chanel Mademoiselle parfemu i ne menjam ga, ali je uzivanje gledati i citati ovakve postove :-) !

    ReplyDelete
  5. Divno pises, uzivala sam citajuci ovaj post.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.