11/11/2015

Čokoladni snovi | Too Faced | Semi-Sweet Chocolate Bar paleta

Čokolada, ta magična supstanca koja putem nepca zavodi um. Jednom kada se upustite u grešni svet slatkih delicija, ne postoji put natrag do nevinosti. Gleda vas iz vitrine, sjajna i savršena. Već je želite, a za nju je flert tek počeo. Topi se pod vašim prstima otpuštajući opijajuće mirise kakaa, sve dok ne može da oseti vaš dah, nakon čega nestaje u eksploziji hedonizma.
I kako onda odoleti paleti koja je inspirisana ovom ekstazom?

Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

Kada se Too Faced upustio u priču sa bronzerima, koji sadrže kakao, kao i svaka prebleda devojka, oduševljeno sam posmatrala. No, kada su se pojavile senke u vidu čokolade, vrtoglavica je usledela. Uspeh prve Too Faced Chocolate Bar palete, pratila je i nova, malo slađa edicija, Semi-Sweet Chocolate Bar.
Prvih par nedelja, nakon što sam dobila Semi-Sweet čokoladicu, trajala je igra divljenja. Bila sam oduševljena što je imam i nisam pipkala senke, kako ih ne bih uništila. Na svakih nekoliko dana bih je nežno otvorila, samo kako bi me zaplahnuo taj čokoladni miris. I to sam činila nekako krišom, kao da, dok sam na dijeti, pojedem kockicu čokolade, a ta mi kockica bude slatka kao cela tabla. I tako, sve do jednog dana, kada sam bila spremna za igranje. Kada sam počela, kraja nije bilo.

Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera
Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

U metalnom pakovanju, koje nalikuje pravoj tabli čokolade, krije se veliko ogledalo i 16 nijansi različitih završnica. Puterasto mekana tekstura je karakteristična za sve senke u paleti, dok pigmentacija varira. Naravno, sve se mnogo lepše nanose preko Too Faced Shadow Insurance baze, o kojoj sam ranije pisala.

Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

LICORICE -  Neophodna mat crna. Slabije ka srednje pigmentovana, lako se blenda i odlična je za smoked out izgled.
COCONUT CREME - Baza, klasična kremasto belo-bež nijansa za mat hajlajtovanje ili podlogu za ostale nijanse. Jedna od meni omiljenih, posebno zbog svoje srednje pigmentovanosti.
NOUGAT - Mat zagasita puderasto roze nijansa, srednje pigmentovanosti. Odlična za prelaze ili no-makeup makeup look. Lako se blenda i toliko je mekana, da je skoro pa kremasta.
TRUFFLED - Topla, mat smeđa nijansa. Lako razmaziva i odlično pigmentovana.
HOT FUDGE - Izuzetno tamna hladno braon nijansa sa sitnim šimerom, može se u panu činiti kao previše gliterasta, no na kapcima je šimer prilično suptilan.

Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

COCOA CHILI - Srednje pigmentovana braon nijansa sa zlatastim šljokicama. Malo je tvrđa u odnosu na mat senke, kao i većina gliterastih senki u paleti. Šljokice nisu naručito izražene, te Cocoa Chili može imati razne primene.
PINK SUGAR - Odlična u teoriji, no u praksi... Ako volite gliter neće vam biti mrsko da se više puta vraćate četkicom u senku kako biste napakovali dovoljno šljokica, no u suprotnom ćete biti razočarani slabom pigmentovanošću bledo roze baze sa velikim roze gliterima.
PUDDIN' - Neophodna nijansa! Savršena mat hladna, skoro sivkasto, braon nijansa je odlična za definisanje pregiba kapka. Fino se blenda i srednje je pigmentovana, te se lako dozira.
BLUEBERRY SWIRL - Za mene, veliko razočaranje. Plava nijansa sa srebrnkasto plavim šljokicama, iako me inicijalno oduševila, već pri prvom korišćenju slaba pigmentovanost je ugasila tu strast. Može se raditi sa njom, ali kao i za Pink Sugar, potrebno je malo truda i malo više vremena.
PEANUT BUTTER - Topla smeđa nijansa, odlična za tranzicionu boju. Kao i ostale mat senke, vrlo mekana i kremasta, te i srednje pigmentovana.
FROSTING - Bronzana nijansa sa sitnim zlatnim šimerom je odlično pigmentovana i ja je najviše koristim za tamniji look, preko celog kapka.

Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

RUM RAISIN - Taupe nijansa, koja se definiše kao sivkasto-smeđa sa primesom lila tonova, ima mnogo sitnog šimera koji joj pruža sedefastu završnicu. Uz proizvode poput Inglot Duraline ili MUR Aqua Seal, dobija metalik finiš.
MOUSSE - Je jedna od nijansi koju najčešće koristim. Svetlo braon mat nijansu praktikujem u svakodnevnim blažim look-ovima, jer se lako blenda, iako je dobro pigmentovana.
CARAMEL - Na prvi pogled žuto zlatna, ova nijansa ipak ima bakarnu primesu. Završnica je izuzetno sjajna, a pigmentovanost je odlična.
BON BON - Prava bakarna nijansa sa, verovatno, najblistavijom završnicom. Kao i Rum Raisin, uz pomagače dobija pravi metalik finiš. Malo se teže nanosi i potrebno je par slojeva da se postigne puna boja.
BUTTER PECAN - Druga, od dve, velike nijanse u paleti jeste šampanj nijansa sa frost završnicom, odlična za unutrašnji ugao oka.

Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

Čokolada je svakako ono što vam treba! Nije važno da li svoju nabavljate u PREMIER galeriji čokolade ili SEPHORA radnjama. Ako niste zaljubljenik u najukusniji kakao proizvod, dopustite Ani sa bloga Beauty stuff by Ana, da vas razuveri (klik).
Too Faced Semi Sweet Chocolate bar palette swatch review pudrijera

Hvala Jeleni za fotografije, Ani, TooFaced paleti i delicijama Premier galerije na modeliranju.
*Proizvod dobijen na testiranje od strane PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na moje mišljenje.

12 comments:

  1. Ijao taj prvi pasus... Sad tako želim čokoladu... Khm, paleta je predobra, mada sam možda subjektivna pomalo jer sam slaba na Too Faced :) Odličan post i fotografije!

    ReplyDelete
  2. Mljac :) Paleta je, što se mene tiče, najdivnija neutralna paleta ikad, svega bih 2-3 senke zamenila nekim drugim, a plava senka joj je poseban adut :)

    ReplyDelete
  3. Meni se ovako odokativno jako dopada. :) Jedino mi je ova plava senka potpuni visak iako sam ja ljubiteljka tamno plavih senki. ;)

    ReplyDelete
  4. Divna ideja za post. Praviš mi zazubice. Nisam baš ljubitelj ove TF palete, nije po mom ukusu, ali ta silna čokolada okolo...

    ReplyDelete
  5. Predobra paleta, ali meni se ipak više sviđa Salted Caramel! <3 To je bila ljubav na prvi pogled. :D

    ReplyDelete
  6. Paletica je divna, nijanse praktične, eventualno Pink sugar je mogla biti bolje pigmentacije :)
    I moram da primetim da je ovo najslađe predstavljanje Too faced palete, vidi se da je post pisao istinski ljubitelj čokolade :D

    ReplyDelete
  7. Pođe mi voda na usta...i od čokolade ...i od senki...

    ReplyDelete
  8. Ovaj post je mogu reci najlepsi post koji sam pogledala, procitala, videla, ma sve! Sve je savrsenooo! Paleta je divna, fotografije isto takoo! <3

    ReplyDelete
  9. Paleta je na wish listi, samo cekam nekog da mi kupi za novu, rodjendan, prvi maj neki praznik hiihih. Salu na stranu, balavim za paletom. :)
    Odlicna recezija! :)

    ReplyDelete
  10. Too faced senke su mi zaista omiljene kvalitet im je neprevazidjen. Ova paletica ide pravo na wishlistu ali pored ovih praznicnih setova ne znam gde cu pre :)

    ReplyDelete
  11. Zadnjeg puta kada sam bila u Sephori razmišljala sam se izmedju nje i Natural matte palete. I sada kada sam pročitala tvoj post uskoro će se i Semi-Sweet Chocolate Bar paleta naći u mojoj kolekciji :)

    ReplyDelete
  12. Predivan post, način pisanja, fotke i paleta.... Bravo!

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.