31/10/2015

Novo u drogerijama | Max Factor | SMOKEY EYE DRAMA KIT 2-IN-1

U poslednje vreme sve češće koristim paletice, iako sam do skoro bila verna mono senkama. Uživam u šminkanju i nije mi problem da svaku senku posebno otvaram, zatvaram, itd. No, kako se obaveze nagomilavaju, svaki ušteđeni momenat je bonus. Tako ćete, na Pudrijeri, uskoro čitati o raznim paletama senki, a prve u nizu su nove Max Factor SMOKEY EYE DRAMA KIT 2-IN-1 palete senki.

Max Factor SMOKEY eye Drama Shadow quads pudrijera swatch review

Max Factor SMOKEY EYE DRAMA KIT 2-IN-1, su zapravo quad-ovi senki koji čine odgovor profesionalnih šminkera na želje mnogih ,,običnih'' žena za tim čuvenim smokey look-om, Uz njih, u svaki svoj dan možete utkati malo glamura. Šimeraste senke, koje preovladavaju u paletama, će savršeno istaći i posvetliti oči, dok će tamnije nijanse pružiti zadimljeni efekat. Prava maskara i eyeliner, upotpuniće look. Kod nas su dostupne tri varijante MF kvadova, a samo jedan ima sve šimeraste nijanse, dok druga dva imaju i po jednu mat. Max Factor je za ove palete koristio novu tehniku presovanja pigmenata, kako bi se povećala koncentracija šljokica pri nanošenju. Mat nijanse su vrlo mekane na dodir, a one najveće u paleticama se i najviše krune, dok kod drugih to varira, ali po pravilu, one sa više glitera i šimera se i više mrve.

Max Factor SMOKEY eye Drama Shadow quads pudrijera swatch review

Paletica koja sadrži sve šimeraste nijanse jeste Sumptious Gold (03), namenjena devojkama smeđih očiju,u kojoj preovladavaju topli tonovi. Šljokičasto-šimerasta šampanj zlatasta nijansa je najveća u ovoj paleti, slabo ka srednje je pigmentovana, a intenzitet je nadogradiv. Gornja od dve uže nijanse je jako pigmentovana bakarna sa izuzetno koncentrovanim šimerom koji pruža skoro metalik izgled. Donja senka, je tamnija braon sa zlatnim šljokicama i pruža više satenski finiš. Nijansa koja bi, navodno, trebalo da funkcioniše i kao senka za popunjavanje obrva je tamna braon i sadrži izuzetno sitan zlatni šimer. U paleti je šimer očigledan, iako, kada je senka swatch-evana, taj isti šimer je jedva primetan. Samim tim, ja je ne bih koristila za popunjavanje obrva, no svakako je odlična za željeni smoked-out izgled.

Max Factor 03 sumptious golds Shadow quads pudrijera swatch review
Max Factor 03 sumptious golds Shadow quads pudrijera swatch review

Meni omiljena od tri palete, iako namenjena onima sa zelenim očima, jeste Lavish Onyx (02), koja sadrži prelepu zlatno ružičastu senku sa šimerom, koju rado nosim i samostalno, bez kombinovanja sa drugim nijansama. Druga uža nijansa je grafit siva sa plavičastim tonovima, popularno nazvana gunmetal i srebrnim šljokicama, koja je srednje pigmentovana. Najveća senka u paleti je biserno bela nijansa sa frost završnicom i ja je koristim kao topper senku ili za unutrašnji ugao oka. Jednom nanesene, šljokice ostaju na mestu, a celodnevna postojanost senki je, uz korišćenje baze, zagarantovana. Jedina mat nijansa u paleti je tamna i hladna smeđa, koja je puterasto mekana i mrvicu se teže blenda od šimerastih senki. No, to je slučaj sa svim mat nijansama u novim Max Factor paletama.

Max Factor 02 lavish onyx Shadow quads pudrijera swatch review
Max Factor 02 lavish onyx Shadow quads pudrijera swatch review

Paleta sa ljubičastim tonovima, kao i prethodna, namenjena je zelenookima, a nosi naziv Luxe Lilacs (04), a u njoj se nalaze dve nijanse lila - najveća je beličasta i ima bled lila odsjaj, a pruža satenski finiš, dok je gornja uža senka prava lila, tj. svetlo ljubičasta nijansa sa staklastim šljokicama, koje odbijaju svetlost u različitim tonovima. Najtamnija senka je duboka nijansa ljubičaste, sa sitnim gliterom. Mat senka je vrlo lepa svetlo taupe smeđa, odlična za definisanje pregiba i popunjavanje svetlijih obrva.

Max Factor 04 luxe lilacs Shadow quads pudrijera swatch review
Max Factor 04 luxe lilacs Shadow quads pudrijera swatch review

Nove Max Factor palete apsolutno opravdavaju svoju cenu od 1239 (trenutno na akciji 929) dinara. Četiri vrlo nosive i komplementarne nijanse, srednje (i nadogradive) pigmentovanosti se uglavnom lako blendaju, a sunđerasti aplikator (sa užom i sa širom stranom) će vam dobro doći u nekim užurbanim situacijama.

Da li ste probale nove Max Factor Smokey Eye Drama Shadow palete?
*Proizvod dobijen na testiranje od PR-a/Uvoznika/Distributera, ali to ne utiče na objektivnost ove recenzije.

12 comments:

  1. Mnogo su im fine ove nove paletice. :) Više volim ove braon tonove, a 1. Mislim da bi divno išla uz tamnopute devojke. Divne su ti fotografije. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su lepe i senke su kvalitetne. :) Prva paletica je prilično univerzalna.

      Delete
  2. Ova prva je prelepa! *heart eyes*

    ReplyDelete
  3. Sve su mi super, ali prva najbolja. Bojim se tog šimera, ali možda dobro dođe za predstojeće praznike :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne boj' se šimera, come to the dark side! :D Za nadolazeće praznike je pun pogodak.

      Delete
  4. Prva prelepo izgleda, najvise mi se dopada. :D

    ReplyDelete
  5. A mi sa plavim očima da se slikamo? :D Prelepe su, a bez obzira što su za smeđooke, ja bih Sumptious Gold (03) rado nosila na svojim okama. :)

    ReplyDelete
  6. Slatke su im ove paletice :) I meni je druga najzanimljivija, dve nijanse u sredini se baš izdvajaju, su jako lepe :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.