08/07/2015

10 neophodnih beauty proizvoda za preživljavanje festivala

Ukoliko ne živite ispod kamena ili srećno već danima leškarite na nekoj plaži - onda ste svesni činjenice da je sezona muzičkih festivala pred nama. Ovu sezonu, kao i mnoge prethodne, otvara EXIT. Ako planirate da provedete više od jednog dana na festivalu, bilo to Beer Fest, Nišville ili Guča - higijenu ne treba zapostaviti. Koji je minimum proizvoda potreban za festival?

10 neophodnih beauty proizvoda za preživljavanje festivala

1. Vlažne maramice
Ako tuširanje nije opcija, najsigurniji naredni izbor jesu vlažne maramice. Birajte između onih za bebe, koje ne sadrže alkohol, ali iste ne primenjujte na licu. Za skidanje šminke idealna opcija bi bilo malo pakovanje micelarne i nekoliko tupfera, ako je i to previše - ok, možete koristiti vlažne maramice. *judging you silently*

2. Dezodorans
Da li je uopšte potrebno objašnjavati? Ukoliko nemate zdravstvenih problema, birajte klasične, jake i aluminijumom pune dezodoranse. Potpuna zaštita. Moj izbor bi bio Rexona Aloe Vera Fresh anti perspirant, jer odlično zaustavlja razvijanje prirodnih miomirisa. Dodatni plus je što se prodaje i mini pakovanje, pa će zauzeti manje mesta od prosečnog pametnog telefona.

3. Anti-bakterijski gel
U litrama. Zaboravite šampon, ponesite litar anti bakterijskog gela. Nisu svi aktuelni i hip kao vi, pa da čitaju blogove i prate savete. Ljudi su prljavi, a vole da pipkaju stvari. Multiactive gel je odličan, jer nema one sitne kuglice Bog-zna-čega koje se samo muljaju po rukama. Isušuje kožu (jer, alkohol) tako da ne zaboravite i mini kremu za ruke, tipa Bioten S.O.S.
P.S. Ukoliko idete na Guču, polivanje rakijom nije ekvivalentno dezinfekciji ruku.

4. SPF zaštita za lice/telo/kosu
Neizostavno zvocanje o nanošenju zaštite od sunca. U naletu emocija majice lete, a vi ostajete polu-goli i rak kože vam se osmehuje. Ok, možda nije toliko strašno (čitaj: jeste), ali koliko sutra ćete imati opekotine i plikove na ramenima i leđima. Tako da, pre nego se upustite u potpuni muzički trans - nanesite kremu sa SPF-om od minimum 20 (poželjno i više) na lice i telo. Nanošenje kreme traje nekoliko minuta, ne budite lenji - zaštitite se.

10 neophodnih beauty proizvoda za preživljavanje festivala

5. After-sun proizvodi
Kada sunce zađe, pre nego što se upustite u dalje divljanje ili zasednete pored logorske vatre - udovoljite vašoj koži. Nanesite losion/gel specijalno namenjen za tretiranje kože nakon sunčanja. Pomoćićete koži da se oporavi od silnog prženja, a usledeće i hladna senzacija, pa ste na dobitku u svakom slučaju. Nije obavezno, ali je više nego poželjno.

6. Šampon za suvo pranje kose
Kao i za prvi slučaj - ako tuširanje, tj. pranje kose tradicionalnim putem nije validna opcija - opredelite se za opcije koje će činiti da vaša kosa izgleda fenserski neuredno, a ne kao ptičije gnezdo. A i zašto da vam pranje i sušenje budu briga? Špricnete nekoliko puta magični dezodorans za kosu i voila! Kod nas se mogu naći razni suvi šamponi, a pitanje je vaše kose koji će vam konkretno odgovarati. Najhvaljeniji je Batiste, pa okušajte sreću.

7. Osvežavajući sprejevi
Nisam vernik kada su termalne vode u pitanju, ali niko im ne može osporiti fantastičnu senzaciju koju pružaju. Znate da je opasno vruće kada meteorološki zavod i zvanično kaže ,,tropske temperature''. Nekoliko špriceva termalne vode ili vašeg omiljenog tonika u spreju će osvežiti kožu i um.

8. Nešto protiv komaraca
Gledam u vas, kamperi. Znam da je mučno, posebno jer vlasti izgleda prskaju komarce steroidima i praktično ih je nemoguće ubiti. No, ne smemo posustati. U ponudi ima dovoljno proizvoda za borbu protiv ovih gadnih insekata, koji ostavljaju još gadnije ujede. Ako ste posebno osetljivi i skloni alergijama, sprej/stik/krema protiv komaraca je pametna investicija.

9. Vodootporna maskara
Prva sam u redu za titulu ,,bez maskare izgledam kao da nemam oči'', tako da vas potpuno razumem ako je to i vaša muka. Opredelite se za vodootpornu verziju, a moja preporuka je GOSH Waterproof maskara, jer se stvarno ne mrda, bez obzira na vremenske prilike.

10. (11, 12..) Šminka po potrebi
Ok, ovde prelazim ,,10 neophodnih beauty proizvoda'' iz naslova, ali neko će poneti jedan komad šminke - neko pet. Moje pakovanje šminke bi se sastojalo od GOSH maskare, Sun Dance balzama za usne i Maybelline 24 Color Tattoo kremaste senke. Bez četkica, bez pudera/korektora i sličnih vratolomija. Bolje je za kožu, jer se smanjuje šansa za neku nezgodnu upalu, a manje je i muke za nanošenje/skidanje. Svakako listu prilagodite sebi - ako obrve nemate, ponesite materijal za crtkanje, itd.
Savet+ : Kupite travel set praznih bočica i napunite ih gelovima, kremama, itd., kako ne biste nosili full size proizvode.

10 neophodnih beauty proizvoda za preživljavanje festivala

Da li idete na festivale?

21 comments:

  1. Otplakah na "P.S. Ukoliko idete na Guču, polivanje rakijom nije ekvivalentno dezinfekciji ruku."
    Genijalna kao i uvek... :)

    ReplyDelete
  2. E kako je meni žao što kod nas nema mini Rexona. Odjednom je nestala s polica. A Rexona je super protiv znojenja i smrduckanja :D Shower fresh sam dugo koristila, taaaako je svježa, ali pretjerala sam i na kraju je miris dosadio :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, ja stalno kupujem tu mini. Ubedjujem sebe da manje trošim ,,loših'' dezodoransa. :D

      Delete
  3. Ja bih mogla za sebe da kazem da sam Sziget tinejdzer. :) Bila sam 13 godina redovna na Sziget-u u Budimpesti a posetila sam i jos neke festivale preko i u zemlji. Slazem se sa tobom za vecinu proizvoda koje si nabrojala. Najbitnija stvar je licna higijena i zastita od sunca. Gelove za dezinfekciju ne volim pa obicno nosim antibakterijske vlazne maramice kojima brisem ruke. Proizvode u spreju obicno nije dozvoljeno uneti jer su zapaljivi mada se uvek desi propust jer je tesko bas pregledati svaki milimetar torbe u guzvi. Naravno nisu dozvoljeni ni predmeti od stakla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umesto termalnih voda, mogu tonici sa atomizerom (koji nisu u bočici od stakla), tipa ružina vodica. A za ostale proizvode pod pritiskom - zameniti sa drugom vrstom proizvoda. :) Na slici je konkretno šta sam imala kod kuće da okvirno predstavi ideju. Hvala ti što si mi skrenula pažnju! :D

      Delete
  4. Za par dana idem na SeaDance festival i tvoji komentari su vise nego dobro dosli! Nikada se ne bih sjetila da ponesem sprej protiv komaraca (a to bi bila kobna greska, s obzirom da su komarci na primorju velicine krokodila) , kao ni osvezavajuceg spreja. Odmah sjutra stampam spisak kako ne bih nesto zaboravila! :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da sam uletela na vreme! :D Srećno i lepo se provedi!

      Delete
  5. Odlican spisak. :) Iako ne idem na festivale, super je i za putovanja. Otprilike sve to inace i nosim, osim, moram priznati, bilo kakvog sredstva protiv komaraca, a moram reci da me prosto obozavaju. :) Tako da, sledeci put, da ne zaboravim tu stavku. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Očigledno većina zapostavi sprej protiv komaraca. :D

      Delete
  6. Simpatičan post :) Festivale slabo posećujem, sigurno idem jedino na Beer Fest, a tamo mi je oprema protiv komaraca najvažnija, dakle narukvica, sprej i krema za ublažavanje svraba :D

    ReplyDelete
  7. Koristan post! Gde se mogu kupiti prazne bocice, tipa travel setovi? Bas mi to treba ovih dana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Mogu se naći u DM, Lilly i Sephora radnjama. :) Stoje gde i ostale putne stvarčice, tipa mini size proizvodi.

      Delete
    2. Pogledacu ponovo, hvala na info. Kod mene u Dm ima travel size proizvoda ali ne i praznih ambalaza, pa sam bas mjerkala sta bih mofla da uzmem pa da sacuvam bocice kasnije :)

      Delete
  8. Jao kao da sam narucila ovaj post :) Kako vec zakljucismo juce da cu se kretati po festivalima, samo da se nadovezem na ono za Gucu, nije iskljuceno ni da ce vam kosa biti oprana rakijom ili pivom, doduse ne samo u Guci, nego bilo gde, tako da ne budite ja, i ne stavljaljte lak za kosu jer cete izgledati upravo kao gore navedeno pticije gnezdo hahaha :D Kako uvek po festivalima putujem u coporu, kofer sminke je neizostavan, ali ne marim, jer uglavnom uvelim nekom drugom da ga nosi :DD
    Ove godine moja festival opcija je Egzit, za sada :D
    Ako prezivim, javljam se!

    ReplyDelete
  9. Super post! Obozavam taj antibakterijski gel, to je prvi koji mi ne ostavlja ruke lepljivim. :) Odlican.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.