08/02/2015

Nega usana | Balzami za usne koje (ne) volim

Postoje samo tri proizvoda koja koristim religiozno svaki dan - sredstvo za čišćenje lica, krema za lice i balzam za usne. Svet može da se sruši, ali ja ću svoj mali ritual obaviti. Dok prva dva koristim u propisanim količinama, balzam za usne nanesem 10-ak puta dnevno. Čitala sam kako balzami izazivaju zavisnost i, kao potencijalni zavisnik, odbijam da prihvatim tu teoriju. Moje usne su izrazito suve, posebno tokom meseci kada je vazduh suv. Ukoliko se zateknem bez balzama nekoliko sati, usne mi se zbaruše i počnu da me peku.

najbolji i najgori balzami za usne

Martina Gebhardt lip balm - Uljani balzam za negu usana sa mirisom ruže i pozadinom geraniuma. Zbog svoje teksture nije pogodan kao podloga za ruževe jer će ih samo razložiti. No, kao noćni tretman usana je fantastičan. Pored toga što hidrira, stvara i zaštitni film. Nema boju na usnama, a pod prstima se jako brzo topi, tako da leti mora da stoji u frižideru. Upakovan je u teglicu koja je napravljena od kombinacije keramike i plastike, a sadrži 15ml. Većina sastojaka ima Demeter sertifikat, među kojima su bademovo ulje, pčelinji vosak, med, ši i kakao buter. Puna cena je oko 1500din.

Najbolji balzami za negu usana Martina Gebhardt

Pure Altitude Baume Levres Nourrissant - Kada su mi usne bile u normalnom stanju, ovaj balzam mi je bio super. One nisu bile zahteve i većina bi ispunila zahteve. Nažalost, kako se stanje pogoršavalo moja ljubav prema Pure Altitude balmu je bledela. Dok mu nisam našla pravu namenu - baza za ruževe. Sastav nije idealan, jer se na prvom mestu nalazi petrolatum, dok je ulje tek na trećem mestu. Ali, baš to je ono što čini ovaj balzam idealnim prajmerom za dalje proizvode. Iako ne sadrži silikone, osećaj koji ostavlja pod prstima je baš silikonast, a završnica na usnama je polu-mat. Preko Pure Altitude balma ruževi klize, a usne se ne isušuju, jer to je i njegova funkcija - zaštita. Miriše na maline i sadrži SPF 15, a 18g proizvoda u  metalnoj limenci koštaće vas 2000din.

Najbolji balzami za negu usana Pure Altitude

Labello Lip Butter - Iako su na tržište plasirani pre par godina, kod nas su stigli lani. Većina ljudi ih obožava i, nakon pročitanih hvalospeva na internetu, nadala sam se da ću se pridružiti klubu. Ne. Ne, ne, ne. NE! Inače ne volim Labello balzame i ne znam zašto sam mislila da će ovo biti bolje. Veštački miris, koji me asocira na PEZ bombone od maline, bih preživela, ali tu teksturu rastopljene plastike - ne. Ako ste ikada videli istopljenu plastiku - to je to! Da li biste to stavili na usne? Ako je vaš odgovor ,,da'' - pozovite me da popričamo o smislu života. Labello lip buter pruža takav osećaj na usnama, da ja želim da ga skinem čim ga stavim. Apsolutno ne hidrira usne što i ne čudi jer se na prvoj polovini sastava nalaze isključivo sastojci koji stvaraju zaštitni film, a ne pružaju negu. 16,7g/19ml ne vredi ni 350din. koliko košta jer ovo nije ni za mazanje peta.

Najgori balzam za negu usana Labello

Cosnature Calendula balzam - Jedini balzam u stiku koji apsolutno obožavam! Asocira me malo na one stare apotekarske grožđane masti. Masnjikav je, ali nije potpuno uljan kao MG balm. Hidrira usne i pruža zaštitini sloj, a uz praktično pakovanje je savršen za on-the-go varijante. Blago miriše na neven, ali se miris ne zadržava na usnama. Sadrži ulje jojobe, masline, suncokreta i palme, kao i ši buter. Proizvod sadrži 4,8g, a cena mu je nešto manje od 300din.

Najbolji balzami za negu usana Cosnature

To su moji (ne)favoriti kada je u pitanju nega usana. Očigledno je da preferiram nešto masnije i uljanije formule, jer one pružaju najbolju hidrataciju.

Koje proizvode za negu usana preporučujete?

44 comments:

  1. Ja sam Labellovim lip butterom prezadovoljna. Ne volim miris maline pa sam kupila ono plavo i ono mi je spasilo usne (posto su se na skijanju mnooogo ispucale). Takodje obozavam njihov Hydro care balzam, bas mi odgovara. :)

    runa-luna-blog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja generalno ne volim Labello, ali verujem da nekima ne odgovara. :)

      Delete
  2. Imamo istu dijagnozu kada je zavisnost u pitanju! Posjedujem toliko balzama da ni sama ne znam gdje su i konstanto trackam neki. Mislim da mi čak i to utiče na usne, jer ne valja pretjerivati.

    Inače ni ja nisam ljubitelj Labello balzama za usne, ali Lip Butter mi se dopao. Lijepa vijest je to da je, očigledno, sasvim drugačija tekstura onog od vanile i makadamije od ovog tvog sa malinom. Probaj taj, sigurno će biti bolji. Mada, malo su pomasni. Nabavila sam i kokos, teksturom je isti kao vanila i jednaku zaštitu pruža. Nije najbolji koji sam probala, ali je daleko od lošeg.

    P.S. Gdje si nabavila ove balzame? Nisam viđala ni jedan u našim kozmetičkim marketima u BiH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod nas ima samo malina i original. MG balzam sam kupila u budilepa.com outletu, kao I Pure Altitude, ali se on može naći u Metropolitenu i boljim apotekama. Cosnature sam kupila u DM-u. :) Ovo sve važi za Srbiju, ne znam gde se u BiH mogu naći.

      Delete
  3. ne preporučam Labello :) mei isto ne pomaže

    trenutno koristim Sierra Bees i on je dobar, to mogu preporučiti.

    ReplyDelete
  4. Preporucujem EOS, I grozdjanu mast. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam za vas, ali kod mene u komsiluku u onim malim privatnim radnjicama se i dalje prodaju grozdjane masti i bas su jeftine :)

      Delete
    2. Jedino što sam ja videla je grožđana mast sa veštačkim mirisom jagode, upakovana u belu kutijicu sa crvenim poklopcem. Ako neko zna gde mogu da nabavim pravu apotekarsku groždjanu mast - neka mi javi! :D Pls pls pls

      Delete
    3. Pravu apotekarsku ne znam, ako saznam javljam :) Kupila sam grozdjanu mast isto u radnji jednoj.

      Delete
  5. "Ako ste ikada videli istopljenu plastiku - to je to! Da li biste to stavili na usne? Ako je vaš odgovor ,,da'' - pozovite me da popričamo o smislu života." Haha vrh!

    Ne odgovara ni meni ovaj lip butter,kao ni ostala Labella.Baš su se pokvarila u zadnje vrijeme.Kao klinki su mi čini se više odgovarali ili tad nisam znala bolje.Sad su mi Rosalovi na prvom mjestu (posebno onaj od meda) dok ne naiđu neki bolji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kada sam bila šesti razred labello pearly shine mi je bio najbolji, a sada mu ne bih prišla. :)

      Delete
    2. Hahahaha... Ti si fakat nabrijana na Labello :D! Kad sam bila šesti razred.... Iskreno, nemam pojma kakvi su ti Labello balzami jer ih nisam probala. Imala sam svog princa (znaš koji je), a sada sam na Nuxe reve de mielü. Dobar je, ali Princ je ipak ostao tiha patnja.
      Respect za poznavanje balzama za usne!

      Delete
  6. Martina Gebhardt je, što se mene tiče, divan balzamčić za negu i zaceljivanje :D Jedino što je meni ambalaža pukla - mislim da sam iz nekog razloga zapela da ga zatvorim onako "za sva vremena" i poklopac je, jadničak, "izdahnuo".

    Labelo u metalnom pakovanju sam imala (pretrpošla zima u Berlinu) i to baš ovo raspberry. Takođe mislim da nije vredno pomena.

    Cosnature sam baš skoro kupila da isprobam i zdipili su mi ga pre nego što sam uspela da ga otvorim. Meni je i Alverde stik sjajan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poklopac je od dosta krute plastike, ali me čudi da si uspela da ga slomiš. :) Za labello si mi rekla čim sam ga kupila, al' mora tvrdoglavo da proba. I nisam probala ni alverde ni balea balzame.

      Delete
    2. Eee, ne znaš ti kako ja umem da zategnem lol.

      Delete
  7. Ja koristim samo i samo Zagrebački melem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala Zagrebački, ali Beogradski melem jesam i fantastičan je. Verujem da je sličan proizvod u pitanju. :)

      Delete
    2. E da, meni je Zagrebački melem isto sjajan! Svidio bi ti se sigurno!

      Delete
  8. Meni su Balea outdoor labelo i Carmex u teglici spas, a volela bih da probam MG :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balea je u tubici, što ne volim, a Carmex nema ovde. Banano, može nešto available? :)

      Delete
    2. Blistex plavi! :D
      Inače sa mnom bi trebalo popričati o smislu života, ja volim Labello od maline, zato što je roze i lepo miriše :DD

      Delete
  9. Također mi je Labello bio dobar, ali sam ja uzela ono classic izdanje jer ne mogu te umjetne mirise dugo koristiti. Malo me jedino smeta to pakiranje jer moraš prljavim prstima uzimati proizvod, pa sam ja znala cijele usnice prisloniti u tubicu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja volim takvo pakovanje, očigledno. :) Ali ih koristim isključivo kući.

      Delete
  10. Mogla bih da probam ovaj Cosnature. Ni ja nisam oduševljena Labello balzamima, već godinama ih ne kupujem.

    ReplyDelete
  11. Posle svih onih hvaljenja po blogovima mislila sam da sam jedina kojoj ne odgovara Labello lip butter malina, mislila sam da meni nesto fali a verovatno je najgora stvar koju sam imala za usne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najgora, ubedljivo. Ne vidim svrhu uopšte, jer ne pruža nikakvu negu.

      Delete
  12. Sta se desilo s Tvojim velicanstvom Tijana? Nekada si bila simpa devojka, duhovita i simpa, a sada pises toliko prepotentno da mi je sve teze da te citam. Pre neki dan tekst o tome da si siromasna studentkinja, a sada tekst o balzamima za usta od po 2000 koji su super (to su pretpostavljam pr proizvodi), a onda onakvo degutantno vredjanje Labella?! Pa sta ako se tebi ne svidja, da li je to razlog da ponizavas i one kojima se svidja? Da popricaju s tobom o smislu zivota oni kojima se dopada? Bloger treba da da svoje misljenje, zato i citam blogove, ali ne da vredja one koji misle drugacije! Ovo je toliko uvredljivo, pogotovo za nas koji nemamo da damo za balzam 2000 dinara i kojima je Labello maksimum. Zbog te tolike doze cinizma i prepotentnosti sigurno te vise necu pratiti. I verujem da necu biti jedina.
    Aleksandra

    ReplyDelete
    Replies
    1. (Ne znam koja je tvoja titula) Aleksandra,

      Drago mi je što duže vreme pratiš moj blog, pa samim tim i njegov razvoj, a i moj. Shvatam da si revoltirana time što ja ne volim Labello Lip Butter, ali i dalje ostajem pri mišljenju da je u pitanju jako loš proizvod. U tekstu je dat i primer dobrog, a pristupačnog balzama.
      U postu, koji si spomenula, nigde nije naslovljeno da sam ,,siromašna''. Ljudi mogu biti siromašni na razne načine: umno, duhovno, materijalno. Ja sebe ne nalazim ni u jednom smislu siromašnom, već sa finansijski ograničenim budžetom. Kako ga trošim - moja je stvar. Takođe, ukoliko se radi o PR uzorcima - to je i naznačeno.
      Žao mi je što više nećeš aktivno pratiti moj rad, ali blogova ima i više nego dovoljno tako da verujem da ćeš naći nekoga ko nema smisla za humor.

      Vedar dan ti želim,
      Tijana

      Delete
  13. Potpis za taj Labello, ostalo nisam probala. Premda sam trebala reći da volim istopljenu plastiku pa da pričamo o smislu života :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, hajde ostaviću neki termin i za tebe i diskusiju o životu. :D

      Delete
  14. Labello i Rosal Lip balm mi nikad nisu odgovarali, EOS mi je okej, ali jedini koji mi savrseno odgovara je Alverde Calendula, a i cijena mu je smijesna u odnosu na kvalitet :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram da probam alverde! Baš ću da ga uporedim sa ovim Cosnature. :)

      Delete
  15. Ma kakvo labello čista hemija... pogledaj jedna super balzam na mom blogu! :D

    ReplyDelete
  16. Luckily, nemam nijedan! :))
    Rijetko kad sam se zeznula s labelom a i srecom odlete u kantu cim prije, jer uvijek imam zalihe nekog drugog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa koji ti valja? Ili ti samo karmine praktikujes? :D

      Delete
    2. Meni odgovara blistex koji rijetko kome odgovara i sramota me al baby lips, onaj zuti, repair nesto nesto :))

      Delete
  17. Labelo inace ne volim, ali mi su mi ti butteri bili skroz ok, koristila sam vaniliju i sada imam kokos za trackanje kroz dan. No samo odrzavaju usne u pristojnom stanju i ne njeguju niti prizaju olaksanje, ja ih eto samo volim za trackanje. A njegu i spas ipak trazim u carmex i eucerin proizvodima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, trackaš ladi trackanja. :) Poenta jeste da nege tu nema, tako da je dobro da imaš alternative.

      Delete
  18. imam lobello malina i organo sve super a malina jako miris dosadno miris =D

    ReplyDelete
  19. Ne znam kako niko nije pomenuo balzame iz Oriflame-a koji su vrh vrhova kada je nega u pitanju (makar meni i mojim prijateljicama) ! Dakle, kada je u pitanju zavisnost od balzama za usta - ta sam! I ništa bolje od njih mi se nije desilo! :D Naime, to su oni balzami pod nazivom Oriflame Tender Care-univerzalni balzam, pakovani u "burencetima" (takav oblik pakovanja) od po 13 gr i u zavisnosti od mirisa "burence" je crveno, braon,ljubičasto,bebi roze , odnosno , mogu imato miris višnje, borovnice, kokosa , vanile a postoji i bez mirisa . Ja sam probala sve, pre svega zbog mirisa jer je božanstven, ali sam se oduševila teksturom i načinom na koji hidriraju usne. Nisu tešli i lepljivi ali su vrlo efektni i kao podloga za ruž. Ja ih koristim stalno, već nekih godinu dana i prezadovoljna sam. Nema potrebe da se toliko češto nanosi na usne jer zaista dubinski hidrira....ali sve mi zavisnice znamo da iako nema potrebe svakako često posežemo za svojim balzamima tako da, kako god! :D Dobro je čak i za "noćnu negu", kako si rekla u tekstu iznad, i ja sam ga koristila i za to na putovanjima, ali, kad smo već kod toga ja uveče koristim otkad znam za svoj problem s ispucalim usnama nevenov melem i ništa se ne poredi s njim . Ja koristim neki Melkfett Dr. Förster i, ono..
    To mi je sveti gral. :D Dobar je i za laktove, pete, umiruje crvenilo,brže zarastaju rane, pomaže kod ujeda komaraca... Mislim da ga ima u Lily- ju a moja majka ga naručuje preko Royal-a. Ne znam mu cenu, a ovaj balzam Tender Care iz Oriflame-a je oko 250-300 din ja mislm, tako da je jako pristupačan a toliko dobar da mi je povratio veru u katalošku prodaju! :P Uglavnom, ja ih kući imam 3-4 , moje sestre i majka su prezadovoljno, prijateljice i koleginice koriste godinama... Svakom bih preporučila, zaista. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.