01/02/2015

Max Factor | Colour Elixir ruževi

Prvi februar znači da je otpočeo Lip Galore mesec tokom kog pišem isključivo recenzije proizvoda za usne.
Kao i prošle godine, trudiću se da pređem širok spektar poizvoda. Ovu sezonu započinjem sa Colour Elixir linijom ruževa kuće Max Factor, koja je meni jedna od omiljenih, iako imam i zamerku.


Max Factor, kao brend, mi je uvek bio PRO, pre nego što su svi PRO brendovi zamenili karakter funkcionalnošću. Colour Elixir ruževi su pravi klasici. Po svemu, od pakovanja, vanilasto-puderastog mirisa do teksture. Pravi kozmetički evergreen. Prvi put sam se sa njima susrela pre par godina, kada sam i kupila nijansu koja je, do pre nekoliko meseci, bila moja go-to nijansa.  Ukupno se proizvodi 32 nijanse, a kod nas ima 15-ak i uglavnom su sa šimerom ili šljokicama i to je moja prva zamerka - samo dve kremaste nijanse! Naravno, samo te dve i imam i o njima danas pišem.


Pink Brandy 825 - Iako ne volim koralne nijanse u kojima je roze ton očigledan - Pink Brandy obožavam, jer je dovoljno koralna da je roza tu primesa. Srednje je pigmentovanosti i ima kremastu završnicu, a takva je i tekstura jer sadrži ši i avokado buter. Zbog toga je i postojanost oslabljena, ali će izdržati oko 3-4 sata i ostaviti blagi stain efekat. Ne uvlači se u borice i ne razliva unaokolo. Ovaj ruž praktično klizi po usnama i zbog te lakoće nanošenja, kao i prelepe nijanse, Pink Brandy dugo nije napuštao moju tašnu. Sa sunčanijim mesecima će se i vratiti u istu, a do tada sam privrženija neutranijim tonovima.
Ruby Tuesday 715* - Klasična cherry crvena. Ima hladan podton i vrlo uočljivu pink primesu. Ruž je postojan oko 5-6 sati i ravnomerno se skida, s tim da iza sebe ostavlja stain koji je više fuksija nego crven. Kao i prethodni, kremaste je teksture i ima istu takvu završnicu. Ne isušuje usne i vrlo je prijatan na njima, ali ovo definitivno nije ruž za one koji vole da precrtavanjem dodaju sebi još jedan par usana, jer iako je jače pigmentovan, zbog svoje kremaste teksture na koži se ,,izliva''. Ovde govorim o koži lica, a ne usana - tu stoji na mestu, jer je za takav tip kože i napravljen. Kremasta završnica, takođe, nije pogodna za precrtavanje jer dolazi do prelamanja svetlosti, ali to je već za neki drugi post.

 Moje usne bez proizvoda
 Max Factor Colour Elixir Pink Brandy na prirodnom svetlu
  Max Factor Colour Elixir Ruby Tuesday na prirodnom svetlu
Swatch-evi MF Pink Brandy (levo) i Ruby Tuesday (desno) na prirodnom svetlu i sa blicem

Kao što sam i ranije spomenula, moja glavna zamerka za Colour Elixir ruževe jeste što ubedljiva većina nijansi ima neku vrstu štrasa u sebi, ali sve ostalo mi manje-više odgovara. Ono što, pored samog proizvoda, obožavam jeste pakovanje! Ne samo da je od izuzetno čvrste plastike, izgleda elegantno i nema teorije da se otvori u tašni - ono ima prave uglove! Kako god da stavim ove ruževe - oni stoje, bez kotrljanja unaokolo. Za moju ,,sve mora biti na svom mestu'' opsesiju, ovo je raj. Nije za zanemariti ni 4g proizvoda po ceni od 890din., a trenutno je u JASMIN parfimerijama na sniženju za 674din.

Da li ste probali ove ruževe?
*Proizvod je poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na moje mišljenje.

33 comments:

  1. Ruby Tuesday mi je jedan od najomiljenijih crvenih ruževa koje imam. Zaista postojan, a nijansa predivna. Jedino što na mojim usnama izgleda nešto maaalo drugačije - nije ovako sjajan, ne znam iz kog razloga. Možda je i do fotografije.

    Žao mi je što MF Colour Elixir ruževi nemaju nešto drugačiju paletu. Ruževi su odlični, ali su mi boje ružnjikave (bar za moj ukus) - sjajne i sedefaste. Ni jedan nije jak i bez shimmer-a kao Ruby Tuesday.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zavisi od osvetljenja, ako se napućiš ka Suncu sigurno sija. ;)
      I Pink Brandy je kremast, bez šimera, ali zato je i jedini, zajedno sa Ruby Tuesday koji nema te šljokice. Sve ostale nijanse su mi tako 80-90e.

      Delete
  2. Smrt shimmeru i šljokicama! Mrzim kad upropaste lijepu nijansu :D Odmah me odbiju od kupovine.
    Obe nijanse su lijepe, ali Ruby Tuesday ima malu prednost :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, apsolutno se slažem! Da sam htela štras, uzela bih sjaj, a ne ruž! :D

      Delete
  3. meni se sviđa miris ovih ruževa :D slažem se za nijanse i šimer, i ja to ne volim :/ obe nijanse su prelijepe :)

    ReplyDelete
  4. Ovi ruzevi su stvarno divni,svidja mi se njihov miris,tekstura,imaju i neki specifican sjaj,oba su prelepa,mada mozda malo vise preferiram 715.

    ReplyDelete
  5. imam i ja jedan, ali se ne mogu sjetiti naziva nikako, a jako mi je drag. neka mauve ljubicasta. jako je fin na usnama i nema sedefa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moguće da se kod nas ne uvozi ta nijansa, a možda sam je i ja previdela. Veća je verovatnoća prvo. :D

      Delete
    2. 665 pomegranate je u pitanju, ali moram sad otici vidjeti i taj :D

      Delete
  6. Odlicna su oba, stim sto meni vise odgovara Pink Brandy. Slazem se sa tvojom recenzijom :)

    ReplyDelete
  7. Ruby Tuesday je nijansa koju bih i sama nosila :D šteta što su toliko nijansi "pokvarili" tim nesretnim shimmerom :/

    ReplyDelete
  8. Ja sam luda za MF ,imam ovaj Pink brandy predivan je :)

    ReplyDelete
  9. O baš lepe, ispućene usne :) Imam jedan ruž iz ove kolekcije, ali ga kupih u HR, mislim da nema nijanse kod nas i stvarno je skroz fin.

    ReplyDelete
  10. Nisam ih probala, ali nijanse su predivne. :)

    ReplyDelete
  11. Uuu Ruby Tuesday je baš lijep. Nisam se zagledala u ove ruževe da budem iskrena, vjerojatno me taj sav shimmer odbio odmah na početku. :)

    ReplyDelete
  12. Obe boje su mi odlične,čak Pink Brandymi deluje dosta prirodno kako ti stoji na slici, ma razumeš me šta hoću da kažem. I Ruby Tuesday je odlična boja. Kad bi trebalo da biram između njih ne bih mogla da odaberem koji mi se više sviđa.Moje mišljenje po tvom,tenu koliko ovde vidim na slikama da ti obe boje odlično stoje i super si izabrala :)

    ReplyDelete
  13. Ruby i ja bi se sigurno lijepo družile. :D Nisam sigurna imam li ijedan MF ruž, morat ću provjeriti. :D

    ReplyDelete
  14. Ja imam Beywitching coral,cak sam tri zaredom kupila i stojim iza tvrdnje da u nasim drogerijama nema kvalitetnijeg i postojanijeg ruza!!! P.S. ni on nema sedef u sebi!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno si upravu! Sada se sećam, to je onaj hot pink, skoro fuksijast. :D

      Delete
  15. Obje nijanse su stvarno predivne. <3

    ReplyDelete
  16. Ja ih imam 5 i stvarno su mi super ruževi!

    ReplyDelete
  17. Do sada samo jedan imam i nije los sekunde... moram nabaviti jos nijansi! :D Nagovorila si me!

    Od sada ti necu kometarisati anonimno, jer samo sinoc i ja napravila blog, a tu je i prvi post... pa dodji da se druzimo skupa!

    :*

    ReplyDelete
  18. Uvijek se divim tvom osmijehu ♥
    Imam Bewitching Coral nijansu i iako nisam od nijansi koje imaju Coral u sebi, obožavam taj ruž ♥
    Stvarno su dobar omjer cijene i kvalitete, slažem se da je jedino šteta što su nijanse takve kakve jesu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti ^^ Šteta za nijanse, ali hvala Bogu ima izbora u drogerijama. :)

      Delete
  19. Nisam do sada koristila Max Factor karmine, osim Lipfiniti-ja još pre 300 godina čini mi se. Ali ovaj Ruby mi se dopada kako izgleda, moraću da ga isporbam ovih dana. Nijansa je baš scenska. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.