14/12/2014

Uradi sama | Micelarna pena

Čitajući Jelenin post o umivalicama, naišla sam na mini recenziju micelarne pene. I ranije sam čula za pene za čišćenje lica, iako ih nikada nisam isprobala u panici da će mi isušiti kožu. Ali, proizvod čijeg postojanja nisam bila svesna je svakako micelarna pena. Nisam baš istraživala kakvo je stanje na našem tržištu, ali sam jedne noći u tri ujutru otkrila svoju micelarnu penu, koju sam već imala kod kuće.

U nizu micelarnih koje sam probala, jedino mi se Bioderma Sensibio pokazala kao neprikosnoveni favorit. Ostale variraju od užasnih do ok, ali uvek im fali nešto. Takvog sam mišljenja i po pitanju Mixa Optimal Tolerance micelarne vode, koja je namenjena za skidanje šminke sa lica i očiju. Ima pH 5,5 i pantenol, a ne sadrži parfeme, alkohol i parabene. Zvuči dobro, ali posao koji obavlja je osrednji. Potrebno mi je oko 3-4 tupfera za skidanje šminke sa očiju, ali i tada ostaju tragovi maskare. Probala sam i Mixa micelarnu za bebe i ona je, otprilike, istog učinga, izuzev intenzivnog mirisa koji mogu da opišem kao klasičan miris bebeće kozmetike.
Mislila sam da Mixa micelarnu nikada neću pomenuti na blogu, ali kako nisam mogla da zaspim, igrala sam se sa novom šminkom, kada mi je, slučajnim spletom okolnosti (čitaj: trapavu me majka rodila), ispala micelarna i skroz se zapenila. Prvo sam je gledala sa snobovskim stavom ,,Vidi jeftine micelarne kako peni, ma mora da je puna deterdženta'' i onda mi je sinulo! Izmućkala sam micelarnu kao što je cela evropa ,,šejkovala'' uz Sakisa 2004. (Ovo je i zvanična muzička podloga ovog teksta).
Kroz otvor je izašla gusta pena koja se nije topila u dodiru sa čistom kožom. No kada bi na koži bio swatch senke ili ajlajnera - pena bi se postepeno pretvarala u vodicu. Laganim umasiravanjem pene u kožu šminka se topi i lako ju je odstraniti jednom većom blaznicom, a moguće ju je i isprati vodom.


Ova tehnika korišćenja micelarne vam neće uštedeti novac ili vreme, ali će vam olakšati skidanje šminke.
Znači, ono što vam je potrebno jeste polu puna boca, kako bi micelarna voda imala gde da se umućka. Ako je skroz puna - neće moći da se napravi pena. Dobro izmućkate, sačekate da se voda i pena potpuno razdvoje i voila - vaša micelarna pena je spremna.
Isto sam probala i sa Biodermom koja je pravila nešto ređu i vodenastiju penu.

Šta vi radite kada ne možete da spavate?

P.S. Ne zaboravite da se prijavite za NAGRADNU IGRU! :D

- Tijana

21 comments:

  1. Biljana Stankovic10 December 2014 at 15:40

    Interesantno, moracu da probam.

    ReplyDelete
  2. Ovom rečenicom za Sakisa si me mnogo nasmijala :D hahaha, hvala ti. Kad ne mogu da spavam, obično gledam neki film. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, baš mi je drago da sam te nasmejala. :D Jao ja nikada ne mogu samo jedan film da odgledam, uvek 2-3 u nizu.

      Delete
    2. Itekako jesi. :D To se meni desilo prije par noći, 2 u nizu sam odgledala i ujutro na posao jedva ustala :D to mi je bila lekcija, više ne gledam filmove :D

      Delete
  3. hahahaha sjajno :D
    Inače sve micelarne pene, ali tu tehniku nisam probala :) Čim probam, javljam utiske :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne pene isto, kažem Bioderma ni ne drži penu toliko. Mixa je do ujutru imala penu. :D

      Delete
  4. Zgodna ideja :) I da, definitivno Bioderminoj micelarnoj nema ravne.

    ReplyDelete
  5. Veličanstveno otkriće. Ipak Bioderma Sensibio odbija da peni, kao i Nuxe i Darphin (po kriterijuma onoga što ja nazivam penom :D). Ali si me sada zainteresovala za sastav Mixa rastvora lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, veličanstveno. :D Sve one pene, ali im pena brzo nestane. Mixa jako dugo drži penu. I slažm se da brzo skida šminku, ali nije loše napomenuti da je nakon toga potrebno očistiti i samu kožu. :D

      Delete
  6. A inače su te micelarne pene super stvar za brzopotezno dok-si-trepnio skidanje full makeup/a :).

    ReplyDelete
  7. Biljana Stankovic10 December 2014 at 23:36

    Bioderma odbija da peni. Ono malo pene se samo razlilo niz ruke i lice. Steta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, napomenula sam da sa Biodermom ovo ne deluje. :D

      Delete
  8. Originalno, nema šta :) Sad bih volela da probam i neku micelarnu penu, bilo bi zanimljivo videti koliko je efikasnija u odnosu na klasični micelarni rastvor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam kakvih (i da li uopšte) ima micelarnih pena kod nas, ali ako budeš našla - javi kakav je rezultat. :)

      Delete
  9. Dios mio, que hiciste?? :D tu eres genio :D

    ReplyDelete
  10. Ahahaha, genijalno :D A gle penu što izgleda kao da držiš belog miša :D Obožavam tvoje postove. Baš danima razmatram da li da kupim ovu Mixa micelarnu ili Biodermu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha stvarno izgleda kao miš! :D Kupi Biodermu, veruj mi, nema greške.:)

      Delete
  11. Interesantna tehnika. :D Isprobat ću. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.