26/11/2014

Rimmel London | Glam'Eyes Mono Eye Shadow

Dugo nisam pisala o senkama, a to je deo šminke koji je, za mene, neizostavan. Dešava se da često nosim samo senku, maskaru i balzam na usnama. Zato volim da kupujem senke i nikada ih nemam dovoljno, jer mi uvek fali ,,baš ta nijansa'' neke boje, dok verovatno već imam sličnu nijansu - istu svima, sem meni koja sama sebi opravdavam trošenje svog novca.

Rimmel London Glam eyes mono

Rimmel London Glam'Eyes Mono senke su već godinama aktuelne u  Rimmel-ovoj postavi, a s vremena na vreme se spektar boja proširi. Ja imam dve nijanse, obe kupljene sa istim entuzijazmom, iako je razlika u
kupovini skoro 3 godine.

Rimmel London Glam eyes mono

Dusk 033 je moja prva smeđa senka. Kupila sam je onda kada sam, nakon odgledanih mali milion youtube videa, poželela da definišem pregib oka, tj. čuveni crease. Veliki promašaj. Pri kupovini sam bila ubeđena da je senka mat, no kada se malo zagrebe, vidi se da ima malo šljokica u sebi. To me možda i nije toliko odbilo od redovnog korišćenja ove senke, koliko činjenica da ova senka ne može da se izblenda. Fiksira se u mestu gde je prvo nanesena i tu stoji, koliko god puta prešla preko nje pufnastom četkicom u potezima brisača na autu. Nijansa Dusk je klasična topla braon koja se ne trusi previše, ali nije ni preterano pigmentovana što je možda i čini idealnom za namenu koju sam joj predodredila. No, neravnomerno nanošenje i teškoće sa razmazivanjem su definitivno velike mane zbog kojih je ova senka skoro netaknuta, iako se već godinama vuca po mojim fiokama.
Tribute 130 sam kupila pre par meseci, iako je mnogo duže merkam. Blještava zagasito rozikasta nijansa me najviše asocira na rozikasto zlato (rose gold) i prelepo izgleda na kapcima. Uz to se lako blenda, šljokice ne lete unaokolo, a pigmentovanost je neverovatna. Mekane je teksture i ne trusi se, čak i kada koristim nešto grublju četkicu. Najbolji efekat postižem kada nijansu Tribute utapkavam na kapak, umesto da je razmazujem. Ima metalik-šimerasti odsjaj koji čini da nijansa iz roze prelazi u bakarne tonove.

Rimmel London Glam eyes mono swatch

Rimmel London mono senke su i bez prajmera postojane oko 6 sati, iako ja skoro uvek koristim bazu. Senke dolaze u pakovanju od čvrste plastike sa malim sunđerastim aplikatorom, a (praktično nepotrošiva) 2,4g proizvoda platićete oko 300-400 dinara. Rimmel London proizvode možete kupiti u svim drogerijama, a najniže cene su uvek u Mauricius drogerijama.
U Rimmel London liniji mono senki ima još nekoliko nijansi koje su mi interesantne, ali vam svakako predlažem da, tokom svog narednog puta do drogerije, swatch-ujete par nijansi.

Da li ste probale ove senke?

- Tijana

18 comments:

  1. Lepe si nijanse odabrala! Tako i ja, biram uvek slične, svima ali samo meni različite :) Rimmel senke nikad nisam probala ali zato mogu da preporučim Scandal Eyes crvenu maskaru i karmine :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karmini jesu sjajni, ali sa Rimmelovim maskarama nisam imala sreće do sada.

      Delete
  2. Aaa, pa vidi što je ova Tribute lijepa :D U pakovanju ništa posebno, ali swatch je druga priča.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prelepa je! :D Ima i jedna zlatasta, isto tako lepa.

      Delete
  3. Taman sam se obradovala kada sam videla da pises o ovoj braon senki jer sam skoro potrosila moju koju koristim u te svrhe kad ono cvrc. :D Bas mi treba dobra taupe nijansa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ali probaj NYX taupe rumenilo ili neku senkicu iz seta za obrve (ja koristim catrice).

      Delete
  4. Meni ova druga nijansa izgleda kao dobar dupe za Liar ili Mugshot iz UD Naked3 palete!

    ReplyDelete
  5. Baš si si dala truda s fotkama. Nice!

    ReplyDelete
  6. Imam Tribute, tj. mislim da je imam, ako nisam negde izgubila ili je dobila noge. Prelepa nijansa, a još mi je lepša ova druga je obožavam mat senke <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne lupaj, Tribute je milion puta lepša. Nije ni čudo što je dobila noge, kada je tako vređaš.

      Delete
  7. Baš lijepe nijanse, posebice Tribute.

    ReplyDelete
  8. Nedavno sam otkrila tvoj blog i uživam čitajući te.
    Samo napred!

    ReplyDelete
  9. Super blog! :)

    E, baš nemam ništa od Rimmla, trebala bih probat! :)

    Se pratimo? Ja sam iz Slovenije :)

    www.blogvivalavida.com

    ReplyDelete
  10. Imam njihovu paleticu sa 5 senki, super pigmentacija!

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.