21/11/2014

Pure Altitude | Lait des Alpages

Postoje proizvodi koji moju rutinu nege izbace iz koloseka i preokrenu je za 180 stepeni. Jedan takav proizvod me je naveo da potpuno odbacim dermo i kvazi prirodnu kozmetiku i da se istinski posvetim prirodno-organskoj ideji.

Pure Altitude Lait des Alpages

Pure Altitude mleko za skidanje šminke i negu lica je proizvod sa kojim sam doživela prosvetljenje, jer sam zbog istog započela šestomesečnu fazu korišćenja isključivo prirodne kozmetike. Kako je moja koža tada bila zaista isušena i osetljiva, a već nekoliko meseci nisam praktikovala korišćenje proizvoda koji pene, ovo mleko mi je savršeno odgovaralo.
U početku mi se dopao miris koji sliči onom kod poizvoda za bebe, kao i bogata kremasta tekstura koja ne isušuje kožu. No, činjenica da mleko nije u potpunosti skidalo šminku i da je maskaru jedva i pomerilo, me je ostavila blago razočaranom. Nakon potrošene 2/3 bočice i silnog eksperimentisanja, našla sam način da iskoristim pun potencijal ovog mleka.
Naime, proizvođač predlaže da se mleko nanese na tupfer, a smatram da je to veliko bacanje proizvoda, kao i da je posle toga potrebno koristiti još nešto. Sistem koji je, za mene, imao najviše efekta jeste korišćenje mleka uz masažu. Mleko bih prvo razmazala između dlanova, potom blago pritisnula na suvu kožu lica i nastavila sa blagim kružnim pokretima. Nakon što bih proizvod dobro umasirala u kožu, kao i preko očiju, malo bih nakvasila ruke i nastavila sa istim procesom masaže. Potom još jednom nakvasim ruke i tada je proizvod skoro pa u potpunosti skinut sa kože, ali ja se nakon toga dodatno umijem. Osušim kožu, a zatim ponovim proces sa duplo manjom količinom mleka. Tada na mojoj koži više nema tragova šminke, ona je očišćena i spremna za dalju negu.

Pure Altitude Lait des Alpages

Nakon korišćenja koža me nije zatezala, ali mi je, uprkos tome, krema nakon pranja i dalje bila potrebna.
Mleko jeste namenjeno svim tipovima kože i svima će, uz manje ili više proizvoda, skinuti šminku. Ali, masnokošcima i onima koji nose dosta šminke ili teške pudere, biće potrebno još nešto kako bi koža bila očišćena u potpunosti. To ima smisla, jer oni koji koriste prirodnu kozmetiku, ne praktikuju upotrebu preterane količine šminke.
Pure Altitude Lait des Alpages sadrži runolist koji revitalizuje kožu, arniku koja je omekšava, list borovnice koji ima pročišćujuću ulogu, kao i ulje lešnika i ovseno mleko koji pomažu otklanjanje nečistoća i hidrataciju. Ne sadrži parabene i phenoxyethanol.
Pure Altitude mleko za skidanje šminke dolazi u gumenastom cilindričnom pakovanju od 200ml, bez pumpice za šta možete pomisliti da otežava doziranje, no vrlo je jednostavno odrediti savršenu količinu.
Svoj primerak možete naći u Metropoliten parfimeriji.

Da li ste se okušali u korišćenju prirodne kozmetike?

- Tijana
Foto: Moj Neseser
*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

17 comments:

  1. Samo fotografije govore koliko voliš Norvešku! Tijana be like norveška blogerka (stil fotogarije) :D
    No sam proizvod me mami kao i brend, želim takođe da se posvetim istinskoj organskoj kozmetici, jer u kratkotrajnom koriscenju iste sam uvidela veliki pomak na svojoj koži.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok se preselim tamo, biću full spremna da se stopim sa norvežanima. :) Brend je vrlo intresantan, svakako vidi šta nude i šta te zanima.

      Delete
  2. Puno bolje rezultate primijetim kad koristim nešto od prirodne kozmetike, a osjetljivost lica ovako najbolje držim pod kontrolom, dok koža uopšte nije suha kao što je nekad bila. A ovo mlijeko bi vjerujem kod mene dobro prošlo - ne koristim mnogo šminke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam kroz par nedelja korišćenja prirodne kozmetike primetila znatno poboljšanje kože, ali kako se vreme pogoršalo sada, i grejanje i sve, koža mi ipak traži još nešto. :/

      Delete
  3. Na sličan način koristim Weledinu kremu za čišćenje lica, a i većinu mleka za skidanje šminke. Fino mi zvuči :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je ovo najbolji sistem da se izvuče maksimum iz proizvoda. :)

      Delete
  4. Ah, Pure Alititude :)
    Imam onu hidratantnu masku od smrznutog cveca i divna je, bas je za opustanje a i lice posle bude fino i mekano.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pure Altitude mi je nekako prirodnjački brend za spa doživljaj, za razliku od, npr. Darphin-a koji je totalno hedonistički. :)

      Delete
  5. Zanimljiv brend kao i proizvod, istrazicu ih malo :) * novcanik place*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgubiće novčanik koju kilu, ali će ti koža biti zahvalna. :)

      Delete
  6. super mi je ovakav principo masiranja i korištenja vode pri skidanju šminke mlijekom ili uljima... stvarno se uštedi hrpa proizvoda, a i ovakvim načinom mi bolje skine šminku :)
    kako imam masnu kožu, kao što si rekla, koristim još neki gel za čišćenje lica :)
    prekrasne su mi tvoje fotke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masaža je definitivno jedan od preduslova dobre nege, jer koliko god da opušta um - toliko i pomaže koži. :)

      Delete
  7. LIFT ALPES Serum Cream Anti Aging idealna dnevni fluid za mešovitu kožu i podloga za šminku. Miris, emolijentnost, tekstura,...Sve. A primetila si da na blogu još ni za jednu kremu nisam napisla da je idealna :).

    ReplyDelete
  8. Post mi se bas dopao,proizvod je izgleda odlican,za ovaj brend nisam dosad cula,ali uvek me veseli kad saznam nesto novo,pozdrav.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.