09/11/2014

Darphin Paris | Aromatic Cleansing Balm

Poslednjih nekoliko godina balzami za čišćenje lica su postali sinonim za nežno i učinkovito skidanje šminke i nečistoća sa lica. Kako me je ovaj trend zainteresovao istog momenta kada sam za njega i čula, krenula sam u potragu za balmovima i shvatila da se kod nas na tržištu može naći svega dva-tri. Danas je reč o jednom, od tih nekoliko, koji svakako zaslužuje malo pažnje.

Darphin Aromatic Cleansing Balm

Darphin Aromatic Cleansing Balm je jedan od onih proizvoda za koje se mentalno spremam da ih koristim. Ne zato što je komplikovan ili iziskuje posebnu veštinu, već želim da budem u potpunom spa momentu. Kada se vraćam kući nakon naporonog dana tokom kog sam na licu, sem šminke, nosila i svu prljavštinu grada, sve o čemu razmišljam u truckavom autobusu je ,,Kući me čeka Darphin.''
Samo gledajući staklenu teglicu ne možete mu poreći luksuz. A tek kada pod prstima osetite proizvod koji se lagano topi i već od same topline prstiju prelazi u ulje - poželećete da vreme stane.
Darphin Aromatični balzam za čišćenje svakako nije proizvod za ljude koji samo žele da se otarase gadosti sa lica i nastave dalje sa životom. Ne, ovo je za prave kozmetičke hedoniste. Odvojite vreme samo za vas. Zatvorite vrata od kupatila i iza njih ostavite sve muke, probleme, vrišteću decu i gladnog muža.

Darphin Aromatic Cleansing Balm

Koliko se ja posvećujem ovom trenutku govori vam i činjenica da imam posebnu kašičicu samo za vađenje balma iz teglice. Za prvo korišćenje, u kome skidam većinski deo šminke, koristim nešto manje od pola kašičice, dok za drugo čišćenje, kojim više tretiram samu kožu, koristim oko 1/3 kašičice. Balm nanosim na suvo lice, bez vode, iako proizvođač naglašava da se balm pomeša sa vodom. Prvo ga lagano umasiram u kožu, sve dok ne nestane ta uljana klizavost pod prstima. Zatim malo navlažim ruke i nastavim da masiram kožu, dok ulje zadobija mlečnu teksturu. Iako se proizvod može sprati sa lica jednostavnim umivanjem, mislim da spa doživljaj upotpunjuje peškirić nakvašen toplom vodom koji prislonim uz lice, udahnem nekoliko puta i potom nežnim pokretima uklonim proizvod sa svim prljavštinama. Isti proces ponovim još jednom.

Darphin Aromatic Cleansing Balm
 Darphin Aromatic Cleansing Balm

Darphin Aromatic Cleansing Balm u sebi sadrži esencijalna uja ilang-ilanga, ružinog drveta, žalfije, kao i organsko ulje marule. Balzam je namenjen svim tipovima kože, a ja se sa tim i slažem, jer me nakon korišćenja koža nije zatezala, a nekada nisam ni nanosila dodatnu negu. Zbog činjenice da se proizvod na kožu nanosi uz blagu masažu, ipak ne bih preporučila onima sa mnogo aktivnih akni/bubuljica da ga prečesto koriste. S obzirom na cenu od 4630 RSD (40) za 40ml, ni ja ga ne koristim prečesto.
Darphin balm se može naći u Metropolitenu.

Da li ste probali balmove za čišćenje lica? Koje preporučujete?

-Tijana


Foto: Moj Neseser

29 comments:

  1. Kakve sjajne fotografije! Da li je to pao novi aparat? :)) Mnogo mi je to trenutno, ali verujem da je dobar. :)

    ReplyDelete
  2. Prelep proizvod i odlične fotografije! :)

    ReplyDelete
  3. Ovo smo čekali.
    Divno si napisala. I ja sam imala sličan doživljaj sa ovim balmom. Samo nisam imala kašćicu:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, taj set kašičica je dugo čekao svoju namenu. :) Hvala.

      Delete
  4. Jao jao jao jao bankrotiraću Tijana, završiću na ulici! Kakvo je ovo uživanje čoveče! Sjajan brend, sjajan balzam, sjajan tekst i fotke, ne nužno po redosledu, jer se ne zna šta je bolje. Tačka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa hvala na svim komplimentima i veruj mi, iako je cena blago paprena, nećeš zažaliti. Užitak koji ovaj balm pruža je neprocenjiv. :)

      Delete
    2. Jednog dana... Jednog lepog dana ehhh :D

      Delete
  5. Uuu koje ugadjanje sebi. :) Super. Zvuci lepo, al ne bih dala tolike pareeee. Joj. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato sam i naglasila da je za hedoniste. :) Jeste skuplji, ali priuštiti sebi spa više puta nedeljno? Može to da se racionalizuje. ;)

      Delete
  6. Moram da priznam da me kozmetika koja podseća na puter, sladoled, krem, puding, bruleee...(sve što asocira na nešto za pojesti, olizati, zagrebati kašikom) jako privlači :D Po ovome što si napisala, rekla bih da teglica može da potraje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uz umereno korišćenje - da, može da potraje. Ali ipak mislim da bi militraža trebala da bude veća.

      Delete
  7. Divno zvuci, al tjesicu se time sto ja sa tim nikad ne bih imala osjecaj ciste koze. :-)
    Nista bez vode i ribanja za mene.
    Al da si lijepo to opisala, bas jesi. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se davno odrekla ribanja, ali potpuno razumem tu potrebu da lice bude škriputavo. :) Hvala ti.

      Delete
  8. Prelepe sličke. Proizvod zvuči kao nešto u čemu bih potpuno uživala, jer definitivno često uživam u raznoraznim kozmetičkim tretmanima koje sama organizujem u svoja 4 zida :D

    ReplyDelete
  9. Svaka čast Jeleni za fotografije, a tebi za aranžman i krajnje privlačan opis :)

    ReplyDelete
  10. Obožavam balzame za čišćenje, imam ih nekoliko i super mi je takav način ušćenja. Darphin nisam probala ali jakovolim ovaj brend, posebno njihova ulja za lice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala njihova ulja, no čitala sam da su dobra. :) Ja bih svakako probala još balzama, samo kada bi ih ovde bilo.

      Delete
  11. Dok sam čitala, masirala sam lice i zamišljala da ga koristim. Ne daje mi se 40 jevreja za ovo, ma koliko čarobno zvučalo. Ali uvek možeš da mi pokloniš. Kašičica može, a i ne mora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, barem si se malo relaksirala. :) Eto ide Nova godina, Božić...

      Delete
  12. Uf kako si ga opisala poželjela sam ga sad i odmah! Inače preferiram ulja za skidanje šminke, a ovakav balzam još nisam isprobala iako imam već nekoliko vrsta na popisu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulja se ovde još teže nalaze. Zapravo ne znam ni da li ih ima? -,- Ako budeš u prilici, probaj ovaj balm - nećeš zažaliti.

      Delete
  13. Darphin je moja prva ljubav u kozmetici :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno razumljivo. :D Ne znam ko ne bi uspeo da zavoli Darphin.

      Delete
  14. Ja sam bila razočarana hvaljenim Body Shop maslacem koji bi trebao biti jeftinija verzija tih balmova za lice. Ovaj detalj s vlastitom žličicom je predivan, obožavam kad se firme potrude oko svojih proizvoda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kašičica ne dolazi uz teglicu, ali svejedno je vrlo korisna. :)

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.