01/11/2014

Bloggers made me do it TAG

Sve mi, koje čitamo blogove, podležemo kupovini koje isti izazivaju. Sigurno ste, kao i ja, doživele da uđete u drogeriju i da ne možete da se odlučite između dva, naizgled, slična proizvoda, ali se setite recenzije neke, vama drage, blogerke i to presudi. Zato, danas, započinjem TAG o tome koje proizvode su blogerke kupile po preporuci drugih blogerki.


Bourjois healthy mix serum, sephora lip stain 01, catrice princess

Sephora Cream Lip Stain - Ovo je sa razlogom prvi proizvod, jer je isti bio i moja prva kupovina pod uticajem blogosfere. A mislim da ne možete početi bolje nego sa preporukom Zlatane sa bloga Šminka i ostalo.
Meni je trebao dugotrajni crveni ruž za 18. rođendan, a baš ova recenzija me je odvukla od, tada famoznog (i tri puta skupljeg) 'YSL Rouge Pur Couture Glossy Stain'. I dan danas koristim Sephora Cream Lip Stain u nijansi '01 Always Red' i to ostaje moj prvi izbor kada se zaželim crvenih usana, a o njemu sam pisala OVDE.
Bourjois Healthy Mix Serum - Nakon mnogo pročitanih recenija, posebno slovenačkih blogerki, popustila sam i kupila Bourjois Healthy Mix u serum varijanti. Kako nisam mogla da nađem nijansu 52, svemoguća jagodinka Lena mi ju je nabavila. Nijansa mi je i dalje malo žuta, ali mešanjem sa drugim puderima mogu to da iskorigujem. Kupovinu nisam zažalila, iako ovaj puder ima tendenciju da upada u pore, ali i to se rešava sa dobrim prajmerom.
Catrice Ultimate Colour u nijansi Princess Peach - Pre oko godinu dana, nijansa Princess Peach je bila glavni hit. Svi su je imali! Pa ni ja nisam propustila trend i tako sam se, bukvalno, dokopala svog primerka. Razočaranja su se samo nizala, a o njima možete čitati OVDE. Nisam probala ostale nijanse iz Ultimate Colour linije, tako da ne mogu da sudim kakve su druge, ali Princess Peach je jedna baš hirovita princeza.

Shenemil maska, artdeco kamuflaža,

Shenemil Biomaska - Blogosferski znalac o problematičnoj koži - Ana sa bloga Beauty Stuff by Ana - mi je još davno preporučila Biomasku, kao dobru i prirodnu alternativu dermo-kozmetičkim maskama protiv bubuljica. Kupila sam je i zaljubila se. Glinena maska koja efektno isušuje bubuljice, a ne i kožu oko njih, je nešto što uvek imam u zalihama i svima redom preporučujem.
Artdeco Camouflage cream - Još jedna blogerka, kojoj je problematična koža životni saputnik, jeste i Melisa - The Beauty Department. Zbog njenih hvalospeva o čuvenoj Artdeco kamuflaži sam istu i kupila u momentima kada nijedan korektor nije mogao da prekrije brda na mom licu. Iako kamuflaža prekriva sve, ja sam svoju (najsvetliju) nijansu 6 prosledila dalje nekome ko je sada mnogo voli, jer je meni bila par nijansi tamnija.

omiljeni proizvodi blogera, pudrijerica
princess peach swatch, always red sephora swatch, artdeco 6 swatch, bourjois hm serum 52 swatch,
L-D: Catrice UC Princess Peach, Sephora Cream Lip Stain 01, Bourjois HM Serum 52, Artdeco Camouflage Cream 6.

To je bio moj kratki popis proizvoda, a ovim putem tagujem naredne blogerke da nam otkriju šta su (i pod čijim ,,pritiskom'') kupile:
Jelena - Moj neseser

Ukratko, ,,pravilnik'' tag-a je sledeći - Navedite 5 (ili više) proizvoda koje ste kupili pod uticajem blogosfere i nakon toga tagujte 3-5 osoba da urade Bloggers made me do it TAG.
Neka vrsta ,,tag''-a, slična ovom, verovatno postoji, ali pošto ne znam ni za jedan konkretan primer, rećićemo da sam ja idejni tvorac. Živela ja!

Da li često kupujete proizvode nakon pročitane recenzije?

-Tijana

34 comments:

  1. Joj sjajna ideja za post :))
    Babylisps giveaway kod mene http://kapege23.blogspot.com/2014/11/happy-birthday-to-my-blog-babylips-g-i.html I njega sam počela da koristim pod uticajem blogosfere :))

    ReplyDelete
  2. Da budem iskrena retko ali dešavalo se,nije da ne poželim da kupim mnogo toga al nekako situacija se uvek namesti da ne mogu pa brzo na to i zaboravim.Prvo što sam uzela nakon neke blog recenzije bila je veoma zdrava krema za problematičnu kožu,inače sve ostalo uzimam po nekom svom njuhu ili proverene proizvode koje duže koristim a u zadnje vreme se okrećem što prirodnijim :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka ti čast! :) Ja umemorišem proizvode i recenzije i onda kada sam u mogućnosti - kupim to nešto.

      Delete
  3. Iskreno, sve više se povodim za recenzijama cura kojima vjerujem. Nisam tako puno u kozmetici, nemam toliko ni znanja ni vremena za istraživanje, i puno mi pomaže što postoje kozmetički blogovi. Lijepo pročitam, i kad se pojavi prilika, znam više o tome treba li nešto kupiti ili ne.

    ReplyDelete
  4. Ne znam što nisam kupila zbog blogova jer 90 % toga kupim nakon dobrih recenzija. Neke me stvari i tada razočaraju, ali Bože moj, svi smo različiti. Čitanje recenzija svakako uštedi i vremena i novaca :D

    ReplyDelete
  5. Ja znam da cu uskoro "krivicom" blogerki naruciti gomilu nyx stvarcica sa sajta i "zahvalna" sam im na tome,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, sigurna sam da ćeš uživati i da nećeš zažaliti kupovinu. :)

      Delete
  6. Otkako pišem blog, većina stvari koje sam kupila su zbog neke pozitivne recenzije, tako da vjerujem da se ne bih mogla ni sjetiti svega što sam kupila zbog blogova :D nije ni to uvijek dobro, jer često "patim" za kozmetikom koja mi nije dostupna :P Super tag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Apsolutno razumem ovu patnju, jer i sama tako sanjarim o brendovima nakon pročitanih pozitivnih recenzija.

      Delete
  7. Odličan tag :-D Sreća pa postoje blogovi i ono što kupim na preporuku većinom mi i odgovara.. Živjela ti sa ovim tagom :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hvala, hvala. :) Drago mi je da si našla blogove kojima veruješ.

      Delete
  8. Haha supeeer! Kamuflazu i healthy mix sam i ja kupila pod uticajem blogova. I vala nisam se pokajala. Bas sad mislim sta sam jos sve kupila tako.

    ReplyDelete
  9. "eventualno" u našem jeziku nema isto značenje kao na eng. "eventually", kao što ni "efektivno" ne znači da je nešto efektno/učinkovito, nadam se da ćeš imati moju opasku u vidu u nastavku pisanja, pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na sugestijama, sve sam ispravila. :) Za ,,eventualno'' nisam znala, dok sam se oko efektivno/efektno dvoumila. :)

      Delete
  10. Lepo si to smislila :D ja ne bih mogla da razlučim šta sam uzela pod uticajem, a šta ne... a ni da li je bilo uticaja. Sve se pomešalo aaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dakle, ovo je ono što sam ja došla da napišem, ali evo vidim neko me je preduhitrio :D

      Delete
  11. Živela ti! :D Genijalan tag!
    Sreća pa ne podležem uticaju (mnogo) jer sam ja uticajna, nego šta ahaha ;)))

    ReplyDelete
  12. Odličan tag, naravno da kupujem po preporuci blogerica, samo ko bi se svega sjetio ali voljela bih napisati sličan post :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slobodno uradi tag :) ili sačekaj da te neko taguje. :D

      Delete
  13. Morat ću dobro proučiti neseser pa napisati blog :) Hvala na tegu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu. :D Jedva čekam da čitam tvoj popis!

      Delete
  14. Gedala sam na yt ovaj tag,bas mi se svidja :) ja ponekad kupim ali dobro razmislim pre kupovine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da bila sam delom inspirisana tim tagom. :)

      Delete
  15. E ja bih mogla napraviti post na ovu temu, malo izmjenjenog naslova: "Variola Vera made me do it" LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha, verujem da bi ona to izuzetno cenila. :D

      Delete
  16. Odlična ideja za post, baš mi je bilo zanimljivo da pročitam! Radujem se nastavku.

    ReplyDelete
  17. Zivjela :D uradit cu tag, interesantan je samo sto se bojim da se za neke necu sjetiti ko mi ih je predlozio.
    Napomeni me ako ga ne uradim u roku dvije sedmice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nema veze ako se ne setiš. :D Opomenuću te, du nat vuri. :*

      Delete
  18. Bas lepo napisano,radujem se sto sam procitala i mnogo toga o nekim proizvidima saznala,pozdrav.

    ReplyDelete
  19. Joj već neko vrijeme razmišljam o ovom tagu ali se ne mogu sjetiti tko mi je više što preporučio hahaha :D . Ili neke proizvode više nemam i ne koristim, a bili su mi dobri, ili sam kupila na preporuku pa požalila xD Često mi se zapravo dogodi da pročitam XX recenzija i onda ona jedna zadnja presudi da konačno nešto i kupim, i onda prođe mjesec dana dok ostvarim i kupnju pa pitaj boga tko je više bio zaslužan za tu moju kupnju osim mog novčanika. Bokte kakav raspored riječi hahaha :D You got the point. :D
    Vidjeh da me Jelena nominirala tako da ću sad definitivno morati posložiti misli i pretražit svoju kolekciju te složit post. Radujem se :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi je drago što te je Jelena nominovala, jer me zaista zanima ko to ,,vrši pritisak'' na tebe. :D

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.