11/06/2014

La Roche-Posay | Anthelios XL Ultra-Light fluid

U prethodnom postu sam samo pomenula La Roche-Posay Anthelios XL Ultra Light fluid, a kako temperature već prelaze 30 stepeni, mislim da je pravo vreme za punu recenziju. A možda vam i pomogne da se odlučite izmedju ovog fluida i nekih njegovih konkurenata.

la roche posay ultra light fluid anthelios xl

La Roche-Posay Anthelios XL ultra lagani fluid ima zaštitni faktor 50+. Postoje još dva fluida u liniji - Tonirani ultra lagani fluid sa SPF-om 50+ i fluid mat sa SPF-om 30. Sva tri sadrže UVA i UVB zaštitu. Tako da u startu znate da ste sa ovim fluidom izuzetno zaštićeni. Fluid koji ja imam namenjen je osetljivoj koži, a ne sadrži parabene i parfeme.
U prošlom sam postu naglasila i da se fluid zaista mora dosta mućkati. I to je činjenica. Dok vas ne zaboli ruka - ne prestajte. No, ako i posle mućkanja izađu dva dela, nije strašno, samo pomeštajte na dlanu.
Kada je reč o teksturi, rekla bih da je masnjikava i da je potrebno nekih 5-10 minuta da se fluid setuje na koži. Tokom tog vremena je dosta lepljiv i sjaji se, no na kraju ostavlja zdravi sjaj na koži. Lice nije previše sjajno, ali nije ni mat.
Meni posebno zanimljiva činjenica jeste da je LRP fluid vodootporan. To ne znači da sprečava znojenje i disanje kože, već da možete slobodno da se bućkate bez brige. Takođe sam stekla utisak da se znojenje odlaže. Barem dva sata sam, po vrelom suncu, mirna i ,,suva''.

La Roche posay ultra light fluid swatch

Dolazimo i do mog omiljenog dela - pakovanja. Kada je proizvod odličan, onda ću preživeti i sa groznim pakovanjem, ali kada je proizvod odličan, a pakovanje još bolje - to je san snova. La Roche-Posay Anthelios XL fluid dolazi u pravougaonom pakovanju sa aplikatorom koji se nalazi na krajnjoj levoj strani. To omogućava da iskoristite apsolutno sav proizvod, što nije moguće kod centriranih aplikatora. Naravno, možete vi uvek da masakrirate bocu i izvadite joj dušu, ali ja govorim o tehničkom aspektu. Takođe je i sam aplikator genijalan, jer je  sličan obliku levka, a ima i uzani otvor. To vam omogućava preciznu aplikaciju i lakše doziranje, a i jednostavno se ne razliva svuda. Da li je moje oduševljenje pakovanjem evidentno? :)
Dobro, kada bih baš cepidlačila, zamerila bih što poklopac nije nekako povezan sa bočicom, ali pošto neću da tražim zamerku - ja sam fascinirana pakovanjem. I generalno proizvodom
Sastav možete videti ovde.

la roche posay ultra light fluid anthelios xl

La Roche-Posay Anthelios XL ultra lagani fluid sadrži 50ml i košta oko 1800RSD (16€), a može se naći u svim bolje snabdevenim apotekama i Lilly drogerijama.

Čime se vi štitite ovog leta?

Näkemiin,
Tijana

*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

22 comments:

  1. Tako bih volela da probam sve LRP ali nazalost njihovi proizvodi nisu dostupni u mom gradu. Inace koristim Effaclar Duo ali i njega vise nema. Fenomenalan i jako koristan post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sramota da u Jagodini nema, odma Palmu da zovemo. :D

      Delete
  2. Dobro si se naoružala za leto. :)) Hm, primamljivo zvuči, ali imam već dosta proizvoda tog tipa koje treba da trošim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa mojom alergijom, ako se ne naoružam - neću se lepo provesti. :)

      Delete
  3. Čini se dobra i mogla bi mi odgovarati. Trenutno koristim od Ducray i sviđa mi se, čak mi je bolja i od hvaljene narančaste Avene. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avene nisam probala, iako sam imala nameru ovog leta, no eto LRP se isprečio. :)

      Delete
  4. Prodano! Odgađala sam kupnju jer sam se dvoumila, ali sad je odlučeno :D

    ReplyDelete
  5. Jedna od najboljih krema sa zaštitnim faktorom ikad :D.

    ReplyDelete
  6. ja se još nisam počela štititi ničim, ali nisam se još ni izlagala suncu...mogao bi mi izbor pasti na ovo jer sam sa njihovim kremama i šamponima imala dobra iskustva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suncu se nisi izlagala jedino ako nisi iz kuće izlazila, tako da odmah po neku zaštitu!

      Delete
  7. Ja bih da isprobam taj fluid mat sa faktorom 30 :) Moraću da svratim malo do lilija :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svrati svakako i javi šta si kupila, ako uzmeš taj matirajući - javi utiske. :)

      Delete
  8. Hm, u potrazi sam za novom kremom jer me Avene ne matira koliko bih htjela, pa mislim da bi i ovo preskočila i probala MAT verziju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Realno gledano uz znojenje i visoke temperature - ništa ne matira. :)

      Delete
    2. Matira, matira LRP gel krema :)

      meni je super i ovaj fluid i isto mi se sviđa aplikator koji nije centriran - baš sam danas o tome razmišljala :)

      Delete
  9. Mene je fluid odusevio. Kad se upiju uopste se ne sjajim i tako je lagan!!! Prosto me zanima kako onaj za matiranje moze biti bolji od ovog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam oduševljena, a mislila sam da ništa neće nadmašiti Eucerinov fluid.

      Delete
  10. Zvuči dobro, ali sam više u potrazi za spf kremom na koju može ići BB krema, recimo kao Kiss My Face na iHerbu. Imaš kakav prijedlog u vezi takvih krema?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ovu lagano mozes staviti jos nesto, samo moras da sacekas da se setuje. :)

      Delete
  11. Proizvod je sjajan! Isprobala sam ga na letovanju i mislim da mi lice nikad nije bolje izgledalo nakon mora.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.