01/06/2014

Beauty event | Aesop

Neke se ljubavi nikada ne dogode, a neki brendovi dođu i onada kada ih stavite u ,,nema teorije'' fasciklu. Tako je jedan australijski brend došao i naterao me da uradim dodatnu papirologiju, no neću zameriti, jer svakako je bio vredan moje pažnje.

Aesop (Ezop) je osnovan u Melburnu 1987. godine sa idejom da jednog dana postane prepoznatljiv u svetu kao jedan od najboljih brendova za negu. Ono što Ezop izdvaja od većine jeste činjenica da oni koriste sastojke na prirodnoj bazi, kao i one napravljene u laboratoriji. Svi sastojci su, naravno, vrhunskog kvaliteta i dokazano su efektivni antioksidanti. Kao brend, Aesop se ne plaši novina u svetu kozmetike i dizajna, pa neretko prave i prve korake ka nekom novom pravcu.
Dizajn pakovanja mene oduševljava, jer volim tu malo kompleksnu jednostavnost. Stil malo podseća na apotekarska pakovanja, ali je iz drugog ugla opet luksuzno i hip. Ono što je mene posebno zaintrigiralo jesu citati na pakovanjima, to je tako sitan detalj, a ja sam ostala zatečena. Aesop je ozbiljno shvatio činjenicu da mnogo detalja prave jednu jednostavnu celinu.


U društu svih onih radoznalih koji su želeli da se upoznaju sa Ezopom, uživala sam razgledajući pakovanja i opipavajući teksture, a zasladili smo se makaronsima i kejkpopsima. Nakon toga, jedva sam dočekala da dođem kući i potrošim par testerčića.


Pročišćavajuća maska od semena peršuna je proizvod kome sam se najviše obradovala i jedva dočekala da probam. Kada je bilo kakva prirodna kozmetika u pitanju, morate se spremiti na miris, koji je u ovom slučaju relativno blag. Maska je rozikaste boje i u sebi sadrži glinu, nakon 5-10 minuta se stvrdne, ali ne puca na licu kao klasične glinene maske. Koža bude mekana i nežna, a za ,,pročišćavanje'' je ipak potrebno više od dve primene. Takođe sam probala i masku od jagorčevine i moram reći da je ostavila bolji utisak na mene, jer blago izbeli mitisere.
Piling krema za lice je proizvod koji svakako želim da isprobam, jer mi se dopada što ima mnogo mikro zrnaca i činjenica da je sama krema jako gusta. Dok je recimo piling za telo čudne teksture, nekako želatinasto-gelast, a opet čvrst. Vrlo interesantno.


Aesop za sebe kaže da je kompanija koja prati korak sa potrebama savremenog društva, a ja bih rekla da njihova ponuda u potpunosti zadovoljava sve potrebe potrošača - od kvalitetnih proizvoda do lepog dizajna. Hrani dušu i neguje kožu.
Aesop se u Srbiji ekskluzivno prodaje u Metropoliten parfimeriji.

Da li ste probali Aesop proizvode?

kissi&kissi
Tijana

17 comments:

  1. Nisam probala, ali tako bih rado. Jako zanimljiv brend :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izuzetno zanimljiv, od ideje do proizvoda. :)

      Delete
  2. Koje sretnice! Sad imate i MAC i Aesop! :))

    ReplyDelete
  3. Probala masku ya kosu.
    rose hair scalp moisturizing masque
    Samo jedna kesica, ali zaslu\uje post. Divna je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem, ja samo slušam hvale za, recimo, balmove za ruke. Imam jedan testerčić i ne usudjujem se da ga potrošim. :D

      Delete
  4. Moram priznati da sam jako ljubomorna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema potrebe za tim, brend je svakako vredan kraćeg puta. :)

      Delete
  5. Zelim,zelim,zelim!!! Steta sto nisam iz Beograda a ne mogu tako cesto da dolazim samo zbog kozmetike :/ Ovo mi se bas svidja i nadam se da cu isprobati jednog dana ... :( Blago tebi :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne moras cesto dolaziti, ali eto, napravis jedan put pa obrstiš sve što želiš. :)

      Delete
  6. Zanimljivo, rado bih isprobala :D

    ReplyDelete
  7. Slinim. Đelinitirala sam se :D Ima da mi šaljete ovo autobusom, ne zanima me haha :D

    ReplyDelete
  8. Ovo je za mene jedna od najlepsih vesti u 2014.! :))) Prijateljica mi je neke Aesop proizvode donosila sa putovanja, uglavnom za negu tela, i sta god da probate stvarno nema greske, ali za mene je pravo otkrice bio B Triple C Facial Balancing Gel - cudo u teglici! Iako sam luda za Sebaghom kada su serumi u pitanju, ovaj je ozbiljna konkurencija, cak mislim da ce vise prijati masnoj i osetljivoj kozi. Antioksidanti, vitmini, hidratacija, sve u jednom a upije se za minut. Ne samo da mi je koza posle tri nedelje zablistala nego se cak i procistila. Obozavam ga!

    ReplyDelete
  9. Ovo je za mene jedna od najlepsih vesti u 2014.! :))) Prijateljica mi je neke Aesop proizvode donosila sa putovanja, uglavnom za negu tela, i sta god da probate stvarno nema greske, ali za mene je pravo otkrice bio B Triple C Facial Balancing Gel - cudo u teglici! Iako sam luda za Sebaghom kada su serumi u pitanju, ovaj je ozbiljna konkurencija, cak mislim da ce vise prijati masnoj i osetljivoj kozi. Antioksidanti, vitmini, hidratacija, sve u jednom a upije se za minut. Ne samo da mi je koza posle tri nedelje zablistala nego se cak i procistila. Obozavam ga

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.