15/05/2014

La Roche-Posay | Effaclar Duo [+]

Nikada pre nisam imala ovakvo iskustvo sa nekim proizvodom. Nije to bio ni love-hate odnos, već jednostavno primećujem da proizvod radi nešto, ali ne mogu da konkretno odredim šta to. Nakon nekoliko meseci uspela sam da identifikujem efekat! U postu će biti i par malo gadnih fotografija, tako da nastavite na sopstvenu odgovornost.


La Roche-Posay je sredinom marta predstavio novitet u svojoj postavi - Effaclar Duo [+]. Više o tome kako je La Roche-Posay unapredio formulu možete pročitati OVDE. Effaclar Duo [+] je unapređena verzija klasičnog Effaclar Duo-a. Dolazi u identičnom pakovanju sa aplikatorom koji olakšava ciljano nanošenje, a i slične je teksture.


Krenimo od početka. Ja sam koristila i klasičnu verziju i sa istom sam iskusila tu nemoć identifikacije efekta. Zato nikada i nisam pisala o njoj, jer bi bilo glupo reći ,,Ok ovo radi nešto, ali nisam sigurna šta, pa eto vi puknite pare i obavestite me.'' No, kockice se tako poslože da do mene dođe i unapređena verzija. Sada sam bila krajnje ozbiljna u nameri da odredim šta to radi ova krema!(?)
I onda je kao naručena došla jedna potkožna bubuljica. Nikada joj se više nisam obradovala. Ovo je priča o bubuljici i kako ju je Effaclar Duo [+] pobedio:
- Nedelja uveče - Osetila da me desna polovina vilice boli i locirala gde će prokletnica izaći. Tu sam nanela malo deblji sloj kreme i tako prespavala.
- Ponedeljak - Sada je to bila prava bubuljica, kao iz filma, onako bela i puna gnoja (nadam se da jedete dok čitate). I dalje me je bolela, pa sam ujutru nanela tanji sloj,  a uveče deblji sloj kreme. 
- Utorak - Bubuljica je bila bez gnoja i ostala je samo krastica, kao i mnogo ljuspave kože oko nje. Mokrim peškirom sam lagano skidala ljuspice oko kraste. Uveče sam uradila mehanički piling koji je otkinuo krastu te se otvorila ranica. Očigledno, ne preporučujem ovaj redosled. Mehanički piling radite kada vam krasta otpadne sama ili sačekajte barem jedan dan nakon formiranja krastice. Uveče sam nanela izuzetno masnu kremu (u ovom slučaju Cera di Cupra Bianca).
- Sreda - Kako je rana bila zaista plitka, već je zacelila.

 L-R: Ponedeljak, utorak i utorak posle skidanja ljuspica
L-R: Utorak uveče (otkidanje kraste) i sreda

Ono što mogu da primetim jeste da je Effaclar Duo [+] blaži od originalnog Dua, te da manje isušuje kožu oko same bubuljice, ali je i dalje isušuje. Utorak mi je bio najgori dan, jer je tu bila krasta sa ljuspama i šminka preko toga nikako nije mogla da legne.
No, ako razmislim o tome da bi bubuljici trebalo oko 2-3 dana da izbije na površinu, pa bih je ja onda cedila, što znači da je krasta tu još dan-dva, pa onda se krasta zagnoji jer nisam sve iscedila i na kraju ostane fleka na koži da me večno podseća na uzbudljivu avanturu - Effaclar Duo [+] je svakako bolje rešenje. Bez gnoja, infekcija, krvi i fleka!
Moja preporuka je da ukoliko imate suvu kožu koristite kremu isključivo lokalno i to ujutru ili uveče, a da onda kada je ne koristite nanesete masniju kremu koja će sprečiti dalje ljuspanje kože. Ja, sa kombinovanom kožom, isto nisam išla dalje od lokalne primene, ali sam primetila da moj brat sa masom i problematičnom kožom nema tu nus-pojavu ljuspanja kože.
Svakako zatražite tester u apoteci pre nego što investirate oko 1500 RSD za 40ml kreme.

Da li ste probali Effaclair Duo ili Effaclar Duo [+]?

kissi&kissi
Tijana

*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

33 comments:

  1. Pazi kad sam znala da je Duo + i ja ga koristim,i jos ako hocu pre da je se otarasim,namazem vise puta dnevno! I bas je brzo sprzi,a posle toga namazem saljicev melem za opekotine,i za 3 dana nema nista!! :D

    ReplyDelete
  2. Tretnutno koristim Effaclair Duo i ne vidim neko poboljšanje. Prije toga sam koristila Avene cleanance-k i puno bolje rezultate sam dobila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam isprobala Avene liniju za problematičnu kožu iako je zaista hvaljena. :)

      Delete
    2. agresivnija je od LRP, sigurno mi koža voli jače tretmane :D preporučujem Clenance K od srca :)

      Delete
  3. Koristila, prezadovoljna sam, pisala sam o njemu. Slike govore više od reči. Meni je lice bilo užasno, ali baš užasno i spasio me je Effaclar duo+ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slikama sam samo upotpunila priču, da ne klepećem u prazno. :) Drago mi je da je ED+ delovao na tvoju kožu. :)

      Delete
  4. Znas sta bi kod mene bilo. U ponedeljak ujutru bi bio masakr i ta bijela bubuljica bi bila istisnuta. :-)
    Kako si samo odeljela. :-)
    Inace nemam problema sa bubuljicama, al par dana dok sam u PMS mazem Avene Cleanance K. Nekad zaboravim, al nista i ne iskoci. Neki mjesec i iskoci. Tako da se sad trudim da ne zaboravim mazati tih par dana. Inace sam citala da je Avene ipak vecini puno bolja od LRP. Radi na bazi kiselina, a meni kiseline divno djeluju na lice. Cak mi nestao i pocetak jedne borice, valjda jer vrsi taj blagi hemijski piling.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve za nauku! ;) Inače ne volim da cedim jer nastane masakr. Možda ću i probati avene, ali za sada sam na nekoj prirodnoj ruti, pa mi se ne uklapa. :)

      Delete
  5. Cao! Jel mozes molim te da mi kazes gde obicno nabavljas Weleda testere? Zelim da se prebacim na prirodnu kozmetiku ali pre kupovine bih rado isporobala testere medjutim gde god sam trazila nije ih bilo.;/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testere možeš nači u parfimeriji Metropoliten ili kada Weleda ima promociju u Lilly drogerijama.

      Delete
  6. Blaža od EDua? Onda je neću ni kupovati jer meni i ona odgovara :) Al svakako se i ova na tvom primjeru pokazala super:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije blaža po efektivnosti, oba dua sprže bubuljicu, ali ova manje ošteti zdravu kožu oko bubuljice.

      Delete
  7. haha jedem ali meni se ništa ne gadi :D imam ali mi nije baš nešto :(

    ReplyDelete
  8. Drago mi je da ti je krema pomogla, odnosno očito je ubrzala proces. Ja je nisam isprobala, jer nije za moj tip kože.

    ReplyDelete
  9. Ja mazem ovo ujutru i uvece ali posle toga uvek dnevnu ili nocnu kremu pa me nikada nije ni malo isusivao. ALi znacajno ubrza nestajanje i smirivanje bubuljica. Ove manje mi preko noci prosto nestanu, a vece ili duboke za nekoliko dana ko i ova tvoja na slikama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je za svaku potrebno barem dan-dva da nestane. :)

      Delete
  10. Super je šta je blaži od prvog koji me je bija isušiva. Ovaj bi mogla isprobat ako bude potrebe za tim. Za sad je sve pod kontrolom. Hvala za recenziju. :)

    ReplyDelete
  11. Super si sve prikazala :) Meni je ova krema pravo otkriće, pisaću detaljnije o tome, prosto je neverovatno koliko mi je sredila mitesere!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni, nažalost, nije delovala na mitisere. Nekako ih izbeli, ali su i dalje tu.

      Delete
  12. Ja sam dvije tube obicnog dua potrosila, a sad sam se bacila na kiseline pa cu kupit avene cleanance K kremicu.
    Ispravi samo na kraju da nije 30ml nego 40 :*

    ReplyDelete
  13. Ja se klanjam što si izdržala bez da ju nisi stisnula :D
    Imam ga i koristim neredovito pa valjda zato nisam primjetila neka veća poboljšanja.. Ali nadam se da će i to neredovito korištenje pomoći s mrljicama.

    ReplyDelete
  14. i ja sam isprobala na potkožnom i šokirala sam se kako je brzo reagirala koža! i moja recenzija će uskoro, još skupljam dojmove :)

    ReplyDelete
  15. Potrosila sam par tubica obicnog,ovaj mi je na listi. ;)

    ReplyDelete
  16. Ja je koristim za cijelo lice, jer mi je lice puno sitnih bubuljica, i poneka onako velika.Misliš li da mi to neće naškoditi ? :/
    Inače super ti je posao odradila za to nekoliko dana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti do sada nije naškodilo, ne verujem da ćeš imati probleme. Svačija je koža drugačija, moja je dosta osetljiva i dehidrirana te su i nus-pojave izraženije. Znam mnoge koji koriste Effaclar Duo na celom licu i oduševljeni su. :)

      Delete
    2. Tražila sam prvu verziju Effaclar duo, ali je nije bilo, tako da sam dobila ovu,pa vidim poboljšanje, nadam se da će biti super i u mom slučaju.Hvala ti na informaciji :)

      Delete
  17. svaka čast na suzdržanosti, ja bih to iskasapila :D
    preskočila sam proizvod i poklonila ga dalje jer mi ni obični duo nije odgovarao, no drago mi je da vidim da je tebi super :)

    ReplyDelete
  18. Koristim vec 15ak dana LRP i mogu reci da sam prezadovoljna. Bas osecaj kao sto si opisala, vidim da deluje ali ne mogu da opisem sta je to tacno. Najgore je kada me neki preparat prosto ostavi ravnodusnom, pa ne znam posle da li da ga hvalim ili kudim. Imam zaista problema sa flekicama na bradi, i sada da li pomalo od kreme, ili hemijskog pilinga, ali zaista mislim da se vide neka poboljsanja. Mada mi je najveci porok stiskanje, i ne znam da li cu to ikada moci da iskorenim:((
    Btw, da li si koristila iz Effaclar linije i gel za pranje lica i tonik? Ja sam probala samo uzorak gela i mogu reci da sam zadovoljna, pa razmisljam da li da sledece uzmem to ili tonik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemoj da istiskuješ, napravićeš rane od kojih će ostati mali ožiljici ili flekice. Gel i tonik sam probala, ali su za moju kožu preagresivni. Opet, moj brat sa masnom i problematičnom kožom nije imao nikakav problem. Ako ti je koža osetljiva ili dehidrirana, onda ne preporučujem Effaclar gel i tonik. Ali ako ti je gel bio dobar, onda bolje uzmi prvo gel, jer moraš da imaš nešto za čišćenje lica, pa onda kada budeš mogla investiraj u tonik. :)

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.