09/05/2014

ARTDECO | Eyeshadow Base

Da li kupujete pod uticajem drugih ljudi, blogova, stručnjaka? Ja pripadam toj sorti, koja retko eksperimentiše i voli da ulaže u svoje proizvode, te ih sve pažljivo biram. Jer nema ništa gore od bačenog novca. Tako sam i proizvod koji ću danas recenzirati kupila pod uticajem nekoliko blogerki. Da li sam pogrešila?









ARTDECO Eyeshadow Base, tj. podloga za senke je proizvod koji za ulogu ima produžavanje postojanosti senke, kao i pojačavanje intenziteta boje. Ukoliko imate masnjikave kapke, sigurno ste upoznati sa ovim tipom proizvoda. Bež je boje i ima srebrne šljokice. Kada se razmaže boja nestaje, tj. stapa se sa kožom, ali šljokice ostaju. To je moja prva zamerka. Mat senke sa ovom bazom ne kombinujem, jer se gliter uvek probije na površinu. Kada sam je kupovala mislila sam da će davati neki lagani odsjaj, no ovo je više kao haljina od cirkona, gde sam ja očekivala saten.
Baza svakako pomaže senkama da se lakše razmazuju, tj. blendaju, a takođe i produžava trajnost, te senke traju na kapcima oko 6 sati, dok je i inenzitet boja pojačan.


Pa, kako se Artdeco baza upoređuje sa TooFaced Shadow Insurance bazom, inače mojim favoritom? Artdeku se loše piše. TF je ipak neprikosnovena baza - senke traju i do 10 sati, nema gliter u sebi te se mogu koristiti mat senke, pojačava im intenzitet i moć blendanja. Tako da, u ovom poređenju, jedino u čemu Artdeco pobeđuje jeste cena. TF košta oko 2000 RSD u Srbiji (u inostranstvu je manje), dok AD košta oko 900 RSD, a često se može naći na akcijama za oko 650 RSD.
No, imajte na umu da AD baza dolazi u teglici koja ima 5ml proizvoda, a TF u tubici od 11g - što je više higijenski. Pri korišćenju je potrebna jednako mala količina, jer u suprotnom, obe baze imaju potencijal da pruže kontra-efekat.

Pokušala sam da prikažem te šljokice, ali ovde su daleko suptilnije izražene.

Artdeco Eyeshadow Base se može kupiti u Jasmin parfimerijama.

Koju bazu za senke koristite?

kissi&kissi
LeClaire

20 comments:

  1. Htela da kupim ovu bazu, medjutim kad sam u Jasminu swatchovala i videla te sljokeee, odustala sam :)
    Ali najjaca mi je bila ona radnica u Jasminu, koja me je krajnje neljubazno ubedjivala da ova baza moze i sa mat senkama :/ Strasno :)
    Ja koristim Avonovu, planiram da probam i Nyx Milk i Essence I<3Stage :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja kada sam videla šljokice blago sam se frapirala, ali već sam ozbiljno naumila da probam, pa reko ajde. :) Essence je navodno promenio formulu, te je kao sada lošija baza. Ali to ne znam sigurno. Avon nikako da probam.

      Delete
  2. Koristim Avonovu, dobra je, ali ako se ne potroši relativno brzo nekako se... stvrdne i užasno maže po kapku tada. Čim sam videla šljoke odustala sam od ove. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidim ja da se ljudi opamete u nekom momentu, ali ja sam zacrtala kupovinu i kupila i onda kada sam videla šljokice. -,-

      Delete
  3. Koliko puta da ti ponovim - ti si uticajna! ;-)
    Ja sad razmišljam da probam Vichy idealia eyes pošto nas bombarduju sa svih strana, a npr Garnier blur (ili kako se već zove) sam iskulirala...
    Mnogo mi se dopada post i činjenica da obožavamo istu bazu - TF. Ja sam je dobila uz neku paletu i od tada smo nerazdvojne :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :* I ja sam iskulirala mnogo toga, jer malo čija recenzija ima uticaj na mene, ali ako se poklope zvezde, ja to nešto zacrtam i dok ne kupim nema ništa. :) TF je najbolja baza! Još želim da probam UD Primer Potion i NARS prajmer, od tih high end. :)

      Delete
  4. Jooooj ja sam obozavala ovu bazu dok nisam probala Avonovu. Obe mi jednako drze senke ali sa Avonovom lakse blendam a i jeftinija je.

    ReplyDelete
  5. A bas sam razmisljala o kupovini iste... :D

    ReplyDelete
  6. O da, kupujem pod utjecajem blogerica i prijateljica:) Napamet kupujem samo neke stvari s kojima ne mogu toliko fulati ili me privuku, a nisu veliki novci pa im dam šansu:) Koristim Essence I<3 stage i ok mi je. Češće naglašavam usne pa nisam baš neki stručnjak za bazu za oči :) Imam i UD Primer Potion koji sam dobila s Naked paletom, al čudne mi je teksture:^O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja volim da naglasim usne, ali i bež senka mi se skupi u pregibu, a za to nemam tolerancije. :D

      Delete
  7. I moj je favorit TF Shadow Insurance, ovu još nisam probala, ali mislim je swatchati za početak!

    ReplyDelete
  8. Vidiš, ja ovu bazu koristim već 12 (slovima: DVANAEST) godina! :D I ne da je ne želim mijenjati, nego smatram da bolja od nje ne postoji. <3 Barem ne meni. Kako se u slobodno vrijeme (baš tih zadnjih 12 godina) bavim šminkanjem, ova baza mi je nezamjenjiva u kreiranju lookova na klijenticama i moram priznati da traje puno duže od 6 sati. Očito nisi imala sreće, ne znam... Čak je i na mat sjenilima stvarno odlična, jer nje se treba staviti jako, jako malo i onda su te sitne šljokice zapravo neprimjetne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao ja sam probala i malo i mnogo i uvek mi probiju šljoke. :/

      Delete
  9. meni šljoke ne izbiju ako je stavim jaaaako tanko, ali definitivno nije moja omiljena baza, to je ipak UD Primer Potion kou obožavam <3

    ReplyDelete
  10. Ja kod ove baze šljokice ni ne primeđujem ili bar nisam ranije, nisam je imala u poslednje dve godine.

    ReplyDelete
  11. Ovo je prva baza koju sam kupila, prije par godina i bila sam s njom zadovoljna sve do nekog trenutka kad je prestala raditi svoj posao. Prebrzo se susilia, bila je nekako ljepljiva na kapcima i više je štete činila, nego koristi. Trenutno koristim bazu od Urban Decaya, a zadovoljna sam i sa Essence. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.