21/04/2014

Smećarnik | Edicija IV

Dosta je vremena prošlo od mog poslednjeg smećarnika, tako da sam rešila da je vreme da opet malo pričamo o stvarima koje sam potrošila. Kada se uzme u obzir vremenski period, bila sam osrednje vredna. Ali, moram da se požalim i na dragu mi mamu koja je uspešno pobacala sve što je bilo pri dnu.


Nivea Happy time kremasti gel za tuširanje - bio je na nekoj akciji u fazonu ,,Evo dajemo vam džabe samo se perite''. Da, 750ml gela za tuširanje. Da li mi se smučio miris narandže? Moguće. No, miris stvarno jeste fantastičan, malo kremast, kao sladoled od narandže. I ne isušuje kožu! Zvuči super, jer i jeste, samo u nekom manjem pakovanju. Ovako, prezasićenje mirisom je neizbežno.
Yves Rocher Retropical gel za tuširanje - Opet, jedan božanstven miris, blago cvetno-slatkast. Ovo je tester i trajao mi je oko 4 tuširanja. Mislim da ga više nema u prodaji jer je iz limitirane kolekcije. Takođe može da se koristi i za pranje kose, ali to nisam isprobavala.
Rexona Clear Aqua Crystal dezodorans u stiku - Trebao mi je dezodorans koji ne ostavlja tragove na crnoj odeći i ovaj je to fantastično odradio. Nema neki poseban miris, a zaista drži sve miomirise pod kontrolom duži vremenski period (sigurno 20h koliko sam ga ja najviše nosila). :)
Rexona Cotton Dry dezodorans u stiku - Isto neutralan miris, nekako na čisto. Ništa posebno, ali ova mala pakovanja su super za tašnu. No, Rexona i ja se nećemo družiti neko vreme jer sam jedno vreme imala kuglicu ispod pazuha i kada sam prestala sa korišćenjem dezodoransa sa aluminijumom, ta kuglica je nestala. Možda je samo slučajnost.


Schwarzkopf GLISS Ultimate oil elixir šampon - Šampon ima sitne šljokice u sebi i zlataste je boje, a u ruci izgleda kao tečno zlato! Miris je sličan nekim pro proizvodima. Namenjen je suvoj i oštećenoj kosi. Šampon malo isušuje kosu, a regenerator (nije na fotografiji) to ne nadomešćuje baš najbolje. Potrošila sam nekoliko ovih boca, ali sada prelazim na SLS free.
Schwarzkopf Gliss Million Gloss šampon i regenerator - Žvaka za seljaka. Sve što je novo i sparkly - count me in! Mirisom sliče nekim muškim šamponima, što meni nije smetalo. Jedino dobro što sam uočila jeste da mi se kosa nekako upufna. Dobije neki volumen i zaista bude lagana, ali šampon dosta isušuje kosu, a regenerator je tu čisto za dekoraciju, jer apsolutno ništa ne radi. Nisam videla ni hundred gloss, a ne million gloss.
Still Double Bubble šampon i Soft Shine balzam* - Miris, oh božanstvenih bogova! Kao da se nalazite u jednom kokosu. Balzam intenzivnije miriše, ali ni šampon ne zaostaje. Isto sam imala taj efekat upufnavanja kose, ali bez isušivanja. Regenerator je odličan za zamršenu kosu, jer se meni kosa nije mrsila ni nakon dva dana nečešljanja (da i ja imam svoje hobo momente).


Dahlia Uljani skidač laka za nokte bez acetona - Moj omiljeni skidač laka! Miriše odlično, skida lak efikasno i cena je pristupačna. Super proizvod za one koji često lakiraju nokte, jer ja lično nisa primetila da mi isušuje zanoktice.
Fitogal Uljani skidač laka za nokte bez acetona - Ne isušuje zanoktice, ali se neverovatno lepi. Kada skinem lak, prsti mi budu kao da sam ih u med potopila. Nema neki poseban miris, a sadrži ricinusovo ulje i proteine.
Velnea Skidač laka za nokte bez acetona - Sadrži pantenol i ima slatkast miris, no strašno isušuje zanoktice.  Dok sam ga koristila bile su bele, suve i grozne. Kada sam ga potrošila zadržala sam pakovanje i punila drugim skidačima, no onda mi je, nekim čudom, prsla cevčica. Neću kupovati opet.
Dove Intensive Nourishment krema za ruke - Nisam ljubitelj Dove krema. Plava iz ove linije mi je ok, ali ova se nikada ne upije u kožu. Nije masna, ali je lepljiva. Takođe, nisam primetila da neguje nešto posebno. Nekako mi je silikonska. Meh. Ne kupujem.
Eveline 8u1 Total Action -  Pisala sam o njemu OVDE i kako ga obožavam! Nisam ništa bolje koristila za regeneraciju noktiju i već sam na pola druge bočice. Ne troši se mnogo brzo, ali ja redovno koristim pa i bočice lete.
Daplex ulje za zanoktice sa kajsijom - Preintenzivan miris, nikakva nega. Jedno veliko razočarenje. Kupila sam u Depil Medic Shop-u, onako usput i nisam ga ni potrošila. Ima ugrađenu kapaljku koja ne kapa, pa sam je ja izvadila i umakala štapiće za uši unutra. Svuda se razlivalo i bočica je uvek bila masna bez obzira koliko je brisala. Nikada više.

Toliko za danas, uskoro sledi i novi smećarnik! Bilo je previše za jedan post.

Šta ste vi potrošile u zadnje vreme?

kissi&kissi
LeClaire

*Proizvod je poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

33 comments:

  1. Pa nisi ti malo toga potrošila... Osobito kada se uzme u obzir proljetno čišćenje ;)
    Bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, sledi i drugi deo, a onda i special sa testerima. ;)

      Delete
  2. Moj najdraži skidač laka na celom svetu je ovaj narandžasti Dahlia :) Isto iskustvo sa ovim Velnea, sad u njemu držim Dahlia skidač :) A ova Dove krema je moja ljubav najveća, meni neverovatno neguje ruke <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahlia je najbolja! :D Čula sam da je nekima Dove bog otac krema, ali meni je kao tona silikona.

      Delete
  3. Odvalila sam se smijati odmah na početku na "Evo dajemo vam džabe samo se perite". Obožavam tvoj stil pisanja i on me uvijek vrati na tvoj blog! :) Meni Happy time miriši prefantastično, ali nisam uopće fan Nivee pa ga ne kupujem baš nešto. I ja jako volim ove male deziće i super su mi za u torbu, za one velike nema šanse da mi stanu u torbu pored svega ostaloga što moram tegliti sa sobom na faks i na posao.
    Dugo sam koristila samo Gliss šampone i tjeme mi se baš zasitilo i ne može ih više smisliti, sada koristim H&S i uvijek imam neki kako ja to kažem "bez svega", bez SLS-a i ostalih zala i ta mi je kombinacija super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukvalno je bila takva cena! Drago mi je da ti se dopada moj stil pisanja, hvala ti! :D Ja sam H&S koristila davno, ali kada sam se rešila peruti prestala sam. Gliss sam sve koristila, sem onih za farbanu kosu. Sada idem na hipik varijantu. :)

      Delete
  4. Moraću da probam ovaj Still šampon i balzam, jer je mojoj kosi potreban volumen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da voliš miris kokosa, jer će ti kosa mirisati neko vreme. :)

      Delete
  5. Vrijedna si bila!
    Koristila sam prije Schwarzkopf proizvode za kosu, šampone, maske, regeneratore i ništa me posebno nije oduševilo :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene su na prvu loptu oduševili i onda sam rešila da ih isprobam sve. Može da se napravi dobra kombinacija iz raznih kolekcija. :)

      Delete
  6. I noticed that Balea came out with a few DIFFERENT deodorants without aluminium stuff in it. I've purchased a few bottles and I hope I won't smell :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do tell if you smell ;) I'll check out Balea tomorrow!

      Delete
  7. Beskrajno si duhovita! :D Volim da čitam ovakve vrste postova, svašta odjednom saznam. :D Kad sam videla ulje za zanoktice, samo sam prelistala do tog dela, kad ono :/ Bar znam da ću ga izbeći. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Da, ovo izbegavaj, ali navodno je Alverde super. :)

      Delete
  8. Wooow..zona sumraka, 99,9% ovih proizvoda sam i ja skoro potrosila! Cak i pumpica Velnea acetona isto prsla :)
    Blog tvoj obozavam!

    ReplyDelete
  9. Uh, vrijedna si bila :D. Niveina krema za tuširanje izgleda kao nešto što bih obožavala na ljeto, ali nikako u ovolikom pakiranju. Jedva izlazim na kraj i sa 300 ml, a 500 mi je noćna mora. 750... Ne, ne.
    Ništa nisam probala osim Eveline 8u1. Imam ga godinu dana i potrošila sam nešto više od trećine bočice. Drugi put radim tretman po uputama, a tokom godine sam ga znala koristiti na notku koji bi oslabio. Super stvar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja ne znam kako nisam naučila lekciju nakon što sam jedva potrošila 500ml. -,- Eveline mažem jednom mesečno po 4 dana, zato brzo i trošim. :)

      Delete
  10. Baš sam gledala ovaj Still šampon i balzam za kosu, ali rekoh da prvo nađem neku recenziju na kozmetičkim blogovima pre nego što kupim :-D Na kraju sam uzela masku za kosu.
    Rexonu sam koristila ranije ALI sam pre 2 meseca imala problema zbog tih agresivnih perspiranata, prvi put u životu. Pojavile su mi se grudvice ispod oba pazuha jer znoj nije mogao napolje od te silne hemije (inače nisam osetljiva i nikad nisam imala problema s tim), tako da oprez, ne samo s Reksonom već sa svim proizvodima ovog tipa. Jesu delotvorni, ali mogu izazvati mnogo gore neprijatnosti nego što je malo znoja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masku sam probala, ali nisam potrošila. ;) Nije mi nešto posebno, no za rexonu si apsolutno u pravu! Ja sam već nekoliko meseci na dezodoransu bez aluminijuma, a od skoro isprobavam prirodne neke varijante. :)

      Delete
  11. Baš moram probati taj Nivea Happy time gel. Sviđaju mi se takvi mirisi a volim Nivea proizvode.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je Nivea super, barem što se gelova tiče. :) Probaj, pa javi! :D

      Delete
  12. Au, baš si se ispotrošila. I kod mene se puno toga nakupilo, drago mi je kad se kozmetika troši da mogu u šoping :D

    ReplyDelete
  13. Žvaka za seljaka, pa upljuvah se hahahahah! Da znaš da jeste, to im je jedna od najgorih linija iz asortimana a kažem to iako koristim na silu prskalicu jer mi sve žao da je bacam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te njihove prskalice su mi takodje - žvaka za seljaka. Meni nikako nisu funkcionisale. :/

      Delete
  14. Gomila, nema šta :) I meni je Dahlia breskva ubedljivo omiljeni skidač, a Schwarzkopf šamponi me, po pravilu, razočaraju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam da mnogima Schwarzkopf ne godi, meni je uglavnom bio ok. :)

      Delete
  15. Devojko,zeno,svaka ti cast! Odusevljavas me svojim pisanjem,citala sam tvoje recenzije od pocetka i prosto ostala bez teksta! Samo nastavi tako!!! :)
    Elem,narandzasta Dahlia je definitivno i ubedljivo naaaajboolji skidac laka u zivotu! Uvek cu se vracati njima! Licno,ne volim Rexonine proizvode,ne sve naravno. Ja bih ti iskreno preporucila Nivea roll-on duble effect! Koristim ga vec 5 godina,i fenomenalan je!A sto se tice sampona i regeneratora za kosu,isto vec 5-6 godina koristim Wash&Go,sa onim travcicama svakojakim,posto nemam farbanu a imam jaakoo duuguu kosu pa mi treba maksimalna nega,i fantastican je! Teme mi se nikada nije zasitilo ni jednog sampona,a posebno ne ovog. Posebno volim onaj sa koprivom i sa kvascem,daje kosi i sjaj i volumen i stvarno traje 2 dana,ne lazu na reklami :) Izvini ako sam te udavila :) Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha hvala na komplimentima! Gde si me udavila, ms ulepšala si mi dan! :) w&g nikada nisam koristila, ali mislim da sadrzi sls, pa necu isprobavati uskoro. Hvala na preporukama svakako! :)

      Delete
  16. od sveg ovog sam koristila eveline 8 u 1 i obožavam ga ♥
    a od velikih pakiranja gelova za tuširanje sam odustala jer stvarno postane naporno trošiti ga :)

    ReplyDelete
  17. Potrošila sam Essence CC krema za dve sedmice. Mnogo li je?

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.