26/02/2014

Blistex | Moisture Max, Lip Relief Cream & MedPlus

Kako je ovo poslednji post u februaru - mesecu usana - rešila sam da ipak preskočim ruževe i ovaj put, pa da vam pričam o nezi usana. Mislim da je to osnova svega i da ni onaj najbolji, najskuplji ruž neće izgledati dobro na usnama koje nisu negovane, koje se ljuspaju, itd. Zato - nega pre svega! Danas ću vam predstaviti brend Blistex i neke njegove pripadnike koji su mene oduševili.


- Moisture Max je prvi u liniji Blistex-a koji sam kupila i to letos, na nekoj nenormalnoj temperaturi u Beogradu gde je svako leto užas. Tražila sam samo malo osveženja za moje usne. To sam i dobila. Moisture Max, kao i  svi balzami za usne o kojima ću danas pisati, sadrži SPF15, koliki je uglavnom za sve proizvode za usne sa SPF-om. Gelaste je teksture i sadrži hidratantne kuglice sa alojom i ši buterom koje prsnu kada krenete da razmazujete balzam na usnama. Lepo se upija, iako, ostavlja efekat sjaja. Blago je lepljive teksture i upakovan je u plastičnu tubicu i ima zaobljen (loptast) vrh koji jako lepo prijanja usnama. Da ne zaboravim, miriše na neku dečiju žvakicu - slatkasto.
Tuba sadrži 10g i košta 320RSD (€3), a dosta se sporo troši.


- Lip Relief Cream je bio moj spas u toku zime. Usne su mi bile strašno ispucale i suve, a o ljuspanju da ne pričam. Uveče sam nanosila ovaj balzam u bogatom sloju (toliko da su mi usne bile blago bele), a ujutru sam se budila sa viškom balzama na usnama koji sam skidala peškirom. Moje su usne nakon par noći izgledale potpuno regenerisano. Ima miris na mentu, kremastu teksturu, kao i efekat hlađenja na usnama. Ukoliko se nanese u tankom sloju, bezbojan je i može biti  dobra podloga za ruž, no u debljem će ga samo razložiti. Najveća zamerka jeste pakovanje - tubica sa dosta velikim otvorom koji grebe usne, a u tom delu se takođe nakupi i dosta proizvoda do kog je nemoguće doći. Ja balzam istisnem na prst i onda razmazujem, jer mi je malo gadna pomisao na svu mrtvu kožu koja se skuplja u otvoru.
Ovo mi je trenutno druga tubica Lip Relief Cream balzama za usne, a sadrži 6ml i košta 280RSD (€2,50).


- *MedPlus je jedini u onom pravom obliku balzama, no može se naći i u kutijici. U početku mi je bio malo mastan, ali kada je u Beogradu duvao onaj ludački vetar, ovaj je balzam bio spas. Ima voskasto-buterastu teksturu i zaista ,,sedi'' na usnama. Jedan deo se, svakako upije, ali ukoliko je nanesen malo težom rukom, ostaće fini film koji će zaštiti usne od svih nedaća. On mi je, kada ga nanesem u tankom sloju, omiljena podloga za ruž, jer preko njega sve klizi. Dobro hidrira usne, ali ih još bolje štiti od gubitka vlage i pruža efekat hlađenja. Ono što je meni zanimljivo je što ima miris na prašak za pecivo. Da, na to me asocira i meni se baš svidja. Takođe, moj drug ima ovaj balzam i obožava ga, a imao je užasno suve usne. Tako da je odobreno i od strane muškaraca. ;)
Stik sadrži 4,25g i košta 320RSD (€3).


Sve Blistex balzame za usne možete nabaviti u drogerijama i Metropoliten parfimeriji.


Koji je vaš omiljeni balzam za usne?

kissi&kissi
LeClaire

*Proizvod je poklon od PR-a, distributera ili uvoznika i kao takav ne utiče na moje mišljenje. Svaka recenzija je iskrena i nezavisna od toga odakle proizvod dolazi.
**Sve cene su preuzete sa Metropoliten sajta i mogu varirati u drugim prodajnim objektima.

31 comments:

  1. Ja prosto obozavam ovaj med plus, spas je, obozavam osecaj hladjenja! Ove ostale nisam probala (citaj ne znam kako :D ali moisture max je sledeci! )

    ReplyDelete
  2. Meni je takodje Lip Relief bio spas tokom zime :) Moram probati i Moisture Max, jako me mami :)

    ReplyDelete
  3. ja sam ovu zimu začudo prošla bez ijednog balzama za usne, mislim da je to zato što sam koristila nekakav avonov ruž koji ima nešto kao balzam okolo tankog ružičastog dijela, (bijele boje izgleda kao tipičan balzam za usne)....zanimljiv proizvod, šteta što se ne mogu sjetiti kako se zove.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja iz avona imam jedan koji je mesan ruz i balzam pa ima onaj mermerni izgled. :)

      Delete
  4. Ja sam ovih dana kupila Moisture Max, Protect Plus, Classic i Lip Briliance... Poslednji sam imala i ranije i volim kako izgleda na usnama :) Med Plus bih volela da probam, ali ga nisam pronašla nigde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima u Metropoliten parfimerijama, ako ne u stiku onda u kutijici. :)

      Delete
  5. Nisam imala niti jedan Blistex, ali trenutno jako guštam u jednom balzamu za usne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam bila Labello all the way, ali eto, naišao Blistex i sada sam skoro pa preobražena. :D

      Delete
  6. Joj ja obozavam blistex. Nemam samo ovaj prvi koji si opisala. A moram da uzmem i onaj neki vockasti mislim da je sa malinom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je taj kao limun-malina. I taj mk treba!

      Delete
  7. Imam i obozavam Moisture Max <3 Mada, meni nije lepljiv, uopse, skroz je lagan i prijatan na usnama *___*
    Zelim da probam MedPlus ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije mi mnogo lepljiv, ali nije ni gladak kao druga dva. :)

      Delete
  8. I ja imam Lip Relief i skroz je super. Imam još dva Blistexa, ali ne mogu da se setim kako se tačno zovu.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ima. :) stoje gde i svi ostali balzami za usne. :)

      Delete
  10. Joj hvala ti puno nemas pojma koliko mi znaci informacija :* Deluju mi kao "medicinski" a to mnogo cenim.Bolje je jedan ok balzam nego vise nekih losijih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu. :) Ja sam probala ova tri i ni sa jednim se nisam pokajala.

      Delete
  11. Bez Lip Relief ne dočekujem zimu. A bogami ni leto.
    Ljilja

    ReplyDelete
  12. Pa ja još nisam probala ništa njihovo :O taj Med Plus mi se sviđa :) Zasad koristim Caudalie i EOS balzame :) ali nije baš da mi pomažu kad je najveća zima :(

    ReplyDelete
  13. Ijao pa poslednja slika,po svom izgledu ovaj drugi proizvod mi lici na nesto mnogo drugacije od jednog balzama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa on je dosta kremast i ima tu belicastu boju koju ostavlja na usnama. No, cini cuda. :D

      Delete
  14. kod nas ima blistex ali nemaju ovi. imamo med plus u kutijici (grrr) i mislila sam ga kupiti ove zime ali nije bilo potrebe :D ja trenutno koristim crveni garnier i plavo labello i nisam ih potrošila ni do pola a prošle zime sam slistila čak 4 balzama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je crveni garnier dobar, a probala sam zeleni i užas je. :)

      Delete
  15. O Blistexu već godinama slušam da je odličan proizvod za usne, no nikako da se odlučim za neku kupnju :)
    ovi mi se svi čine super, i fora je što je svaki namjenjen za različit period godine, ovisno o godišnjem dobu
    super usporedba i recenzija :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Da, mogu biti za različita doba, čak ima i jedan koji želim da probam, sa malinom. On bi mi bio onako prolećni. :D

      Delete
  16. Nikad probala! Nemam pojma ima li ovih proizvoda u nas (mislim, u mene :D)? Svakako mi čitaš misli s ovim pitanjem o omiljenim balzamima jer sam ih baš jučer fotografirala i planiram napisat post, pa ti neću sad ništa kazat, jer znam da ćeš me čitati. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hoću, naravno. :D Ne znam da li ima u HR, ali ako ima kod nas i u BiH, verujem da i vi imate. :D

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.