29/09/2013

Smećarnik | Edicija II

Rekla sam da će post biti u toku nedelje, a ne krajem, ali vreme i ja - večita misterija. No, ne očajavajte, jer biće još! Tačnije ovaj post podeliću u dva dela, jer bi jednostavno bio predugačak da sve zajedno objavim.
Ali dok drugi deo ne stigne, počnimo sa prvim i stvarčicama koje sam potrošila u proteklih par meseci. Imajte na umu da ja imam svoju dragu majku koja ide kroz kuću i baca sve živo, tako da su sve boce šampona, gelova za tuširanje, kao i raznih kutijica, završile u kanti, jer nisu bile pod mojim konstantnim nadzorom.



Veoma Zdrava Krema ,Panthenol krem-gel' - Prvo i omiljeno! VZK je Lilly-jev brend i ja njihov Panthenol krem-gel koristim već skoro pola godine kao dnevnu kremu za lice, a ponekad i telo. Kao što neki možda znate, ja sam dugo imala dve poprilično smedje štrafte ispod usana(oko brade) i  ništa mi nije pomoglo da se rešim toga. Ali uz piling, koji radim više puta nedeljno, i pantenol rešila sam se smedje nijanse. Sada je crveno, ali za to je tu korektor. :) Da li ću opet kupiti? Već jesam i pola sam potrošila. I u prošlom smećarniku je bilo prvo, tu možete videti moj plan zasnivanja religije. IC MAJ LAJF!


Eveline ,Hydra Expert' micelarna voda - Jedina stvar koju sam potrošila pre više od dva meseca i uspešno sam sakrila od maminih očiju sa ovo-je-smeće ugradjenim senzorom. Uporedila sam je sa Biodermom i meni je bila ok, iako sam čula da su mnogi imali problema sa Eveline micelarnim vodama. Ok mi je, ali ne znam da li ću je ponovo kupiti, jer od tada, izašla je L'oreal i Mixa micelarna koje uskoro isprobavam. :D
Akvabent ,KiseO3nik' - Aktivni kiseonik, navodno odličan za dezinfekciju lica, grla i sličnog. Probala sam ga i sa gazom i bez i moram reći da efekat nisam videla. Možda sam negde grešila, a ako je neko od vas koristio ovaj proizvod neka me uputi kako je koristio isti, jer ja bih zaista želela da ovo deluje i za mene. Za sada ga neću kupovati.
Mixa ,Optimal tolerance' dvofazni šminkoskidač - Šminkoskidač je moja kovanica. Trejdmarkovaću to. ;) Recenzirala sam ga i stvarno mi je odličan. Verovatno ću kupiti opet, ali za sada istražujem micelarne nanovo. Iako je pakovanje od 125ml, meni je trajalo oko 2 meseca.


Alverde ,Nagelaufbau serum' - Da li sam svako slovo proverila šest puta? Jes, jes aj hev. Ovo sam kupila, jer imam memoriju zlatne ribice i nisam mogla da se setim šta su mi devojke posle ovog članka preporučile. Evo ni sada se ne sećam da li je druga opcija neko ulje ili šta već. Nema veze, uzela ja serum, mackala ga i ništa. Ove zelene kuglice se uopšte ne otapaju, već samo tako bleje, eventualno piling može s njima da se radi. Nisam videla neki dramatičan efekat, tako da neću kupiti opet.
Essence Studio Nails ,XXL nail thickener' - Ovo je kao trebalo da ojača nokte, no nikakva pomoć. Samo je izgledalo kao da imam čudni beličasti gel i ništa više. Nikakvo ojačanje, ništa. Sve sam ove budalaštine kupovala, jer Eveline ,8u1' nije bio dostupan neko vreme.


Testerčići: - Eucerin ,Aquaporin Active Leicht' krema za lice i ,Aquaporin Active' krema za predeo oko očiju su mi bili ok, ali ništa spektakularno. Čak me je okoloočna krema blago peckala.
                - Uriage ,Roséliane' krema za lice mi je za, tada toplo vreme, bila malo teška, ali valjda bi sad bila ok. Nikakve grozne reakcije nisam imala, tako da to je plus.
                - Dermalogica ,Active moist' mi se najviše svidela, ali nije dostupna ovde, barem ja nisam videla. A i koliko sam istraživala cene su blago paprene. Ovaj i Uriage tester dobila sam od Martine.


Balea Young ,Mademoiselle Chic' dezodorans - Mali i sladak. Ovaj kompaktni dezodorans je odličan za tašnu, no izbor mirisa je limitiran na dva - ogavno sladak i babina pudrijera. ,Mademoiselle' je za neke koji su početkom prošlog veka bile mademoiselle. Neću kupiti opet. Možda ako izbace još koji miris.
Dhalia uljani skidač laka za nokte bez acetona - Mislim da ovo dobar deo žena troši na galone. Tako i ja. Kupuje uglavnom ovo manje pakovanje jer onu kremicu u većem pakovanju nikada ne koristim. Sada razmišljam ili da probam Ebeline ili da kupim onu kutijicu sa pumpicom. :)


Listerine ,Freshburst' i ,Cool mint' - Znam, ovo nije baš konvencijalna stvar za ,empties', ali ja moram ovo da stavim, jer sam preobražena! Nikada nisam koristila ove vodice za ispiranje usta, jednostavno sam mislila da je to sve šminkeraj i glupost. Vrlo drsko mišljenje nekoga čiji su zubi veoma zbijeni (kao sardinice u konzervi) u malim ustima, tj. jako je teško očistiti sve izmedju zuba. Zato moje pranje zuba traje milenijum i još koji vek i isto svrstavam u fizičku aktivnost. No, od ova dva, draži mi je ,Freshburst', ostavlja prijatan osćaj u ustima, ali prvi put kada sam ga koristila - držala sam vodicu u ustima 5 sekundi i zaplakala.  Posle par puta bilo je ok. ,Cool mint' daje više neki medicinski osećaj i ukus mi nije baš drag, ali za putovanje je ovo malo pakovanje odlično. Nećemo diskutovati o tome kako mi je trebalo 5 minuta da provalim kako se odvrće čep. Da li sam kupila opet? AFKORS!

Kao što možete videti ima tu par stvarčica, ali nema šminke. Gde je šminka? U narednom postu, gde ćete videti čega sam se ja to sve rešila iz svog kozmetičkog života.

Do sledećeg zavirivanja u moju kantu,

kissi&kissi
LeClaire

38 comments:

  1. I ja skupljam "materijal" za moju prvu kanticu :D Od kako sam pocela da pisem blog skupljam, ali nikako da potrosim neke stvari :( Obicno se desi da ih bacim jer im istekne rok trajanja :)

    Ja svaki put placem kada koristim Listerine :( Mnogo je jak za moje zube, sadrzi mnogo alkohola :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam prvih nekoliko puta plakala i bila u fazonu OH NO THE PAAAIN! ali posle je ok. :)

      Delete
  2. I moja majka tako dežura sa kantom i odmah baca sve što se baciti može (a često tu budu i jako bitne beleške, legitimacije za bus...) I mene nervira što Dalija ne proizvodi još jedno pakovanje ovog skidača, treba im jedan maxi size i bez kreme. :) Uzmi Ebelinov sa pumpicom, sad ga korstim, oduševljena sam. Od Listerina sam digla ruke, suze su mi išle dok sam ga koristila :D vraćam se nekom za senzitiv tit :D. Imaš jako simpatičan način pisanja, uvek me oraspolože tvoji tekstovi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ebeline it is! Ja sam se do sada navikla na Listerin, ali vidim da nisam jedina koja je suze ronila zbog istog.

      Delete
  3. Ostavim dugačak komentar i Google me izbaci. Nemam strpljenja pisati opet isti :/, ali eto da znaš da mrzim Google i blogger :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ne brini, i ja nekada bacam hejt na gugl i bloger, jer znaju biti skotovi.

      Delete
  4. Meni od Ebelina jedino valja onaj bez pumpice sa kokosom, ostali mi strasno isusuju nokte i zanoktice. Kad sam vec kod toga, Alverde ulje za nokte je prava stvar, taj serum je i meni bio bezveze, ali ulje mi je super.
    Listerine mi je prejak, prosto mi sprzi sluzokozu u ustima, pa koristim neki od Alverdea od nane i taj mi se jako svidja, a radi posao.
    Znas li mozda kakav je onaj kristal derma ili kako se vec zove Pantenol gel, jel bolji od Galenikinog, posto kod nas nema Lilija, pa ni tih Pantenol kremica koje ti koristis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mislim da sada ima da se kupi samo Ebeline original. Sad si me blago prestravila jer inace imam jako suve zanoktice. Ne znam za kristal derm, ali galenikin je meni premastan da bih ga stavljala na lice, ovaj VZK ima odlicnu teksturu. Ako zelis da probas, javi mi se i mozemo da se dogovorimo. :)

      Delete
  5. Hahaha <3 mame.
    Sve su iste :)
    I onda se pitaju zašto imamo simptome hrčka! Ono kad manijakalnio skupljamo smeće po vrećama :D
    Super post!
    Dopada mi se Lilly-jeva linija VZK i čim dođem u Bg- kupujem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas tako...mame! Po mojim empties postovima moze covek pomisliti da se ne kupam i ne perem kosu. -.- Definitivno isprobaj VZK, jeftini su, a proizvodi su sasvim solidnog kvaliteta.

      Delete
  6. Ti si se baš natrošila, ali to samo znači da ćeš uskoro imati i nove stvarčice kod sebe :)
    Čekam drugi post o potrošenoj šminki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije ovo draga ni pola koliko je moja mama izbacila iz kuce. -.- Drugi post ce vise biti o tome sta sam izbacila, potroseno ili ne a cemu je rok istekao ili ne. :)

      Delete
  7. Moram priznati da ništa od ovog nisam probala :) ali čula sam da Mixa stiže k nama i veselim se isprobavanju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nesto iz Mixinog asortimana ce ti se garant svideti :)

      Delete
  8. Mixa je valjda stigla kod nas pa se i ja veselim isprobavanju. No, unatoč dobrim recenzijama skidača šminke, neću njega. Jer sam nedavno pokleknula i kupila Biodermu i nanovo otkrila da sam ja jedina kojoj je koma. ovaj pentenol krem gel ću svakako imati na umu i isprobati. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mixa ima micelarnu isto, valjda je dobar, cula sam da jeste. :)

      Delete
  9. Pa ja ništa o navedenog nisam isprobala :O

    Mislila sam da ćeš da nahvališ Alverde ali ništa od toga, tako da, i ja preskačem. Ne mogu da vjerujem da ništa od Alverde nisam isprobala i rekla da je makar OK a kamoli da kažem da je wow!

    ReplyDelete
  10. Ni ja ne primecujem razliku posle koriscenja aktivnog kiseonika,pantenol volim i koristim,najvise za stopala. Nisam vidjala ovu micelarnu,gde si je kupila i koliko je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cula sam da neki koriste i za stopala, ja sam probala, ali nije bilo sada spektakularno. Vise volim nesto masnije, tipa butere. :) Eveline micelarnu sam kupila pre par meseci u Lilly-ju. Ima ih i sada, ja mislim cak i u dm-u. Oko 400 dinara su. Imaju dve vrste.

      Delete
  11. Eveline 8in1 imaš u Liliju i DM-u , baš sam pre neki dan gledala jer mi je pri kraju pa mi treba :) ..inače, kunem se u njega jer sam ceo život grickala nokte i ovo mi je jedino pomoglo da ih imam kako treba :) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da ima, koristim vec neko vreme, ali pre par meseci nije bilo. :)

      Delete
  12. Bome si bila jako vrijedna :))

    Svašta si potrošila. Joj Listerine najviše volim od svih vodica te namjene :)

    ReplyDelete
  13. Kako je Mixa došla i na naše police svkako ću isprobati tvoju preporuku ;).

    ReplyDelete
  14. Moram probati ovaj VZK Pantenol. Čini mi se da mi Galenikin ne odgovara u potpunosti.
    Jedva čekam post sa šminkom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Galenikin mi je onako bas mastan. Ovaj je odlican. :)

      Delete
  15. svaka cast na svemu potrosenom! bas sam htela da probam ovaj mixa dvofazni skidac, ali ipak se drzim svog loreala :)

    ReplyDelete
  16. Ja najvise volim taj Dahlia skidac laka, mada ja kupim onu vecu bocicu jer je isplatljivija iako nikad ne potrosim celu kremu, ili je ni ne nacnem. Ja obozavam aktivni kiseonik. Znam da mi dezinfikuje savrseno zato sto ako mi izadje bubuljica, ja je uvek iscedim, niti mogu niti zelim da cekam da ona sama prodje, posebno ako je na nekom delu tela gde ak oje ostavim ostace mi mitiser koji ce se mozda upaliti kad ga buem vadila...neka hvala. Uglavnom nakon kopanja lica ja to naprskam sve se dezinfikuje, ni jedna bubuljica se ne upali ni malo, do ujutru mi sve totalno prodje i bakterije iz te jedne ne stvore mi 5 drugih. Preporodila sam se kada sam ga kupila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posle tvog posta o aktivnom kiseoniku sam i kupila sebi jedan, ali nista mi nije pomogao. stvarno kao vodu da sam prskala.

      Delete
  17. I tako bleje kuglice kod tebe :) nasmejala si me...

    ReplyDelete
  18. Ni meni ovaj kiseonik apsolutno nista ne radi, kad sam ga vidjela na slici samo cekam kad ces reci kako je fantastican da te mlatnem po glavi jer ne razumijem ga uopste :D Nema funkciju osim sto skvasi lice :D

    ReplyDelete
  19. Vrijedna si baš :D ja baš slabo trošim stvari koje imam :( tj. trosim ali ne dotiču dno :D Mixa je stigla kod nas pa ću morat izvidit asortiman :D

    ReplyDelete
  20. Ništa od ovog nisan koristila osim Listerina i bome san i ja zaplakala. :D Nisan navikla na toliku jačinu, ali kasnije mi je postalo sasvim normalno. :D

    ReplyDelete
  21. Kakva je trajnost Balea dezića, jel valjaju po tom pitanju?

    ReplyDelete
  22. Koristila sam taj Balea dezodoransic, nije los i nosila sam ga stalno u torbi :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.