11/10/2016

A few of my favourite things

Hello. It's me. I was wondering... Wazzap, bitches? Preskočimo srceparajuće momente i egzaltirano fangirl vrištanje i pređimo na stvar. Konkretnije, stvari, i to omiljene. Detalje iz bjutisfere koji su činili svakodnevnicu manje sivom i suvoparnom. Ima tu mackalica koje čine kožu mekanom poput bebine guze, kosu svilenkastom, trepavice ka' u onog preslatkog dečaka iz osnovne koji je bio osuđen na friendzone...    
             
pudrijera favoriti sminka kozmetika nega

pudrijera favoriti sminka kozmetika nega

Kada vremenski uslovi prolaze kroz klimaks, moja koža pati, a kosa se solidariše. Piling i hidratacija su tada jedini spas. Nakon kombinacije mehaničkog i hemijskog pilinga, koža s guštom upije svaki trag Lierac Hydragenist hidratantnog seruma*. Tekstura je neobična, gumenasto-silikonasta, a miris blag i cvetan. Za negu kose, nešto malo sladunjavijeg mirisa - Dove Pure Care suvo ulje*, koje koristim na mokroj kosi, pre raščešljavanja i na suvoj, nakon peglanja. Kosa mi bez ulja izgleda kao da kežaul dejtujem košavu.
Bezobrazno fine teksture francuske kozmetike su me potpuno razmazile, but I'm still LeClaire from the block - Balea ulje za skida šminke je postalo stalni stanovnik mog kupatila. Uz pravilno korišćenje, odlični rezultati su zagarantovani. Ulje nanosim na suvu kožu, umasiram minut do dva i potom natopim peškirić vrelom vodom, iscedim ga, prislonim na lice 15-ak sekundi i skinem svu šminku. Ukoliko sam bila mnogo luda, pa stavila n+1 slojeva šminke, postupak ponovim još jednom. Skida i najotporniju maskaru bez previše trljanja i ne zamagljuje mi vid.
eucerin AntiRedness dnevna krema sa zelenim pigmentima* je jedan od mojih pokušaja da prikrijem vrlo izraženo crvenilo kože. Krema je lagana, ali hranljiva. Zelenkaste je boje i prividno izbeljuje ten, tako da ako ne praktikujete predispitni look, savetujem primenu bronzera i purpurnih nijansi, poput Korres butera za usne u nijansi Plum, o kom sam pisala u nekom pluskvamperfektu.
Kada je već reč o zelenilu i izbeljivanju, Nails Inc. NailKale* je hranljiva baza za nokte koja ih izuzetno ojača, a ja je rado nosim samostalno, jer daje visok sjaj noktima i neutrališe žutilo nakon korišćenja tamnijih lakova.

pudrijera favoriti sminka kozmetika nega

U pomoć pri pospešivanju zelenila mog tena, uvek pristiže i Artdeco kamuflaža u nijansi 1. Gusta i izuzetno pigmentovana, kamuflaža odlično neutrališe crvenilo. Jedina mana je što se ne slaže baša sa podlogama na bazi vode. Više o njoj sam već pisala ovde. Toliko neutralisanje, zahteva i povratak života, vibrantnosti, u lik, a tu preferiram rozikaste nijanse sa jedva primetnim šimerom, poput Catrice Defining Blush u nijansi 020 Rose Royce. Klasika koju su svi iskusili.
Max Factor Materpiece Nude palete* su jedan od noviteta, a Cappuccino Nudes paleta je ekspresno postala prva za kojom mi ruka poleće. Kombinacija toplih i neutralnih, mat i šimerastih, svetlih i tamnih, nijansi je ono što čini ovu paletu toliko neophodnom. Ona je džepna, i malo toplija, verzija UD Naked2 palete. I savršeno funkcioniše preko meni najdraže TooFaced Shadow Insurance baze za senke, o kojoj sam već pisala hvalospev ovde.

pudrijera favoriti sminka kozmetika nega

Od proleća moje shvatanje pojma lagane podloge je potpuno izmenjeno. Erborian BB Creme Nude u univerzalnoj nijansi (koja je zapravo, univerzalna i odgovara različitim tenovima) savršeno izjednači ten, ne prekriva sve, ali sasvim dovoljno prikriva nesavršenosti. Satenska završnica, postojanost, i osećaj komfora na koži uz minimalnu količinu proizvoda. Poezija.
Lagane i prozračne teksture na usnama, takođe su postale nešto čemu više težim. Super pigmentovani tečni mat ruževi su mi postali potpuno monotoni i dosadni, te me fascinira nešto potpuno suprotno - Deborah Milano Red Shine ruž u nijansi 02, koja je pigmentisanija verzija mojih anemičnih usana. Neutralna roze sa jedva primetnim šimerom, koji je praktično nevidljiv na usnama. A, kada se uželim pigmentacije i postojanosti, ispod ruža koristim Essence olovku za usne u nijansi 06 Satin Mauve. Ove olovke izlaze iz asortimana, i trenutno koštaju 129dinara. Ja već imam rezervu.
Društveno prihvatljive dlake na licu, poznatije kao trepavice i obrve, rado ističem. Benefit Roller Lash je jedna od go-to maskara za mene. Ne razmazuje se, definiše trepavice i čini da izgledaju prirodno prelepe. Možda kada potrošim xy otvorenih maskara, nagovorim sebe da investiram u full size verziju. Ono što sam više puta pazarila je Essence Make me brow maskara za obrve u tamnijoj nijansi, koja savršeno odgovara prirodnoj nijansi mojih obrva. Ne fiksira baš najbolje, ali čini da obrve izgledaju uredno i prirodno.

Catrice Defining Blush u nijansi 020 Rose Royce; Deborah Milano Red Shine ruž u nijansi 02; Essence olovku za usne u nijansi 06 Satin Mauve swatch
Catrice Defining Blush u nijansi 020 Rose Royce; Deborah Milano Red Shine ruž u nijansi 02; Essence olovku za usne u nijansi 06 Satin Mauve

 Sve poruke dobrodošlice, ljubavna pisma, pesme o nedostajanju, prefinjena prekorevanja i šarmantna udvaranja možete ostaviti u komentarima ispod.

S ljubavlju,
okretač listova

*Proizvodi su dobijeni od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na moje mišljenje o istim.

4 comments:

  1. Bjuti slejer iz beeek! :)

    ReplyDelete
  2. Ovo Dove suvo ulje mi deluje interesantno :D
    S obzirom da onaj Nivea šampon nije uradio ništa korisno :'(

    ReplyDelete
  3. Welcome back bitch! 😘 Kao i uvek predobre forice upotpunjuju tvoj detaljni post i čine ga zanimljivim, a ne samo korisnim 👏👏👏

    ReplyDelete
  4. Cao, Tijana ja sam vas veeeliki fan i zelim da izdvojim vreme da vam pruzim povratnu informaciju da je post fe no me na lan, kupicemo dove ulje prema vasoj preporuci i nadamo se da cemo videti jos novih postova u neko skorije vreme :) kiss hag <3

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.