15/02/2015

RIMMEL LONDON | APOCALIPS MATTE

Današnji Lip Galore post će biti #awkward. Pre par nedelja sam po prvi put probala tečni ruž koji me je uhvatio nespremnu. Nikako nisam bila spremna za tako čudnu teksturu, finiš i generalni osećaj na usnama. To ne znači da mi se, uz malo privikavanja, proizvod nije dopao. Ali da sam bila zbunjena - jesam.

RIMMEL LONDON APOCALIPS MATTE SWATCH

RIMMEL London je pre par godina na tržište plasirao kremaste ruževe sjajne završnice i ludačke postojanosti. To je bila unikatna, nova i širom sveta obožavana APOCALIPS linija. Nakon tako uspešne linije, očekivano je bilo da će izaći i neka ,,unapređena'' verzija, pa smo tako skoro dobili i APOCALIPS MATTE. Obe linije imaju identično pakovanje, s tim da APOCALIPS MATTE ima mat pakovanje. Aplikator je i dalje isti - mekan i sa udubljenjem za doziranje proizvoda.
Za razliku od originalne kolekcija, APOCALIPS Matte sadrži 4 dobro odabrane nijanse.
Celokupnu liniju odlikuje penasto-kremasta tekstura (nešto kao mus pre hlađena) koji se ,,ne izliva'' izvan usana, kao i miris nalik klasičnim ruževima. Ono što je nijansama zajedničko jeste kremasti mat finiš (nije mat, ali nije ni previše sjajan) i postojanost od nekoliko sati nakon čega ostaje vrlo očigledan stain. Sa nanošenjem nisam imala problema, jer prilično lagano klizi preko usana i pruža im baršunast osećaj. To je jedna od tih čudnih stavki - baršunast, skoro silikonast osećaj na usnama. Svakako isuviše klizav, za moj lični ukus. Toga sam se rešila tako što sam nanosila jedan tanji sloj, odstranila višak lagano pritiskajući maramicu na usne i, potom, nanela još jedan tanak sloj. Čak i sa tanjim slojem pigmentacija je odlična, a ako nanesete izuzetno malo proizvoda dobićete onaj dašak boje i potpuno mat završnicu.
Za razliku od klasičnih mat ruževa, Rimmel Apocalips Matte tečni ruževi ne slepljuju usne, ne isušuju ih i ne pružaju im omraženi chalky izgled.

RIMMEL LONDON APOCALIPS MATTE SWATCH

APOLLO 602 - Od sve četiri nijanse, ova mi se najmanje dopada. Počevši od bež boje koja meni nikako ne stoji, jer sa mojom prebledosti, čini da izgledam kao podgrejani leš. Not a good look. Takođe, ovo je jedina nijansa koja jako naglašava suve delove usana.

RIMMEL LONDON APOCALIPS MATTE SWATCH APOLLO 602

ATOMIC ROSE 206 - Vrlo slična nijansa mog vernog NYX pratioca, te samim tim i moj favorit. Topla zagasita roze nijansa bilo kog ruža je moj trenutni go-to, a Apocalips Matte koristim kada želim dužu postojanost. Od svih se najlakše nanosi i najmanje naglašava suve delove.

RIMMEL LONDON APOCALIPS MATTE SWATCH ATOMIC ROSE 206

ORANGE OLOGY 405 - VRISAK! Drečava, vrišteća, topla narandžasta koja mi se jako dopada, tj. dopada mi se kako pristaje mom tenu i smeđim očima. Orange Ology + crni ajlajner i voila - ja sam spremna. Ova nijansa, takođe, ne naglašava suve delove, ali mislim da neće pristajati svima.

RIMMEL LONDON APOCALIPS MATTE SWATCH ORANGE OLOGY 405

BURNING LAVA 505 - Najtamnija nijansa koja me asocira na slovenačku blogerku Mateju.  Duboka, skoro krvava crvena. Ako se jako malo proizvoda nanese na usne, poprima ružičasto-fuksijaste tonove. Ovo je jedina nijansa koja ima tendenciju da ,,krvari'', ali je i najsjajnija nijansa kojoj treba duže vremena da se setuje. Zbog same nijanse potrebna je mirna ruka za nanošenje.

RIMMEL LONDON APOCALIPS MATTE SWATCH BURNING LAVA 505
Sve nijanse na prirodnom svetlu (levo) i sa blicem (desno)

Rimmel London MATTE APOCALIPS tečni ruževi se mogu naći u svim drogerijama i Mauricijus parfimerijama, a cena za 5ml proizvoda je oko 700 dinara.

Da li ste probale APOCALIPS MATTE tečne ruževe?

*Proizvod je poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na moje mišljenje.

18 comments:

  1. Nisam ih probala ali ovaj ATOMIC ROSE 206 ide na wish listu ! :)
    I crveni je divan! ali onome koga zna i voli nositi,ja bi se stalno gledala na ogledalo - da mi nije zakeljano okolo usta k`o klaun ili po zubima. :D
    "Počevši od bež boje koja meni nikako ne stoji, jer sa mojom prebledosti, čini da izgledam kao podgrejani leš" - suosjećam s tobom. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, znam da nas ima u svetu prebledosti. Muke naše. :)

      Delete
  2. Podgrijani les. Placem, placem..... atomic rose je najljepsi

    ReplyDelete
  3. ova narandzasta me prosto odusevila,a i tekstura ovih ruzeva je divna,postojana.

    ReplyDelete
  4. Atomic Rose je definitivno najlepša nijansa

    ReplyDelete
  5. Čim sam vidjela da piše matte, odmah sam morala vidjeti o čemu se radi. Inače, kad se govori o mat proizvodima, nije baš razjašnjeno znači li da nema šljokica ili da je onako, bez imalo sjaja, da je više suh. Jer ovo meni nije mat ako ćemo po drugoj definiciji, premda su mi svi divni, a osobito Atomic Rose :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, znam ko će prvi da klikne na mat! ;) Ovo definitivno nije mat, već polu-mat, satenski mat, kremasti mat, kako god hoćeš - u suštini nije dovoljno sjajno da kažem da je završnica sjajna (posebno kada se uporedi sa originalnim apocalips).

      Delete
  6. Super izgledaju sve boje na tvojim usnama!! :D

    ReplyDelete
  7. baš dobro izgledaju *.*
    nisam ih ja vidjela kod nas, ali će vjerovatno doći. nekad.

    ReplyDelete
  8. Nisam probala ove ruževe, ali nijanse su predivne, pogotovo Atomic Rose. :)

    ReplyDelete
  9. Atomic rese i burning lava su moji favoriti, baš dobro izgledaju. :)

    ReplyDelete
  10. Nisam ih isprobala, ali vrlo lijepo izgledaju. Baš mi se sviđa kako ti stoje posljednje dvije nijanse. :)

    ReplyDelete
  11. Probala sam ga i obožavam ga, ne znam da li sam ikad imala nešto bolje :)

    ReplyDelete
  12. Nestrpljivo čekam da stignu i k nama da si ugrabim par primjeraka. :D Ne znam još koju bi nijansu, ali mi se Atomic Rose baš sviđa. Znam da, čudno za mene ljubičanstvenu. :D

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.