07/12/2014

Vodič za kupovinu poklona | Pokloni za NJU - Šminka

Praznična sezona je, praktično, iza ćoška! Ta činjenica mene čini ekstremno srećnom, jer počinje sezona slavlja i darivanja. No, nekima je kupovina poklona jedna od većih muka. Bila sam svedok kupovine poklona od strane muškaraca za svoje lepše polovine, koji su na pitanje ,,A šta dama voli?'', odgovarali sa ,,Šminku''. Zato sam rešila da vam malo pomognem pri izboru, sugestijama na temu poklona za šminkoljubce u okviru raznih budžeta. Čak i ako ste poznavalac šminke, verujem da će vam neke ideje dobro doći.

vodic za kupovinu poklona


(oko) 3000 dinara
Kod manjih budžeta je nezgodno to što uglavnom nisu dovoljni za jedan izuzetno impresivan poklon, te je moj predlog da napravite set od više pristupačnijih proizvoda. Artdeco duo paletica dolazi bez senki, ali u njih (logično) staju dve senke. Najbolje je izabrati neutralne tonove, jer bežnjikavih i braonkastih nijansi jednostavno nikad nema dovoljno. Imajte na umu da je Artdeco dostupan ekskluzivno u Jasmin parfimerijama gde su određene nijanse senki uvek na 50% popusta, tako da možete i dodatno uštedeti. Ovogodišnji hit iz sfere tečnih ruževa - Bourjois Rouge Editions Velvet - će biti fin dodatak, a možete birati između crvenih, rozih i ljubičastih nijansi.

šta kupiti za poklon šminka jeftino

Ukoliko ne želite sami da birate nijanse senki, onda se možete odlučiti za već gotovu paletu - Deborah Milano Eye Design Quad. Iako postoji više kombinacija, one sa neutralnijim tonovima ostavljaju najmanje prostora za grešku. Max Factor Elixir ruž je trenutno na fantastičnoj akciji, tako da, po pristupačnoj ceni možete dobiti zaista kvalitetan ruž, a ukoliko niste sigurni oko izbora nijanse, nećete pogrešiti sa divnom Ruby Tuesday crvenom. Maskara koju žene već godinama obožavaju - Max Factor 2000 Calorie - će fino zaokružiti i uptopuniti paketić, a možete dodati i Artdeco četkicu za usne.

šta kupiti za poklon šminka
max factor elixir ruby tuesday

(oko) 5000 dinara
Budžet srednjeg ranga vam pruža malo više prostora za igru. Ukoliko vaš šminkoljubac prati trendove i novitete, svakako će je obradovati nešto što je tek stiglo na police parfimerija. Četkica Max Factor Masterpiece Transform maskare je potpuna inovacija. Pored toga što je lepo upakovana - i trepavice čini takvim. Uz nju će savršeno ići Artdeco rumenilo iz ograničene kolekcije Vintage Glam. Kako je rumenilo trobojno, to vam umanjuje šansu za izbor pogrešnog tona, jer se nijanse mogu koristiti odvojeno ili pomešano.

šta kupiti za poklon šminka

Postoje razni ljubitelji šminke, a ja sam jedna od onih koje obožavaju proizvode za usne! Uvek ću se obradovati novoj nijansi crvene. Tako da, ako ste primetili da dama kojoj kupujete poklon ima punu fioku raznih mazalica za usne - ovo je no fail set. Artdeco Color Lip Shine ruž pruža negu usnama, a kako je boja prozračna, tamnije nijanse su bolji izbor jer će odgovarati i onima koji prirodno imaju bledunjave, kao i purpurnije usne. Izuzetno pigmentovani ruževi kremaste teksture, poput Bourjois Rouge Edition će uvek biti aktuelni i voljeni, a u zaista dobrom spektru nijansi ćete uvek naći ,,onu savršenu''. Od pre par dana se na policama mogu naći i Deborah Absolute lasting tečni, dugotrajni ruževi, koji su idealni za one dame koje jednostavno mrzi da na svakih par sati popravljaju ruž. Kako bi set bio potpun, nemojte zaboraviti i sjaj za usne. Neki ih možda ne vole, ali je neophodno imati barem jedan, pa neka taj jedan bude i poseban, a PUPA Glossy Lip je baš takav.

šta kupiti za poklon šminka ruž karmin
ruž za svakoga

(oko i preko) 7000 dinara
Veći budžet znači samo jedno - pustite mašti na volju! Napravite set od par luksuznih komada, koji će jednostavno oduševiti. U svetu šminke, ništa ne govori prefinjeno kao Guerlain. Divni proizvodi u elegantnim pakovanjima, smeštenim u mekane vrećice i sjajne kutije. Da, u velikoj ponudi fantastičnih proizvoda sve što treba jeste da izaberete. Moj predlog je duo rumenila Rose aux Joues, jer (kao što sam gore napomenula) moguće je koristiti nijasne zasebno ili pomešano. A ako takav poklončić ne govori dovoljno o vašoj ljubavi - Rouge in Love karmin kuće Lancome će jasno preneti poruku.

luksuzni pokloni za dame
luksuzni pokloni za dame

Možda neko nije čuo za Guerlain, ali zato svi znaju ko i šta je Chanel. Ne verujem da iko može otvoriti paketić, u njemu naći Chanel i ostati tužan. Coco Shine ruževi će zadovoljiti potrebe većine, jer su srednja pigmentacija i nega dobar izbor, bez obzira na doba dana i godine. Primetila sam da mnoge ljubiteljke lakova za nokte jednostavno vole Chanel, te nije loša ideja ukumponovati nijansu ruža i laka. Ako niste sigurni oko izbora nijanse laka, ne možete pogrešiti sa nijansom koju zovu ,,galaksija u bočici'' i uvek privlači pažnju - TABOO.

luksuzni pokloni za dame chanel

Setovi
Uvek postoje oni neodlučni, koji se uspaniče pred velikim izborom proizvoda i boja. Za takve je brza kupovina već gotovih setova proizvoda fantastičan izbor. PUPA ima nekoliko prazničnih setova od klasične palete ROSE sa kombinacijom senki i ruževa do preslatkog Lovely Bunny zeke sa mekanim ušima, koji je pun iznenađenja.
Ljubitelje minimalizma, klasike i maskara će oduševiti Lancome set sa njihovom najprodavanijom Hypnose maskarom, olovkom za oči i Bi Facil dvofaznim skidačem šminke. YSL takođe nudi svoj dvofazni skidač šminke sa Baby Doll maskarom.Na vama je samo da izaberete set u okviru vašeg budžeta.

poklon setovi šminke
poklon setovi šminke

Lakoholičarski dodaci
Ako dama za koju kupujete poklon ima barem jednu policu, fioku, kutiju prepunu lakova - onda će je i sam Guerlain lak, iz limitirane praznične kolekcije Petrouchka, oboriti sa nogu. On isto može biti i dodatak nekom poklonu, ali istoj svrsi mogu poslužiti i nešto jeftniji lakovi, poput Collistar, Mavala i Deborah milano Gel effect lakova. Izbor je veliki i boja je mnogo, a moj predlog su neobične nijanse poput Mavala Deep blue ili klasične crvene.

lakovi pokloni za ljubiteljke lakova

CENE svih proizvoda pomenutih u tekstu možete naći na zvaničnom sajtu JASMIN-a.
Nadam se da vam je ovaj vodič za kupovinu poslužio kao izvor informacija i koristan priručnik. Ali uvek imajte na umu da ne postoji taj budžet i ime brenda koje može da zameni poklon od srca.

|Dobitnica MaxFactor nagrade je Marija S.|

Da li biste se obradovali nečemu iz ovog vodiča?
Srećno!

Foto: Moj Neseser

52 comments:

  1. Ja bi se obradovala svemu,obožavam polkončiće ,pogotovo ako ih neko onako od srca bira baš za mene i nije toliko bitno šta nego od koga je :)

    ReplyDelete
  2. Uživala sam fotkajući na licu mesta, a sada i čitajući :D.
    Slažem se sa poslednjom rečenicom!

    ReplyDelete
  3. Bravo za post! Super si kombinacije napravila, a Jelenine fotografije su, kao i uvek, sjajne :) Osim što obožavam ovakve postove da čitam, sad znam i kome ću u susret praznicima da prosledim link na ovaj, pa da može sa ljubavlju i od srca da me obraduje šminkom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, pa hvala. :) Hahaha, samo suptilno sugeriši. ;)

      Delete
  4. Sjajna ideja za post! :) I vrlo lepo realizovana. :) Ti si kao i u uvek, u svom fazonu, sjajna u pisanju, a Jelenine fotografije, takodje, konstantno divne. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na komplimentima. :D I slažem se, Jelenine fotkice su uvek odlične.

      Delete
  5. Volim ovakve i postove, a i nagradne igre. Samo sam zbunjena, ne razumem koji link treba da se posalje u inbox? :)
    Hvala unapred.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Link koji treba proslediti jeste onaj od objave na Vašem profilu, kako bih se uverila da je uslovi ispunjen. :)

      Delete
  6. Uuu super post. A odmah sam primetila da su fotografije drugacije. I taman da prokomentariaem jesi li menjala foto aparat i na kraju pise ...moj neseser :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, joj nadam se tom novom fotoaparatu, ali do tada Jelen je director of photography. :D

      Delete
  7. Divan post, slažem se sa svim što si navela.. Bilo bi bolje kad bi većina pročitali tvoj post pa da ne donose nešto što nije iskoristivo heheh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Možeš da podeliš post sa drugima i sugerišeš šta bi htela da dobiješ. ;)

      Delete
  8. O,da i te kako! Ne bih nista izdvojila,tj. sve bi me veoma obradovalao.
    Ok,mozda za mrvicu vise Taboo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi žele Taboo, jer je jednostavno nijansa koja oduševljava. :D

      Delete
  9. Ovo bi bilo savrseno za moju dragu zenu :) Lajkovao i poslao mejl.Nadam se da cete bas mene odabrati:) Inace super predlozi za poklone.

    ReplyDelete
  10. Koju kameru koristis (ili tvoj fotograf, ako ga imas)?
    Jel ti posedujes sve ovo ili si slikala negde?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelena sa bloga Moj Neseser je radila fotografije i ona koristi Canon 1100D sa Canon 50mm objektivom. Svi proizvodi, nezavisno od toga da li ih ja lično imam, su uslikani u Jasmin parfimeriji uz saglasnost njihovog marketing sektora. :)

      Delete
  11. Super prijedlozi, samo bih ja kad bih ovu listu nekome proslijedjivala za sebe izbacila crvenu boju ruzeva i lakova. Nije da ih ne volim, ali ih imam gomile i trenutno mi na lice razocaranu facu najprije izmami kad mi neko pokloni jos jedan kozmeticki primjerak u toj boji. :-) Lancome rumenilca krasna, a mislim da se i sa Artdeco-om i Bourjois ruzevima ne moze omanuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crvena je nekako univerzalna, ali dobro. Ja bih se recimo manje obradovala pink nijansi, nego crvenoj. :D

      Delete
  12. Eh ovo treba objavit neki muški portal,toliko se ponekad muče s odabirom poklona,a tako je lako ;)

    ReplyDelete
  13. hahahaha ja danima snimam skoro istu stvar - srecom, ne u Jasminu :) Leba mi, nisam maznula ideju! A super je ideja! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, Ana, ccc što me kopiraš :D Odlično smo smislile ovu ideju (odvojeno), baci pet! :D

      Delete
  14. Super post...ja bih ovo sve ;-)


    http://www.fashionpumpkin.com

    ReplyDelete
  15. Super,super post... Ja bih sve sa slike jer je sve apsolutno divno i potrebno.
    Slike su super,baš dočaravaju prazičnu atmosferu.
    Podelila sam objavu na svom fb-u, ali neće da mi iskopira samo taj link tako da cu iskopirati link mog profila jer je objava javna i lako ju je naći. :-)
    danijela_zdravkovic@yahoo.com
    Pratim te još od ranije na insti i blogovinu kao Dackica, na fb-u kao Danijela Dackica Zdravkovic i lajkovala sam i stranicu Max Factor.
    Sad samo držim palčeve.

    ReplyDelete
  16. Ma obradovala bi se bilo čemu i onom najsitnijem poklončiću jerr obožavam kozmetiku. Eto! :)

    ReplyDelete
  17. Post je za svaku pohvalu kao i svaki do sada,a ja sam skromna osoba inače sitnica me razveseli tako da bi me sve usrecilo.Lpzzz za vas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komplimentima. :) Nadam se da će te neko obradovati!

      Delete
  18. Meni se narocito dopalo sto si dala ideju tako da neko moze odmah za odredjenu cifru da ode i kupi pokloncic. :D
    Srecno svima!
    Vasilkova Aleksandra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će nekome i pomoći ovaj vodič za kupovinu poklona. :D

      Delete
  19. mene obraduju najvise lakovi za nokte :)
    tu im nema premca :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda je izbor baš ogroman! :) Nadam se da će te neko obradovati sa lakovima.

      Delete
  20. Post je odlican,poklon jos bolji,obradovala bih se bilo cemu od ovoga,jer je sve vrlo privlacno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada, baš sam birala setove tako da ima za svakoga nešto, ali i da su generalno dopadljivi. :)

      Delete
  21. sve je divno <3 prelijepo bilo sta bi me obradovalo i uljepsalo mi dan <3

    ReplyDelete
  22. Odličan pist! Ja bih se oduševila da dobijem bilo koji od ovih poklon paketića, baš si ih fino složila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Nadam se da će ti neko podariti ovakve paketiće!

      Delete
  23. Lepo osmisljen post, slike za 10!

    ReplyDelete
  24. Uff kako ne bi, ovi poklončići su savršeni za devojke, žena, pre svega DAME :)
    Srećno svima, poslala link u mejl :)

    ReplyDelete
  25. Odlican post! Sve pohvale.
    Ja bih se bas obradovala jednim od ovih pokloncica :)
    "Poklonu se u zube ne gleda" ... :D

    ReplyDelete
  26. Divan vodič i nešto vrlo korisno! Odličan post!!

    ReplyDelete
  27. Super,super post!!!! Svaki poklon je savrsen,ako je od srca.

    ReplyDelete
  28. Svaa pravila sam ispunila ali posto sam preko telefona nesto nece da mi posalje link, objavila sam na profilu Natasin kutak, slika profilna je sa mojim nazivom bloga, nadam se da ces uvaziti. :)

    ReplyDelete
  29. Moram ovu ponudu da pokazem suprugu da me iznenadi :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.