17/12/2014

Smećarnik | Edicija IX

Često se dešava da neki proizvod koristim stalno, a kada ostane dovoljno za još par korišćenja, nekako zaboravim da ga koristim i tako skoro prazna pakovanja čame i zauzimaju mesto, a vremenom mi postaje sve gadnije da bilo šta od toga koristim.
Tako sam dobila i kritiku - ,,Dok ne potrošiš ono što već stoji u kupatilu, nemoj da si unela nešto novo!''



Weleda Iris fluid i krema - Kada sam se, početkom proleća, prebacila na prirodnu kozmetiku - Weleda je bila očigledan izbor. Prvi put sam greškom uzela kremu umesto fluida, ali to možda i nije bila slučajnost jer sam se ja zaljubila. Koža mi je tokom prvih mesec dana bila fantastična, skoro besprekorna. Kako je došlo leto krema mi je postala preteška, pa sam zahvaljujući Ani došla do fluida koji mi je bio sjajan. Potom je moja koža počela da pokazuje znakove dehidriranosti i vratila sam se kremi, a jedno vreme sam ih i kombinovala. Od oktobra sam se polako odvajala od prirodne kozmetike i tubice su tako stajale dok im nisam dušu iscedila. U svakom slučaju, najtoplija preporuka za Weleda Iris liniju.
Crabtree&Evelyn Rosewater krema za ruke - O ovoj kremi, jako čudne teksture, sam ranije pisala i još uvek sam istog mišljenja - odlična je. Dobila sam je davno na nagradnoj igri kod Jelene i štedela je, jer C&E više ne postoji u Srbiji. No, rešila sam da i ovu tubicu, praktično, ispeglam.
Weleda SkinFood krema - Jedna od najhvaljenijih krema na mom blogu. Ublažava male ekceme, hidrira suve laktove, pete, zanoktice, pere, pegla i voli duge šetnje. Jako se sporo troši, te radije kupujem manje pakovanje od 30ml. Prvom prilikom ponavljam kupovinu.


Rimmel ,,Just Let it go'' - Jedan vrlo izopačen proizvod. Prvu polovinu bočice sam potrošila i mislila kako je ovo sasvim solidan skidač šminke, koji jedino maskaru ne skida baš do kraja. No, jednom sam isto tako regularno krenula da skidam šminku i oči su me toliko pekle da sam mislila ako ih iščupam da će mi biti manje bolno. I tako je Rimmel skidač šminke bio u kazni na dnu neke korpice dok ga opet nisam našla i probala da koristim, gde su me oči znatno manje peckale, ali svoju turbulentnu karijeru ovaj čistač je završio kao skidač swatcheva.
Bioten piling - Miljenik mnogih mene nije oduševio. Kupila sam ga tek kada je izašao u prodaju, ali sam se brzo razočarala. Ne isušuje kožu, ali ne radi baš dobar piling. Premalo je zrnaca za efektan mehanički piling, a i ona su jako gruba. Nije najgori ikada, ali je zaista daleko od najboljeg.
Bioderma Sensibio - Jedan od najubedljivijih pobednika ovogodišnjeg Izbora srpskih blogerki je i moj favorit. Ništa mi ne skida šminku tako dobro kao Bioderma Sensibio micelarna. Nikada nisam imala loše iskustvo sa ovim proizvodom i mislim da opravdava svoju cenu u potpunosti.


Shenemil Biomaska - Sada već tradicionalni član svakog smećarnika, ova glinena maska je moj glavni saveznik u borbi protiv bubuljica. Ima hiljadu namena, ali ja je koristim isključivo kao tretman protiv bubuljica. Nakon potrošenih nekoliko kutijica sam otkrila i savršenu tehniku nanošenja, ali o tome više u zasebnoj recenziji.
Hemel Heels krema - Odlična krema za pete, posebno za noćne tretmane sa čarapicama. Miriše voskasto i dosta je gusta, ali detaljnije sam već pisala. Krema za ruke se još uvek razvlači, ali očekujte je u narednom smećarniku.


Serical Keratin maska - Kupljena odavno kod neke fine tete na pijaci. Fascinantih 1000ml maske za 300 dinara, uz hvalospeve u blogosferi, su bili dovoljni da i ja probam jednu od ovih čudesnih maski. Potrošila sam oko 2/3 pakovanja i onda prestala da je koristim, ali sam se nakanila i potrošila je do kraja. Kosa nakon ove maske bude fina, mirišljava i bez čvorova. Sledeći put planiram da uzmem Latte verziju.
Le Petit Marseillais maska - Kako regeneratora nije bilo, a popust je bio u toku, odluka je pala na ovu masku. I tako nas dve odosmo kući. Sama maska mi nije nešto genijalna, ok je, ali zato posle nje (kao i većine LPM proizvoda) kosa fantastično i DUGO miriše. Sve do narednog pranja. Čak sam primetila da se i duvanski dim ne uvlači u kosu previše. Samo zbog toga bih je opet kupila.


Lilly skidač laka za nokte bez acetona - Od neke lakoholičarke sam čula da joj je ovo omiljeni odstranjivač laka i to sam umemorisala negde, te kada sam potrošila zalihe očajnih skidača, kupila sam ovaj. Ok je. Nije mi mnogo isušivao kožu oko noktiju, ali nije ni najnežniji. Nisam verna ,,acetonima'' i kupujem ih po principu ,,Uuu vidi što je šareno'', pa retko ponavljam kupovinu.
Turpija - Pre nešto više od godinu dana, pri mojoj prvoj poseti BeoCosmetics-u, sam kupila ovu turpiju sa 7 polja za turpijanje, poliranje i sve druge opcije skidanja slojeva noktiju. Ovo je bila klasična ,,top-shop'' kupovina gde sam ja bila potpuno opčinjena sa ČAK 7 RAZLIČITIH FUNKCIJA i sve to po MINIMALNOJ ceni! Da je prodavačica rekla ,,Ali to nije sve!'' slika bi bila potpuna. Turpija je ok, a košta manje od 100 dinara, pa sam kupovinu i ponovila.
Ne zaboravite da se prijavite za NAGRADNU IGRU!

Da li postoji proizvod koji ste kupile više puta?

- Tijana

32 comments:

  1. Kad već pitaš, kod mene ti je groblje bioderma micelarnih potrošenih i DrH hidrantnih krema. To kupujem godinama i nema greške. A da, i Weleda ulja i gelovi za kupanje. Uopšte ne znam što čuvam bioderma boce (jer ih je nemoguće upotrebiti ponovo), ali staklene boce od DrH i W obožavam :D Mislim, nije to jedino što recidivira u mom kupatilu ali da ne nabrajam... :D Btw, ne da si se naturpijala čoveče, žao mi turpije :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao i ja imam par Weleda praznih boca, planiram od njih da napravim saksije. :D A vidiš tako je to kada oštriš kandže! :D

      Delete
  2. Super ti je smećarnik. ;) Moram da probam taj famozni kilogramski regenerator. :D Slažem se za Bioderma micelarnu, sjajna je. :) Nju planiram ponovo da kupim, kupujem uglavnom puder, korektor i ajlajner isti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikada nisam bez bioderme, barem ovo malo pakovanje. :)

      Delete
  3. :D A jesi rascvetala ovu turpiju, svaka ti čast :)))))
    I Weleda je nagrabusila, vidim :)
    Cool smećarnik <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za tubice sam prvo mislila da su prazne, a onda sam ih ispeglala i imala za jos nedelju dve. :)

      Delete
  4. O bogo, ti baš do poslednje kapljice i mrvice konzumiraš :D Posvećenost za poštovanje.
    Nekako se nisam "zalepila" na Weleda kreme za lice, ne znam zašto. Kada kažeš "Weleda" ja pomislim na tuširanje - zaljubljena sam u njihove shower gelove, pilinge i ostale proizvode za telo.

    Baš sam pre neki dan snimila Rimmel skidač šminke u dm/u, a sad dok ovo čitam razmišljam da možda nema neki sastojak koji reaguje sa određenom formulom maskare ili senke, pa da izazove tako čudnu i "nepostojanu" reakciju.. u svakom slučaju interesantno.

    Znam da će zvučati snobovski ali mene ambalaža poput te kakvu ima Serical maska, smori pre nego što i počnem da koristim proizvod. I ja sam čitala x pozitivnih recenzija i dobila nekoliko preporuka, ali se još uvek nisam naterala da kupim tu kofu. LPM mi je divna maskica, takođe volim mirisi i to neko zadržavanje istog u kosi. Bila mi je fina letos.

    Ovih danan treba da šopingujem nove turpije za nokte, pa ću te pitati za savet :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa ne znam za Rimmel skidač, mogu da ponesem praznu bočicu kada se vidimo da analiziraš sastav. :)
      Slažem se za snobizam, i ja sam isto tako gomilu proizvoda izbegavala.
      Za turpije nisam pro, ali navodno su one kristalne najbolje. Ja koristim ove ogromne i metalne. :)

      Delete
  5. Vala si ih iscedila pošteno :) I meni se jako sviđa Skin food, a vrlo je prijatan i fluid od irisa. Shenemil masku sam godinama obožavala, i sad imam jednu neotvorenu, ali sam nekako zapostavila ovaj proizvod, ne znam ni sama zašto, sjajna je maska za male pare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije ti iskočila neka budža, jer da jeste - setila bi se Biomaske. :)

      Delete
  6. Sve sve ali top shop turpija koja se potpuno raspala od koriscenja... :D

    ReplyDelete
  7. I ja planiram da se prebacim na Weleda proizvode. Imam 22 godine, mesovitu ka masnoj kozi. Cesto je i problematicna. Sta mi preporucujes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je Iris fluid odličan za početak. :) Ja bih ti predložila i Weleda tonik, koji je odličan za suzbijanje bubuljica. Mnogi hvale njihovo mleko za čišćenje, ali meni se nije baš dopalo.
      Ostaviću ti link recenzije fluida od strane devojke koja ima masnu i problematičnu kožu. Nadam se da će ti preporuke odgovarati! :D
      http://beautystuffbyana.blogspot.com/2014/04/weleda-iris-dnevno-nocni-fluid-za.html

      Delete
  8. Hvala puno! Znam da je nar hvaljen, ali on je za zreliju kozu, pa ne bih to jos. Uzecu u obzir ove tvoje predloge.

    ReplyDelete
  9. Da si za Weleda Skinfood napisala - pere, pegla i kuva ručak - odmah bih otrčala da je kupim ;)
    Bioderma - kraljica :D Ova mi je pri kraju i ponoviću kupovinu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, pa tvoja će možda i skuvati ručak. :)

      Delete
  10. Ala si ih iscijedila :D i ja sam pripremila empties, skupljam smece ko najgora, mojima nikad nije jasno :)

    ReplyDelete
  11. Nije lako blogati i onda skupljati sve to po kući.. Ja trpam u jednu kesu i sve čekam da je momak jednom baci, a ja sve da mi je još šta potrošiti, a kad treba new in pisati e tu već ima materijala :-D Baš bih voljela da isprobam ovu Bioderma micelarnu ako je već tako dobra :-D A LPM proizvodi u ovim žutim pakovanjima su mi svi super :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se mama jednom krstila kada je videla da skupljam smeće. :D

      Delete
  12. Ja bih tu masku na kilu da probam, sve ove blogerke što se bave kosom hvale te maske a ja ono umrite u mukama nemam to niđe kupiti ja sam izbosne. :(

    ReplyDelete
  13. Pre par dana sam počela da koristim Weleda fluid od irisa i oduševljena sam, imam dva testera od po 7ml i jedva čekam da ih potrošim kako bih je kupila u regularnoj veličini :D Bioderma je kraljica među micelarnim, slažem se da opravdava svoju cenu. Serical Latte obavezno probaj, prelepo miriše :)) Baš si bila vredna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fluid je stvarno dobar i drago mi je da ti se dopada. :) Latte ću probati, svakako.

      Delete
  14. Pa svaka čast na potrošenim proizvodima :D Grejt sakses!
    Weledica izgleda najlepše tako poredjana :D
    Nisam ni znala da postoji taj Rimmel skidač, ali sigurno ga neću kupiti :D
    Biotenov piling volim, sviđa mi se što nema puno zrnaca i delim ljubav za Biodermu i glinu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. A, jel vidiš kako sam ih ispeglala? Ništa nema tu da se baci. :D

      Delete
  15. Super post,tako bih rado probala wiledu,ali je kod nas nazalost nisam videla,pozdrav i srecni praznici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weleda je dostupna u svim drogerijama. :) Srećni praznici!

      Delete
  16. Ima dosta proizvoda koje kupujem stalno iznova, a to su Thayers tonik i Neutrogena gel za umivanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thayers tonik bih volela da probam, toliko je hvaljen. :D

      Delete
  17. Od ponuđenih, Rimmel skidač neću ponavljati. A Hemmel Heels krema je apsolutno najsavršeniji balzam za negu usana. Za 48h je usne ispucale do krvi potpuno regenerisala. Uvek imam malu kutijicu, za usne. a veliku za pete i laktove, ne tako kontinuirano.
    Jedva čekam otpimalni način nanošenja glinene štrimf maske :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala da nanesem kremu za pete na usne. :D Ali je za pete super. Biomaska će svakako dobiti svoju recenziju. :)

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.