29/10/2014

U ringu | Maybelline Colordrama VS NYX

Jedna od mojih velikih ljubavi su ruževi, a oni postoje u mnogo varijanti od kojih posebno popularan tip jesu ruževi u olovci. Ovde nije reč o trendu buckica koji je pokrenuo Clinique, već o potomcima lipliner-a. Ruževi u olovci su duplo deblji od klasičnih lajnera za usne, a vremenom su formule od suvih postale potupuno kremaste. Danas upoređujem dva ruža u olovci koji se mogu naći kod nas na tržištu.

Jumbo Lip Pencils

Maybelline Colordrama Intense Velvet olovka za usne je plasirana pre nešto manje od mesec dana, a pomamu za njima započela je Ana, koja je u ekstremno kratkom roku navukla pola blogosfere na ove olovčice. Maybelline Colordrama Intense Velvet olovke se često upoređuju sa NARS Velvet Matte olovkama. Od ponuđenih devet nijansi, ja imam dve - 510 Red Essential i 210 Keep it Classy.
Red Essential je ne-tako-klasična crvena koja u slabijem nanošenju više poprima pink tonove. Mislim da svi mogu da je iznesu, baš zbog te varljivosti tona. S druge strane, Keep it Classy je zagasita, duboka boja šljive i sam naziv me navodi da mislim da je ovo prava nijansa za one dame koje vole da se igraju na granici pristojnosti i potpune divljine. Savršena nijansa za one koji ne vole česte izlete u ,,opasne vode'' tamnijih ruževa. Keep it Classy miriše na maline, dok Red Essential nema neki poseban miris, a i finiš im se razlikuje - KIC je kremast, dok je RE nešto suvlje formulacije, te i pruža više mat završnicu.

Nude lips
 Golotinja (iznad)
Maybelline Intense Velvet Red EssentialMaybelline Intense Velvet Keep it classy
Red Essential (gore) i Keep it Classy (dole)

NYX Jumbo olovka za usne je nešto duže prisutna i ja sam nekoliko meseci priželjkivala nijansu Honey Nectar, ali tek pre mesec-dva sam je i kupila. U ponudi ima neverovatnih 28 nijansi! No, ja imam jednu - Honey Nectar koja je fantastična nijansa za svaki dan jer je u pitanju topla zagasita roze sa smeđom primesom i kremastim finišem. Očekivala sam da nijansa bude malo smećkastija, ali na mojim usnama probija roze ton. Ovo je moja skoro idealna nude varijanta.

NYX Jumbo Lip Pencil Honey Nectar

Maybelline olovke su kremaste, ali i znatno suvlje od NYX Jumbo olovke. Kada je reč o postojanosti - skoro su identične, iako se NYX olovka nešto ravnomernije i brže skida. Postojanost od nekoliko sati upotpunjuje i izuzetna pigmentovanost ruževa. Ono što me posebno oduševljava jeste da ne naglašavaju sitne ljuspice na usnama, niti ih isušuju. Iako je formula ruževa takva da praktično klizi niz usne - pakovanjem nisam oduševljena. Prednost bih dala NYX-u, jer se nijanse mogu videti kroz proziran poklopac, a takođe postoje i testeri u svim radnjama. Maybelline nema testere, a o boji možete suditi po tračici na olovci.
NYX-u u prilog ne ide što ruž malo ,,zaudara'' na plastiku, jer je pakovanje plastično, dok je kod Maybelline-a reč o klasičnim drvenim olovkama. Ono što zameram kod oba brenda jeste što se olovke moraju zarezivati, a kako su srca mekana, to je neuredan proces.
Nisam sigurna koliko grama imaju Maybelline Velvet Intense olovke, ali verovatno nešto približno 5g koliko ima NYX Jumbo. To, opet, ide na ruku Colordrami jer je cena olovaka u svim drogerijama 250 dinara, dok su NYX olovke 468 dinara i mogu se naću u Alexandar Cosmetics-u i BeoCosmetics-u.

Lip pencils
L-D: Red Essential, Keep it Classy & Honey Nectar
Jumbo lip pencil swatches
L-D: Keep it Classy, Red Essential & Honey Nectar

U ovoj bici nema favorita jer su obe formule fine, a pakovanja praktična za korišćenje. No, činjenica je da mnogo češće koristim NYX Jumbo Lip Pencil, ali to je zbog komfora nijanse Honey Nectar. Za izlaske radije biram Maybelline Colordrama Intense Velvet lip pencil u nijansi Keep it Classy.

Da li imate neku od ovih olovčica?

-Tijana

42 comments:

  1. Ja imam Maybelline Color Drama u nijansi Pink So Chic i obožavam je. Divno ti stoji NYX Honey Nectar, jako mi se sviđa boja! Generalno si divno odradila swatcheve na usnama :) Super post.

    ReplyDelete
  2. Imam obe ali u drugim nijansama i jasno mi je zasto nema pobednika :) I da, super ti stoje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su slične, ali ne i identične. Hvala! :)

      Delete
  3. Honey nectar je moj favorit,a tebi sve tri predivno stoje...Imas prekrasne zube,zeno:-)

    ReplyDelete
  4. Koji zubi, koje usne *-* Meni si prodala obje, jer mi je NYX nijansa odlična za svaki dan, a Maybelline dostupnija + recenzirala si crvenu nijansu na koju sam slaba:D
    p.s. mrzim kad ne piše gramaža na proizvodu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaš kada sam okretala olovku nekoliko puta i svaki put se nadam da će se gramaža magično stvoriti. :) Hvala ti i očekujem i tvoje utiske, kada probaš olovčice. :)

      Delete
  5. Imam " keep it classy" ali se brzo trosi, to mi se ne dopada :) P.S. Zubi su ti savrseni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja je ne koristim previše, tako da ne bih mogla da kažem da se mnogo troši. :D Hvala vi vel'ka!

      Delete
  6. Keep it Classy nijansa mi se mnogo svidja, Ni ja ne volim sto mora da se zarezuju. Ali imam jedan trik za to. Pre zarezivanja stavi je u zamrzivac na nekih 20 ak minuta. I onda je zarezi. Probaj odusevices se rezultatom. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je odlična ideja, jer ne volim da ih režem baš jer su gnjecave i nastane nered. Hvala na savetu. :)

      Delete
  7. Sve su mi lijepe nijanse, al poznavajuci sebe necu kupiti nijednu :D da ti ne pisem sad jaaaaaaaaaoo nabavit cu 100% :D
    Nice teeth :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaahahaha zašto ne ceniš moje preporuke?? Ccc, ali hvala ti. :*

      Delete
  8. I dalje sam u lovu na jednu koja mi nedostaje... Hvala za link :)

    Divno ti stoje sve boje, a najvise mi se svidja Keep it classy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Čula sam da ima 11, a ne 9 nijansi?

      Delete
  9. Hoćemo više takvih slika, imaš šta i da pokažeš! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha, hvala hvala. :D Biće u februaru.

      Delete
  10. Honey Nectar nije moja nijansa, dok su druge dvije divne! Red Essential posebno. Moraću udomiti neku Maybelline olovku, sviđaju mi se :)

    ReplyDelete
  11. Sve ti super stoje, ali je Keep it classy meni lično najlepša :))

    ReplyDelete
  12. Golotinja mi se sviđa, ali i Honey Nectar mi je kul :)

    ReplyDelete
  13. Moram da priznam da sam samo u zube gledala! Ruz ko ruz, svaki je lep na svoj nacin, ali zubiiiiiiii. Divota!

    ReplyDelete
  14. Honey Nectar bi bio moj izbor!

    ReplyDelete
  15. sve 3 nijanse bih jaaaaaa,
    stvarno nisam najzdravijaaaaa ♪♫♪♫♪♫
    :D
    super su mi sve 3 :D

    ReplyDelete
  16. S Keep it Classy bih išla u bezobrazne, divlje noćne provode! Hahahah :D

    ReplyDelete
  17. Imam samo jednu Maybelline nijansu, i zaljubila sam se u nju, odmah! :)
    NYX nisam probala, ali verujem da ću uskoro. Samo jedna ,,ispravka'', ja sam svoju olovku kupila u Liliju (Delta CIty) i bili su testeri svih nijansi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada sam ja kupovala bili su samo zbudžani u gomili. :/ Ali dobro je da su nabavili testere! :D

      Delete
  18. Nemam nijedan proizvod, ali mi se Maybelline nijanse jako sviđaju! :) Super izgledaju sve nijanse na tvojim usnama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Nadam se da ćeš probati neke uskoro.

      Delete
  19. Imam dve Colordrama nijanse, Light it up i Love my pink, veoma sam zadovoljna i uskoro ću pisati o njima. Red Essential mi se baš sviđa i predivno ti stoji! :)

    ReplyDelete
  20. Cim dodju kod nas kupit cu neku :D najvise mi se svidja keep it classy , a za golotinju ne znam sta drugo da kazem osim sine da ti nisi anemicna xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, malo samo. :) Usne znaju nekada da mi budu i znatno bledje.

      Delete
  21. Keep it classy je predivna nijansa. Maloprije sam bila u cm-u i gledala upravo nju, ali je nisam smjela uzeti. Sviđa mi se kako izgleda na tvojim usnama. :) Morat ću se vratiti po nju izgleda. I crvena je također lijepa. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.