25/10/2014

Smećarnik | Edicija VIII

Finalni post ,,Djubretarskog serijala'' je posvećen dekorativi i lakovima za nokte. U Ediciji VI, koja je započela serijal, pisala sam o preparatima za negu i stilizovanje kose, a u Ediciji VII je bilo reči o nezi lica i tela. Pa, da započnemo završnicu ovog, slučajnog, serijala Smećarnika.



Essence ,,Stays No Matter What'' maskara - Jedna velika šarena laža. Maskara je izuzetno suva, te se jako teško nanosi, a i kada se nanese, kao da žudi od želje da siđe sa trepavica, jer u roku od sat-dva počne da se mrvi.
Max Factor ,,2000 Calorie'' - Klasika. Svi su je probala i mnogi su je voleli. Meni jedna od najdražih, ako ne i najdraža. Loše je što se malo brže suši, ali uvek dobijem oko dva meseca korišćenja. 2000 kalorija mi pruža sve što želim - gustinu, volumen i istinski crne trepavice.
Maybelline Illegal Lenghts - Odlična maskara koja u sebi sadrži vlakna, te efikasno produžava trepavice. Ne daje preteran volumen, ali u kombinaciji sa, gore pomenutom, MF 2000 Calorie je fantastična. Više reči o njoj bilo je OVDE.
KIKO False Lash Concentrate - Maskara kupljena toliko davno da je već godinu dana držim u fioci odbijajući da je koristim, jer je previše stara. Kupila sam je zbog četkice koja izgleda kao velika kopija Givenchy Phenomen'eyes, koja je pre par godina bila najveći hit. Ovo je zapravo top coat maskara koja sadrži vlakna za produžavanje trepavica (kao i prethodna). Koristila sam je i nakon obične maskare, a i solo. U oba slučaja obavlja odličan posao.
Alverde maskara za uvijanje i produžavanje trepavica - HAHAHA! Uvijanje? Produžavanje? Ne, ne, ne. Ova maskara će samo ofarbati trepavice u bledu crnu i pri tom ih, zbog izuzetno vlažne formule, otežati. Jedino pravilo koje ovde važi je ,, koliko para - toliko muzike'', jer je ovo bilo najgore potrošenih 300 dinara. A mogla sam neki čokoladni kolačić da smaznem...


Bezimena sova - Sovica je kupljena pre par godina u Barseloni, jer sam ja mislila da je unutra bio balzam za usne. Gde unutra? Pa u sovinoj zadnjici, gde drugde!? Tu je samo lepljivi bezbojni sjaj sa srebrnim gliterom koji miriše na cimet.
Fashion Make up ruž - Ruž koji me nije oduševio zbog silnog glitera i slabe postojanosti. Miriše na PEZ bombonice, a nijansa je odlična ukoliko se maskirate u ,,80's chick'' za noć veštica. Više o ružu sam pisala OVDE.
AURA ,,Brilliant Shine'' sjaj - Nisam ljubitelj sjajevia, ali ovaj me je oduševio. Pigmentovan je i ne lepi se mnogo. Bacam ga jer ga imam predugo, a ne posežem često za njim. Mislim da još uvek mogu da se kupe, ali nemojte me držati za reč. :) Nijansa koju imam je Beige Pink i to je neka prelazna nijansa između koralne pink i zagasite roze.
AURA ,,Nano Rouge'' ruž* - Imala sam ih više i sve sam ih prosledila sem nijanse Marrakech koja je vrlo fina kremasta narandžasta, a može negde proći i kao oranž koralac. Bacam ga jer su mi se usne strašno ljuštile poslednjih par puta kada sam probala da ga nosim.
AVON ,,Glossy delight'' sjaj - Proizvod koji je trebalo da leti još u ovom smećarniku, ali se nekako zagubio i ja sam ga previdela. Bio je grozan i kada je bio nov - lepljiv kao istopljeni slatkiši. Pošto sam ga kupila, otprilike, kada se Elizabeta II krunisala za kraljicu, šljokice su se skroz odvojile od sjaja i vreme mu je za kantu.


Oriflame ,,Matt Neutrals'' senka u nijansi Sage ima dugu karijeru razvlačenja po fiokama. Imam je sigurno preko 5 godina, kao i AVON ,,ColorTrend'' senku u nijansi Leaf. Nešto kraće imam i AVON ,,Precision Glimmer'' senku u prahu. Sve tri su iz moje faze obožavanja zelene boje, gde je sve sem ruža bilo zeleno.  Sage je duboka maslinasto zelena, dok je Leaf svetla maslinasto zelena sa sedefastim odsjajem. Senka u prahu, kojoj ne znam naziv, je nijansa zelene koju ne bih sada nosila - boja trave u proleće sa gliterom. Senke, u suštini, nisu loše, ali ih imam dugo i ne koristim baš zbog toga.
AVON ,,ColorTrend'' trio senki - Trio u nijansi Creme Caramel je bio moj prvi korak u neutralne, braonkaste tonove. Istinski voljena i dosta korišćena paletica je doživela svoj krah i to se slomila baš ona najgora nijansa - svetla bež koja uopšte nije bila pigmentovana. Na sreću, najveća je bila nijansa tople šimeraste braon koju sam i najčešće koristila.
Essence ,,I love Style'' ajlajner - Dobila sam ga uz neki časopis i jednom probala. Bio je užasan. Probala sam da ga uvalim nekom, ali svi su shvatili koliko je užasan čim sam se toliko trudila da ga se otarasim.
Rimmel London ,,Exaggerate'' vodootporni ajlajner - Moj omiljeni crni khol ajlajner. Prvi sam kupila u tokom punk faze u sedmom razredu, a od tada ponovila kupovinu nekoliko puta. Lako se nanosi, a teško skida. Takođe se i dosta sporo troši, a olakšavajuća okolnost je što se nalazi u automatskom pakovanju, pa nema zarezivanja.
Oriflame četkicu za usne sam dugo koristila, ali se sada potpuno raskrečila i vreme joj je isteklo. AVON četkicama za rumenilo se i Kleopatra šminkala, prastare su i ne koristim ih, a svakako se raspadaju. Pravac kanta.


Svi lakovi su jako stari ili potrošeni, a jedino je Essence ,,French Nude'' u nijansi Simply Nude toliko grozan i slabo pigmentovan, da je isto kao da ništa nisam nanela. Golden Rose ,,Paris'' lakovi su meni sasvim ok, a favoriti su mi dugo bili zeleni 217 i koralni 95, dok je kreč bela 04 bila tu i tamo korišćena za amaterske pokušaje nail arta. Moj prvi tirkiz je Alessandro 216 koji je divan, ali imam ga već sigurno 4 godine. S druge strane, omiljeni lak ikada mi je bio  Rimmel ,,I love fruties'' u nijansi Apricot Punch. Mirisao je na kajsije, a rozikasto koralna nijansa je uvek bila prvi izbor. Golden Rose u nijansi 205 sam kupila pre par godina kada su bež nokti bili super kul, a Twenty one lak u nijansi 13 sam kupila kada je brend stigao u Lilly. Prvi je ok, dok je drugi nešto slabije pigmentovan. Jedini topper je Colorama 252 - bežnjikav, šimerast i kremast, a često korišćen za akcentovanje jednog nokta.

Zanima me koliko dugo ostavite lakove u svojim kolekcijama pre nego što ih bacite?

-Tijana
 
*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

27 comments:

  1. Bacila si sovicu??? :,( Ali zasto? Mogla je da posluzi kao dekoracija :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam je još bacila, sutra ću. Ali kada god vidim neku sovicu pomislim na tebe, iz meni nepoznatog razloga. :)

      Delete
  2. Treba ti dati medalju za redovne empties postove! :D

    ReplyDelete
  3. Mislim da ovdje ima dekorative koliko ja godišnje potrošim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, ima stvari kojima necu videti dno, ne brini. :)

      Delete
  4. Nemoj baciti sovicu kad je tako slatka. Alessandro 216 mi je divaaaan <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alessandro je super, ne znam da li još ima ta nijansa da se nađe? :)

      Delete
  5. Bas sam se dobro nasmejala na komentar o Alverde maskari :)
    Slazem se za MF,ali na zalost i za Essence F.nude-jednom sam ga namazala i nije mi jasno kako neko moze da napravi lak tako slabe pigmentacije! I jos ga prodaje! doduse ja ovaj moj nisam kupila vec dobila uz Grazia magazin,ali opet... Inace, Marakes obozavam i nemam problema kao i ti

    ReplyDelete
    Replies
    1. I moj je isto iz nekog magazina. Vidi se zašto ga dele za ,,džabe''.

      Delete
  6. Eh,da zaboravih da napisem-ako mi se svidjaju ( i valjaju) dok ih ne potrosim,a ukoliko mi se ne svidjaju odmah ih prosledim dalje ili bacim-ne volim da mi se gomilaju nepotrebne stvari :)

    ReplyDelete
  7. I ja glasam da se sovica ne baci! Koliko potrosenih maskara, covece! Toliko ja za godinu dana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daći tu sovicu, ako hoćeš, pa nek tebi skuplja prašinu. :)

      Delete
  8. Drago mi je sto je sovica spasena :) Prvo sam pomislila : Ne sovu :))

    ReplyDelete
  9. Lakove volim i mogu reći da sam pravi hrčak što se njih tiče.. Neki dan sam ih gledala, i planirala da proslijedim one koje stvarno ne koristim, ali onda sam zaključila da ih neću imati dovoljno :D i odustala..
    Redovito otvaram lakove da provjerim da li se koji osušio ili je na tom putu, pa se potrudim koristiti ga barem još par puta prije nego ga bacim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam baš prepolovila kolekciju, razdelila šta ne koristim i zadržala sam nijanse koje znam da ću poželeti da nosim. :)

      Delete
  10. Dobro si ti to srezala!
    Pridružujem se skupini kolektivno ludih žena. Samo ne sova!!! ;)

    ReplyDelete
  11. Dosta potrošenih proizvoda, meni dekorativa jako slabo ide...nikako da se potroši nešto do kraja (osim maskara).
    A lakove mi je nekako žao da bacam, neke imam i po 5 godina...ne koristim ih, ali stoje u kutiji ne znam ni sama zašto. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni meni ne ide ne znam kako brzo, ali maskare dosta trošim, jer im je rok izuzetno kratak.

      Delete
  12. Kiko false lashes maskara je odlicna, preporucujem je. Moja je malo novija, ljubicasta i sa duzom cetkicom ali joj je svrha ista. :-)

    ReplyDelete
  13. Ja sam totalni frik na lakove za nokte i u principu ih čuvam i koristim sve dok se ne potroše ili skroz sasuše. Ako se sasuše prvo ih pokušam spasiti za thinnerom, a ako to ne upali tek onda ih bacam. Često mi se dogodi da u naletu ludila uzmem neke nijanse za koje ubrzo skužim da ih neću nositi no te onda proslijedim :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ja sam baš dosta nijansi prosledila, jer bolje da ih neko voli nego meni da zauzimaju mesto. :)

      Delete
  14. obožavam tvoj smisao za humor, ali to već znaš. najstariji lak otprilike koji imam datira iz 2012 što bi bilo neke dvije i po godine. trebala bih da se zarovim u svoju kolekciju šminke i izbacim ono što mi bezveze skuplja prašinu

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.