19/10/2014

Smećarnik | Edicija VI

Dugo nije bilo posta o praznim pakovanjima, a kako je moja soba skoro bila renovirana, mislim da je ovo idealno vreme da kozmetičko smeće, zajedno sa starim nameštajem, leti napolje. U ovom postu reč je o proizvodima za negu i stilizovanje kose.



Orzene Beer šampon za normalnu i regenerator za suvu kosu - Šampon je sličan ,,pročišćavajućim'', tj. clarifyng šamponima. Skida sve što je ikada bilo na dlaci od kada je nikla. Samim tim isušuje kosu, ali je i čini laganom i pufnastom. Balzam je ovom šamponu dobar partner, jer je dosta kremast i hranljiv, te kosu ostavlja mekanom i lakom za raščešljavanje. Dobri u paru, ali ne i solo.
P.S. Orzene Beer šampon je ubio moju Ecotools četkicu za rumenilo. R.I.P.
Le Petit Marseillais šampon i balzam sa bademovim mlekom i lanenim semenom - Šampon, kao i balzam, miriše na bademe i mleko i taj se miris prožima kroz kosu satima. Sam šampon je ok, ništa spektakularno, ali meni se kosa, bez upotrebe balzama, i dalje mrsila. Balzam, naravno, rešava taj problem i čini kosu mekanom. Više o ovom duu sam pisala OVDE.
Garnier Ultra Doux ,,Honey Treasures'' šampon i balzam - Set, koji sam kupila zbog reklame, me je ostavio krajnje ravnodušnom. Lagani miris meda se ne zadržava u kosi preterano, iako šampon ima intenzivan miris tokom samog korišćenja. Šampon će, svakako, fino oprati kosu, ali regenerator, koji je nešto tečniji, neće pružiti dovoljno nege niti preterano olakšati raščešljavanje.


Weleda šampon od prosa za normalnu kosu* - U mojoj fazi ,,koristim samo prirodnu kozmetiku'' i naletu povezivanja sa majkom prirodom koristila sam Weleda šampon za kosu. Weledu obožavam, ali me je ovaj šampon ostavio nekako neodlučnom. Kako ne sadrži sve ono što, u suštini, ne treba da se koristi u nezi, ovaj šampon ne peni. Prvih nekoliko puta mi je stvarno bilo teško da se naviknem i koristila sam abnormalne količine šampona, koje sam posle jedva ispirala. Potrebno je proći taj period navikavanja da biste ,,ušli u fazon'', a ja dok sam ušla u taj fazon - više nisam imala šampona. Weleda miriše na slatku mentu i, iako fino čisti, čini da kosa brzo gubi volumen, tačnije - mnogo se brže masti.
Indola Instant Keratin Filler - Pre nego što mi je urnisao kosu, moj frizer i ja smo se fino slagali, i u nekom momentu je on meni uvalio ovu prskalicu. Indola keratinski tretman u spreju je raj za raščešljavanje kose. Zaista četka klizi niz kosu. Moja, inače talasasta kosa, dosta se poravna kada koristim ovaj sprej, tako da ga nisam koristila kada sam pravila loknice. Indola Insant Keratin Filler tretman ostavlja kosu svilenkastom i pruža joj lagani sjaj.


Schwarzkopf ,,Cashmere Touch'' lak za kosu - Lak koji sam kupila, otprilike, na rodjendanskoj žurci Tutankamona i koji je tako grozan da sam ga koristila dva puta, ali bilo mi je žao da bacim punu bocu. Slepljuje kosu, ništa ne drži u mestu i ne može se izvaditi iz kose ni varikinom (nisam probala, ali verujte mi na reč). Zaista ne znam za koje potrebe bi ovaj lak bio ok.
Intesa Styling EcoFix lak za kosu - Ko nije koristio Intesu, taj nikada nije ni koristio lak za kosu. Ne brinite, nisam sama potrošila ovu bocu, koja verujem pravi manju rupu u ozonskom omotaču. Ovo je klasičan lak, koji odlično drži frizuru u mestu, ali isto tako čini da kosa bude kruta. Bonus je što ne morate da otkinete sebi pola glave dok se raščešljate.


U jednom od narednih postova biće reči o drugim stvarčicama koje sam ,,kantirala''.

Nego, kako vam se svidja moj novi štraftasti zid? :D

*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

39 comments:

  1. Izvini, ali ja nisam ni čitala toliko post koliko sam gledala zid.. Prelep je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, vredan je svake kletve koju je moler bacio na mene dok ga je radio. :D

      Delete
  2. Wow... Ovo je stvarno dosta potrošene kozmetike za kosu. Bravo!!! Za nekog tko stalno isprobava nove šampone i regeneratore, s iznenađenjem mogu reći da nisam probala niti jedan od navedenih, ali po tvojim mini recenzijama, zaključujem da slobodno mogu nastaviti potragu u drugom smjeru. Inače, zid mi se čini mrak!!! Ajde stavi koju fotku novog uređenja ako ti se da ;)... Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produži daljeee... :D Ali recimo, LPM linija za suvu kosu je super, tako da možeš to da probaš. Hvala za komplimente na konto zida. ;) Možda stavim. razmisliću..

      Delete
  3. Jaa želim room tour, može i meni privatno a može i na blog. Vjerujem da je sve savršeno i ukusno uređeno :* Od ovoga nisam probala ništa osim intesa laka za kosu, a i mislim da neću, jedino me zaintrigirao taj pjurifajing klerifajing šampon iako sumnjam da ga ja izbosne mogu nabaviti :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, možda za tebe neki prajvat šou... ;) Izgleda da u BiH nema Orzene.

      Delete
  4. kako dobro i iskreno napisano jedva cekam sledeci post

    ReplyDelete
  5. Uzivala sam u pojedinim opisima:-) Strafte su vrlo šik:-)

    ReplyDelete
  6. Zid izgleda odlično, kad već pomenu. Nisam ga ni primetila jer sam gledala ''smeće'', ali ja inače slabo zapažam stvari koje nisu u prvom planu na slikama. Međutim, sad mogu da zaključim da mi se on u ovom postu najviše i dopada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikad više priče o zidu u kozmetičkom postu, nego ovde. :)

      Delete
  7. "Rodjendanskoj žurci Tutankamona" :D ah,ha,ha to je bilo odlicno

    ReplyDelete
  8. Delimo iste utiske o Garnier proizvodima za kosu. Iako volim šapone ove serije, naročito onaj sa lavandom i maslinama, ovaj sa medom sam uzela najviše zbog mirisa, ali jednostavno šapon je blago rečeno - prosečan. Šteta, imao je potencijala.

    ReplyDelete
  9. Veoma zanimljiv post, a tvoj nacin pisanja izuzetno lagan i zabavan, medjutim zid je zvezda ovog posta, bas mi se dopada. :)

    ReplyDelete
  10. Wer'z maj koment!!! :D Blogger rules!
    Pisala sam kako ti se divim na skupljenim ambalažama i kako sam samoj sebi zabranila ovu sportsku disciplinu, pošto je pretilo da nas uguši u stanu :)
    I jesam se nasmejala na RIP Ecotools :D Jadna četkica, ne mogu da verujem da ju je uništio!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mora da nisi pustila stranicu da se učita. :) Ja sam već ranije pisala kako moram da krijem smeće od mame. ;) I da, ovaj šampon je krivac koji je urnisao četkicu. :(

      Delete
  11. Ma daj sad si me skroz zbunila.. skida sve naslage, isušuje kosu ali je zato lagana i pufnasta hahahah :D Radije nek bude spuštena i bez volumena ali samo da nije suha :(
    Lakove za kosu ne koristim mada sam nekad s njima stilizirala šiške... ne želim se prisjećati na šta je to ličilo XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, toliko mi isuši kosu da nju nema više šta da vuče dole i leti svuda. A kosa mi se stvarno upufna i glava mi izgleda kao balon. :')

      Delete
  12. Zid je ludilo! :D Ok su mi Garnier šamponi, ali mislin da ću ovaj preskočiti iako sam ga namjeravala kupiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su ok oni iz Fructus linije, ali ovi ne nisu oduševili.

      Delete
  13. Stvarno ti LPM šampon nije ništa specijalno? :O Meni i mami je to šampon koji čini kosu najmekšom ikada.
    Fino se trošilo, fino :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije loš, ali eto - samo mi je ok. Mada sada koristim žutu liniju i bolja je od bele. :)

      Delete
  14. Kad ce room tour il sto Dara kaze krug sobe?? :D
    Tutko, tvoj dobar drugar :D

    I meni je grozan taj lak, al svaki mi je iskreno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, Dara carica! :D Biće neki krug sobe for your eyes only. ;)

      Delete
  15. Joj slatko sam se ismejala kod laka za kosu(tacnije urlala sam od smeha), sad bar znam zasto je svekrvina kosa onako ''zdrvena'' a na masini nam stoji naravno Taft. Mada se zeni to dopada O.o
    Strafte su awesome, moje sadrze vise boja pa me ponekad 'vata hipnoza, dobro je sto si se zadrzala na dve :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lak za kosu više i ne koristim, jer mi se od svih skorila kosa. :( Haha, kakva droga, ti samo gledaš u zidove!

      Delete
  16. Kod pojedinih opisa sam se baš lijepo nasmijala :D moram i ja da pohvalim zid, stvarno je predivan. Moram i da pohvalim sebe, jer ja nikada nikome nisam dopustila da okreči moju sobu, uvijek sam je sama krečila :Đ volim bijele zidove, jer po njima mogu slikati, ali možda bih i mogla živjeti sa prugicama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka cast! :D Inače, mislim da je bela jako zahvalna za kombinovanje, ali ja se uvek tripujem da će se prebrzo isprljati. :)

      Delete
  17. Haha, mora da sam i ja bila na Tutankamonovoj žurci :D Baš si me nasmejala :) Delim tvoje mišljenje o proizvodima koje sam probala. I da, zid je super :)

    ReplyDelete
  18. I ja glasam za room tour...I ostavi broj telefona svog molera ;) Ne znam ni jednog koji bi "pikasirao" pruge :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, ako ti treba moler - daću ti broj. Ali spremi se na dosta hard rock muzike. :)

      Delete
  19. Zid je u prvom planu! :) Osim LPM balzama nisam ništa probala. :D Dobro, jesam Intesa lak za kosu, ali njega kao ne računam. :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.