25/06/2014

Nega zanoktica - Kremice koje (ne) preporučujem

Mislim da pored izgrickanih noktiju, barem kada su ruke u pitanju, ništa ružnije ne može da izgleda do isušenih zanoktica. A to je i moj glavni problem. Pored srednje žalosnog kvaliteta noktiju, moje su zanoktice po suvoći posramile i Saharu. To je fenomen, jer ja mažem ruke, ali eto, koža na rubu noktiju uvek nađe nove načine da ne upije tretmane. Zato danas pričam o 3 kremice koje (ni)su pomogle.

Kreme za negu zanoktica

Avon Nail Experts Advanced mira-cuticle vanishing cream - 300RSD - 15ml
Najduže ime ikada. Ovu kremicu mi je preporučila blogokoleginica koja je bila oduševljena, a i reč ,,vanishing'' u nazivu je doprinla mom entuzijazmu. Avon krema protiv zanoktica zahteva veliku posvćenost, jer bi je trebalo mazati na svaka tri sata, što nije tragično, ali ja preferiram noćne tretmane. Ima odličan aplikator koji zaista precizno nanosi proizvod koji je kremasto-silikonske teksture. Taj silikonski osećaj pod prstima mi se nikako ne svidja, jer mislim da ima čak i kontra efekat. Avon Nail expert kremu sam mazala redovno oko nedelju dana i nisam videla znatno poboljšalje.
 SASTAV/INCI: aqua, lactic acid, glycerin, gropylene glycol, dicaprylate/dicaprate, stearic acid, cetyl alchohol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, healianthus annuus (ulje semena suncokreta), sorbitan stearate, ammonium hydroxide, dimethicone, glycine soja, sterols, hydroxythylcellulose, cholesterol, magnesium aluminium silicate, tocopherylacetate, methylparaben, phenoxytehanol, tetrasodium edta choleth-24, benzalkonium chloride, retinyl palmatate, ceteth-24, parfum, calcium pantothenate, panthenol, prunus armenica kernel oil, aloe barbadensis leaf juice, bht, alchohol denat, biotin, tocopherol, hyaluronic acid
0
Weleda SkinFood - 790RSD/1190RSD - 30ml/75ml
Već hvaljena na mom blogu, nekoliko puta. Uljana krema koja se pod prstima topi. Kremu sam koristila kao noćni tretman - u obilnom sloju namažem na zanoktice i potom umasiram, sačekam nekih 10-ak minuta i odem na počinak. Ujutru su mi zanoktice znatno mekše, a vremenom izgledaju sve bolje. Weleda, koja je za kratko vreme postala jedan od mojih omiljenih brendova, sa svojim SkinFood-om je postavila novi nivo univerzalne kreme, jer je meni SF odličan i za laktove, kao i za male ekceme.
SASTAV/INCI: aqua, helianthus annuus oil, lanolin, prunus amygdalus dulcis oil, alchohol, beeswax, glyceryl linoleate, hydrolyzed beeswax, fragrance (essential oils - limonene, linalool, geraniol, citral, coumarin), viola tricolor extract, rosmarinus officinalis leaf extrac, chamomilla recutita flower extract, calendula officinalis flower extract, cholesterol*
 0
Alverde Nagelpefelge-Creme aprikose - 200RSD - 10ml
Izuzetno hvaljena krema, navodno zamena za Dior Creme Abricote, na mene nije ostavila ni približno dobar utisak kao SkinFood. Kremica je masna, no brže se upija od Welede, ali da biste ostali oduševljeni moraćete da je nanosite češće u toku dana. Rozikaste je boje i ima miris na kajsije. Pakovanje je kompaktno i naizgled mala količina će potrajati celu večnost. Krema nije loša, ali zahteva malo redovnosti i truda, tako da je ja često nosim u tašni kako bih u sred ispijanja kafe negovala zanoktice. Čudni pogledi? Samo mislite o prioritetima. ;)
SASTAV/INCI: Aqua, Lanolin, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Cera Alba*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Oleate, Glycerin, Lanolin Alcohol, Maris Sal, Helianthus Annuus Seed Oil, Magnesium Sulfate, Stearyl Beeswax, Behenyl Beeswax, Hydrogenated Castor Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Simmondsia Chinensis Oil*, Tocopherol, Citrus Grandis Extract*, Citrus Aurantium Dulcis Peel Extract*, Beta-Carotene, Monarda Didyma Extract, Cymbopogon Flexuosus Extract*, CI 75470, Capsicum Annuum Extract, Hamamelis Virginiana Extract*, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citral**
* ingredients from certified organic agriculture** from natural essential oils

Avon Cuticle cream alverde abrikose weleda skinfood
Weleda skinfood, alverde abrikose, avon cuticle vanishing cream
L-D: Weleda, Alverde, Avon
Moj favorit je svakako Weledin SkinFood, jer su mi se zanoktice potpuno oporavile nakon samo dve noći mackanja. Druge dve zaista nisu loše, posebno Alverde Kajsija, no moja lenjost je bez premca, te mi je mazanje zanoktica nekoliko puta na dan, više muka nego užitak.

-Tijana

33 comments:

  1. Baš planiram da malo smenim Diklu, da isprobam nešto novo, pa mi je ovaj post kao poručen :) Planirala sam da isprobam i Hemel kremicu za nokte, a staviću i Weledu na spisak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam probala Hemel za ruke (i pisala o njoj), ali ipak mislim da je SkinFood efektivniji, a i cena je stvarno odlična s obzirom na to da se krema jako sporo troši. :)

      Delete
  2. Post kao poručen! Danas razmišljam da napokon kupim kremu za negu kutikule, da više ne trackam kremama za telo (don't ask).
    Weleda ide na spisak.
    Moram prokomentarisati Alverde, ne konkretan proizvod, već celokupan rang. Meni se od njih ništa nije dojmilo da bih kupila. Ne znam. Sve deluje nekako previše ''organski/ bio/ eko/ natural'' a pravilo je pokazalo da je sve to priča u prazno... makar kod Alverde kozmetike.
    Sorry Alverde, me not likey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, sramota da nemaš kremicu za nokte! :D Alverde i Weleda inače imaju isti sertifikat, verovatno različitih nivoa. Nisam previše isprobala od alverde-a da bih mogla da sudim. :)

      Delete
  3. Meni je ta Alverde bas dobra, mazem i Diklu tu i tamo, Alverde ulje, a nekad legnem spavati sa rukavicama, a ruke ispod "balzamujem" nevenovom masti. Ujutru ruke ko kod bebe. :-)
    Obraticu paznju na tu Weleda kremicu. Navukli su me prvo na anticelulit ulje, pa na okoloocnu, ko zna sta je sledece.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja s vremena na vreme ,,balzamujem'' ruke, kada su baš u nekom škripcu. :)

      Delete
  4. Isti problem imamo, zanoktice mi se nenormalno suše :( Skoro sam kupila neko ulje u Alexandru i vidim poboljšanje, ako mi ne sredi to kako treba do kraja, probaću i Weledu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam probala neko ulje iz medic depil shop-a i užasno je. Kremice su mi nekako lakše za korišćenje.

      Delete
  5. e vidiš meni je ova alverde dovoljna za zanoktice, jednom uveče pred spavanje :)
    skin food koristim samo za lice, za sada :)

    ReplyDelete
  6. Svakako ću isprobati Weledinu kremicu. :)

    ReplyDelete
  7. ma ne diraju ni mene čudni pogledi, njega prije svega :D
    Weleda zvuči stvarno dobro :)

    ReplyDelete
  8. Ja sam videla neko Aura ulje za zanoktice, u bočici je kao i lak, razmišljam se da li da uzmem to ili neku kremu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. E videla sam i ja, ali jednostavno preferiram kreme. Ulja mi kaplju unaokolo i razlivaju se.

      Delete
  9. Uh, i moje su jako suve s tim što sam ja najčešće još i suviše lenja da bih ih redovno mazala :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato ja preferiram noćne tretmane, stoji mi blizu kreveta, samo malo namackam i ćao. :)

      Delete
  10. ja nekako nisam veliki fan Alverde kozmetike...nisam bila zadovoljna ni sa jednom kremom...doduse probala sam samo 3-4. Weleda je odlicna. Ja nemam velikih problema sa zanokticama,cak ni sada kada intenzivno koristim Eveline tretman za nokte(a znamo sta on "radi" zanokticama ). Kupila sam skoro Miss sporty Cuticle oil ( nesto manje od 200din.je bilo) koje retko stavim i deluje mi ok. Ali,opet,kazem ja nemam velikih problema sa zanokticama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidim da ljudi generalno nisu oduševljeni alverde kozmetikom, ali u regionalnoj blogosferi alverde kremica stvarno jeste popularna. :)

      Delete
  11. Kad si ju toliko nahvalila, obećajem da cu potraziti weleda kremu u dmu :D Inače zanoktice mazem dr. pasha argan kremom i diiiiivna mi je za to. Vec mi je pri kraju pa cu morati po novi primjerak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha, jao nadam se da će ti se dopasti. :)

      Delete
  12. Koristila sam Alverde, u ovom pakovanju i onom prethodnom, imam ih jos uvek ali nista mi nisu pomogli. Zanoktice su mi se oporavile tek kada sam za pranje ruku pocela da koristim Dr Plant glicerinski sapun, koji kosta samo 65 dinara i postoji u tri mirisa koji nisu nesto, ali ruke su divne a zanoktice vise nisu suve, iako su mi nokti uvek nalakirani pa cesto koristim skidac laka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesi li mazala još nešto? :)

      Delete
    2. Ja koristim Dr Plant tečni sapun i dosta isušuje ruke, ali zato i mackam toliko krema za ruke. :)

      Delete
    3. Kremu za ruke koju inace koristim, Balea papaja i mleko ili Atrix, ali pre nego sto sam pocela da koristim glicerinski sapun nista nije pomagalo:). Inace nije u pitanju tecni vec obicni, postoji jabuka, lubenica i breskva.

      Delete
  13. I ja sam lenja, i zanoktice bi mi bile mnogo lepše kada bih redovno mazala hidrociklin. Ali, lenjost je pobedila. :)

    tara-blunt.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za lenjivice su najbolje ove ultra hranljive, jer ne moraju tako često da se mackaju. :)

      Delete
  14. sigurno kupujem Weleda SkinFood :D :D

    ReplyDelete
  15. Tijana, možeš probat npr. prirodna ulja tipa ricinus, jojoba, pšenične klice... i njih mazuckaš prije spavanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ulja su mi ok za lice, ali nekako mi se sve razliva po prstima....ali hvala na preporukama. :)

      Delete
  16. Probaj ulja, iznenadila bi se kako neka brzo upijaju! I Alverde serum je fantastičan kako za nokte, tako i za zanoktice :*

    ReplyDelete
  17. hvala na upozorenju, svakako ću probati Weleda SkinFood :)

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.