07/05/2014

Astor | Soft Sensation Liquid Care Lip Gloss

Juče je granulo Sunce, što je naravno označilo sezonu fotografisanja dekorative ponovo otvorenom! Prvi u nizu dekorativnih artikala je i najzahtevniji za fotografisanje - sjaj. Nisam neka zaluđenica za sjajeve, ali tu i tamo volim da zalutam.




Astor sjajevi su do mene došli naizgled sasvim slučajno, zapravo dobila sam ih na poklon od prijateljice i  prvo nisam bila sigurna da li će mi se dopasti, no na kraju mi se svidela i nijansa oko koje sam bila skeptičnija. Radi se o liniji Soft Sensation Liquid Care, koja pored davanja boje treba i da pruži negu usnama. Ono što je bonus jeste SPF 12. Nije previše, ali je više nego što nudi većina mazalica za usne.
Pakovanje je ok, na granici kiča (za moj ukus), a ima i sundjerasti aplikator koji relativno ravnomerno nanosi sjaj.


Fire 201 je klasičan crveni sjaj - prozračan i bez šljokica. Ovo je topla crvena nijansa, neki razblaženi ton jagode.
Prune 109 je nijansa soka od šljive. To je najbliži opis, jer nije ljubičasta, ali nije ni previše ,,berry'', nego je negde između berry i mauve. Ima definitivno primesu zagasite roze, a takođe ima i srebrne šljokice koje su sitne i dolaze do izražaja na usnama tek kada se pućite ka Suncu.

Nijansa Fire (201) - u hladu (gore) i na direktnoj sunčevoj svetlosti (dole)

Nijansa Prune (109) u hladu (gore) i na direktnoj sunčevoj svetlosti (dole)

Obe nijanse su srednje pigmentovane i mogu se naneti u izuzetno tankom sloju za primesu boje, ali se mogu i nadograditit do potpunog intenziteta.
Moja zamerka jeste ukus. Miris je ok, ali je ukus oduran. Nekako je gorkast i hemijski, te nikako nije prijatan.  Druga zamerka bi bila što se lagano uvlači u borice usana, nijansa Fire više nego nijansa Prune. No, ,,trljanjem'' usana se i to rešava. Postojanost je oko 1-1,5 sati što je meni sasvim solidno, s obzirom da je reč o sjaju. Lepljivost je prisutna, ali i to se može istolerisati. Ono što mi se dopada jeste da se ne razliva van linije usana, kao i da ne dehidrira usne.  Takođe, sjaj se ravnomerno skida sa usana i ostavlja blagi dašak boje za sobom.

Astor SSLC sjaj za usne u nijansi Prune i Fire, na direktnoj sunčevoj svetlosti (levo) i u hladu (desno)

Astor uskoro više neće biti dostupan u Srbiji i zato je trenutno na rasprodaji u svim Mauricijus (M) parfimerijama gde ga možete naći po ceni od oko 180 RSD (1,5), a dobićete količinu od 5ml.

Da li koristite Astor kozmetiku?

kissi&kissi
LeClaire

17 comments:

  1. Fire je bas lepa nijansa. Steta sto ga povlace...

    ReplyDelete
  2. Super si im uhvatila odsjaj na slikama :) Nisam baš luda za sjajevima, posebno ne lepljivim, ali ume da mi se omakne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imala sam sreće sa svetlom i fotoaparatom! :D

      Delete
  3. Ja uglavnom volim Astor, retko šta me je dosad razočaralo. Nisam probala tu liniju sjajeva ali imam neke druge i zadovoljna sam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam probala sam ove sjajeve i lak. Neke preporuke?

      Delete
  4. Baš su lijepe nijanse! Meni je baš fora na slikama gdje je Fire kako se uvukao u linije i onda su linije tamnije, prekul mi je to :D

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Jesu, vrlo neočekivano da mi se svidi beričasta nijansa. :)

      Delete
  6. Fire mi je woow, ali sjajila i ja se nažalost ne volimo :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ni ja sa njima u sjajnom odnosu, ali povremena afera nije na odmet. :)

      Delete
  7. Moram da prokomentarišem da su swatche/evi ispali sjajno :).

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.