25/04/2014

Smećarnik | Edicija V

Kao što sam i obećala u svom poslednjem smećarniku, danas novi smećarnik! Nema ih mesecima, a onda se zarede... Prolećno čišćenje je u punom jeku!


Mixa Baby Cleansing Water micelarna - Kupila sam ovu umesto Optimal tolerance samo zato što je bila jeftinija. No, ima miris sličan svim ostalim proizvodima za bebe. Bebeće čisto. :) Ok skida šminku, ali je nekako prevlažna. Znam, zvuči čudno, no i najmanja količina natopi tupfer bez problema. Pumpica, koja me je u startu oduševljavala, zapravo je više odmogla jer je ogromna količina izlazila napolje, pa sam ja tako malo skidala šminku, malo brisala sto.
Bioten Skin Moisture Gel-krema za čišćenje lica* - Namenjen je suvoj koži i dosta je sličan kremastom roze čistaču od Nivee. Super radi posao, mada koža posle ostaje škriputavo čista. To je pre nekoliko meseci meni bilo fantastično, no sada, preferiram da mi koža ne škripi. Iako ne piše, ja sam probala da koristim i na očima i nisam imala problem. Oni sa nešto masnijom kožom mogu da koriste ovaj čistač ujutru, kao blažu varijantu.
Yves Rocher Pure Calmille gel za čišćenje lica - O njemu sam već pisala OVDE. I dalje mislim da je to sjajan gel za čišćenje lica i nisam nikada imala iritacije sa njim, no gelove izbegavam već oko pola godine, kao i sve što peni. Ostalo je nekih 5cm proizvoda i ja to nisam potrošila, već sam mom zamorčetu, mislim mom bratu, dala.


Pantehnol sprej 5% - Kupila sam ga na preporuku blogokoleginice Ane. Nisam doživela otkrovenje, slično kao i sa aktivnim kiseonikom. Ili termalnom vodom. Možda ja negde grešim, ne znam, ali svi hvale te vodice i šprickalice, a ja sam konstantno out of the loop. Nikakvo oduševljenje. Ok, sada mi je vlažna faca i šta?
Balea Aqua Serum - OTKROVENJE VEKA! Ako imate kremu koja vam fino hidrira kožu, ali fali joj samo malo do idiličnosti - probajte ovaj serum! Fantazija! Potrošila sam ga za mesec dana, jer sam svaki put jedva čekala da ga namažem, pa sam u nekom zaletu malo preterala sa pumpicama. :) Pisala sam OVDE duži hvalospev.
Veoma Zdrava Krema (Lilly) Panthnol krem gel - Otkrila sam ga početkom prošle godine i od tada potrošila oko 5 tubica. Prva krema koja mi nije zapalila lice. No, od tada mi se koža dosta zasitila ove kreme i nastavila sam dalje. Sve u svemu, svaka preporuka.


Lilly Depilaciona krema - Ja sam skroz protiv depilacije voskom. Mislim da je to neviđeno bacanje para, pogotovo ako vam, kao meni, umesto dlaka, rastu medveđe čekinje. Brijanje i depilacija kremama su moj izbor, uvek. Krema je super i  izgledam kao dražesna dama jedno 4 dana. Jedino što sam kremu držala oko 8 minuta, umesto preporučenih 5. Ima grozan miris, ali preživela sam. Cena je smešna i kupiću opet.
Blistex Lip Relief Cream i MedPlus balzam - Više o njima sam pisala OVDE. Odlične mazalice, sa efektom hlađenja. Super neguju, LRC je kremast, dok je MP voskast.  MP nisam potrošila do kraja, već sam odvrnula više nego što je trebalo, krenula da zavrnm i mehanizam nije radio. Svejedno je bio pri kraju. Ovo mi je drugi LRC, a MP neću kupovati do zime. Sada koristim novi Blistex, o kome sam pisala OVDE.


L'Oreal maskare-  Telescopic maskara mi dlično razdvaja trepavice, ali slab volumen. Kombinacije ove i Volumissime maskare je fantazija o kojoj sam pisala OVDE. Volumissime se više trusi i na vlažnom vremenu migrira po obrazima. 
Maybelline Volum' Express Lift Up maskara - Super svakodnevna maskara, lepo podiže, daje blagi volume i ne trusi se preterano. Pisala sam o njoj OVDE.
Artdeco Dita Von Teese 544 senka - Ljudi, potrošila sam senku! Ne, nije mi ispala i polomila se. Sve, do poslednjeg zrnca sam potrošila! Mom oduševljenu nema kraja. Odlična senka, topla bež nijansa, lako se blenda i savršena podloga za sve dalje boje. Već sam kupila novu. Boju možete videti OVDE.


Alverde Nutri Care šampon i regenerator - isprobavam neke prirodnije i SLS free varijante i ovo je dobar start. Tester pakovanja su mi bila dovoljna za jedno pranje (dva šamponiranja i jedan regenerator). Nema neki miris, ali tekstur šampona je kao žele. Kupujem full size svakako.
Avene Rich Compensating krema i losion za čišćenje - Losion sam, nakon ovog potrošenog testera, kupila u punoj veličini i pisala o njemu OVDE. Tester kreme mi je dala apotekarka za ekstremno suve delove. Krema je jako gusta i meni je bila ok, ali sam je mazala samo oko usana
Weleda Ulje od badema i  2u1 mleko i tonik za čišćenje - Ulje je bilo moj spas! Nakon izrabljivanja kože, silnih pilinga, itd. tanak sloj ulja badema je savršeno umirilo i nahranilo moju kožu. Može da se koristi za skidanje šminke, i to efektivno čini, no ja sam ipak koristila kao tretman. 2u1 sredstvo za čišćenje sam koristila i odgovaralo mi je, čak mi se i nešto inenzivniji mirs svideo. Kupiću tonik u punoj veličini, jer nisam oduševljena idejom BILO-KOJI-BROJ-u-1 proizvodima, jer me dovode do užasnih dilema - prati lice ili ne??
Weleda krema od badema - Predivan miris i tekstura, malo preteška za moju kožu, ali za nekoga sa suvljom kožom bi verovatno bila super. Losion od badema mi je bio prelagan, tako da se nikako nisam našla u nekoj zlatnoj sredini sa ovom linijom.


Eucerin sredstvo za intimnu negu sam probala i bilo mi je ok, ništa bolje ili gore od drugih gelića. Effaclar Duo kremicu sam prvo istestirala sa nekih 4-5 testera, a potom kupila full size. Puna veličina kreme me nije oduševila koliko testeri. Probala sam i Effaclair Mat koji definitivno nije za kombinovanu kožu kao ni Hydreane Riche, a Hydreane Leger je dobar za one koji nemaju problem sa dehidracijom. Aqualia Thermal je poslužila u hitnom slučaju, a Weleda Iris kremicu sada koristim, dok je ruža ipak za malčice starije.

Šta ste vi potrošile i oduševile se?

kissi&kissi
LeClaire


*Proizvod je poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

30 comments:

  1. Evo da ti bude lakše - ni ja ne vidim efekat termalnih voda, aktivnog kiseonika ni to Pantenol rastvora, a stvarno sam im davala šansu. Impresivna gomila potrošenog, nema šta :)

    ReplyDelete
  2. Meni je otkrovenje taj Bioten gel, trenutno ga koristim :)

    Od preparative sam potrošila svašta ali iskreno za mene to nije uspeh jer tu ne nagomilavam stvari ali dekorativa je moja noćna mora :( mada sam i ja dokrajčila jednu Artdeco senku i druga je na putu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bioten gel je super, posebno kada je ukombinovan sa tonikom o kom ću uskoro pisati, jer me odmah oslobodi te škriputavosti. :)

      Delete
  3. joj ni ja ne vidim sta je u tim prskalicama, niti kakvog efekta niti se mogu prskati po licu, uvijek trzam glavom i izmicem se sama sebi, a zmirim toliko jako da me oci zabole :P
    Ne volim ni micelarne na pumpicu. Zapravo ne volim nista na pumpicu osim kreme i pudera. I seruma. S dnom koje se podize, ne ove pacji kljun pumpice.
    Cell energy mi je bio jos bolji serum od aqua, ali povukose ga a nesto novo nam utrpase. Ko i uvijek s baleom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj Cell nisam probala, mada ga mnogi hvale. Haha mogu da te zamislim kako se sama sebi izmičeš! :D

      Delete
  4. O, pa ima ovde dosta stvari koje vredi probati (npr. Balea Aqua Serum je verovatno sledeći na mom spisku). Nisam znala da je brat zamorče, hahaha :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da moje zamorče koje se nikada ne buni. :)

      Delete
  5. Baš si lepo trošila... :)
    Meni ovaj Lilijev Panthenol skuplja prašinu, ne sviđa mi se miris nikako (cenim da je možda do te gumene tube koja je skroz bljak)... Mažem ga na stopala da bih ga potrošila. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha miris nije šarmantan, ali je meni taj krem-gel mnogi pomogao. :)

      Delete
  6. Dražesna dama, buahahah ti si hit :) i ja volim kreem za depilaciju na onim delovima koje nisam završila laserom. Mada sam dosta toga odradila, ali bih trebala još :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pametno si ti to odradila. :) Ja se za sada drzim krema i brijača.

      Delete
  7. Sve više razmišljam da moj Vichy Aqualia Thermal serum makar na kratko zamenim ovim Baleinim, jer sam čula toliko pohvala. Imam i ja medveđe čekinje i meni je topli vosak mnogo pomogao, znatno su se proredile, a nakon depilacije sam mirna 2-3 nedelje. Depiliram se oko godinu i po dana unazad i baš sam zadovoljna :D Blistex mi je na spisku za kupovinu, čim potrošim gomilu Yes To Carrots lip buttera koje sam kompulsivno nakupovala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, svakako je jeftinija opcija. :) Ja sam probala sa depilacijom, ali nakon nedelju dana dlake već probijaju. :(

      Delete
  8. Učinilo mi se da sam zabagovala i videla ovaj post duplo...a onda sam shvatila: edicija 5! Ahaaaa!

    ReplyDelete
  9. Ja nakon onog incidenta i reakcije na LRP effaclar liniju bježim od tog brenda ko vrag od tamjana ... čak me ni onaj balzam Cicaplast nije oduševio, meh :/
    A na 'medvjeđe čekinje' sam se odvalila smijat hahhaha, jes' dobra :)
    Meni je pri kraju od Lusha tonik Breath of Fresh Air i žao mi dat 50 kn za novi, a bogme mi i Bioderma gel za čišćenje pri kraju i odličan je. E i da, onaj Revlon Uniq one sprej za kosu što ga svi hvale, kod mene broji zadnje kapi. Šmrc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda da i ja imam reakciju na neki sastojak u LRP kozmetici, jer na mene ili ne deluje ili užasno deluje. -,-

      Delete
  10. Upitnici su mi iznad glave. LRP obozavam i imam mjesovitu kozu a Effaclar Mat mi je fantazija! Effaclar Duo i Duo+ su moji spasioci tako da za njih nikada nemam dovoljno rijeci hvale. Mora da nam se koza jako razlikuje jer mi je Balea seum bio katasrofalan i zavrsio je u smecu u roku 7 dana od koristenja. YR liniju sa kamilicom sam isprobala kroz mlijeko za ciscenje i uopste mi njije odgovaralo jer mi je bilo jako ljepljivo na licu. Ali nije sve crno - apsolutno se slazem za Blistex mazalice za usne i Maybelline maskaru :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha naše su kože nebo i zemlja. :) Barem se kod blisteksa i maskare slažemo!

      Delete
  11. Ja imam Avene vrlo bogatu kremu i meni je fenomenalna! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je, sudeći po testeru, jednostavno too much. A i peckala me je koža nakon nekog grubljeg plinga.

      Delete
  12. Divan Empties,kao i uvek:)! Mixu micelarnu trosim vec drugu bocu i ok mi je,a koristim Balein Cell Energy,imam mesovitu kozu i dobar mi je.I ja sam zakleti pristalica brijaca,a ova tvoja krema mi se cini fina,a pitala bih te,mozda glupo pitanje:)-da li moze da se koristi i za bikini zonu? Hvala unapred:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitanje nije glupo, ali ja ti nemam neki odgovor. Nigde ne piše, a ja nisam isprobavala. Bikini zonu rešavam brijačem.

      Delete
  13. koristila sam dosta stvari koje si i ti. ali ja imam skroz suprotno mišljenje od tebe kada su u pitanju termalne vode. čak i ovaj pantenol sprej :) jako sam ga volela i najradije sam ga prskala nakon depilacije i prijao je, lepo obnavljao kožu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kažem da sam out of the loop sa prskalicama. :D

      Delete
  14. "Ok, sada mi je vlažna faca i šta?" - upravo odvalih neviđeno. Totalno se poistovjećujem s ovom izjavom apropos špricalica, ali i tonika. Mada se natjeravam uvrstiti ga u rutinu, no o tom po tom.
    Dita Von Teese sjenilo i ja imam (ne znam napamet jel ista nijansa) i upravo čistim rub posudice i imam isti efekt "ijao, potrošit ću sjenilo!!!" :D
    A što se depilacije tiče - mrzim je iz dna duše, pa noge do koljena brijem po potrebi, a jednom godišnje se odlučim skuhat onu šećernu pastu koja je ludilo. Jest malo ljepljivo i neuredno, al je praktički džaba. Mada sam ove godine lijena, pa ću naručit od Miyu 400g. To bi mi trebalo bit dosta :D Inače brčine i bradu skidam isključivo s njome, jer nema oštećenja ni rana kao s voskom, nema kemijskog smrada kreme, a prilično je učinkovita. I lako se ispere s malo tople vode. Toplo ti preporučam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao ja baš volim tonike/tonere. A šećernu pastu na licu je probala moja drugarica i imala je ranice, tako da ja imam traumu. :/ Ali mentalno se spremam da probam! :D

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.