29/04/2014

Bioten | Skin Moisture Quince

Pre nekoliko meseci sam laganim korakom uplovila u svet delom prirodne kozmetike. U tu priču uveo me je, igrom slučaja, Bioten. Do mene je dospela linija ,,Skin Moisture'' sa 100% prirodnim ekstraktom dunje namenjena normalnoj ka kombinovanoj koži. Svi proizvodi formulisani su bez parabena, parafina i koloranata. Inače, Bioten je već nekoliko godina prisutan na tržištu i skoro su promenili pakovanja na bolje ( bravo za njih) i reformulisali neke svoje proizvode. Reformulisana linija Skin Moisture je podpomognuta Hydro-nutrient-om, inače Biotenovim patentnom, a za funkciju ima obezbeđivanje dugotrajne hidracije.


Skin Moisture mleko za skidanje šminke je moj favorit iz linije. Navodno ne bi trebalo da se koristi u zoni očiju, ali ja sam probala i nisam imala problema. Lično, ne volim mleka za čišćenje jer se svodi na trošenje tona vatica pre nego što sam i zagrebala slojeve šminke. Zato sam ovo mleko koristila tako što u blago navlažene ruke sipam malu količinu, razmažem medju dlanovima i umasiram u celo lice (da i u očnu regiju), potom sve to isperem vodom, osušim lice peškirom i nanesem tonik. Skida sve, no za vodootpornu maskaru potrebno je malo više rada. Dolazi u plastičnom belo-zelenom pakovanju od 200ml, a cena je oko 300 RSD (2,5).


Skin  Moisture tonik je još jedno fantastično otkriće. Moram priznati da nisam bila pobornik tonika i da sam ih, uglavnom, smatrala malim luksuzom dnevne kozmetike. Ovaj tonik me je ubedio da priča nije tako površna. Testirala sam kremu sa i bez tonika i došla do zaključka da tonik produžava osećaj hidriranosti za oko 2 sata. Takođe, imajte na umu da tonik ne služi za čišćenje, već za pripremanje kože za dalje korake. Ta činjenica postavlja tonik na zavidnu poziciju podloge, što znači da od njega može zavisiti efikasnost narednih preparata nanetih na lice.
Dolazi u plastičnom prozirno-zelenom pakovanju od 200ml po ceni od  oko 270 RSD (€2).


Skin Moisture 24h hidratantna krema, osvežava i  revitalizuje kožu. Nju sam koristila nakon tonika u jutarnjim časovima. Kao noćna mi se nije pokazala dovoljno intenzivnom. No, za dnevnu varijantu to je čini savršenom. Potrebno joj je nekoliko minuta da se upije, ali ne ostavlja lepljivi film i šminka se dalje lako nanosi. Mislim da je odlična čak i za masnu kožu, jer fno hidrira ne masteći kožu dodatno. Ima sličan miris kao i cela linija - slatkasto voćkast, ali se taj miris ne zadržava na licu. Lagane je teksture i klizi pod prstima. U slučaju moje mešovite kože, ne mogu da kažem da pruža 24 časa hidracije, ali bez problema će vas pregurati od jutra do mraka, osim ukoliko se ne nalazite u prostorijama sa nenormalno suvim vazduhom.
Krema je u novom, staklenom, ruhu od 50ml, a zadržala je staru, povoljnu cenu od oko 470 RSD (4).

Krema (levo) i mleko za skidanje šminke (desno)

Mislim da je mleko za skidanje šminke univerzalan proizvod i da ga svi tipovi kože mogu koristiti, tonik takođe, izuzev možda onih sa užasno suvom kožom, dok svi oni sa normalnom/kombinovanom/masnom kožom, koji su u potrazi za laganom dnevnom kremom mogu naći svoju miljenicu u Bioten Skin Moisture liniji sa ekstraktom dunje.

Ažurirano:
Sastav mleka za skidanje šminke možete videti OVDE i tonika OVDE.

Da li ste koristili Bioten kozmetiku?

kissi&kissi
LeClaire

*Proizvodi su poklon od PR-a/Distributera/Uvoznika i to ne utiče na iskrenost recenzije.

31 comments:

  1. Nisam za sada ali baš imam u planu,jako me privlači :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako probaj, mislim da sa ovim cenama ne možeš pogrešiti. :)

      Delete
    2. Bože sad sam se iznenadila vidim svoj odg još dok sam nosila devojačko prezime ,hehe :) .Inače sada sam probala mnogo Bioten proizvoda i obožavam ih :)

      Delete
    3. Hahaha, eh pa neka je sa srecom bracni zivot! :D

      Delete
  2. samo sam ovu kremu koristila, i bila je dobra.
    imala sam je i ranije dok je pakovanje bilo plastično, ali ova formula sada
    je unapređena, pa još bolje hrani kožu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam koristila kremu za osetljivu kožu dok je bila u plastičnom pakovanju. :) Ovu nisam, ali sada mi se svidja.

      Delete
  3. Koristim kremu i tonik iz ove kolekcije, baš sam zadovoljna. Miris mi je bio malo prejak u početku ali sada sam se navikla i prija mi, baš osvežavajući za jutro. :) Krema je jedna od retkih da ne masti dodatno a da dovoljno hidrira, što nije lako nama sa masnom kožom da nađemo. Uzela sam ih na nekoj akciji u Tempu, oba proizvoda po ceni jednog, mada su i inače povoljni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si zadovoljna! Miris jeste nešto jači, ali uglavnom su proizvodi sa prirodnim ekstraktima nešto intenzivnijeg mirisa. No, meni ne smeta ni malo. :)

      Delete
  4. Biotena nema kod nas a samo čitam o super proizvodima !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaju neki problem sa distributerom, ali šteta. Stvarno su dobri. :)

      Delete
  5. Ne mogu garantirati, ali mislim da ovog kod nas nema

    ReplyDelete
  6. Odlicna i detaljna recenzija. Da li bi mogla iskucati ili fotografisati sastojke tonika? Hvala.

    ReplyDelete
  7. Imala sam kremu i tonik, tonik bih ponovo kupila, a krema mi nije bila dovoljno hidratantna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tonik jeste super, baš sam bila prijatno iznenađena. :)

      Delete
  8. Skoro sam se i ja domogla losiona i gela za umivanje iz roze linije - jako mi prijaju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je! :) Nadam se da ćeš nastaviti da uživaš u njima.

      Delete
  9. Koristim njihov piling za mesovitu kozu. Super stvarcica, lepo cisti, a nije grub :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, ja znam samo za piling za sve tipove koža sa mlevenom košticom kajsije. Meni je ok, ali bih volela da je malo gušći.

      Delete
  10. Imam tonik i gel za čišćenje lica. Predivno mirišu! Međutim, ukoliko imate baš masnu i problematičnu kožu kao ja, neće vam biti dovoljni :(
    Piling krema sa breskvinim košticama i medom je među najboljim pilinzima koje sam ikada probala. Izuzetno je nežna, a koža je posle njega vidno glatkija i za nju sve preporuke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linija i nije namenjena problematičnoj koži, jer ne može da pomogne kod upalnih procesa. No, mislim da je ovo što ti koristiš dobra podloga za dalju negu. :)

      Delete
  11. Od Bioten proizvoda imam kremu za ruke sa medom i makadamija uljem, divno mirise i neguje kozu. A nedavno sam dobila i maramice za ciscenje lica sa narom, nisam ih jos isprobala ali verujem da nece razocarati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam probala maramice iz roze i zelene linije i ok su, čiste, rade posao, ali svakako nisu dovoljen da bi se šminka kompletno skinula sa lica. Druga stvar je, ja nisam baš ljubitelj maramica. :)

      Delete
  12. Nista nisam probala od Biotena, ali vec dugo planiram. Ne mogu da se odlucim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam kakva ti je koža, ali linije su prilično konkretno podeljene. Sada imaju i novu genovate liniju sa anti age efektima... :) Imaju stvarno dobar izbor.

      Delete
  13. Koristim gel za cistenje lica i ove kolekcije i prezadovoljna sam, iako nije namenjen regiji oko ociju, kao ni mleko, ja nemam problema! Piling (narandzasto pakovanje) takodje je fantastican, blag, umirujuci, ne ostavlja kozu suvom nakon koriscenja. Takodje sam odusevljena i anti-ageing kremom za ruke sa smokvom, trosim vec drugu tubicu! Maramicama nisam odusevljena, ali ootrosice se :) Sve u svemu odlican odnos cene i kvaliteta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni piling ne odgovara, a ni ta kremica za ruke, dok je mojoj mami, recimo, super. :) Vrlo individualno! I slazem se da je odnos cene i kvaliteta super.

      Delete
  14. Ja koristim bioten kreme,mleka za telo i os ponesto i stvarno mi se dopadaju,lice je ponovo dobilo sjaj,poneke borice postale takoreci nevidljive,a lepo mirise sto me posebno odusevljava,jer u mirisima i aromoterapiji zaista uzivam.

    ReplyDelete
  15. Mene samo zanima li je iko osećao peckanje na koži nakon upotrebe tonika iz ove linije i , ako jeste, da li je to uobičajena, normalna pojava?
    Jedna prijateljica i ja smo pričale o tome da kupimo ovu liniju proizvoda i ona me preduhitrila , uzela je ovaj zeleni tonik i rekla mi je da ju je koža pekla nakon njega. Vođena tom informacijom ja sam uzela roze tonik s ekstraktom pamuka za suvu i osetljivu kožu ali je efekat bio isti - koža me je peckala oko nosa, obrva, delovi koji se ljuspaju na bradi i sl. ... Zanima me da li je još neko imao slično iskustvo.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.