01/04/2014

Beauty event | Penhaligon's parfemi u ,,Metropoliten''-u

U petak uveče održana je promocija noviteta u parfimeriji ,,Metropoliten'', a ovaj put zvezda je bio brend parfema - Penhaligon's. Ovaj brend je u mojim očima ispunio sva očekivanja. Slika Engleske nekog prošlog doba koja je oličenje diskretnosti, finih manira i blagih osmeha punih poštovanja, a koja je još protkana kroz Englesku današnjice, savršeno opisuje Penhaligon's - brend koji je sve to upakovao u predivne bočice, pune priča sa sve mašnicom.


Penhaligon's je osnovao Vilijam Penhaligon (how unexpected?), nakon što je u dubokom snu osetio miris turskih kupatila koja, iako prvobitno mesta relaksacije, imala su i tu notu preteranosti i nametljivosti u sebi. Ova luda ideja dovela je do Penhaligonovog prvenca - Hammam Bouquet iz 1872.
Gospodin Penhaligon je bio inspirisan neobičnim stvarima i nije prezao da zagazai u svet kitnjastog. Na mene ovaj brend, u kratkom roku, nije ostavio takav utisak. Za mene je bio skoro sve suprotono. No, onda sam se zamislila malo i pustila notama da se razvijaju i potom sam shvatila da Penhaligon's parfemi nisu napadni u svom inicijalnom naletu, već vas polako navode u sferu drugačijeg. Na kraju, Penhaligon's parfeme nose i članovi kraljevske porodice. To vam odmah poručuje da se radi o klasičnom, ali nikako običnom i prosečnom brendu.


Medju par parfema koji su na mene ostavili najveći utisak, prvi mora biti Lilly of the Valley, tj. đurđevak. Jedan tako skroman i sitan cvet, a opet pun mirisa koji je toliko potentan da može ispuniti celu prostoriju. Ovaj parfem neverovatno realno oslikava poljanu punu đurđevaka koji promilaju svoje glavice kroz jutarnju rosu prvih dana proleća. Lilly of the Valley mene seća da pamučnu belu haljinu, bose noge, cvetić u kosi i trčanje nekom dragom u zagrljaj.
Iris Prima me je na momenat izolovao od ostatka sveta. Ovaj parfem inspirisan baletankama, mene je u sekundi proveo kroz neke zabačene delove uma. Podsetio me je na jednu staru, crnu, kožnu jaknu koja već decenijama prati dogadjaje i priče jednog čoveka. Ta je jakna već izlizana i pohabana, čak je više, nažalost, nema, ali sećanja su tu. Nju je nosio čovek najtoplijeg osmeha, a toj jakni svaki šav znam koliko sam mu puta skočila u zagrljaj.
Jedan parfem mi se na prvi miris dopao - Artemisia. No, njega nisam znala kako da opišem. Jednostavno mi je bio prelep i sladak. Skoro savršen. A onda ga je Jelena kupila i nanela na sebe.
Na njoj je mirisao kao topli prolećni dan. Onako sunčan, a ipak se malo naježite. Nemate nikakvih obaveza, samo uživate u velelepnoj bašti, uz sladoled od vanile preliven vrućom karamelom. Artemisia vas navodi na krajnji hedonizam.
Blenheim Bouquet je jedini parfem namenjen muškarcima koji je mene raspametio. Miriše na nestašluk mladih ljubavnika koji se jure izmedju drveća limuna. Ona u kosi nosi mirisni cvet limuna koji je tako nežan i blag, a on zagriza jedan limun sa sve korom. U momentu mu je sve gorko i kiselo, ali njen mio lik zasladjuje svaki prizor poput meda.
Ostatak ponude možete videti na fotografijama ispod.

S leva na desno; zadnji red - Vaara, Lilly of the Valley; prednji red: Ellenisia, Iris Prima,  Artemisia

S leva na desno; zadnji red: Sartorial, Juniper Sling; prednji red: Quercus, Opus,  Blenheim Bouquet
Gardenia - očigledno favorit aranžera ;)

Penhaligon's parfemi se mogu naći ekskluzivno u parfimeriji Metropoliten.

Da li ste čuli za Penhaligon's? Da li imate favorita u njihovoj kolekciji?

Toodle pip!
LeClaire

 P.S. Sve fotografije parfema su vlasništvo Jelene sa bloga Moj Neseser. Ovim putem se zahvaljujem što je išla sa mnom do Metropolitena na vanredni ,,fotosešn''. ;)

18 comments:

  1. Mirise je najčešće teško opisati rečima, mnogim ljudima i nemoguće. Mislim da nigde nisam pročitala tako lepe i slikovite asocijacije. Trebala bi mnogo češće da pišeš o parfemima :).

    ReplyDelete
  2. Ne znam kakvi su mirisi, ali bočice prelijepe... Baš ono za izložiti!

    ReplyDelete
  3. Cula jesam, al nazalost nikad nisam imala priliku da pomirisem neki.
    Bocice su im tako krasne, sa daskom necega vintage i elegantnog, mislim da bi predivno izgledali na svakom kozmetickom stolicu. Cep sa bocice ostavlja utisak onih starinskih zatvaraca na nekadasnjim parfemima i bocama najluksuznijih pica.
    Svidjaju mi se tvoji opisi parfema, baci obavezno koji na Pun Miris ako vec nisi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Moraš prvom prilikom pomirisati ove mirise. Ja sam više na fragrantica sajtu nego na punmiris, ali i tamo ću da iskočim sa svojim poetskim opisima. ;)

      Delete
  4. Jao, kako su samo lepe flašice, prava mala umetnička dela! Odlično ti idu opisi mirisa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predivne su. Svakako svrati do Metropolitena da njuškaš malo. :) Hvala ti.

      Delete
  5. Predivan post, zaista. Pročitala sam ih više na temu Penhaligon's parfema koji su skoro stigli u Metropoliten i usuđujem se da kažem da je najbolji.

    ReplyDelete
  6. Tvoj nos i tvoje asocijacije na parfeme ostavljaju bez daha. Ko nije imao priliku uživo da doživi taj momenat, lično ga uverevam da je mnogo propustio, jer Tijana ima nos za fine stvari. A, tek opisi i asocijacije...:D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ,,nos za fine stvari''. Hvala, hvala. :)

      Delete
  7. Lekler, divno. Malo si me raznežila sa onom kožnom jaknom.
    I razveselila sa belom haljinom, Jest, djurđevak je baš za to.

    ReplyDelete
  8. Nikad čula, ali ambalaža je wow! :D

    ReplyDelete
  9. Koliko lepo pises o parfemima, bozanstveno... :) A mojoj radosti zbog ove divne novine u Metropolitenu nem kraja! Iris Prima je jedan od najmagicnijih i najinspirativnijih parfema koje sam probala, i koji se savrseno uklapa sa svim mojim promenljivim raspolozenjima, ume da ih isprati i osvetli uvek neko parce podsvesti, maste, intuicije koja je potrebna da ozari dan :) Obozavam ga. Treba svratiti u Metropoliten i pomirisati ih sve, ne znam da li imaju Bluebell? On me kopka..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na lepim rečima! :) Trenutno se mogu kupiti samo ovi koji su prikazani na fotografijama, a Bluebell postoji kao tester u radnji, ali možeš otići i videti da li će i taj nabaviti. :)

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.