07/04/2014

Balea | Aqua hidrantni serum

Mislim da je moja borba sa ljuspavom kožom već svima dozlojadila, a verujte, meni najviše. U neumornoj potrazi za ultimativnoj hidraciji svašta sam probala. Od prirodnih proizvoda do čiste hemije, kreme, losione, serume, tonike... You name it - I tried it! I uvek mi je koža bila ili iziritirana ili su ljuspice samo prividno uklonjene, a sloj pudera/korektora je otkrivao nove ljuspice. Stalno sam izgledala kao da sam facu gurnula u pogačicu. Konstantno. A onda je usledelo prosvetljenje, potraga i rešenje.


Balea Aqua serum za hidraciju kože je, verovatno, jedan od najpoznatijih seruma u regionu. I to nije bez razloga. Namenjen je suvoj koži, ali ja bih pre rekla dehidriranoj. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja hidrira kožu zadržavajući vlagu u njoj, kao i vitamin E koji štiti kožu. Verovatno i neku magičnu supstancu koja čini da ovaj serum ne iritira kožu.
Serum je vodenaste teksture, ali ima gustinu, te se neće razlivati pre nego što uspete da ga nanesete na lice. Lako se razmazuje i koža ga, zavisno od nivoa dehidracije, lagano upija. Ima blagi miris koji malo podseća na onaj miris klasičnih univerzalnih krema. Ne zadržava se na licu, tako da sumnjam da će ikome posebno zasmetati.
Što se tiče nanošenja, ja volim da nanesem jednu pumpicu, razmažem blago izmedju dlanova i potom utapkam u lice. Ujutru nanosim nešto manju količinu i više se koncentrišem na utapkavanje u predelu oko usana, gde mi je koža suva i ljuspava. Na T-zonu nanosim ono što mi je ostalo na dlanovima. Potom sve dovršim kremom za hidraciju kombinovane kože. Uveče, naravno nakon čišćenja kože, istim sistemom nanosim dve pumpice seruma i ravnomerno utapkavam na celo lice. Potom nanosim hidrantnu kremu za normalnu ka suvoj koži. Izmedju nanošenja seruma i kreme uvek sačekam nekoliko minuta. Odmah nakon nanošenja na licu ostaje lepljivi film, ali ubrzo nestaje.


Balea Aqua serum je odličan za normalnu ka masnoj ili mešovitoj dehidriranoj koži. Suvoj koži će pored ovog seruma svakako biti potrebna i intenzivno hidrirajuća krema, no ipak mislim da ovom tipu kože više će poslužiti u onim danima kada je koža u dobrom stanju, a da za istinsku dubinsku hidraciju ipak treba potražiti nešto drugo.
Ovo, svakako, serum ne čini lošim, jer mi sa masnim nosevima imamo problem sa dehidracijom isto kao i osobe sa suvom kožom, samo što nama hidrantni serumi dodatno zamaste već nauljane nosiće. Sa Balea Aqua serumom nisam iskusila dodatno mašćenje, čak bih se usudila da kažem da se malčice i smanjilo.
No, moje primarno oduševljenje ipak ide na konto ljuspica koje su nestale sa mog lica. A sve to uz pomoć ovog seruma i jedne kremice o kojoj ću vam uskoro i pisati.
Sastav seruma možete videti OVDE.


Balea Aqua hidratantni serum dolazi u plastičnom, cilindričnom pakovanju sa pumpicom i sadrži 30ml, a kako etiketa ne ide skroz oko bočice, možete i pratiti koliko ste seruma potrošili. Takođe ima i pumpicu kao i podižuće dno, tako da ćete moći da potrošite ceo sadržaj proizvoda.
Cena ovog seruma je nešto ispod 600RSD (5) i može se naći u većim DM-ovima. Ja sam imala mali problem da ga nadjem, u nekim DM-ovima se ni ne izlaže više. No, u DM-u kod Beogradjanke ima sigurno.

Da li ste probale Balea Aqua Serum? Koji serum koristite?

kissi&kissi
LeClaire

38 comments:

  1. Ja sam valjda jedina koja nije oduševljena s njim.

    ReplyDelete
  2. Jurila sam ovaj serum jedno vreme, jer su ga hvalili na sve strane, ali jednostavno nisam mogla nigde da ga nađem. Nekoliko puta sam ulazila u dm, onako "na prepad" i uvek je ili "nestao" ili "upravo stigao pa još nije na policama". Na kraju sam prosto odustala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DM kod Beogradjanke je uvek najbolje snabdeven, iako nema Bourjois (to ga čini drugim omiljenim) :)

      Delete
  3. Toliko pohvala o njemu, a ja ga još nisam probala... Moram to ispraviti, a čula sam da je ljeti idealan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moraš, Lenka. :) Verujem da će meni, leti, na one vrućine biti dovoljan i sam. :)

      Delete
  4. Ni meni nije odgovarao-izlazile su mi bubuljice od njega.Koristim Balea cell energy 2 in 1 i prija mi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta, ali eto, barem ste našli šta Vam odgovara. :)

      Delete
  5. I ja sam ga nedavno hvalila, samo meni nikako isto nije dovoljan sam, ali tako povoljan proizvod koji je učinkovit zaslužuje svaku pohvalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja ga ne koristim solo, uvek ima pratnju. :) No sa njim sam primetila promene koje ni sa jednom drugom kremom/serumom nisam. :)

      Delete
  6. Kod nas u Hrvatskoj je vladala neka priča da ga povlače, a sad ti kažeš da ga ne izlažu svagdje... Već me strah! :O Mislim da bi bili ludi da ga povuku jer vjerujem da njegova prodaja ide super.
    Ma nije nikakva magična supstanca zbog koje ne iritira skoro nikoga, nego mu je sastav napravljen jednostavno i bez dodatnih gluposti, jedini mu je zadatak hidratacija. A to radi savršeno za nas mješovite do masne. Ipak, kad se pojavi neki suhi dio ili ljuskanje kože meni nije dovoljan i nije mi zaliječio ljuskave dijelove nego sam mu morala pomoći nečim još jačim povrh njega. Ciena mu je fantastična!
    Ja ga svejedno obožavam i stalni je dio moje preparative. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su u jednom DM-u rekli da ga povlače, dok sam u drugom videla u tri reda od po 5 komada da stoji. Mislim da bi napravili fatalnu grešku da ga povuku. Kao što sam već navela, i ja koristim kremu nakon seruma, nije mi dovoljan sam, ali opet, serum se i ne koristi sam. :) Jedino, možda, neko sa zaista masnom, a dehidriranom kožom bi mogao da se provuče sa solo serumom.

      Delete
  7. meni je savršen, radi upravo ono što treba raditi - napije kožu :D

    ReplyDelete
  8. Nije mi bio ništa posebno, kao da ni nisam stavila išta na kožu,šteta :/

    ReplyDelete
  9. aqua meni nije radio ništa posebno, kao da ga nisam ni nosila, treba meni nešto i masno i hidratantno u isto vrijeme :) serum na t zonu, a ulje, krema, serum i sve moguće na obraze i opet su suhi. do sada mi je najbolji drogerijski bio balein cell energy, ali nažalost, njega jesu povukli :( imam još jedan u zalihama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar Balea Cell energy nije onaj zeleno-beli? Taj ima u radnjama.

      Delete
    2. Vidjela sam ga i ja neki dan u dm-u, pusti Anelu, ona bogu iza nogu zivi pa jadna nema :D
      Ja sam imala ovaj aqua i ni meni nije nesto, pa mozda se nekad nakanim na ovaj zeleni kad budem bacala pare na testiranje :D

      Delete
  10. Ovo mi je nezaobilazan proizvod u njezi kože lica već preko godinu dana :D Pokušala sam ga zamijeniti, ali uvijek mu se vratim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ću svakako isprobati neke nove stvari, ali verujem da će ovaj serum ostati uvek u top 3.

      Delete
  11. isprobala sam ga,ali nije mi bio nesto posebno...imam dojam kao da mi nije upijao i osjecala sam se ljepljivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se upije za manje od 2 minuta. Možda manju količinu da probaš?

      Delete
  12. Ja bih ga probala pošto mi sama krema za lice nije dovoljno hidratantna. Znači, kod Beograđanke :-)

    ReplyDelete
  13. Probala, bio mi je sasvim ok :)

    ReplyDelete
  14. Koristim ga i čini mi se da ga stalno imam, ali uvijek mi je nekako "meh". Ponekad sam oduševljena, ponekad je bezveze, tako da nisam sigurna za svoje dojmove :D

    ReplyDelete
  15. Dugo hocu da ga probaj,vec dugo koristim Clarins dvofazni serum za dehidriranu kozu koji je fantastican,cula sam da su uporedivi pa bas da vidim ali ne mogu da ga nadjem :(

    ReplyDelete
  16. Joj, svaki put mi je tužno kad pročitam da neko hvali ovaj serum, meni ama baš ništa nije radio, a tako sam se nadala da ću i ja za male pare naći fin proizvod za hidrataciju :(

    ReplyDelete
  17. Ovaj je serum klasik. Njega svi ili mrze ili vole :D, meni je on super, mada kad je u pitanju veća dehidracija mi je preslab.

    ReplyDelete
  18. Toliko dugo citam o njemu i zelim da ga kupim i onda padne u zaborav. Vredi probati, i ovaj put moram da ga kupim:D

    ReplyDelete
  19. Meni bas odgovara,koza mi je normalna do suva.

    ReplyDelete
  20. Moja koža je, naravno, pokazala ambivalentno raspoloženje kad je ovaj proizvod u pitanju (a i svi ostali -_- ). Na suvim i ljuspavim delovima (kod mene je to brada i oko usana i nosa) je odradio odličan posao, rešio je problem nakon prvog nanošenja. Ali su mi zato izašle dve potkožne bubuljica (na čelu i liniji vilice) koje više liče na dve nove glave :D , tako da savetujem osobama sa osetljivom kombinovanom kožom da ga ciljano koriste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, to je bas problematicno. :/ Jos te znaju i da bole...nadam se da ce ti brzo proci! :D

      Delete
    2. Zacementiram ja to pred spavanje klindamicinom ili bebi puderom i k'o rukom odnešeno za par dana. ;-) ^^

      Delete
  21. A da masnokosci mozda pokusaju kombinaciju;garnier gel sa aktivnim ugljem i salicilnom kiselinom(umivanje) + avene hydrance optimale uv legere(hidratantna krema,malo visoka cijena).Ta kombinacija ujutru i uvece i za 3 dana transformacija lica.Krema ima spf 20 i anti oxidant...sretno.

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.