19/02/2014

Fashion Make up | Lipstick

Malo sam zalutala sa ovim rasporedom, ali evo naš'o je i ovaj voz svoje šine. Danas mi je neki malo čudan dan, što me je podsetilo na još jedan čudan dan početkom avgusta. Išla sam na svoj prvi razgovor za svoj prvi posao. Htela sam samo nešto na par meseci, da skupim neki novac, ništa spektakularno. Bila je otvorena pozicija za radnika u prodavnici igračaka i ja sam ušla iza žene koja ima troje male dece. Znala sam da nemam šanse i poziva na drugi razgovor nije bilo, ali eto i to je neko iskustvo. No u povratku sam lečila dušu u obližnjoj parfimeriji u Nušićevoj ulici. Tu sam naletela na ovaj ruž koji je pod fluorescentnim svetlom izgledao kao savršena nijansa za 'business lady' dane, a ispostavilo se da je to 'cool devojka 80-ih' nijansa.


Fashion Make up brend mi pre nije bio poznat. Na prvi pogled mi je izgledao sumnjivo, jer je font i naziv sličan jednom drugom, znatno poznatijem brendu. No, ponuda je zaista dobra i ima svašta za isprobavanje. Nije bilo testera, pa sam na slepo izabrala ovu boju. Radi se o hladnijoj, svetloj roze sa srebrnim šljokicama koje u tubi izgledaju kao štras, ali na usnama to više sliči gliteru. S obzirom da je pigmentovanost slaba ka srednjoj, ovaj ruž može se koristiti za akcentovanje, tj. može se utapkati na srednji deo usana, preko nanesenog jačeg ruža. Tako dobija funkciju ,,topper''-a i izgleda fino. Nažalost, kada je sam na usnama, nije tako dobar. Mislim da je to više do nijanse 02 koju ja imam, nego do samog ruža. Jednostavno ima taj ,,frost'' finiš i pri veštačkom osvetljenju, kao i u svim situacijama u kojima niste okrenuti direktno ka Suncu, šljašti se kao haljina Zorice Brunclik u Žikinoj dinastiji. To mi je isto bilo malo čudno, taj srebrni gliter dolazi do izražaja najviše u senci. Dok u već pomenutoj ,,pućenje Suncu'' situaciji više liči na neki balzam sa sjajem.


Jedina stvar koja se meni stvarno svidja kod ovog ruža jeste miris koji najviše podseća na miris PEZ bombonica od jagode. Njam. I tekstura je dobra, nije previše kremasta, niti suva i ne isušuje usne.
Postojan je oko sat vremena, ali i nakon toga šljokice će ostati na usnama. Ako ga pak skidate pre nego što se sam istroši na usnama, spremite se da izgledate kao da je gliter bomba eksplodirala vama pravo u  lice.
Na direktnoj svetlosti i u senci

Mene ovaj ruž, očigledno, nije oduševio, ali svakako hoću da isprobam još neku nijansu, jer mislim da je ovde najveći problem u tom izuzetno potentnom srebrnom šimeru. Da ga nema, boja bi bila jako lepa.
Fashion Make Up brend možete naći u već pomenutoj parfimeriji u Nušićevoj (malo ispod trga Nikole Pašića), ali ne znam joj ime. Ovaj ruž ima 3,8g i košta oko 180-200RSD (€1,5-2).

Kako ste vi prošli na razgovoru za prvi posao?

kissi&kissi
LeClaire

24 comments:

  1. ja sam ako se dobro sjećam propala na svom prvom razgovoru za posao...em sam proputovala pola Hrvatska da dođem na njega, a trajao je minutu. Idući je prošao bolje:) a tijekom godina bilo je svakakvih i još me očekuje njih puno htjela ne htjela...

    meni ruž lijepo izgleda čak mi se i sviđa taj srebrni sjaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ukusi su različiti, zato je i izbor toliki. :) Ja se uvek nadam da će sledeći put biti bolje...

      Delete
  2. Slatkasta nijansa, ali nikako nije za mene. Nije mi dovoljno zanimnljiva :D

    ReplyDelete
  3. Da, moj prvi razgovor za posao je bilo prilično zabavan. Moj CV je pažljivo pogledan i komentar je bio "Ih, pa vi ste tek završili fakultet, polako". Kao da se podrazumeva da se posao traži godinama. Pritom napominjem da sam sve vreme studiranja i volontirala i svašta nešto, tako da nije problem u iskustvu. No, da se vratimo na temu - u posednje vreme ne znam da li bih umela da hodam ulicom bez tamnijeg ruža, takav neki period naišao :D Tako da ovakve nijanse izbegavam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha fakultet i volontiranje? Nisi kvalifikovana. Sramota u kakvom stanju je ova država. Samo teraj ti tamne nijanse, odlično ti stoje.

      Delete
    2. Besmisao master studija i bavljenja naučnim radom da ne dovlačim u priču :D Nek' sam ja nezaposlena, makar mogu da spavam koliko hoću /irony
      Hvala :)

      Delete
  4. Šteta za posao, a i što ruž nije bolji :(

    ReplyDelete
  5. Uh ja nešto izbegavam ovakve nijanse, ne stoje mi!

    ReplyDelete
  6. Boja je lepa, ali bez šimra bi bila još lepša! :)

    ReplyDelete
  7. Cool devojka 80-ih nijansa hahahah! dobra!
    Meni se ovo ne sviđa zbog šljokica kojih baš i ne podnosim u ruževima, tako me i smetalo u onim inkredible rosal lip balmovima previše glitera koji grebu. Jel ovaj grebe? Ako ne grebe još je i dobar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne grebe, čak i nije toliko očigledno kada se gleda u samu teksturu ruža kao kod inkredible gde postoje brdašca.

      Delete
  8. "naš'o je i ovaj voz svoje šine" - kakav vrh od izjave! genijalna si!!! :D neka osamdesetih, one su super! :P
    razgovor za moj prvi posao? eh... mojih prvih poslova bilo je više, baš kao i prvih ljubavi... da krenem pisati, ne bih stala do sutra! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, hvala ti! ;) Odmah sam se setila onog Collistar što si recenzirala.

      Delete
  9. Ja i sedef si nismo frendovi haha :D Radije bih se zelenim sjenilom premazala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, ja baš ne bih u tu krajnost išla, ali najviše volim kremasti finiš, eventualno mat i satenski. Sedefasti dolazi u obzir samo ako je nijansa baš fantastična ili ako je osvetljenje loše pa ne vidim lepo.

      Delete
  10. Više se ni ne sjećam prvog razgovora za posao. :D
    Ruž nije moja boja, al tebi lipo ti stoji. ;)

    ReplyDelete
  11. Posao sam dobila, ali sam imala tremu kao nikada. Inače, ovo su nekada bile moje nijanse ( ali ne mogu da garantujem dok ne vidim uživo) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekada je za mene vrhunac šminkanja bio gel sa gliterom na obrazima. ;)

      Delete
  12. usporedba s haljinom Zorice Brunclik mi je vrh :D
    šteta za posao, a i za to što je i ruž onda bio fail

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biće ruževa, biće poslova, nije panika (još uvek). :)

      Delete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.