05/02/2014

Catrice | Ultimate Colour

Igrala sam na slepo. Fotografije su bile varljive. Ushićeno sam kopala kroz kesu punu drugih proizvoda koji su želeli takvu pažnju. Eno ga, na dnu kese, u ćošku. Oh, kako je lep. To elegantno crno pakovanje ostavljalo me je bez komentara. Šta je to? Metal, plastika? Ima težinu metala. Moćan je. Skidam poklopac i dok polako odvrćem on proviruje u svom punom sjaju. On je savršen. On je Catrice. On je Ultimate Colour. On je sve što sam želela. Ali, jutro sklanja zavese...

Princ, koji mi se, u sobi osvetljenoj plafonjerom, činio kao idealan koralac - savršena doza narandžaste i roze, a sve blago mutirano - zapravo je bio previše drečav, to je nešto što nikako nisam želela. Moj princ je bio princeza, tačnije - Princess Peach. I mirisila je na kupine.


Da, malo sam se zeznula u proračunu, ali ajde. Na pogrešnim koralcima učim. No ne bi ni to bilo tako veliko razočaranje da je sam ruž bio nešto iznad proseka. Ali nije. Sve mi je nekako ,,meh, ok, ali može bolje''. Pa krenimo sa spiskom šta mu fali...
- Tekstura - Ovako samo gledajući mislila sam da je savršeno kremast, ali kada ga nanosim normalno (razmazivanjem duž usana) postaje nekako vodnjikav. Najbliža asocijacija su mi ulje i voda. Kao da se tu neke komponente ne slažu i onda se tako razlivaju na usnama. Pogotovo ako se malo zanesem pa predjem jedno 5-6 puta, onda se te komponente toliko posvađaju da se nagomilavaju u uglovima usana. Ako se nanosi u jednom potezu to razlivanje je manje očigledno. No, ipak se uvlači u linije usana. I to u sve - i one najmanje.
- Postojanost - Stavila sam ga na ultimat test - učenje. Ja dok učim, ponavljam naglas, tako da brbljam non-stop. Ovaj ruž je nakon pola sata raspredanja o devijantnosti i kriminalu otišao. I njemu se smučila moja sociologija.
-  Finiš - Nije klasično kremast, jer ima taj ,,vlažan'' odsjaj. Usne izgledaju mokro (da ne kažem znojavo), što možda zvuči gadno, ali uopšte ne izgleda loše. Takođe, ono što je malo nekarakteristično za ovu vrstu završnice jeste da ističe suve delove, tako da piling je poželjno uraditi pre nanošenja.
-  Boja - Ovde su više mene zavarala očekivanja nego što je boja nešto loša. Ja sam očekivala koralnu mutiranu nijansu, a ovo je više jedna pink, blago drečava breskvica. Drečavost je ono što mene odbija. S druge strane, pigmentovanost je srednja ka jakoj, jer se i u jednom sloju postiže izuzetna boja.


 Ovde je boja najrealnija.^

Pa, kako izvući maksimum iz ovog ruža?
- Utapkavanje je najbolji način da se nanese ovaj ruž. Da, oduzima malo više vremena i izuzetno teško se postiže oštra linija, ali ova boja ne zahteva tako krute linije.
- Blotanje - Kako bi ruž trajao nešto duže potrebno je dosta truda. Naime nakon utapkanog jednog sloja, nanesem jedan sloj maramice blago otisnem usnama i onda opet utapkavam, opet maramica i tako jedno 3-4 puta. Na ovaj način stvara se ,,stain'' efekat i nagomilavanjem slojeva postiže se punoća boje. Umesto maramicom nekada utapkavam i prstima. Ovo će takođe sprečiti da se ruž uvlači u linije na usnama. Meni je trajao skoro sat vremena kada sam ga tako nanela. Ova tehnika malo oduzima onaj vlažni finiš o kome sam ranije govorila.
Catrice Ultimate Colour ruževi nisu dostupni u Srbiji, ali jesu u okolnim zemljama. Meni je ovu ,,high maintainance'' divu od 3,8g iz Hrvatske donela Dijana. Tamo je za njega izdvojila 33,90 kuna ~ 500RSD ~ 5.
Ja ću svakako nastaviti da mackam ovaj ruž, ali uvek ću malo šiznuti kada vidim otisak usana na čaši ili pojedenu boju nakon pola sata.

Da li vi imate neki proizvod od kojeg jednostavno ne odustajete?

kissi&kissi
LeClaire

41 comments:

  1. Oduševljena sam načinom na koji pišeš - jako zabavno, a opet detaljno. Šteta što je kvalitet ruža takav, ali je lepa letnja boja. :)

    ReplyDelete
  2. Tvoj opušten i komičan način pisanja me uvijek vraća na ovaj blog :)
    Evo da ti iskreno kažem ja sam imala ja mislim samo jedan catrice ruž u nijansi call the ambulance koji je izašao iz asortimana i bio je na popustu pa sam ja brže bolje 17 kn utrošila na njega. To je bilo davno prije moje blogerske faze. Bila sam mala hahahah. Nego, ja sam to otvorila ( a nije u ducanu bilo testera ) i vidjela predivnu malinastu boju sa šljokicama, a njih u ruževima ne podnosim :( I još k tome meni njihovo pakiranje djeluje neprivlačno. Ali mislim da je to od ove traume sa ružem haha... A tako sam željela da mi se svide!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti i drago mi je da ti se dopada kako pišem. :)
      Ja isto ne volim šljokice u ruževima, najviše što mogu da tolerišem je blagi šimer. :D Meni je pakovanje lepo jer je jednostavno, ali boja me malo nervira. Ono, mogu da je nosim, ali uglavnom ne posežem za ovim ružem.

      Delete
  3. Taman sam razmišljala da ga kupim, hvala ti što si me odgovorila! Bez obzira na vodnjikavost, imam neki osjećaj da mi ne bi stajao, a da se razumijemo, i ne treba mi :D

    ReplyDelete
  4. Obožavam Catrice ruževe, iako brzo nestanu sa usana i dalje se nemogu zaustaviti od kupnje istih.. isto tako moram priznati da sam ovisnica o Catrice proizvodima.

    Super pišeš :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao meni kada se ukazala šansa da dobijem Catrice ja sam sve želela, ali fala Bogu bila sam finansijski ograničena. :D Hvala ti. :D

      Delete
  5. Ovakve nijanse ne volim previse, ali zato ovakve tekstove uzivam da citam. Lepo si me zabavila i nasmejala uvodom. Sta ruz moze da probudi u coveku :D

    ReplyDelete
  6. Hahah :D Imam ovaj ruz i na meni izgleda drugacije. Boja je puno pastelnija i "koralnija" da se tako izrazim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se nadala da će i na meni biti fino pastelna, ali drečavost je preuzela mesto.

      Delete
  7. Ja sam svoj omiljeni catrice ruz izgubila :'(
    I nema kome nisam kukala zbog toga. Lako bi bilo da mogu otici i kupiti ga ali je davno povucen iz asortimana :'(
    Slazem se sa svim napisanim, imam i ja princess peach, ne svidja mi se tekstura, uvijek se uhvatim radije Flormar i GR karmina :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je najgore! A i brendovi svašta povlače iz prodaje. Nekada mi stvarno nisu jasni...

      Delete
  8. Na mojim usnama ova boja izgleda skroz drugačije, drečava, drčava, drečava! Toliko da je uopšte ne mogu nositi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. I na meni je dosta drečava, iako sam ja očekivala pastelniji ton.

      Delete
  9. Tako ti krasno stoji ova nijansa, voljela bih da i meni tako pristaju ovako lijepi narandzasti ruzevi :)
    Ja se sa Catrice kao brendom nikako nisam uspjela naci. Iskreno govoreci, nisam isprobala dovoljno njihovih proizvoda da izvucem takav zakljucak no do sada, nisam prava Catrice djevojka :D Mislim da cu poceti od rumenila koja mi se na prvu dopadaju a mozda isprobam i neki ruz jer sam cula par lijepih rijeci o njima. Ovaj tvoj je takodjer jedan jako lijep primjerak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Meni je Catrice interesantan valjda zbog te nedostupnosti. Rumenila su dosta hvaljena, ja nisam probala, ali sudeći po recenzijama treba ih imati u obziru.

      Delete
  10. Ja ga jučer gledala u Kozma, ali nije bilo testera da probam. Svakako, lipo ti stoji. A šta ćeš, ne može sve bit savršeno! :P

    ReplyDelete
  11. "Moj princ je bio princeza", znači nasmeja me pošteno. Iskreno i ja bih pobegla od sociologije, posebno Gidensa ako se ne varam, tako da bih mu to oprostila :D Boja mi se sviđa, ali od kako sam otkrila neke trajnije ruževe, definitivno ne bih mogla da ga mackam svakih sat vremena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da Gidens! Inače mi teorija nije veliki problem, ali je knjiga tako obimna... -.- Definitivno ima trajnijih i zato sve manje posežem za ovim. :)

      Delete
  12. Uf, meni je predobra nijansa i čini mi se da ti baš lijepo stoji ali je valjda odvisno od ukusa :D

    ReplyDelete
  13. Meni ne pristaju narandzice, sta da se radi...
    Trebam izgleda za tebe spremati paket catrice-a za Beograd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto tebi ne pristaju narandžaste a meni oni berry tonovi. :) znaš kako maj se bliži... ;)

      Delete
  14. Ovaj ruž meni tako užasno stoji. Boja je previše drečava i nikako mi ne odgovara :/ Ne znam ni o čemu sam razmišljala, jer mi inače sve s narandžastim nijansama stoji skroz bezveze. Također mi se čini da jako požuti zube, tako da sam u potpunosti odustala od njega. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se za požućivanje zuba - to sam skroz zaboravila da napomenem.

      Delete
  15. Kaže Lisa Elridge da će narančasti ruževi biti u modi na proljeće i ljeto, onda će ti ova princeza tek zasjati u punom sjaju :) Lijep je ali dosta si mana nabrojala bogme! Sviđa mi se opis :D A ako ne vidim ruž na rubu čaše kad pijem, onda ne valja hahahha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam ja dosta narandžastih, ali ne dovoljno. :D Biću u trendu. ;)

      Delete
  16. Ne znam je li to samo do ove nijanse, ali moja iskustva s Catrice ruzevima su apsolutno drugacija :D jako ih volim :D Narančaste nijanse ne nosim jer mi ne pristaju, ali zato volim roze :D

    ReplyDelete
  17. Predivna nijansa! Ovo ljeto lovila sam ju, ali nikako da ju ulovim. Valjda ću ove godine biti bolje sreće jer je naprosto predivan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma naćićeš sigurno.Ako je našao put do mene, onda mora i do tebe. :)

      Delete
  18. Imam ga i nažalost mi užasno stoji pa ga ni ne nosim. A da baš je lijepa nijansa ovako :D E hvala lijepa nisam znala ovo za blotanje:D

    ReplyDelete
  19. That lipstick looks so pretty on you! I'm following your blog ♥

    ReplyDelete
  20. Koja dramatična priča. Ali meni se jako sviđa boja. Imam dva takva za nadolazeće proljeće i ljeto jer kažu da je hit. Pogledaj zadnji video od Lise Eldrige. I nemam još niti jedan Catrice ruž. :(

    ReplyDelete

Hvala što ste izdvojili vreme i pružili povratnu informaciju. :)


*Komentari sa promo linkovima neće biti objavljeni.